Maternitatea Spitalului Universitar Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilly love spune:

Buna, fetelor,
Am nascut la sfarsitul lui iunie 2007 la Municipal - cel mai rau lucru care se poate intampla nu e sa stai intr-o rezerva/aripa proasta, ci sa pleci cu copilul aparent sanatos si sa afli acasa ca e infectat cu bacilul piocianic, unul dintre cei mai virulenti si nenorociti microbi posibili. Plus otita medie pe urechiusa dreapta, desi neonantoloaga Cojocaru n-a sesizat nimic. Nici nu cred ca avea cum la ce examen superficial a facut copilului meu in penultima zi de spitalizare din cele 2...
Deci, dragelor, Atentie!!!! la cum se manevreaza copilul, inca mai sunt asistente care incearca sa te conviga ca n-ai lapte, in prima noapte i s-a administrat copilului sub ochii mei ditamai seringa [nedesfacuta in fata mea-a venit cu ea deja pregatita] cu glucoza, desi n-am avut nici o clipa probleme de lactatie-ce-i drept era 2 noaptea si somnul nu trebuia deranjat, nici una! desi au fost cel putin 4 asistente de neonanto nu poarta manusi -nici cele din sala de nasteri, pe fisa de externare a copilului scrie evolutie f buna desi...a plecat acasa cu urechiusa supuranda iar urmarea? internare la Gr Alexandrescu cu infectie cu BACILUL PIOCIANIC -tratament intravenos cu antibiotic timp de 8 zile. La doar o saptamana de viata! Plus ca inca nu avem certitudinea ca a disparut din corp pentru ca trebuie sa asteptam inca o antibiograma.
Va doresc snaatate, voua si puiutilor vostri!
Am stat in A1, dar credeti-ma, as fi preferat oriunde doar copilul sa-mi fi iesit sanatos de acolo!
E curat, dar aparent. Pentru ca pericolul e mare si ascuns. Trebuie sterilizare profunda, pana la pereti in astfel de cazuri -lucru care probabil nu se va intampla decat in cazul unui scandal mediatic sau daca vreun copilas de vip se va imbolnavi grav.
Depinde cum esti tratata de asistente si in functie de medicul caruia apartii. Tot timpul auzi: pacienta lui cutare, pacienta lui cutare..
Am auzit : respira draga, ce vrei sa-ti moara copilu si apoi ce faci ca n-ai stiut sa respiri?"
"I-auzi cum tipa parca e cioara"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo1 spune:

Buna,
Si eu o sa nasc in curand la Municipal. Am vazut ca sunt mamici care au scris pe forum si care au nascut de curand acolo. Imi puteti spune ce preturi se practica. Si pt cezariana si pt nastere naturala, deoarece inca nu stiu cum o sa nasc. Cand se dau banii inainte sau dupa?
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

quote:
Originally posted by lilly love
Deci, dragelor, Atentie!!!! la cum se manevreaza copilul, inca mai sunt asistente care incearca sa te conviga ca n-ai lapte, in prima noapte i s-a administrat copilului sub ochii mei ditamai seringa [nedesfacuta in fata mea-a venit cu ea deja pregatita] cu glucoza, desi n-am avut nici o clipa probleme de lactatie-ce-i drept era 2 noaptea si somnul nu trebuia deranjat, nici una!

Imi pare rau ca ai trecut prin asta si iti doresc ca bb sa nu mai aiba probleme.
Dar in legatura cu lactatia si glucoza tb sa te contrazic.
Sint chiar fanatice cu alaptatul cele de acolo. EU ma rugam de ele sa-mi dea un pic de glucoza si nu vroiau nici in ruptul capului. Dupa mari rugaminti mi-au dat pe la 3 noaptea.
Poate ai nimerit tu asistente mai nesuferite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

quote:
Originally posted by cleo1

Buna,
Si eu o sa nasc in curand la Municipal. Am vazut ca sunt mamici care au scris pe forum si care au nascut de curand acolo. Imi puteti spune ce preturi se practica. Si pt cezariana si pt nastere naturala, deoarece inca nu stiu cum o sa nasc. Cand se dau banii inainte sau dupa?
Multumesc

Banii se dau dupa nastere.
Citi .. nu mai stiu sa-ti zic. Eu am dat in sept 2006 pt o nastere naturala 200 euro ( pt ca asa am vrut eu ).
Da o cautare pe DC ca sint multe subiecte despre plicuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

Banii se dau dupa... Acuma fiecare da cat are... Eu zic ca in jur de 200euro e ok...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Eu am nascut la sfarsitul lui August, mi s-a parut rezonabil in spital, ceva mai bine decat cand am nascut pe Alex. Asistentele au fost ok, nu am avut probleme nici sa ma streseze cu alaptarea insa nici sa ii dea copilului glucoza in loc sa il hranesc eu. O singura nebuna am intalnit...In loc sa ii dea laptic completare il indopa cu glucoza ca sa nu se invete cu alt gust de lapte si sa nu vrea san, iar Andrei bietul ura glucoza aia, o scuipa si o vomita. Intr-o seara imi venea sa ii indes tipei aleia glucoza pe gat.

In orice caz, la nasterea Alxandrei m-am plans de serviciile pentru lauze, acum neonatologia a fost execrabila. Andrei s-a nascut la 4850, natural, au asistat nu stiu cati de la neonatologie la nastere si totusi niciunul nu a remarcat fractura de clavicula, cu atat mai mult cu cat manuta respectiva arata si mai ciudat initial. Pana la externare ne-am tot certat pentru icter, ma fortau sa stau cu el acolo la lampa pe motiv de incompatibilitate de grup. Nu mai suportam, copilul plangea ingrozitor, ei ziceau ca de foame, eu ziceam ca din pricina lampii. Pana la urma avea dureri ingrozitoare la fractura. Dupa 4 zile eram dispusa sa ies pe semnatura, pana am dat de o neonatoloaga normala care i-a facut un test Kumbs si s-a lamurit ca nu e vorba decat de un icter obisnuit. Cea de cu o zi inainte insa era prea procupata de ce a venit sotul sa ne ia in blugi (de parca trebuia sa vina in chiloti) in loc sa vada fractura. Niciuna din cele 3 neonatoloage venite pentru externare nu a zis nimic de fractura.

La 2 saptamani dupa nastere am mers la Medicover la pdiatrie, si acolo au gasit fractura, deja sudata cu calusul format. Noroc ca isi misca mana, putea sa aiba semipareza. Acum asteptam pana la 5-6 luni sa vedem daca si cum se retrage nodul. Si era atat de simplu...necesita doar 5 zile de imobilizare a mainii in prima saptamana. Ortopedul ma intreba saracul daca nu a plans bb, ca ar fi trebuit sa aiba dureri crunte. Ma ia cu rau cand ma gandesc.

Pana una alta suntem ok. Dar ...spitalul mi-a lasat un gust amar, mai rau ca prima data.

Aaa, sa nu uit. Buricul nu a fost legat bine, la 3 zile dupa l-au legat din nou. A sangerat pana la 13 zile cand a cazut si a necesitat cauterizare. Daca mai spun ca in secretia de sub buricul cazut era Klebsiella, tabloul despre Neonatolgia din Municipal este complet.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Mda , copil la termen ,plecat cu klebsiella si stafilococ auriu in ochi ,va spune ceva ? Mama bebeului doctor care lucrase in spitalul respectiv ,sora mamei anestezista care inca mai lucra in Municipal .
Nu ca un bebe de doctor are avea dreptul la tratament preferential ,dar daca nici de colegii de munca nu ai grija ...ce sa mai spui de restul
A si ar mai fi de completat ca toti si-au primit darul ,deci nu lipsa lui a fost cauza lipsei de grija pt bebe .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elen spune:

briantis, dar tine de grija personalului sau daca k si satf auriu exista se ia la bb pur si simplu?

eu am nascut in aprilie in municipal si multumesc lui DD cu astea nu ne-am captusit

eu am amintiri nu tocmai placute legate de nastere dar din alte motive

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Sigur ca tine si de grija personalului medical ,in special de respectarea masurilor de igiena ,mai ales de banalul spalat pe maini ,de folosirea manusilor pt anumite proceduri si multe altele .Altfel un copil nascut la termen ,fara nici o problema de sanatate de ce s-ar pricopsi cu asa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elen spune:

Briantis nu cred ca are leg cu termenul si starea de sanatate
Eu intrebam daca oare tine de personalul medical sau daca K si SA exista "ataca" pur si simplu copiii

Adica chiar daca se spala asistentele pe maini, poate exista pe scutece, pe patuturi etc si se ia

Eram doar curioasa, atat

Mergi la inceput