Sezatoarea canadiana (62)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Fetelor-f. frumoasa initziativa pt Diana cu desenele- eu sunt nca socata dar am rog si am bucur ca Diana e o luptatoare, Andrei simt ca se va recupera rapid iar Laura stim deja ca este puternica si o imbratisam cu drag.
Ne rugam sa fie totul bine si sa ajunga acasa Diana repede si sa isi revina sub dragostea si competenta medicilor din Vancouver.

Eu mi-am facut mamografie si mai fac dupa ce nasc, e bine sa le faci, doar cu trimitere de la medicul de familie si e ok.
Ira- bafta cu mutatul, o sa fie bine- super ideea cu sacii , asa am facut si eu si nu te mai stresa atata.
Ina- cand decolatzi, sper sa mai vb.
Merg sa incerc sa readorm, ca am si apptla medic maine dimi si ma duc si cu emma dupa mine.

Numai bine tuturor!

Denisa 34 si'de Emma Andreea (17 Ian.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Ana, si eu am facut, stiu ca nu trebuie sa bei cafea sau sa mananci ciocolata 2-3 saptamanai inainte de mamografie, si nici un produs cu cofeina de altfel, ptr ca "rezultatul" sa fie cat mai clar. Nu treb folosite nici creme sau deodorante in momentul in care face mamografia. Am citit ca exista centre de depistaj ptr cancerul de san, in Montreal, banuiesc ca nu ai nevoie de hartia medicului ci doar ca te inscrii in program si ei te cheama la fiecare 1-2 ani sa vada cum evolueaza lucrurile, ca un fel de statistica. Cred ca sunt niste conditii de indeplinit (accesul la informatii), insa daca spui ca ai antecedente in fam eu zic ca nu te refuza. Am citit toate astea in niste brosuri de la medic. Uite un site http://www.msss.gouv.qc.ca/sujets/santepub/pqdcs/index.php?accueil

Sanatate, spor la mutat si numai bine. Astept vesti bune

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

Multumesc pentru cuvintele frumoase...intrebari am..hohoo
cum imi gasesc in Montreal un medic de familie? am citit ca este greu sa gasesti dar nu imposibil...
as vrea sa incep sa lucrez cat mai repede posibil.,..cum iti gasesti cel mai repede de lucru? te prezinti direct? trimiti mail? apelezi la agentii specializate
stiu ca nu pot lucra in domeniul meu de la inceput, dar vreau sa lucrez..indiferent ce...ma descurc in franceza si in engleza..dar am inteles ca aia e quebecoasa..
invatati-ma cum sa fac..
cum stati cu desenele pentru Diana? am vazut ctaeva foto cu ea la mare..e un inger..sper sa se faca bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Roxana, PM cu adresa in curind, poti sa ma suni la serviciu? Azi? Pun si nr. de tel. Ma gindesc ca poate ti-ar fi mai usor sa vii pe Cote de Liesse, unde lucrez eu, decit in Laval, dar ar trebui sa ajungi pe la 12:30, azi sau miine. Trimit nr. tel, suna-ma!
Ana Stroe, Cami, care mai esti prin beautiful Laval, eu imi petrec serile pe linga casa azi si miine, daca vreti sa ne vedem pt desenutele astea...
Fug, ca-i balamuc curat aici la mine la job!
S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Dragutzele, nici mie nu imi mai arde de scris prostioare pe forum de cand cu fetitza asta saracutza. E foarte buna ideea cu desenele si crafts, eu din pacate neavand copil nu am ce sa trimit. Diana e in asta pt o perioada nu prea scurta si ma gandesc ca in loc sa le primeasca pe toate o data mai bine pe rand, puneti-le si voi la posta in original, unu ca e mai frumos si doi acopera mai mult timp. In fine voi stiti mai bine.

In iulie plec acasa in Romania dupa aproape patru ani, fara dumnealui care e bizi, si incet incet simt cum incep sa freak out big, big time.

Sacii de gunoi sunt de mare angajament la mutare. Eu am pus liste si pe saci si pe cutii, detaliate. Am facut un sac mare cu lenjeria de pat si un schimb de haine. Noi ne-am mutat intr-o zi, un singur drum, camionul si masina noastra. Am pus mobila in casa in aceeasi zi, iar cutiile si restul le-am pus in garaj, de unde am carat apoi pe rand si as zice ca balamucul a fost mai mic.

Cam asta e, va urez o zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Fetili, am strans si cartile si partiturile in cutii. De fapt, sincera sa fiu nu eu am facut asta, ci Sibi, in timp ce eu si Sofie gateam cartofi copti. Ati incerct vreodata asta ? Cartofi copti la microunde ? Umpluti cu legume si cascaval topit, miam, ies o nebunie si se fac in 5 minute.

Laura, pleci in Romania ? Doamne ce curajoasa esti. Eu astept sa vina Romania la mine pt. inceput, si dupa aceea mai vedem. Multumesc mult de sfaturi, asa facem si noi, strangem totul si lasam doar strictul necesar.

Am constatat cu tristete ca am strans o cutie de carton imensa plina de creme, parfumuri, machiaje si alte produse de imbalsamare, cand eu de fapt ma spal cu apa si sapun si-mi dau doar cu o crema usoara de zi si cand am timp cu una antirid de noapte - maxim o data pe saptamana, cand am timp. Atatia bani dati pe fereastra ...nu voi apuca sa ma dau cu toate mortaciunile alea de creme in veci, si cred ca nici mult nu mai au pana expira. Asta sa-mi fie invatatura de minte, de acum incolo cand mi s-o face de creme o sa dau pe la umanitare si sa vad daca sunt nevoi acolo mai presante decat rasfatelile mele.

Stephany, depinde ce vrei sa-ti gasesti de lucru. Ai nevoie de CV, de agentie, dar nu intotdeauna, si de multa perseverenta.

Daca stii franceza nu-ti fa problema, ca "quebecoisa" e tot franceza, dar cu accent, e numai o nuanta pejorativa sau o scuza pt. cei ce nu vorbesc franceza, sa spuna ca se impiedica de quebecoise. E ca si cand ai spune ca moldoveneasca nu e tot romana, sau ca franceza de la Mediterana nu e aceeasi cu franceza din Normandie, Maroc sau Haiti. Aici nimeni nu te judecat daca nu ai accent quebecois, ba hiar dimpotriva, te apreciaza daca pronunti corect si vorbesti franceza cu accent parizian.

Oameni buni eu nu-mi revin cum americanii au pus-o pe celebra si rasfatata de Paris Hilton la puscarie efectiv pt. condus fara carnet, in timp ce Pauneasca din Romania, dupa ce a omorat o familie cu copii pe trecerea de pietoni, nici nu a fost macar data in judecata. Ce justitie avem noi in tara aia, Dumnezeule, eu daca eram in locul familiei si-mi omora Pauneasca copilul...nu ajungea la puscarie, e drept, ca nu mai apuca.

Maine avem show la Ottawa si duminica intr-o localitate de langa USA, o sa vina si pretiosii mei cu Sofelu' in frunte.
Sambata cred ca o sa fim in parc la Joyce, deabia asteptam sa ne intalnim cu Antonia. Cine mai vrea, sambata 9 iunie dupa 5 ne intalnim pt. trimis desene si ganduri bune Dianei.

O zi buna tuturor, Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Am deschis noul capitol 63!
Poftiti acolo, va rog!

Mergi la inceput