Maternitatea Spitalului Universitar Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 2
ucucuca spune:
da, asa voi face si eu. mi-am laut deja humana si 2 biberoane si o sa le rog doar sa imi fiarba apa...daca nu vor o aduc si pe aia gata fiarta si in termos de acasa.....doar n-or sa ma dea afara din spital nu? dar...o ultima intrebare? exista lapte praf in spital sau pur si simplu NU AU??? ca daca exista macar cu ceva spaga si pe ascuns asa se mai poate strecura vreun bineron.
quote:
Originally posted by ayla
Pai in sensul ca madam Culcer, care e sefa de sectie la neonatologie, e fixista cu alaptatul, si pe langa faptul ca se isterizeaza complet daca cumva ai omis sa urmaresti un anumit film despre alaptare, pe care il pun prin saloane, interzice cu desavarsire alimentarea copiilor cu lapte praf pe timpul cat stai in spital. Eu am fost internata in iulie 2005, prima nastere, cezariana, deci lapte ioc in prima zi, iar dansa zbiera ca descreiarata ca nu stiu sa pun copilul la san, ca ce mare filozofie e, dar bietul meu copil, fiind dismatur (si mort de foame basca), n-avea putere si nici nu stia sa apuce sanul cum trebuie, iar eu nici atat, ca una e teoria, alta practica. Prin urmare, copilul a rabdat de foame, ca putinul meu colostru nu-i ajungea nici pe-o masea, iar noaptea urla incontinuu, pana se milostiveau asistentele sa-i dea cu lingurita niscai glucoza dintr-o cana "sterila", dar n-aveau voie nici d-asta de fapt. Asa ca de data asta, ca tot in iulie nasc, imi voi lua cu mine lapte praf si biberoane, si daca situatia o cere, ii voi da copilului sa manance, chit ca va trebui sa ma razboiesc cu tot spitalul.
catrinik spune:
Si eu am nascut in sept 2006 la Municipal, cu Dna Nicolicea.
Totul a decurs foarte bine. Ma refer la nastere si la doct.
Eu am nimerit in saloanele acelea cu 5-6 paturi, pt ca tocmai se renova sectia.
Au fost foarte bune si saloanele acelea. Este curat, aveau baie si WC in camera, dus pe hol.
Personalul este intra-adevar dragut in general, cred ca si cu/si fara spaga. Mai nasol e cu accesul vizitatorilor, ca tb sa dai spaga si la portari.
Intr-adevar sint pro-alaptare si iti pun copilul la sin din prima ora. Nu iti dau lapte sau glucoza decit dupa mari rugaminti si noaptea, sa nu le vada nimeni. Ceea ce pina la urma cred eu ca este bine. Pt ca daca nu te-ar forta un pic sa alaptezi, nici nu vine laptele.
Acum... cred ca niste lapte pt orice eventualitate este bine sa aveti, dar eu zic sa faceti asta pe ascuns, sa nu vi le puneti pe toate in cap.
Si inca un sfat: evitati biberonul cit puteti de mult. Daca tot tb sa le dati lapte, dati-le cu lingurita.
Din proprie experienta va spun ca al meu bb cum a simtit biberonul a inceput sa refuze usor-usor sinul si s-a intarcat singur. Bina ca asta s-a intimplat pe la 7-8 luni.
De evitat biberonul cit se poate de mult si mai ales in prima luna. Ca oricum sint puturosi si abia vor sa suga.
Humana 2 nu e pt copii de peste 6 luni? Nu stiu, intreb, pt ca eu i-am dat Nan.
Va doresc o nastere usoara.
ucucuca spune:
dupa cat timp v-a dat voie sa plecati dupa cezariana? mie mi-a spus doctorul ca daca ma opereaza maine si totul e ok miercuri plec acasa, adica numai dupa doua nopti. nu e cam putin?
ayla spune:
ucucuca in Municipal daca nasti azi, poimaine ti se face externarea, asa e la cezariana, la nastere vaginala nu stiu cum e.
Exista in magazine Baby Wasser de la Humana, care este apa speciala pt bebelusi, nu mai trebuie fiarta, ci doar putin incalzita, daca ai incalzitor de biberoane. Mai bine iti aduci tu de acasa si apa si lapte si biberoane decat sa te milogesti pe acolo de asistente, mai ales ca n-am incredere deloc in sterilizatu" lor, numai ca 2 biberoane sint total insuficiente, iti vor trebui mai multe.
ayla spune:
Pai evident ca pe termen lung e mai rentabil sa iei o apa plata obisnuita. Eu ma gandeam la Humana Baby Wasser doar pe perioada spitalizarii, ca sa nu mai ai grija cu fiertul apei.
Anculici spune:
Avand in vedere ca ai nascut cu doamna dr. Nicolicea poti sa imi spui te rog cam cat cati banuti i-ai dat si cand i-ai dat adica inainte sau dupa nastere?
Ai nascut normal? Cu epidurala sau fara? Eram curioasa daca este adepta anesteziei epudurale. Nu prea pare Ea e genul "cat mai natural posibil" La cat timp dupa nastere ti s-a adus copilul sa-l alaptezi?
Mersi anticipat
quote:
Originally posted by Georgeasca
Si eu am nascut in sept 2006 la Municipal, cu Dna Nicolicea.
Totul a decurs foarte bine. Ma refer la nastere si la doct.
Eu am nimerit in saloanele acelea cu 5-6 paturi, pt ca tocmai se renova sectia.
Au fost foarte bune si saloanele acelea. Este curat, aveau baie si WC in camera, dus pe hol.
Personalul este intra-adevar dragut in general, cred ca si cu/si fara spaga. Mai nasol e cu accesul vizitatorilor, ca tb sa dai spaga si la portari.
Intr-adevar sint pro-alaptare si iti pun copilul la sin din prima ora. Nu iti dau lapte sau glucoza decit dupa mari rugaminti si noaptea, sa nu le vada nimeni. Ceea ce pina la urma cred eu ca este bine. Pt ca daca nu te-ar forta un pic sa alaptezi, nici nu vine laptele.
Acum... cred ca niste lapte pt orice eventualitate este bine sa aveti, dar eu zic sa faceti asta pe ascuns, sa nu vi le puneti pe toate in cap.
Si inca un sfat: evitati biberonul cit puteti de mult. Daca tot tb sa le dati lapte, dati-le cu lingurita.
Din proprie experienta va spun ca al meu bb cum a simtit biberonul a inceput sa refuze usor-usor sinul si s-a intarcat singur. Bina ca asta s-a intimplat pe la 7-8 luni.
De evitat biberonul cit se poate de mult si mai ales in prima luna. Ca oricum sint puturosi si abia vor sa suga.
Humana 2 nu e pt copii de peste 6 luni? Nu stiu, intreb, pt ca eu i-am dat Nan.
Va doresc o nastere usoara.
28+
catrinik spune:
Am nascut normal, fara epidurala.
Dar asta pt ca nu a mai fost timp. M-am dilatat foarte repede.
Accepta orice ideea: si daca vrei sa nasti natural, si daca vrei cezariana.
Eu o tot bateam la cap cu cezariana ( pt ca imi era frica ), iar ea imi spunea: "vazind si facind. Nu te mai crampona atit de cezariana, ca daca totul e bine si merge repede nu are rost sa faci cezariana. Daca e cazul si nu mai poti facem si cezariana".
Si mare dreptate a avut... ca am nascut rapid si nu a fost nevoie de cutit.
Copilul mi s-a adus in prima ora. Si apoi ne-au mutat impreuna in camera.
Eu am dat 200 euro. Dar eu stiam ca asta ar fi pretul pt o cezariana. Oricum.. a fost super Dna Nicolicea si de asta i-am dat.
Banii i-am dat la sfirsit.
In sala de nasteri au fost doar moasa si ea.... a ... si eu :))))))
Anculici spune:
Ce bine ca ai scapat usor Sper sa am si eu norocul asta Eu vreau sa nasc normal daca nu o sa intervina ceva Oricum am mare incredere in dansa asa ca o sa merg pe mana ei cum am facut tot timpul pana acum
28+
catrinik spune:
Normal ca si eu eram foarte speriata si de aceea tot o dadeam cu cezariana.
Insa ma bucur ca in final am nascut natural si repede, pt ca intr-adevar este o mare diferenta intre nasterea normala si cezariana.
Mergi cu incredere pe mina ei, ca stie mai bine ce e de facut.
In orice caz daca poti sa insisti pt epidurala ar fi super. La mine nu a mai fost timp.
Iti doresc o nastere usoara.