Copil alaptat la 4 ani?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

da... si saracii ar cam avea nevoie, fiindca pt ei chiar si un simplu guturai poate fi fatal,cel putin asa se comporta
Al meu s-a imunizat cu alcool etilic (cu toate ca puteam sa-i dau i lui dac-ar fi vrut lapte de-al meu c-aveam destul) asa ca tot la soacra a ajuns la imunizare, ca am divortat de el si acolo s-a mutat

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Totul despre alaptat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

apropo, scria cineva de dinti... un copil cu 20 de dinti nu musca atat de tare ca un nou-nacut fara dinti asta scriu din propria experienta...

Totul despre alaptat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Da, sa stii ca si eu am observat asta! Cand nu aveau dinti ma mai muscau...ma rog... foarte rar, nu era un obicei. Dar odata ce le-au crescut dintii...nu-mi amintesc sa ma fi muscat vreodata! Parca stiau si aveau grija!

quote:
Originally posted by Gabi_K

apropo, scria cineva de dinti... un copil cu 20 de dinti nu musca atat de tare ca un nou-nacut fara dinti asta scriu din propria experienta...

Totul despre alaptat!

_Ella, Emma & Matei

Emma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalita spune:

Ce am mai ras la topicul asta.E demential.
Mi-l si inchipui pe al meu flacau de 1,7 luni, cum ar arata peste 2 ani sugand la titi. Dupa un an de la intrerupearea alaptarii singurul lucru pe care i-l inspira pieptul meu este curiozitate, cand ma dezbrac (incerc totusi sa nu o fac de fata cu el)si ma vede imi arata cu degetul si e foarte amuzat.Eu cred ca bunul simt e mai important decat toate organizatiile din lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Eu nu stiu cum e sa-ti pui sotul sa suga la sin, dar mi se pare o imagine la fel de pitoreasca cu un taur care ar suge la vaca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Mie mi se pare de-a dreptul deplasat sa-i dai sa suga unui copil de 4 ani.

Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006

poze

http://www.dropshots.com/toanca
http://www.dropshots.com/toanca1
http://www.dropshots.com/toanca2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

quote:
Originally posted by Clover

Rolul sanilor e de a hrani progeniturile. Functia sexuala e cam secundara. Deci de unde oripilarea asta colectiva? Cum naiba beti lapte de vaca. Pana la urma e laptele din ugerul unei vaci, lapte pe care il bea si vitelul.

Cat despre efectul psihologic, sigur asta o sa o faca pe cea mica sa ajunga pe la psihologi sa povesteasca cum i s-a dat viata peste cap ca mama ei a acceptat sa o alapteze la 4 ani. Despre gust si scarba nu discut ca nu asta mi se pare scopul. O sa ajungem si ni se scarboasa ideea de alaptat din start si sa manance copiii numai formule din ziua 1.

Ca sa tragem o concluzie pentru subiect, alaptarea peste 2 ani la romani e considerata comportament deviant.

Keep the promises you make to yourself.

clover, nu cred ca ai tras bine concluzia. subiectul era despre un copil de 4 ani re-alalptat, din motiv de exces de lapte, nu despre un copil care nu a fost intarcat sau e in proces de intarcare.

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Mhh , din cate imi amintesc povestea cu imunizarea e valabila doar la nou nascut, el vine din mediul intrauterin, ajunge in contact cu mediul estern si pana la "fabricarea" anticorpilor proprii de catre organism ii ia pe cei ai mamei.
la 4 ani nu mai are ce sa ia ..nu stiu , mie mi se pare aiurea dar fiecare face ce doreste.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Treaba cu alaptatul peste x ani e ca si discutia de acum cateva luni cu dormitul peste x ani cu mama/parintii in acelasi pat.
Asa e, nici o organizatie mondiala nu-si permite sa-ti spuna care e limita de varsta cand copilul ar trebui sa fie intarcat sau culcat separat, asa ca ei prefera sa lase asta la latitudinea fiecarei mame. Unde mai pui ca ei vor sa dreaga busuiocul de acum 30 de ani cand hranirea cu lapte praf era la moda si alaptatul era vazut ca un lucru degradant, numai pentru cei de la tara. Pe-atunci femeile moderne nu-si alaptau copiii, cel puti nasta era curentul in Nord-America si vestu lEuropei

