Canon PowerShot SD700 IS

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Laura72 - esti binevenita in subiectul "meu" :-) din pacate eu nu stiu sa-tzi raspund la intrebare :-( Multa bafta!
Adi - o data-n plus multzam fain pt NeatImage - desi nu eu am intrebat de el :-) - m-am "jucat" un picutz cu el pe cateva poze portret pe care le-am facut Gabrielei cu aparatul setat High ISO... Dupa ce am facut aceste poze - am citit si eu ca HiISO inseamna "zgomot mare" (daca pot sa ma exprim asa). Pozele portret au iesit f expresive - dar "zgruntzuroase"/"grunjoase" cumva... Asa ca programelul sugerat de tine le-a mai netezit un pic.
Azi am facut niste poze f de-aproape la albine in papadii - pudrate de polen din cap pana in picioare. O sa le pun pe Webshots - poate maine.
Tu foloseti "sharpen" ca sa retusezi cate ceva (claritatea detaliilor), nu? Eu pana acum n-am utilizat dar sunt f tentata - mai ales la gaze.
Daca ai o picatura de timp - te rog frumos mai sugereaza-mi cate ceva care sa ajute la imbunatatirea calitatilor pozelor digitale.
Nu stiu daca este doar o impresie sau nu - poate ca tu potzi sa-mi confirmi sau sa-mi infirmi - pe vremea cand utilizam Pentax-ul meu obisnuit parca aveam mai multa sigurantza si mai multa claritate... O fii oare o simpla impresie?
O seara buna itzi doresc si sa ne auzim cu bine!

Lorelai
Digital Macro 2
Digital Macro
Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

quote:
Originally posted by lorelaim
Azi am facut niste poze f de-aproape la albine in papadii - pudrate de polen din cap pana in picioare. O sa le pun pe Webshots - poate maine.
Tu foloseti "sharpen" ca sa retusezi cate ceva (claritatea detaliilor), nu? Eu pana acum n-am utilizat dar sunt f tentata - mai ales la gaze.
Daca ai o picatura de timp - te rog frumos mai sugereaza-mi cate ceva care sa ajute la imbunatatirea calitatilor pozelor digitale.

Sa pui pozele ca vreau sa le vad.
Optiunea sharpen o folosesc destul de des ca sa accentuez detaliile (exemplu marginile petalelor unei flori). Poti incerca pe orice poza, salvezi cu alta denumire si ai originalul + poza prelucrata. Faci diferenta si vezi cum iti place mai bine. Eu folosesc sharpen pana la nivelul 3 - max 4, nu mai mult.
Mi-am instalat de curand Photo Filtre - dar nu am timp sa ma ocup de el deocamdata. Dar tu ai putea sa-l incerci.
Cum ti-am mai zis, orice poza prelucrata o salvez cu alta denumire, ca sa-mi ramana originalul.
Spor la fotografiat!

P.S. Azi mi-a inflorit alt hibiscus.

Mergi la inceput

Servus Adi,
Superb hibiscusul! Ce dor imi e sa am flori in casa... ma multzumesc cu ceva pantrunjel la ghiveci :-) Noroc ca aici primavara este intr-adevar f frumoasa (nu ca in Quebec/Canada unde primavara inseamna din 15 mai in 25 mai si apoi sarim direct la vara) cu f multe flori, pasari si gaze.
La ultimul album Digital Macro 3 (cel cu albine si alte gaze) am folosit Sharpen max5 (in denumirea pozelor am mentzionat sharp). Si eu pastrez si originalul si "prelucrarea". Va trebui sa gasesc o metoda de arhivare a pozelor ca fac zilnic aprox 350... din care mai sterg vreo 100 - pe care le consider nereusite... da' tot raman cu 200 de poze/zii. (ce bine ca asta iarna nu faceam decat vreo 20/zii :-)) Ai putea, te rog frumos sa-mi sugerezi un program de copiere al pozelor pe CD-uri? Cred ca asta ar fii cea mai buna solutzie.
Maine am sa incerc PhotoFiltre :-)
Multzumesc frumos si o zii faina-tzi doresc!

Lorelai
Digital Macro 3
Digital Macro 2
Digital Macro
Alte albume foto

Mergi la inceput

'Neata Lore.
Legat de organizarea pozelor in calculator, in general aparatele Canon, fac transferul pozelor din aparat in PC automat intr-un folder care are numele zilei in care s-au facut pozele.
Asa ca eu creez un folder mare: Poze 2007, in care imi impart pozele de luni - ian, febr...
In cadrul fiecarei luni imi transfer pozele si apoi le grupez pe categorii: (ex flori..)
Asa ca la salvarea lor pe CD/DVD e foarte simplu. Pun intotdeauna folderul mare,(poze 2007) iar programul Nero imi pune la fiecare salvare doar ultimele poze. Pentru aceasta bifez optiunea multisesion, adica sa pot scrie de mai multe ori pe un CD/DVD pana la umplerea lui.
Mutarea folderelor dintr-un loc in altul o fac cu "FastStone Image Viewer."

O zi frumoasa. Ma uit imediat si la poze.

Mergi la inceput

Servus Adi,

Scuze ca nu am mai avut timp sa mai postez - am facut enorm de multe poze (close-up) in ultimele 3 zile. Am setat aparatul pe Macro + Continous si am "prins" niste albinute super-cute :-). Unele au fot adevarate foto-modele si au lucrat de nota 10(+ cu felicitari). Altele au fost extrem de sperioase/timide si si-au luat zborul super-rapid sau au stat cu "fundul" la mine tot timpul... asa ca nu le-am putut face un prim-plan. Uite "harnicuta" aceasta este "preferata" mea: albinuta preferata
Am avut enorm de lucru la selectarea pozelor.
Am facut si un album numai cu flori. Au inflorit castanii si de-abia acum am remarcat cat de frumoase sunt florile lor. De cand iau close-up-uri observ atat de multe lucrui care inainte nu le remarcam absolut deloc.
Nu am apucat sa incerc programul recomandat de tine. Va trebui de-asemenea sa-mi cumpar niste CD-uri sa-mi transfer pozele ca deja am inacrcat f mult hard-ul nostru. Programul Nero este free sau se cumpara?
Multumesc frumos!
Multa sanatate si numai bine-ti doresc!

Lorelai
Digital Macro 5, Digital Macro 4,
Digital Macro 3, Digital Macro 2, Digital Macro 1, Alte albume foto

Mergi la inceput

Lore, ti-am spus ca prin exercitiu se invata cel mai bine. Tu chiar ca mi-ai urmat sfatul si ai obtinut niste poze foarte bune. Mie imi plac toate.
Programul Nero l-am primit cu CD-Writter-ul.

Era sa uit sa-ti arat o www.treklens.com/gallery/Europe/Romania/photo287920.htm" target="_blank">fotografie din weekend. Stiu ca-ti plac stropii - pe "subiect", de aceea am ales aceasta poza.

Mergi la inceput

Adi - f frumos trandafirul "inlacrimat"! Azi tocmai a plouat la noi si maine se anunta tot asa - probabil ca o sa ma exersez si eu pe picaturi de ploaie pe frunze si petale.
M-am uitat pe site-ul www.nero.com si nu-mi dau seama care soft ar trebui sa-l cumpar doar pt a face salvare de fisiere de pe hard pe CD/DVD. Poti sa-mi spui, te rog frumos, cum se numeste exact produsul care-l folosesti tu? Multumesc frumos!
O seara buna iti doresc,

Lorelai
Digital Macro 5,Digital Macro 4,

Mergi la inceput

Nero OEM care include mai multe aplicatii.
Am mai gasit pe net inca un program (free)
http://www.cdburnerxp.se/download.php dar nu l-am incercat.

Mergi la inceput

Dar daca nu vrei sa scrii CD-uri devine si mai simplu de a-ti lua un stick de memorie si sa-ti transferi pozele acolo. E practic si nu mai necesita soft suplimentar.

Mergi la inceput

Multumesc frumos Adi! Uite ca de stick-ul de memorie uitasem complet - desi am folosit anterior pt a stoca alte info - nu poze.
Multa sanatate si numai bine-ti doresc!

Lorelai
Digital Macro 5,Digital Macro 4,

Mergi la inceput