Am absolvit facultatea in 2000. Timp de aproape 3 ani am lucrat in 3 locuri si mereu cu contract de colaborare sau perioade lungi de proba. Asa ca am ramas fara carte de munca, lucru care nu m-a deranjat pana am ramas insarcinata. Atunci am realizat ca nu voi putea plati spitalizarea la nastere: cam 25 000 000 lei. Adeverinta de somer nu mi se acorda, sa ma angejez acum, cand este obligatoriu contract individual de munca (in martie aveam deja 5 luni): cine ma angajeaza? Asa ca am platit 7 mil.lei pe anii precedenti ca sa pot beneficia de "gratuitate" la nastere (prin asta statul sustine tinerii, sustine cresterea demografica...) Vreau sa stiu daca mai beneficiez de unele facilitati, macar pentru copil, acum cand mi-am platit toate datoriile la stat, cu ce ma ajuta statul, daca ma ajuta cu ceva sau mereu va trebui sa fac rost de bani ca sa fiu contribuabilul model?
Daca sotul are carnet de munca nu trebuie sa platesti la spital nici un leu.Trebuie dus adeverinta ca un membru din familie este la zi cu cotizatia CAS.(sigur asa este ,stiu caz concret)
Sanatate ,sarcina usoara
ili
Trebuie sa ne dai mai multe informatii referitoare la statutul tau de asigurat, daca ai fost asigurata, de cit timp, daca ai fost angajata cu contract de munca sau cu conventie civila.
In functie de asta vei putea beneficia de prestatii de asigurari sociale (concediu de maternitate, crestere copil etc.).
Ce ai achitat de fapt cu cei 7 milioane?
Daca sotul este asigurat, asa este cum spune Ili, pe baza asigurarii lui nu va trebui sa platesti spitalizarea la nastere.
S-auzim de bine!
Nela