"Cei mai iubiti dintre pamanteni " :) (6)
Raspunsuri - Pagina 12
Rayuela spune:
Multumesc de sfaturi!Ideea cu blogul nu e rea,dar trebuie sa o "prelucrez" cumva,sa nu se prinda ca-s io:)
Vorbitul cu copii nu prea merge,pentru ca ei bietii nu prea pricep nedreptatea,nu inteleg ca nu e OK sa le priveasca educatoarele etichetele de la haine,etc!Si astea nu-s nici proaste,stiu exact cum sa ii tembelizeze,astfel incit copilu sa simta numai mustrari de constiinta,cum ca el ar fi rau,si educatoarea de fapt,ii vrea binele.Nu stiu cum sa explic,dar sint malefice,zau asa!!!
O sa continui discutia cu sefa,asta mi-am promis!Si o sa incerc sa fiu si io mai tupeista un pic...of,vai de capul meu:(
Ma simt in mod deosebit "touchee" de Adeluci,la faza cu "nu fii suedeza"
Cred ca asta e buba de fapt,m-am suedizat mai fratilor,mi se potriveste perfect expresia aia "konflikträdd",adicatalea "fricoasa de conflicte",nu stiu cum naiba sa-l traduc romaneste:)
Am omis sa va spun ca doua educatoare ,care vin la noi saptaminal,cind noi planificam(ele stau cu copii si cu cele doua inculpate:),au observat si ele si au povestit sefei neregulile care le-au vazut.Una e din Spania si ailalta brazilianca...astea nu au avut nici o spaima si au spus verde in fata cum e situatia.Si le iubesc pentru asta!Numai io-s o imigranta care face pe ea de frica,bleah
Hai ca nu vreau umplu poiana de necazurile mele,sa bem un vin mai bine ,ca e week end!!!
benphina spune:
Seara buna la scandinavi si nu numai....!
Lamuriti-ma si pe mine intr-o problema,daca stiti,poate mama Rayu de la Suiedica...ne-am hotarat sa ne mutam in Malmo...m-am saturat sa astept dreptul de sedere permanenta de la danezi...in conditiile in care consoarta si bb sunt danezi.Intrebarea mea este dupa cat timp se poate obtine rezidenta permanenta in Suedia,adica consoarta n-are probleme,dar vreau sa stiu pt mine....
Multam fain pt orice tip de informatie...
Rayuela spune:
neatza!
Soare in Scandinavia!Incredibil!!
benphina,sincera sa fiu,nu stiu cum functioneaza sistemul suedez in privinta asta,dar stiu ca daca esti impreuna cu un cetatean suedez poti obtine viza permanenta in doi ani!Si mai stuiu ca acum,de cind cu Romania in EU,poti obtine viza de munca fara probleme!Poate te ajuta Adeluci sau Lilutza,ca mai mult nu stiu sa-ti spun:(
Asa....eu numar zilele pina la Romanika...mai sint vreo cinzeci si ceva:))
doruletz spune:
Neatzaaa
Rayu, cand plecati bre la romania? (scuze, imi fu lene sa calculez ce data e peste 50 de zile ) Noi ne luaram belet pe 12 iulie, nu ne vedem p'acolo? Insa noi nu stam prea mult in Bucuresti...
Asta e weekendu final al festivalului de la cannes cica filmul lui Cristian Mungiu "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" este tot intre favoriti, are sanse sa castige
mai viu io
lilanda spune:
'Neatza...pe-aci ploo si cic-asa o tine tot weekendul!! Ieri si-alaltaieri fura niste zile cu aer cald si greu, desi innorat pe-afar', drept pentru care ploaia asta e binevenita!!
benphina, io citii www.nyidanmark.dk/da-dk/Ophold/borgere_fra_eu_og_norden/statsborgere_nye_eu_lande/statsborgere_nye_eu_lande.htm" target="_blank">pe-aci (la Forlængelse af opholds- og arbejdstilladelse), ca ccc ca cetatean UE, ai putea dupa 5 ani neintrerupti de Danemarca (in conditiile in care lucrezi ori studiezi) sa ceri rezidenta permanenta (ciudat e ca informatia asta nu apare in traducerea engleza a paginii!!). In Suedia nu stiu, dar auzisem ca tot dupa 2 ani se ofera (btw...cica suedezii si danezii discuta sa modifice taxele cetatenilor danezi care locuiesc in Suedia si lucreaza in DK, asta in sensul maririi lor...asa ca in afara de masina ieftina, zice lumea ca mutatul n-ar mai fi o optiune!!..da' astea-s zvonuri )
Haha...nu ma intrebati de logica numaratorii daneze, ca stiti ca astia stau prost cu ...numaratul..in general Oricum toata lumea vorbeste ca un sistem de notare aproape comprehensibil, devine realemente de ne'nteles!! Oricum ca idee, cind esti sub 0, ramii repetent (mai au danejii o aberatie cu cardul de concediu, pe care si-l fitiie de la un angajator la altul, iar cind am cerut lamuriri de und' sa-l iau pe-al meu si cui sa-l dau, imi raspunse un german ca el nu-ntelege si nici nu se mai chinuie dupa doo'j de ani de DK).
