"Cei mai iubiti dintre pamanteni " :) (6)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

neatza!
Dorule,vin si eu la spartul tirgului cu sfaturi pentru Gepetutza!Din cite povestesti tu,are o clasica "magsjuka",o boala foarte frecventa prin Suedia la copii.A avut si Bubu,cind avea tot cam virsta Gepetutei!Nu e mare lucru de facut,numai sa ai grija cu hidratarea.Cica inghetata d'aia facuta cu apa,nu cu lapte,e foarte buna.O sa treaca,pupam fetitul bolnav!
Dragilor,eu ma duc la vot,dar am pasaport expirat.Eu ma duc oricum!Dacu are si el expirat,dar are carnet de conducere romanesc valabil,credeti ca se poate vota cu carnet de conducere?
Si ca sa vezi telepatie,Teodora,mai deunazi am recitit Povestile batrinilor si Sa reconstituim Bucurestiul interbelic,subiectele mele de corazon ,si m-am gindit la tine.
Pupam si Adelutz care e scumpa la vedere,si toata poiana!
Sa votam bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

rayu, azi mi-am plans in pumni ca n-avem si noi la Bucuresti H&M....colectia Mama mai els, ca aici sunt numa niste uratenii de haine :(((((((((((((((

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

'neatza!

no, cand incepe "eurovizionu'"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

rayu, ui ce scrie www.gandul.info/sute-mii-romani-buletinele-identitate-expirate-vor-putea-veni-ur.html?3928 314414" target="_blank">aici
"Potrivit unei circulare transmise ieri in teritoriu de conducerea Inspectoratului National pentru Evidenta Persoanelor, cetatenii ale caror buletine de identitate sunt expirate nu vor putea vota la referendumul de maine. „Exercitarea dreptului de vot se poate face numai in baza unui document de identitate valabil”, se precizeaza negru pe alb in circulara amintita, ceea ce inseamna – luand ca baza de calcul cazul Brasovului, unde aproape 18.000 de cetateni cu drept de vot au buletinele expirate – ca sute de mii de români nu vor putea vota. [...] persoanele ale caror acte de identitate sunt expirate pot vota „fara probleme” pe baza acestora – „pentru ca expirarea documentelor de identitate nu poate ingradi exercitarea unui drept constitutional” – dar nu s-a mai ostenit sa emita si o hotarare in acest sens!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara03 spune:

naziua!
raportez ca eu am votat pe la 10 dimineata. am fost prima? am fost prima?

rayu, sper ca o sa poti vota...

copilashu bolnavior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

nooooo, mara, si noi tot la 10 noi ne-am facut datoria civica, era deja coada desi era cam de dimineata!
Io nu prea statui la coada datorita piticaniei, acu ca e bolnava, nu se mai dezplipeste de mine si nu a vrut sa ramana in carut cu ta-su asa ca a trebuit sa o car dupa mine pana in cabina. Noroc ca oamenii vazura ca nu e in apele ei (urlaaaa) si ma lasara in fata, inclusiv nenea portaru venii sa ne cheme sa ne zica sa intram mai repede

denizel, bine venisi:) si merci de sfaturi, o sa incerc sa raman cat mai calma cand o vad ca vomita, ea saraca incepe sa chiraie ca nu intelege ce i se intampla.
Az dimineata ii facui solutia adelei cu zeama de orez si zahar si un pic de sare. A baut dar a vomitat-o pe loc, dupa aia n-a mai fost chip sa-i bag ceva in gura, urla ca otravita:(
Ii cumparai si lapte HN de la farmacie si solutie d'aia de rehidratat de care tot adela zisa (adica tot apa cu glucoza si sare), incerc sa i-o dau cu pipeta insa cu forta ca altfel nu se poate, nu vrea. Si atunci sa vezi chiraieli, de fapt plangem amandoua:(
Mi-e mila s-o fortez da' mi-e mila si ca o vad ca nu se mai tine pe picioare, o pusei pe strada sa mearga putin si a cazut in fundulet dupa cativa pasi:(
Bine ca spuserati despre "preparatu" sabinei ca e vorba de supa de morcov si nu de suc, incerc sa fac si d'aia azi, sper doar s-o conving s-o inghita.

Rayu, sper si io sa treaca repede, noi ne cam panicam pentru ca e prima oara cand e bolnava piticania, pana acu in afara de cativa mucisori nu a avut niciodata nimic.
Nu stiu sa zic de pasapoarte expirate insa si mie mi s-ar parea normal sa votezi chiar daca e expirat, in fond iti trebe dovada ca esti cetatean, nu te duci acolo ca sa treci granita. Le e frica probabil sa nu votezi de mai multe ori dar oricum te pune sa semnezi o declaratie pe propria raspundere cum ca nu o s-o faci deci aia ar trebui sa ajunga.

teodora, merci de informatii, am cautat adineauri manuscrisul sa numar capitolele, vad ca de fapt sunt 3 parti impartite fiecare in 6-7 capitole, probabil or fi structurat-o altfel. Cred ca trebe sa am pe undeva un document cu rezumatul pe capitole, daca te intereseaza il caut si ti-l trimit (e in franceza). Dealtfel trebuie sa recunosc ca Maruca stapanea impecabil franceza, de asta sunt curioasa si cum suna memoriile in traducere romaneasca.
De abia astept s-o iau si io, nu cred ca se termina pana in iulie, ca doar nu s-o vinde ca Douglas Kennedy! zici ca au lasat toate stufoseniile, cu atat mai bine, macar sa-si faca oamenii o opinie obiectiva despre caracterul megalomanic al Maroucai... care reusise sa il aduca la disperare pe bietul Enescu! Au lasat si episodul ala in care (cica) el ar fi vrut s-o omoare cu o buturuga din semineul vilei de la sinaia? Nu ca n-ar fi meritat-o
Nu mai zic despre odraslele ei "princiare", Alice si Constantin, care au gasit de cuviinta sa ii intenteze proces ca sa-i ia averea de ciuda ca s-a recasatorit cu "un lautar". Se zice ca Bâzu (fi-su, Constantin Cantacuzino) ar fi ajuns in america unde ar fi fost insurat (nu se stie a cata oara) cu mama Lindei Gray (sue Ellen din Dallas)! Prin urmare Sue ellen ar fi nepoata vitrega a marucai! Unii zic ca ar fi chiar fiica lui naturala dar e putin probabil (hehe, de fapt caracterul lui Sue ellen din dallas se potriveste cu cel al marucai in realitate). Noi am cunoscut-o aci pe oana orlea, alta fiica a lui Bazu si prin urmare nepoata buna a marucai (vorbeste despre ea si in memorii). de fapt ea e detinatoarea drepturilor de autor ale lui enescu, ce ironie, dupa ce ta-su il dispretuieste si il trateaza drept lautar...
Ce dedicatie au memoriile? pe exemplarul pe care il avem noi, pe prima pagina e o dubla dedicatie scrisa de mana marucai , lui george enescu si lui ...bazu

hai ca ma intinsei iar acilea

mai viu io

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

hai ca sint plina de draci!Am fost la votare,pe mine nici nu au vrut sa ma bage in seama cu pasaport expirat,am zis..ok...dar dacu si un preten,care au carnete de conducere romanesti valabile(In Suedia functioneaza perfect ca act de identitate)nu au avut voie sa voteze!Erau niste mutre de securisti acre,care ne-au zis ca nici vorba draga...Catalin s-a enervat si i-a injurat,de am zis ca plecam cu politia de acolo:)))Printre altele le-a spus ca sa voteze ei DA pina li se apleaca,iar la final,le-a tras si un epitet pe care nu-l pot scrie aici..va las fantezia sa lucreze:)
Io m-am gatit ca am zis ca poate le fac oki dulci si ma lasa:))Draci,nu a mers,ori am imbatrinit,ori sint nasuala,ori nu mai merge cu figura asta:))
Sabinel,daca vezi ceva interesant pe www.hm.se,intri la dam,apoi mammakläder,zi-mi....ok?
Ma duc sa-mi pun un drink ca-s nervoasa

