anticorpi incompatibilitate grup sanguin
Raspunsuri - Pagina 3
anacami spune:
Sim, foarte tare 
. Si mie mi-au pus un plasture care mi-a facut un tatuaj (pielea s-a iritat f. tare), plus ca m-a usturat locul respectiv vreo saptamana...
Eu nu am mai fost la medicul de familie pt. trimitere, am platit 180.000 lei si mi-au facut dozare anti-D (Anti-RH)+dozare anti-B (eu am Aii negativ, sotul BIII pozitiv)
Bafta!
Camelia, Sebastian
(26 mai 2004) si bb2
sim_stoian spune:
Eu am fost inainte de Paste si nu mi-au pus deloc plasture. Bani nu am dat, aveam trimitere, dar mi se pare aiurea faza cu plasturele.
Sim
24+
Stefan
Asa creste bebe
Poze
anacami spune:
se pare ca au primit intre timp, dar mai bine fara!!!! oricum, buna idee- data viitoare imi voi cumpara sa nu mai patesc la fel...
Camelia, Sebastian
(26 mai 2004) si bb2
tomasa spune:
Eu nu ma gandeam sa le fac gratuit. Am sunat la ei ieri si am zis ca vreau analiza asta, ca sunt insarcinata si mi-au spus ca vinerea nu recolteaza. Poate ca au crezut ca vreau sa le fac gratis...
Nici nu stiu daca reusesc sa ajung la medic pana atunci dar nu ma deranjeaza nici sa le platesc. Nu costa o avere pana la urma si vreau sa le fac repede ca nu mai suport stresul.
mama de BAIAT
(9 ian. 2005)
20+
tomasa spune:
Tare faza cu plasturele
. O sa-mi iau eu unul pt. siguranta. Multumesc mult fetelor. Va tin la curent. 
mama de BAIAT
(9 ian. 2005)
20+
anacami spune:
Tomasa, chiar cred ca nu fac recoltari vinerea (nu conteaza daca platesti/ nu):
Institutul de Hematologie:
Str. Caracas, tel 319.31.62,
Program:
recoltare: luni 8-15
marti, miercuri,joi 8-10
rezultate: vineri dimineata
(daca le faci in primele zile din saptaman ti le dau in ziua urmatoare..)
Ei le lucreaza in aceeasi zi, vinerea probabil ca au program mai scurt, plus ca au si alte treburi administrative in laborator (sterilizare, etc) pt. saptaman urmatoare..
Camelia, Sebastian
(26 mai 2004) si bb2
carpatina spune:
Tomasa, cum ziceam si la noi la odisee, pe aici nu se face nici un fel de analiza pentru incompatibilitatea de grupa. Mai mult, nimeni nu m-a intrebat ce grupa are sotul meu.
Vad ca pe acolo sunt o multime de fete care stiu ca ar putea fi probleme... dar nimeni nu zice care ar fi ele si cum se procedeaza mai departe... Sper sa gasesti luni pe cineva care sa stie (si sa fie dispus) sa-ti explice. Asta doar pentru cultura noastra.. caci tu sigur nu vei avea probleme 
19+ cu
Ioana
anacami spune:
Draga Carpatina, nu am inteles ce vrei sa spui! Problema ei este ca au aparut (sau cel putin se pare) anticorpi, care in mod normal nu ar trebui sa apara- verificarea a fost ceruta de medicul ei,nu de noi...
Cum se procedeze nu putem hotara noi, asta trebuie sa ii spuna medicii, desi dupa cate se pare in cazul aparitiei anticorpilor nu exista antidot.
Stiu ca nu trebuie sa se sperie, insa este un semnal de alarma care sa ii faca- pe ea si pe doctorul ei- sa urmareasca mai atent sarcina
Camelia, Sebastian
(26 mai 2004) si bb2
anacami spune:
Ea a fost foarte speriata de aparitia lor (si crede-ma este foarte rau sa ai o problema si sa nu stii despre ce este vorba, iti faci cele mai sumbre scenarii desi problema reala nu este mare), iar toate fetele (aflate in aceeeasi situatie) au incurajat-o spunandu-i ca nu este ceva asa grav (in mesajele anterioare s-au enumerat micile "neplaceri" care ar putea apare in cel mai rau caz-icter,etc).
Camelia, Sebastian
(26 mai 2004) si bb2
tomasa spune:
Carpatina, am citit si eu ca in strainatate nu se face analiza asta. Se pare ca in cazul incompatibilitatii de grup sanguin apar mai rar anticorpi decat in cazul incompatibilitatii RH si cu efecte mai putin grave asupra copilului (asa sper cel putin din ce am citit), si de-aia in strainatate nu s-ar recomanda sa faci analiza asta.
Oricum de ieri de cand citesc pe tema, am gasit alte subiecte de pe forum cu trimiteri catre linkuri straine care abordeaza problema "ABO incompatibility". Am tras astfel concluzia ca, desi apare rar, este reala problema si o recunosc din pacate si medicii de afara
. As fi preferat sa cred in continuare ca e doar o nebunie romaneasca, a ginecologilor nostri.
Din pacate eu, care am facut analiza la recomandarea ginecologului meu, chiar am anticorpi prezenti si nu stiu daca titrul e chiar mic 1/64
. Desi ginecologul mi-a spus ca nu e mare valoarea, mie mi se pare marisoara, faza e ca nu prea stiu la ce s-o raportez. De asemenea tot el, ginecologul m-a "linistit" vorbind despre o transfuzie totala de sange la nastere si iti imaginezi cat de "linistita" m-am simtit la gandul asta, transfuzie in spitalele noastre. De-aia am venit aici sa mai caut pareri, cu gandul ca poate mai exista si alta solutie, ca poate cineva a mai trecut prin asta, a dezvoltat anticorpi ca si mine dar n-au afectat fatul sau a "tratat" cumva cauza. Iluzii se pare...nici macar vaccin nu se poate face pt. ABO incompatibility.
Macar am trait un sentiment de bucurie citind aici si vazand ca nimeni nu s-a mai confruntat cu asta si ca n-au stiut fetle sa-mi spuna din experienta proprie ce se intampla daca...
N-as dori nimanui sa afle ca fara voie isi poate vatama copilul din burtica.
Eu sper din suflet sa fie cum spui si sa n-am probleme, sa fie totul un vis urat, sa mi se spuna ca n-am de fapt anticorpi si ca astia din Municipal mi-au gresit analiza sau ca anticorpii astia nu-mi afecteaza sarcina. De-abia astept sa merg la hematologie si sa vorbesc cu specilalistii. Ai fost o dulce ca m-ai incurajat, apreciez sa stii si iti multumesc!
Acum o sa citesc si ce mi-ai scris la odiseea noastra fiindca n-am apucat.
mama de BAIAT
(9 ian. 2005)
20+