Ca vrea copilu'? Pai copilu' vrea multe. Tine insa de noi ce anume ii permitem, el e la o varsta cand nu are habar de multe.
Sunt pro-alaptare, sunt inversunata, nu asa. Dar peste o anumita varsta devine nelalocul lui ca gest dpdv psihologic. Nu o sa fie sarit de pe fix cand o sa fie mare, insa sa te duci in pauze la scoala sa-ti alaptezi copilu' de 7 ani? Pai din start il pui intr-o lumina "diferita" pe copilul tau in comparatie cu altii. Nu faci altceva decat sa dai apa la moara celorlalti copii sa rada, sa-l discrediteze si sa-l izoleze pe copilul tau. Raul pricinuit dpdv psihologic e cu mult mai mare decta pustiul de bine care i-l poate face acel lapte de mama la acea varsta.

Asa-i, copiii mai marisori care au un frate/sora de-abia nascut si care este alaptat, manifesta si ei interes pentru tzitzi si alaptat. La mine alex a supt pana la 9 luni (s-a intarcat singur) si cand a aparut Adrian pe lume, alex avea 1 an si 10 luni. Ma mulgeam acasa din 3 in 3 ore sa-i duc lapte la spital (ca a fost nascut prematur) si alex era inevitabil sa nu asiste la treaba asta. N-am vrut sa ma feresc de el si nici sa-i ascund. Vroia si el sa puna gura, sa guste etc. Bine-nteles ca nu mai stia sa suga, el punea doar gura sau daca reusea sa traga, tragea o data, apoi isi retragea capul si inghitea, deci nu mai stia mecanismul alaptarii. L-am lasat atunci cand era insistent tocmai ca sa nu o perceapa ca pe-un refuz sau sa se simta dat de-o parte ca bebe suge si el nu. Dar asta a fost ocazional. Nu-mi mai cere de mult sa faca asta, acum are 2,5 ani. Cred ca majoritatea copiiilor (indiferent de sex) pana in 3-4 ani care asista la alaptarea fratelui/sorei manifesta si ei curiozitate. La fel a fost si cu suzeta si cu biberonul. Desi de amandoua era dezvatat cand s-a nascut adrian,Alex a avut o scurta perioada cand le cauta si el. Vroia si el apa din biberon ca Adrain, vroia si el suzeta ca frate-su etc. Dar asta e doar mimetismul datorat conjuncturii (aparitia unui nou frate/sora). Nu vad nimic gresit in a le satisface curiozitatea, insa sa te apuci sa-i realaptezi constant mai ales in conditiile cand copilul a fost intarcat o perioada lunga nu cred ca mai e un gest la locul lui.
E vorba de gest in sine, nu de functiile laptelui.
Mi se pare la fel de nepotrivit cu a culca copilul cu tine in pat pana la 10 ani sa zicem (desi am auzit si de cazuri cand baiatu' a dormit cu mamica in pat pana a plecat in armata - ce vreti mai deviat de atat?!?!). Sau cu a da inca biberon copilului la 5 ani. Treburile de genul asta isi au rostul la varsta lor. Cand trec de un prag general acceptat de catre societate, devin obiceiuri nefiresti si care pot (nu e obligatoriu, dar pot) afecta echilibrul emotional, afectiv sau din sfera asta al copilului sau adultului de maine.
Eu, ca mama care caut sa-mi pregatesc copiii de mici astfel incat la 18 ani sa fie capabili sa se descurce-n lume si fara ajutorul meu, gasesc astfel de gesturi nepotrivite, decurajante pentru un copil. Ce fel de om puternic poti sa construiesti dintr-un copil care l-ai culcat cu tine-n pat pana la 18 ani? Sau i-ai dat sa suga pana la 8 ani sau i-ai dat biberon pana la 10 ani? Ma tem ca astfel de copii nu vor marturisi celor din jurul lor aceste mici amanunte ale copilariei lor caci in 99% din cazuri vor fi luati peste picior, vor fi ironizati sau desconsiderati. Si-atunci ceea ce mama a vrut sa fie protectie/ajutor se constituie de fapt intr-un mare dezavantaj.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput