Ratiunea instinctului(exista asa ceva?)
Raspunsuri - Pagina 21
principe spune:
diana se vede ca esti obosita
ce treaba ai cu nasterea acum???
cu persoanele care au habar de instinct vorbind din punct de vedere stiintific ,am lamurit ce si cum ,cu citeva pagini in urma.
flaviutza a trimis pe cineva sa citeasca ,eu te trimit pe tine sa dormi ,si nu te mai obosii sa scrii atitea pagini.
dianaintruder spune:
neatza. Principe, apreciez trimiterile la flaviutza, si am sa fac tot posibilul sa intru in posesia cartzii respective, dar din punctul meu de vedere, argumentatzia ta privind instinctul dobandit este eronat fondata... raman la parerea mea: nu exista asha ceva
diana
ileanna spune:
Uff ... da' parca vorbeam despre ce alegem: instinctul sau ratiunea?
Asta tine de noi.
De ce ne certam dc instinctul e dobandit sau nu??? Nu ar trebui sa ne preocupe de concluzia asta altzi oameni, gen cercetatori??? Sau ne trebuie o retzeta pt cele care nu au instinct k sa stie dc mai au vreo sansa sau nu?
K sa stiu dc ma implic si eu in cautarea instinctului.
Pana una alta inteleg ca dc secretia respectivului hormon nu merge bine, s-a dus si cu instinctul. Deci ... e innascut si nu e. Citeam odata despre un copil care nu avea instinctul sa a se feri de foc sau lama cutitului. Deci oarecum nu avea instinctul de aparare sau conservare. Si asta pt. ca nu avea receptorii durerii.
Deci ... poate ca asa este si cu mamele care isi arunca copiii la gunoi. Mai sunt si erori in sistemul de functionare.
Pana la urma: instinct sau ratiune?
Never say NEVER.
dianaintruder spune:
ca o parere personala: nu cred ca se poate sa reactzionezi doar instinctual in cazul expus de NUME si nici doar ratzional, cred ca mecanismul gandirii e mult mai complex decat credem noi si trebuie avute in vedere in hotararea lor amandoua, plus enshpe mii de alte variabile umane.
Off topic: vroiam sa ma lamuresc, pentru cultura mea generala cum sta treaba cu instinctul ala matern dobandit. IO una m-am lamurit, de fapt nu era nimik de lamurit, discutzie de amorul artei in care eu mi-am alungat unele dubii. La un moment dat am crezut ca nu stapanesc prea bine unele informatzii. Am zis sa nu fac eu pe deshteapta si am verificat, apoi am conluzionat ce aveam de concluzionat.... ca de obicei "in gura mare".
diana
ligia13 spune:
nume, cu copilul in cauza ce s-a intamplat? Ce a hotarat prietena ta?!Cine a dominat: ratiunea sau instinctul?!
Eu si Raducu (22.04.2005)