anticorpi incompatibilitate grup sanguin

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

vaccinul dupa nastere se face in cazul incompatibilitatii de RH, nu stiu daca exista si pt. incompatibilitatea de grup sanguin

Tomasa, ai avut problema in sarcina asta- de genul sangerari, dezlipiri de placenta? teoretic, circulatia sanguina a mamei este separata de cea a fatului pana in momentul nasterii (daca nu apar probleme de genul celor enumerate mai sus). Ai grija si la acestea...
Ar fi bine daca te-ai putea linisti putin, nu face bine la bb .Stiu, este f. greu.
Eu la prima sarcina, cand mi-am facut pt. prima data RHul si am auzit de aceasta problema, am crezut ca mi s-a prabusit tot cerul in cap, deja ma vedeam terminata,fara posibilitatea de a avea copii.Dupa ce m-am mai documentat, mi-am dat seama cu, cat sunt mai informata cu atat este mai bine, nu mai am nicio temere legata de aceasta problema- stiu ca trebuie sa existe o rezolvare!!!
Multa sanatate, un bbelus sanatos si mancacios!

Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Multumesc mult pt. incurajari si cuvintele frumoase.
Toanca,
Sim, intreaba-l te rog. Multumesc frumos.
Ceamica, injectia aia se face in caz de incompatibilitate RH. Eu sunt RH pozitiva, asa ca n-a fost cazul. Pt. incompatibiltate de grup sanguin nu stiu daca se poate lua vreo masura, de-aia va intrebam pe voi. Doctorul meu nu parea alarmat, zicea ca deocamdata nu sunt probleme si ca vom urmari cu atentie de acum incolo.
Ancami, din pacate am avut o sangeare minora in sapt. 11 , foarte vaga si maronie, a durat doar o zi dar tot cred ca a contat .

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
20s fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Tomasa, ce grup de sange are primul tau baiat?

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Tomasa eu am grupa 0I si Rh negativ si sotul AII si Rh pozitiv, iar Mihnea a iesit cu grupa AII si Rh negativ. Deci am avut si incompatibilitate de grup sanguin si de rh. Sarcina a fost f f atent monitorizata(si ptr ca era o sarcina obtinuta prin fertilizare in vitro si o sarcina cu ff multe probleme).Copilul a venit pe lume la 39 de saptamani prin cezariana cu o greutate buna perfect normal.La nastere mie mi s-a administrat vaccinul dar ptr Rh se face acest vaccin, iar Mihnea a avut cei drept un icter prelungit cam de o luna. Dar totul s-a rezolvat el sugand san si asta conteaza f mult la cei cu icter prelungit si prin expunere la lumina(nu direct in soare) el nascandu-se pe 25 iunie. Din spital am iesit dupa 2 zile deci icterul l-a facut acasa.

Mergi la inceput

Andries, primul meu copil din pacate are grupa tatalui, BIII+. De aici probabil si problemele cu icterul prelungit.
Monica Elena, si eu sunt pro alaptat. Pe Tudor l-am alaptat pana la 1 an, 6 luni exclusiv si abia dupa ce a implinit 10 luni am inceput procesul de intarcare. La fel am de gand sa procedez si la bb2, iti dai seama.

Problema care ma framanta pe mine acum este ce rezolv monitorizand anticorpii? Normal ca o voi face, voi merge la Institut o data la 2 sapt.,dar se poate oare face ceva pt. copil in cazul in care titrul va creste? Sper sa nu se intample asa ceva, dar daca totusi se va intampla? Se ia vreo masura?
Ca daca nu, degeaba aflu ca au crescut...

20s fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Unde ai facut analizele? Te intreb pt. ca eu le-am facut la sanador, mi-a iesit pozitiv A (la mine a fost dubla incompatibilitate de grup, pt. ca eu am O si sotul AB), valoare foarte mica. Dr. m-a pus sa le repet la Institutul de hematologie si... surpriza... nici urma de anticorpi anti A sau anti B. D-na de la laborator s-a mirat ca a iesit pozitiv prima data... chiar a fost foarte atenta, pt. ca ii spusesem cum iesera la prima analiza.

Am mai repetat analiza in sapt. 30-31 ... si la fel, negativ.

Dr. imi spusese ca in cazul in care apar anticoprii, sarcina trebuie urmarita cu mai multa atentei, ecografic + analizele de det. anticorpi lunar. Se poate intampla ca bebe sa aiba o anemie mai puternica la nastere si/sau icter prelungit.
Vaccin nu exista (cel putin asa stiu de la dr. meu).

si tinem pumnii sa fie totul bine

Mergi la inceput

Elyanne, mi-ai dat sperante. Analiza am facut-o la Spitalul Universitar. O voi repeta si eu luni la Institutul de Hematologie, m-as fi dus azi dar nu fac recolatri.
La fel mi-a spus si ginecologul meu ca trebuie atent monitorizata sarcina prin ecografii si repetata analiza lunar. O voi face chiar o data la 2 sapt, dar voiam sa stiu daca e vreo solutie in caz ca anticorpii cresc. Pana una alta acum sper din suflet sa am si eu aceeasi surpriza placuta ca si tine si sa nu-mi mai apara anticorpii.

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Tomasa, bafta! Institutul de Hematologie este cel mai sigur. Foarte multe cabinete particulare trimit acolo probele (desi nu iti spun),nu le fac ei; de asta dureaza si mai mult, la Institut iti poate da rezultatul si de pe o zi pe alta.
Ce nu se poate face la acest institut (exista analize hematologice mai speciale) se trimite direct la un laborator din Europa (nu mai stiu tara); este ,deci, laboratorul cel "mai de varf" din acest domeniu de la noi din tara...

Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Tin pumnii sa iasa bine a doua oara si sa fi fost o greseala.
Eu am fost vinerea sa fac analiza... nu stiam ca nu se fac recoltari... dar a trebuit sa platesc analiza... parca a fost 24 ron pt. fiecare, A si B.
Si am avut rezultatul in cateva ore pt. ca vinerea trebuie sa termine cu toate analizele, ca luni sa nu mai aiba nimic...
De luni pana joi se fac gratuit analizele astea (deprea altele nu stiu).
Acum sper sa nu se fi schimbat ceva... eu le-am facut in sept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Tomasa, sa iei si o trimitere de la dr. Si plasturele...

Sim 24+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput