Sunt si mamici care nu simt ca vor sa alapteze???
Raspunsuri - Pagina 10
incognito spune:
Ai dreptate,sinul matern este mai clasic.M-am exprimat nepotrivit.Eu nu am alaptat,am spus intr-un mesaj anterior.La momentul acesta consider ca am facut cea mai proasta alegere dar la momentul acela asa am simtit pur si simplu.Iar anturajul in loc sa ma ajute sa ma impac cu mine si sa inteleg de unde adversitatea,sa o stopez si sa-mi pun copii la sin nu a gasit altceva de facut decit sa faca presa continuu-Alapteaza!Femeile sint diferite si ofera surprize ca si comportament dupa nastere din cele mai diverse.Spre exemplu,de curind a nascut o cunostinta apropiata de a mea-fata desteapta,avocat,30 de ani,copil dorit foarte mult,asteptat cu drag.A nascut natural,bine pregatita psihic in sensul acesta a traversat travaliul cu brio,s-a descurcat de minune.Toate bune si frumoase pina la momentul alaptat.Bebe superb,mare-3900g,infometat mititelul.Mama cu laptele girla pe halat si na!Plingea in hohote ca ea nu poate!Nu poate sa alapteze si gata!Noi toate-asistentele si dna.dr.am sarit cu gura pe ea,incercind sa o convingem.Nu am facut altceva decit sa o iritam si mai tare pina ne-a pus la punct-Lasati-ma in pace,sinteti tari la teorie si aveti ''papagal'',dar e problema mea,nu pot,judecati-ma cum vreti si dati-mi ceva sa opresc laptele!Cind am auzit-o mi-am amintit brusc de mine.Nu am mai incercat sa o conving in nici un fel,am luat-o ca atare.Nu o condamn,nu o vad altfel.O accept pur si simplu.
Sabina spune:
asta pt ca in loc s-o ajute practic au stat cu gura pe ea.
Eu aveam sanii ferfenita pt ca nu puteam sa alaptez corect, tot blocaj psihic, cum vroia copilu sa suga eu ma trageam inapoi de frica si de durere.
Si pt ca m-au luat practic, fara filosofeala, am reusit sa trec peste problema, desi au durat aproape 2 luni durerea, si frica.
Abia dupa 2 luni mi-au trecut ranile cat de cat...si dupa 3 luni am int;les ce inseamna alaptatul de placere...
deci oricat iti iubesti copilul, depresia poate genera niste chestii nebanuite....care nu se rezolva prin presiuni si acuze.
Doar cu mult calm si luciditate.
faptul ca la mine, care eram rau de tot dusa cu capul, s-a putut rezolva, ma face sa cred ca in 99% din cazuri rezolvarea e posibila.
(ma refer la femeile care au lapte, sa ne-ntelegem)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
szivarvany spune:
Revin ... in 1929 ce fel de lapte praf era ?! ... Adik era pe atunci lapte praf ?! ... 
Io nush ce-mi veni, io am si alaptat, dar ca un copil alaptat 4 ani sa fie mai inteligent decat unul care nu a fost deloc alaptat ... mi se pare tare-tare aberant, zau. Fara suparare !

Daria &
www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
aiska spune:
Desi in tarile nordice se investeste mult mai putin in cercetare si in sistemul medical decit peste ocean,rezultatele de aici sint mult peste asteptari.Numarul cezarienelor este mult mai mic decit in USA si mortalitatea neonatala este printre cele mai scazute din lume.
Am incredere in studiile facute aici care au mai multe motive sa fie impartiale,nefiind dependente de nici o finantare substantiala din surse diferite sau de interesele unor companii de asigurari.
In Finlanda nu s-a constatat ca laptele matern ar influenta inteligenta copiilor din studiile efectuate pina in prezent.In schimb s-a observat un oarecare risc crescut la bolile cardio-vasculare si diabet al persoanelor alaptate sub 6 luni.
In ultimii ani s-a observat ca alaptarea nu protejeaza impotriva aparitiei unor alergii cum reiesise in anii 90.
Sabina![]()
mamica lui Joel si a Nonei
sinzi_ana spune:
Sheannamp, sunt si foarte multe studii care sustin ca alaptatul nu are nici o legatura cu IQ-ul...(
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/5398738.stm
http://womenshealthnews.blogspot.com/2006/10/does-breastfeeding-boost-childrens.html
http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/103/1/193
http://neurotic_mom.blogs.mlive.com/default.asp?item=217480) si asemnea articole cu studii gasesti multe....
Culmea este ca sunt mai recente decat cele care sustin o schimbare in iq-ul copiiilor alaptati...
Si acum...mamicile care alapteaza o fac ca sa creasca Iq-ul copiiilor????
Sau o fac din placere, din devotament pentru copil, din dragoste, din dorinta de a ii simti aproape?????
Eu sunt de parere ca fiecare mama stie ce e mai bine pentru puiul ei, iar decizia de a-l alapta sau nu ii apartine si nu inseamna ca il priveaza de dragostea materna sau altceva!!!!