Mergi la inceput

ufff, ce aiurea ca nu v-au lasat :(
Rayu, daca as putea vedea online ce au...da nu reusesc, nu stiu de ce.Vine mama in iunie si au H&M in Bristol, cu Mama collection, deci ar putea sa-mi cumpere ea, numa sa vad CE anume.
dacanu, ma incred in gustu ei si gata, vaz ca pt Sofia le nimereste haioase de fiecare data:))
doruletz, pupam alexandra....nici sofia nu se impaca bine cu solutia de rehidratare , care-i cea mai sigura chetie, ia o gura si urla/respinge dupa varsta.

ma duc si eu acum sa-mi exercit dreptul de vot.
Intrebare:L
cum e cu legea referndumului? cine pricepu mai bine?
barbatu meu zice ca n-am dreptate, eu am citit chestia aia cu demiterea e valabila indidfernt de nr de participanti, dar favorabil lui base ii e numai referndum cu majoritatede NU, dar si cu 51% din populatie prezenta...

la hotnews citii io asta.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

stati asa ca am citit si legea, hm, rationamentul e tras de par, intr-adevar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Doru, pe mine m-ai "prins" cu subiectul Maruca, ii cautam de mult memoriile, acum tocmai i le citesc si le-am plictisit deja cu aceste amintiri pe fetele cu care povestesc in alta parte.
Coperta arata asa si nu are 4 parti cum am scris ieri, ci 5; primele 4 sunt mai voluminoase, "Din vechiul Tescani", "Cantacuzinii","Razboiul", 'Legenda" , iar ultimul capitol, mai subtirel, e "cuvinte intrerupte", cu impresii disparate despre diverse chestii.Cred ca o mai gasesti in librarii, la pretul la care e nu prea se inghesuie nimeni sa o cumpere...Daca nu, scrie-mi un PM si ti-o cumpar eu, ca pe aici zace pe rafturi.
Memoriile au exact aceeasi dedicatie ca in editia ta, cu Oana Orlea, care semneaza "cuvantul inainte" sunt si fotografii si apare ca personaj in carte, pe cand era micuta si o chema Marioana.:-) Am sa-ti trimit pe mail un link cu o mica intamplare legata de ea, aici nu pot sa-l pun ca se considera spam.
Cu Bazu mi-ai distrus un mit, mie chiar imi place baiatul asta, despre care am citit ca era un mare cuceritor, facea plaja in costumul lui Adam la mosia de la Jilavele, dar si ca a fost un mare erou de razboi, aviatorul roman care a doborat cele mai multe avioane inamice. Mama lui povesteste despre episodul cu mostenirea, de Alice spune ca a fost rea si lacoma, dar Bazu doar s-a lasat antrenat in spolierea mamei de avere, ca pe el de fapt nu il interesau banii; nu s-a precizat ca a fost vorba de vreun proces, ci ea, Maruca, ar fi renuntat de buna voie la mostenirea sotului, inclusiv sa mai locuiasca in palatul Cantacuzino.
La partea cu buturuga nu am ajuns, tocmai incep capitolul 4, ce se concentreaza pe legatura cu Enescu, din cate mi-am dat seama. Acum sunt la vara lui 1918, cand ei sunt certati, "despartiti definitiv", nu stiu din ce motiv. La nedumerirea mea "de ce a iubit-o Enescu asa mult" , Sabina mi-a scris acum cateva seri ca din prea multa bunatate.:-))
Traducerea sufera pe alocuri, unele fraze intortocheate au fost traduse cu dezacorduri si am mai gasit si propozitii fara predicat.
Pun si niste fotografii cu Maruca, dati-va si voi cu parerea cat era de frumoasa, dupa vorbele ei era ceva de vis; asta mi se pare cea mai buna poza a ei, din carte. Imi cer scuze pt calitate, nu am reusit sa fotografiez cu blitzul, hartia e lucioasa si stralucea.

Scuze si ca m-am intins atat, si mai vreau sa spun doua vorbe despre Alexandra cea bolnavioara- Doruletz, sa nu iti fie frica sa o duci la spital daca vomita in continuare, doare 5 secunde intepatura, mai greu e ca trebuie sa stea in pat o ora-doua, dar perfuzia o va pune pe picioare. Zic din proprie experienta, ca si fiu-meu a stat la perfuzie si nu a fost asa o catastrofa. Oricum, insanatosire grabnica!

Rayu, imi pare rau ca nu te lasara sa votezi. Sper sa te consolezi diseara, cand vom afla primele rezultate!

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput