Mamici de Noiembrie - Decembrie 2007 (25)
Raspunsuri - Pagina 19
adalia spune:
quote:
Originally posted by Laura10
bb merci de raspuns tie ti-a zis doctorul ce si cum sa faci? ca din ce am citit aici pe forum doar in anumite locuri se pot face TT si eco morfologica si ca la morfologica am auzit ca trebuie programare in avans. ti-a spus doctorul?
mie mi-a facut un caietel, caietelul gravidei, in care a completat o groaza de chestii si care, spre rusinea mea, nici nu stiu ce contine caci am dormitat prea mult we asta incat nu am apucat nici sa ma uit pe el
fetelor, mie nici nu mi-a trecut prin cap sa-i dau vreodata ceva doctoritei. e cabinetul ei, ce sa-i mai dau, mai ales ca platesc de ma rup de fiecre data... 170 RON minim (consultatie + eco)
apropos, voi cat platiti la doctor?
si... vin cu intrebarea aia... oare cat se da la nastere? voi sitti asa ceva?
8+
Laura
eu nu platesc nimic la doctor...merg la cabinet particular si las cat imi taie chitanta...nici la nastere nu vreau sa dau nimic...doar daca vad ca se ingroasa treaba....sa isi faca meseria ca si eu mi.o fac fara bani de la clieti. mie asta mi se pare culmea: medicii ne spun CLIENTI, nu PACIENTI.
spaga asta a ajuns ceva de groaza: pana si la ofiterii de credite de banci sa mergi cu pachetelu..asta e ceva de neconceput. si credeti/ma ca vb din experienta.
dar cand e vb de sanatate si copiii nostri, cred ca ca facem multe lucruri mai putin normale:)
gata, mi-am varsat frustrarea !!
adalia
14+
anacami spune:
Laura,dupa cum ti-a spus si bb, vasrta ecografica poate usor diferi de cea data de UM- depinde si de data la acre ai ovulat raportat la UM.
Legat de teste si analize:
A. Analize:
1. in primele saptamani (7-10) se fac analize de sange (hemoleucograma, glicemie, etc), analize pt. depistarea eventualelor infectii in organism care ar pune in pericol fatul,mai ales in primul trimestru de sarcina cand are loc organogeneza(toxoplasmoza,chlamidia,rubeola,etc), analize de urina pt. depistarea infectiilor urinare,..
2. in ultimul trimestru-inainte de nastere (la prima sarcina am repetat primul set de analize)
B. ecografii mai importante ar fi 3, cate una pentru fiecare trimestru: 1. trim. I cea de morfologie precoce (pana in sapt. 12-14), cand se masoara pliul nucal (indicatie/nu de Sindrom Down)
2. eco de trim. II sau cea morfologica intre sapt. 20-24 (aprox.)
3. eco din ultimul trimestru, inainte de nastere pt. a se vedea pozitia copilului, starea placentei, starea lichidului ammniotic,etc
C. Consultatii la medicul ginecolog:
- lunar in primele luni
- bilunar/saptamanal spre sfarsitul sarcinii (din luna 7-8)
In plus, se mai pot face diverse investigatii optionale, functie de rec. medicului sau de ce consideri tu (eu de ex. imi fac mai multe ecografii si din p[roprie initiativa), de istoricul tau medical (consultatii oftalmologice, cardiologice, etc)
Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si bb2
darleena spune:
BB pai data viitoare cand te duci la medic cred ca ar fi recomandat sa-l intrebi de ce nu iti da si foile de consultatie. Eventual, ai putea sa-i explici ca pleci din tara si ca vrei sa ai niste evidente cu tine, pentru orice eventualitate.
Cred ca se rezolva
15+
Pana vine bubu
poze bubu mic
anacami spune:
aa, trebuie sa mai treci din cand in cand si pe la medicul de familie ; mie mi=a spus sa merg lunar la ea, dar deja au trecut 2 luni fara sa-i vad ochii-si nici nu am de gand sa o vad curand (de fiecare data imi fac programare-lucreaza la Romar- si tot astept pe hol cate 1 1/2-2 ore)- acum mi-a dat carnetul de gravida,m-a luat in evidenta, ma voi mai duce la dansa pt. adeverinte medicale
Eu deja mi-am facut un dosar destul de voluminos pt. aceasta varsta:
-analizele le-am facut la mai multe laboratoare (CMU,Medsana,CDT Babes, Institutul de Hematologie), rezultatele le pastrez eu- in cel mai rau caz dau o copie la medicul de familie
-fisele de la ecografii tot eu le pastrez
In rest, medicul ginecolog nu-mi da nimic scris, cu exceptia recomandarilor pt. analize sau medicamente.
Cu acest dosar merg la fiecare consult, cu el ma voi prezenta la nastere- este util sa-l ai mai ales daca "ratezi" medicul tau la nastere si trebuie sa nasti cu cel de garda!!!
la nastere voi alege un spital particular, voi plati exact factura care mi se prezinta la externare
geany_bc spune:
Eu cand merg la doctorita mea, merg la cabinet particular, ii platesc echografia, 40 RON si la inceput a vrut sa imi dea chitanta, dar eu nu am vrut, pentru ca nu am cum sa ii decontez.
De fiecare data, pe langa poza echografiei imi da si o foaie cu masuratorile de rigoare si cu eventualul tratament.
Geany 14+
bb_yasmi spune:
anacami, daca ginecologul nu iti da nimik scris (de unde ai fisele de ecografii??)??
geany, la mine scrie pe co masuratorile.....
_
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!
16+ mami de baietzel sau fetitza ???
poza eco bb si burtik
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/96494.birthdue.png
anacami spune:
BB, ecografiile le-am facut in alta parte (pana acum la dr. Iosup), nu la dr. meu ginecolog. Voi mai face altele la alt medic axat tot numai pe eco.
Medicul ginecolog la care ma voi duce de acum am inteles ca face si el ecografii, sper sa-mi dea si el fisa asemanatoare cu cea data de primii doi ecografisti
anacami spune:
maine imi voi face o eco pt. TT si imediat in perioada urmatoare voi merge la recoltarea de sange. Deja m-a cuprins o "stare de nestare", parca imi vine sa renunt!!!
darleena spune:
quote:
la nastere voi alege un spital particular, voi plati exact factura care mi se prezinta la externare
Te gandesti la Euroclinic? Ca eu altul particular nu mai stiu.
Si eu ma gandesc sa nasc acolo. Chiar i-am spus dr-ului meu si a zis ca o sa vb el cu aia de la Euroclinic.
Desi stiu ca e destul de scump, cred ca merita, in plus, vorba ta, nu mai trebuie sa dai niciun ban in plus. Din banii pe care ii platesti se plateste si doctorul, si spitalizarea, tot.
15+
Pana vine bubu
poze bubu mic
geany_bc spune:
Ultima oara cand am fost la medicul ginecolog nu aveam carnet de gravida, dar acum am.
Deja l-am completat si am pus la pastrare in el si rezultatele de la analize si fisele de la primele 2 echografii. Saptamana viitoare cand merg din nou la echo, il dau pentru completare caci si asa il port in geanta tot timpul, alaturi de testul de sarcina pozitiv.
Geany 14+