Suntem oameni, suntem diferiti si ce creste la tine in ograda nu creste si la vecinul...
Trebuie doar sa ajutam fara sa judecam!!!!!
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David
bomba pisaloaga
: varsta, poze, D-ale lui David
Sabina spune:
mie nu mi se pare OK sa decizi sa nu alaptezi daca deja esti in stare..pt ca incalca natura.
Nu-s de acord ca omu sa treaca peste ce e natural din propria lui vointa .
Ca daca e constransa mama de imprejurari (nu are lapte/are depresie/e epuizata si n-o alina nimeni etc etc) nu mai e din propria vointa, ci din circumstante exterioare.
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
sinzi_ana spune:
Sabina, si transplantul de inima incalca natura...asta inseamna ca ti se pare normal ca cei care au nevoie de el sa nu beneficieze????
Eu sustin ca fiecare mama in parte, atata timp cat isi iubeste copilul va face ce e mai bine pentru el...fie impotriva naturii, fie nu...
Chiar daca ea crede ca nu e in stare sa alapteze, si asta o face fericita si multumita de ea, o va ajuta in relatia cu bebelusul...
O mama fericita va rezulta un copil fericit si o familie implinita!!!
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David
bomba pisaloaga
Sabina spune:
Hai mai sanzi nu mai extrapola , ca stii prea bine ce-am vrut sa spun.
e nenatural sa nu vrei sa alaptezi.
daca nu poti, asta e.
da sa nu vrei, e total aiurea. punct.
denota clar oproblema si maicile respective trebuie ajutate, in nici un caz blamate, dar ajutate.
Nu e ok sa NU VREI sa alaptezi.
Sabina si
sinzi_ana spune:
Sabina, si crezi ca le e de ajutor ca cei din jurul lor sa le spuna ca nu e ok sa nu vrea sa alapteze???? Ca nu sunt normale??? Ca nu asa face o mama???
Mai ales unei femei insarcinate, sau cu un nou nascut!!!!!
Nu asa ajuti...asa le dai in cap!!!! Le faci sa se simta vinovate, sa se simta mai putin mame, sa cada in depresie si mai mult!!!!
E ca si cum i-ai spune unui copil care nu vrea sa mearga la scoala ca e mai prost decat ceilalti si ca o sa ramana prost...
Asta tot ma chinui eu sa explic...ca nu e NORMAL sa tratezi asa o persoana, cu atat mai mult o viitoare sau proaspata mamica...
E NORMAL sa ajutam, si daca vrei sa ajuti cu adevarat, trebuie sa incepi in primul rand sa respecti persoana pe care vrei sa o ajuti, sa ii respecti parerile, sa ti le expui si pe alte tale, dar sa nu le impui si sa nu te sui pe un piedestral mai inalt decat cea pe care incerci sa o ajuti...
Nu stiu cum sa explic mai bine...eu nu blamez pe nimeni dar respect oamenii asa cum sunt si ii accept asa cum sunt, chiar daca uneori nu sunt de acord cu ceea ce fac, asta nu inseamna ca am dreptul sa ii judec...
(este ca atunci cand incerci sa intelegi un copil...toate actiunile lui au o justificare, care desi noua ni se par SF pentru el sunt foarte determinate, desi noua ni se par gresite lui ii se par corecte, si nu trebuie sa ii impui tu adevarul tau, trebuie sa il indrumi sa ajunga singur la un adevar comun...)
Iar asta nu o poti face incepand sa ii spui ca ceea ce face el e gresit, anormal...
Sinzi, Radu si David
bomba pisaloaga
flaviutza spune:
Exact Sanzi Ana.
si parerea mea e ca aceasta campanie pro alaptat este prea agresiva.presiunea este prea mare asupra proaspetelor mamici,gata oricand sa creada ca daca nu vor reusi, copilul lor va fi mai prost,mai bolnavicios,mai in urma la toate cele.
Mie mi se pare sau se pun absolut toate problemele de sanatate pe seama alaptatului/nealaptatului.
Nu e numar de revista pentru copii in care sa nu se mai fi descoperit ceva nou.
Culmea culmilor a atins-o una, in care am citit negru pe alb"copiii nealaptati ii prind in urma ca inteligenta pe cei alaptati abia la 14 ani"
Alaptatul este cel mai important/bun lucru pe care il poti face pentru copilul tau. asta citesti la tot pasul. si iar mi se pare o tampenie enorma.cel mai bun lucru pe care il faci pt copil este sa iti dai toata silinta sa-i fie bine.hrana,dragoste,papa bun.
si o tiganca din cort isi alapteaza copilul...dar restul,igiena,hrana de calitate,educatia...unde sunt?
Nu stiu de ce,dar am impresia ca asemnea remarci le fac pe unele mamici ce au alaptat sa creada ca au fost mame eroine ,mai presus de toate celalalte,daca au facut-o.
e plin forumul de mesaje scrise parca de aceeasi mana.m-a durut la inceput am rabdat,am facut am dres si mi-am alaptat copilul. eu stiu ca intentia e buna,de a sustine alaptatul, insa modul de expunere e aiurea rau de tot.
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale