Copil alaptat la 4 ani?
Raspunsuri - Pagina 6
bird70 spune:
quote:
Originally posted by adameasca
Desi am mai auzit mamici care au practicat chestia asta, sau care recoamndau si altora aceleeasi metoda, mi se pare total deplasat... Oare sunt singura care gandeste asta?
Eu n-am auzit de asa ceva
doradora spune:
nici o organizatie din lume nu ma va convinge ca e ok cu re-alaptatul la 4 ani, iar pe principiul ca accepta si mama si copilul si ca nu ii deranjeaza, putem sa nr imaginam tanarul adolescent de 14 ani cu buletinul intr-o mana si sugand de zor de la sanul mamei. si oricate substante ar contine laptele matern, corpul uman trebuie sa invete la un anume moment sa se descurce si singur. nu putem sa tinem copilul ca la 1 an, orice fiinta trebuie sa progreseze, nu sa bata pasul pe loc.
una e sa fie vorba de ratiuni materiale, ca nu exista alta sursa de mancare, si alta e din cauza ca e gelos. din punctul meu de vedere, nu sta in picioare motivatia asta.
chris +
alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri
ellej spune:
quote:
Originally posted by mamarutaquote:
Originally posted by ellejquote:
Originally posted by mamaruta
Eu nu inteleg de ce va oripilati asa. Un lucru trebuie sa va fie clar, ambii vor asta, deci nu imi imaginez ca alearga mama dupa pusti sa-i bage tzatza in gura.
Si cand nu ar mai fi normal sa alaptezi? La 10 ani ? La 13, la 15? Daca si la majorat vor si mama si copilul e totul ok?
Ellej, nu am spus ca e normal sau nu, am spus doar ca ii place si copilului.
Dar eu tot nu va inteleg inversunarea. E ca si cum te-ai supara pe vecinu de la 4 ca si-a pus dulapul pe peretele din stanga.
PS anticipez un picsi va spun ca eu nu am avut lapte decet 2 saptamani si la primul si la al doilea copil
Nu e vorba atat de a da lapte matern copilului, ci de a-l da DIRECT de la san. Eu la 8 ani eram in clasa a doua si nici nu-mi pot imagina cum ar fi fost sa mai fi fost alaptata. Mi se pare ca totul e dus la extrem.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
_Ralu_ spune:
quote:
Originally posted by adameascaquote:
Originally posted by bird70quote:
Originally posted by Guguluff
... Sotul meu, "m-a ajutat" intr-o perioada cand am luat antibiotic si nu vroiam sa o intarc pe fetita(cu pompa n-am reusit sa fac mare lucru).L-ai pus pe sotul tau la san?
Desi am mai auzit mamici care au practicat chestia asta, sau care recoamndau si altora aceleeasi metoda, mi se pare total deplasat... Oare sunt singura care gandeste asta?
Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca (29 august 2006)
O poveste fara titlu... Luca
nope! nu esti singura! din punctul meu de vedere, e patologica treaba....
raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)
_Ralu_ spune:
oh my god!
e infiorator ce citesc pe-aici...
un lucru e sigur: mi-e mila de acel copilash...mai mare! nu mi se pare deloc ok pt psihicul copilului...
si faza cu "sunt de acord amandoi" mi se pare o ineptie...pai pui semn de egalitate intre o femeie matura si un copilash de 4 ani?...dicuta de la egal la egal?
raluca, mami fericita de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria (07.09.2006)
adita spune:
pe mine ma tot indemna sotul, ca in loc sa ma mulg si sa arunc surplusul de lapte, sa-i dau sa bea si copilului de doi ani, pe care abia il intarcasem. dar nu stiu, chiar si ideea de a-i da din pahar nu m-a atras, ca sa nu mai vorbim de a-l pune iar la san dupa ce ma chinuisem pana la 1 an si 8 luni sa-l intarc
mamica de patru copilasi
: Stefan (18 ian. 2007)
Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)

Clover spune:
Rolul sanilor e de a hrani progeniturile. Functia sexuala e cam secundara. Deci de unde oripilarea asta colectiva? Cum naiba beti lapte de vaca. Pana la urma e laptele din ugerul unei vaci, lapte pe care il bea si vitelul.
Cat despre efectul psihologic, sigur asta o sa o faca pe cea mica sa ajunga pe la psihologi sa povesteasca cum i s-a dat viata peste cap ca mama ei a acceptat sa o alapteze la 4 ani. Despre gust si scarba nu discut ca nu asta mi se pare scopul. O sa ajungem si ni se scarboasa ideea de alaptat din start si sa manance copiii numai formule din ziua 1.
Ca sa tragem o concluzie pentru subiect, alaptarea peste 2 ani la romani e considerata comportament deviant.
Keep the promises you make to yourself.
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by Clover
Cum naiba beti lapte de vaca. Pana la urma e laptele din ugerul unei vaci, lapte pe care il bea si vitelul.
Numai ca nu il bem cum il bea vitelul. Sunt o mare amatoare de lapte de vaca dar, daca ar trebui sa-l beau direct de la sursa, m-as lasa pagubasa. Si amintiri din perioada cand am fost alaptata (de mama mea) nu am, ca eram prea mica atunci.
ruxij spune:
quote:
Originally posted by bb ralukutza
oh my god!
e infiorator ce citesc pe-aici...
un lucru e sigur: mi-e mila de acel copilash...mai mare! nu mi se pare deloc ok pt psihicul copilului...
si faza cu "sunt de acord amandoi" mi se pare o ineptie...pai pui semn de egalitate intre o femeie matura si un copilash de 4 ani?...dicuta de la egal la egal?
Asa e. Asa si pedofilii poa' sa zica, ce daca am avut sex cu o fetita pana in 15 ani? Daca am fost amandoi de acord?

Eu cred ca e abuz asupra copilului, o tampenie. Punct.
Sugarul e ala care n-are dinti.
ruxij spune:
quote:
Originally posted by Clover
[Ca sa tragem o concluzie pentru subiect, alaptarea peste 2 ani la romani e considerata comportament deviant.
Keep the promises you make to yourself.
Pai asta si e. Nebunie la creieras.