Asa, deci tre' sa tinem pumnii pentru 4 luni, 3 saptamini si doo zile, daaa Pupi.
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
Rayuela spune:
Lil,e beton sistemul de notare danez:)
La suedezi e mai simplu,adica ai :icke godkänd,godkänd si välgodkänd.Adica:esti prost,esti mediocru si esti bun,aproximativ:)
Dorule,noi aterizam pe 7 iulie,stam citeva zile prin Bucuresti,apopi Brasov,si tot asa!Neaparat ne vedem ,abia astept sa o vad pe Gepeta!!!!
Apropos,Bubu s-a facut cu o noua porecla:Ami-Tzunami.E creatia lu ta-su:))
doruletz spune:
ce sisteme de note aveti voi acolo bre, in ala al danezilor iti prinzi urechile, bietii cupii. deja mi se parea ca la astia cu notele de la 1 la 20 e foarte complicat, acu ma razgandii.
rayu, sper sa ramaneti in Bucuresti pena pe 13 iulie ca si io vreau s-o vaz pe ami-tzunami
Io facui greaseala sa-i arat siteul www.poissonrouge.com/" target="_blank">asta gepeticii si acu gata, nu mai scap de ea de la calculator! cel mai tare ii plac www.poissonrouge.com/songs/index.html" target="_blank">Fratii Jacques (apasati pe copilasi)
mai viu
Rayuela spune:
dorule,ramine cum am stabilit:))
Ne vedem fie la Bucuresti,fie va aruncati voi la Brasov!!
Mai sint patrujnoo de zile:))
Cheers!
P.S.-Adeluci,era sa te calcam azi prin Borås,ca am vrut sa mergem la Zoo cu Bubu,dar ne-am razgindit,ca Bubu e ea insasi un mic Zoo:))Dar fii pe faza,ca nu se stie cind te trezesti cu noi la usa!
Adela99 spune:
'neatza!
auzitarati de noul show live "De Grote Donorshow" unde de data asta castigatorul primeste un rinichi (trei candidati la un rinichi, donatoarea decide cine il primeste) lansat de aceaasi care au lansat si Big Brother si Extreme makeover.
arboriq, din fericire nu am avut probleme primavara asta cu alergia. o aparut o tableta noua careia ii zic chiar vaccin fara injectie :-) Grazax, care trebuie luata cu patru luni inainte de aparitia polenului. e pentru polenul de iarba. nu l-am testat, ca e prea nou :-)
rayu, da si tu un semnal inainte de a decola, nu de alta da' sa fiu si io acasa, nu ca is plimbareatza, da' la sfarsit de saptamana ma aerisesc mai mult cu catzelu' prin padurile imprejmuitoare. ca alalalt printz doarme aproape toata ziulica dupa "obligatorie" noapte alba de weekend :-(
lilanda spune:
Bonjurica :-)...la noi ar fi chiar dis de dimineata, tinind cont ca ieri avuram niste musafiri pina pe la 11, apoi la 11 ne-am dus noi in vizeta si am ajuns 'napoi la doo, iar cind era s-adorm (Niels deja visa), mi-am adus aminte ca am rufe in masina de spalat ...deci va inchiputi ce actvitate am prestat cu consortu' la miez rau de noapte pe terasa...pusu' rufelor pe sirma!! :-))
Azi ratai o sedinta de paintball cu colegii, ca sa ma duc la o aniversare in familionul largit (uufff, din aia cu piine cu unt )...
mama rayu, vazusi www.hollyscoop.com/fashion/shoe-of-the-month-yves-saint-laurent-_11082.aspx" target="_blank">pantofii lunii?? Cica is cei mai inalti ever...15,2 cm!!! Si vaz ca le facura reducere de 120 de dolari :-))
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet