Maternitatea Spitalului Universitar Bucuresti

Maternitatea Spitalului Universitar Bucuresti | Autor: Anculici

Link direct la acest mesaj

Sunt o graviduta in 28 de saptamani care urmeza sa nasca la spitalul Municipal asa ca am rugamintea la proaspetele mamici care au nascut acolo sa imi dea si mie cateva detalii referitor la conditiile in care au stat? Se sta cu bebe in camera? Exista baie in camera? Cate paturi sunt intr-un salon? Poti sa il imbraci cu hainute aduse de tine? Cam de ce a-ti avut nevoie cat a-ti stat acolo din bagajul pe care vi l-ati facut de acasa? Cam ce preturi se practica? Orice informatie mi-ar fi de folos Multumesc si astept cu nerabdare raspusurile voastre

26+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Buna Anculici,
si eu sunt o burtica de aproape 30 sapt (nu mai stiu daca am modificat semnatura...) si tot la Municipal nasc.
Am o colega de birou care tocmai a nascut cu medicul meu la Municipal asa ca am informatii mai proaspete.

Daca faci ceza cum a facut ea, o noapte stai la post-operator (3 paturi in camera, unde iti face si toaleta la pat) si de a doua zi stai in salon cu 2 paturi si bbeii in camera. Si in prima zi primesti bble la alaptat dupa cateva ore, poate sta cu tine.
Hainute a adus de acasa si fetita a fost imbracata cu ele.

Baie si dus in camera, camera nu foarte mare, dar pentru 2 nopti cat a stat...2 fete 2 bbei, foart bune conditii. Taticul a stat mai mereu in camera cu ea in timpul zilei, mai ales ca el era cel care o ajuta pe fetita sa ragaie sau sa stea pe umarul lui ca sa nu mai planga.

Despre bagaj nu stiu mare lucru, cele pe care le gasesti si pe linkurile de pe forum, si stiu ca trebuie sa iei vata (daca vrei si tifon pentru a impacheta vata) si nu tampoane pentru ca cica se vede mai bine culoarea pe vata si nu pe tampon, in fine, lohiile probabil. Camasi de noapte, chiloti, bodyuri pt bebe, crema pt bebe, crema pt sani daca te dor (ea a alaptat din prima zi), sapunel pt bebe, sutien care se desface in fata, (farduri pt mamica daca vrea. Eu o sa imi iau, poate nu am timp de mine, insa daca am, in 2 minute sunt gata )

Pupici

Clau

29+ Alessia Maria

bb mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Eu am nascut tot la Municipal si vreau sa spun sa stati linistite ca este f. bine.Personalul este ok, atent si amabil( si tu trebuie sa fii, deh - aci' intervin bancnotele minune de 1 si 5 ron).
Este f. buna "lotiunea din cap pana in picioare" pt spalat bb peste tot dar si pt tine de la nivea.Io sunt fan nivea, dupa ce am incercat mai multe marci am ramas la asta.

Crema de maini fara miros tare pt tine.Nu ai cum sa gresesti cu nimic pt ca toata lumea stie ce e de facut ( mai putin tu, dar asta e o alta poveste ).

Mie mi-au trebuit munti de vata, sutien oricum nu o sa suporti pt ca sfarcurile vor fi fff sensibile la orice,poate o bustiera moale sau mai bine nimic, o camasa de alaptat speciala.E mai scumpa dar este ffff utila.

Succes si nastere usoara!

Ile 31 si Victor ( 22 dec 2005)
AMR 09 sapt.
www.onetruemedia.com/shared?p=298317a6ed3728312027b9&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Paste 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculici spune:

Multumesc de informatii Din cate zici tu este chiar OK Inca nu stiu cum o sa nasc Daca totul este bine optez pentru nastere normala Eu sunt la doamna doctor Nicolicea si am DPN in jur de 14 august Iti doresc multa sanatate tie si copilasului tau

quote:
Originally posted by claucia

Buna Anculici,
si eu sunt o burtica de aproape 30 sapt (nu mai stiu daca am modificat semnatura...) si tot la Municipal nasc.
Am o colega de birou care tocmai a nascut cu medicul meu la Municipal asa ca am informatii mai proaspete.

Daca faci ceza cum a facut ea, o noapte stai la post-operator (3 paturi in camera, unde iti face si toaleta la pat) si de a doua zi stai in salon cu 2 paturi si bbeii in camera. Si in prima zi primesti bble la alaptat dupa cateva ore, poate sta cu tine.
Hainute a adus de acasa si fetita a fost imbracata cu ele.

Baie si dus in camera, camera nu foarte mare, dar pentru 2 nopti cat a stat...2 fete 2 bbei, foart bune conditii. Taticul a stat mai mereu in camera cu ea in timpul zilei, mai ales ca el era cel care o ajuta pe fetita sa ragaie sau sa stea pe umarul lui ca sa nu mai planga.

Despre bagaj nu stiu mare lucru, cele pe care le gasesti si pe linkurile de pe forum, si stiu ca trebuie sa iei vata (daca vrei si tifon pentru a impacheta vata) si nu tampoane pentru ca cica se vede mai bine culoarea pe vata si nu pe tampon, in fine, lohiile probabil. Camasi de noapte, chiloti, bodyuri pt bebe, crema pt bebe, crema pt sani daca te dor (ea a alaptat din prima zi), sapunel pt bebe, sutien care se desface in fata, (farduri pt mamica daca vrea. Eu o sa imi iau, poate nu am timp de mine, insa daca am, in 2 minute sunt gata )

Pupici

Clau

29+ Alessia Maria

bb mic

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Anculici si Ilenutza, nasteri usoare si sedere cat mai placuta in spital - ceea ce imi doresc si mie.
Ilenutza, e interesanta ideea cu Nivea pentru tot corpul. Nu eram decisa in privinta unei marci, poate o incerc.
Si am inteles ca hainutele lui bebe trebuie spalate cu Dalin sau cu alt detergent de bebe, calcate dar fara balsam. Nu prea se accepta sa fie parfumate tare.

Va pup si saptamani usoare!

Clau

29+ Alessia Maria

bb mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Clau,multumesc si sarcina usoara in continuare!

Eu nu am fol. detergent special.Am incercat dar nu spala bine si nu mi s-a parut necesar.E suficient sa clatesti lucrurile de 2 ori si gata, nu mai miros deloc a detergent sau altceva.Sau poti pune detergent mai putin cand nu sunt fff. murdare.

Da, eu sunt f. multumita de nivea.In primul rand se manevreaza usor, doar cu o mana.E imp. pt ca cealalta o ai pe bb , l-ai samponit din cap pana in picioare si il clatesti.Victor nu a facut niciodata cojite de la el .O singura data cand l-am spalat cu sampon Bubchen mi-a facut dar am revenit la nivea si i-a trecut.La fel si crema nivea.

La bb 2 vreau sa incerc un alt produs nivea, o crema care se pune in apa de baie si speli copilul cu ea.Dar nu am incercat inca, vazand si facand.

Pupici pe burtici!

Ile 31 si Victor ( 22 dec 2005)
AMR 09 sapt.
www.onetruemedia.com/shared?p=298317a6ed3728312027b9&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Paste 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Anculici, nu toate camerele de la Municipal sunt f. bune. Trebuie sa fii pe faza si sa ceri sa fii trimisa la un salon mai bun (pe asa zisul hol cu desene).Sunt si camere cu 5 paturi (sau cel putin erau acum 3 ani) care arata f. rau, care au baie doar cu chiuveta si WC (aici se spala si bebele si proaspata mamica).
In toate saloanele (mai bune sau mai proaste) poti sta cu copilul in camera. In acest spital se incurajeaza alaptarea, deci vor fi ceva probleme pt. cele care nu pot sau care nu vor din diverse motive.
Copilasii se pot imbraca cu hainute de acasa. Eu am folosit balsam-exista Lenor Sensitive sau alte produse similare de la alte firme.

Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

eu te sfatuiesc sa te "dotezi" cu multa vata (pt. ca vor curge multe lohii si nu este voie sa folosesti tampoane sau altceva). In plus, multi chiloti de schimb, eventual cateva camasi de noapte; cu vata, tot ce este posibil sa te patezi des...

Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ucucuca spune:

buna,

in ce sens vor fi probleme daca nu vrei sau nu poti sa alaptezi? am inteles ca li se da copiilor numai glucoza, asa e? lapte DELOC? nici daca aduci tu de acasa si le rogi pe asistente sa le dea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayla spune:

Pai in sensul ca madam Culcer, care e sefa de sectie la neonatologie, e fixista cu alaptatul, si pe langa faptul ca se isterizeaza complet daca cumva ai omis sa urmaresti un anumit film despre alaptare, pe care il pun prin saloane, interzice cu desavarsire alimentarea copiilor cu lapte praf pe timpul cat stai in spital. Eu am fost internata in iulie 2005, prima nastere, cezariana, deci lapte ioc in prima zi, iar dansa zbiera ca descreiarata ca nu stiu sa pun copilul la san, ca ce mare filozofie e, dar bietul meu copil, fiind dismatur (si mort de foame basca), n-avea putere si nici nu stia sa apuce sanul cum trebuie, iar eu nici atat, ca una e teoria, alta practica. Prin urmare, copilul a rabdat de foame, ca putinul meu colostru nu-i ajungea nici pe-o masea, iar noaptea urla incontinuu, pana se milostiveau asistentele sa-i dea cu lingurita niscai glucoza dintr-o cana "sterila", dar n-aveau voie nici d-asta de fapt. Asa ca de data asta, ca tot in iulie nasc, imi voi lua cu mine lapte praf si biberoane, si daca situatia o cere, ii voi da copilului sa manance, chit ca va trebui sa ma razboiesc cu tot spitalul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayla spune:

Asta e politica spitalului, fara lapte praf, dar pe langa faptul ca infometarea copilului nu e o metoda ca sa incurajezi alaptatul, mai stresezi si mamicile, care oricum sint stresate dintr-o mie de alte motive. Acasa oricum tot ce vor ele vor face, cele care vor si pot sa alapteze, vor alapta, iar cele care nu vor, oricum nu pot fi convinse in 2 zile de spitalizare.

Mergi la inceput