decalotare la baietei: necesara sau nu?
Raspunsuri - Pagina 13
Gwendoline spune:
Buna si eu sunt mamica de doua saptamani de un baietel ,la maternitate mi_a explicat cul sa_l decalotam incet in baita , si asta fac si a inceput sa se vada partea rosie!!
Eu sunt pentru ,e bine e mai igienic! Si soacra mea ia facut sotului cand era mic bebe !!
Gwendoline si Kylian
Mamica de Gwendoline(16.06.2005) si Kylian (20.02.2009)
andreeaben spune:
Si eu am fost sfatuita si rassfatuita sa fac decalotarea lui Andrei ,inca de la 4 luni,dar din fericire nu fac nimic in pripa si m-am tot documentat.Am vazut asa:ca urineaza in jet continuu,nu se infalmeaza,nu plange la urinat,nu se aduna acea smegma in cantitate asa mare ca sa fie nevoie sa il chinui cu decalotarea la baita sau si mai si, sa-l duc sa mi-l incizeze vreun chirurg aiurit care si asa n-are altceva de lucru decat sa faca asta mai ales daca parintii merg si cer ei asta!
...La cateva luni,vreo 8 m-am decis sa cer sfatul unui chirurg,asta dupa ce am fost la urolog care mi-a dat o alifie cu cortizon cu care sa-l ung timp de 3 LUNI DE ZILE si apoi sa ma duc sa-l decaloteze chirurgical.bineinteles ca nu l-am uns deloc cu ea pt ca nu avea nici un rost...putzica lui era perfect ok,doar ca se vedea doar putintel orificiul urinar,dar suficient cat sa nu puna probleme.Chirurgul s-a uitat asa la mine intrebator si dupa ce sa asigurat ca baietelul n-are probleme m-a intreba "Sunteti sigura ca asta vreti?"eu am raspuns"Daca asta trebuie ca sa nu faca mai tarziu complicatii gen balanita..."El mi-a zis.."D-na,lasati baiatul in pace!Eu nu cred ca are nevoie de asa ceva.Este o inteventie dureroasa pt el,chiar daca nu poate riposta si apoi cateva zile f grele...si de ce?"
Am plecat repede de acolo,desi chiar ma batea gandul sa il duc la un moment dat pt ca ma tot speria medicul de familie ca poate pati una alta si ca nu va avea o viata sexuala normala.D-ne, ce prostie!!!!
Asa ca acum avem 2 ani si patru luni si incepe sa se vada tot mai bine cum pe parcurs,de la sine se decaloteaza putza odata cu cresterea.Eu n-am avt suflet sa-l chinui nici macar dupa ce m-au tot trimis unii si altii sa-i fac mica intreventie ca "nu e dureroasa si e folositoare"
Va pup si sanatate voua si bebilor vostri
Andreea
Viviannie spune:
Sunt pro decalotare, dar nu fortzat!
La Szeged dr. pediatra (toata stima pt dansa) a zis ca e indicat abia de la 1 an sa decalotam usor la baitza, cat sa nu doara, doar cat sa fie curat jos. Aici dr. in TM a zis ca de la 4 luni...
Si eu am observat k e ok jos, jet continuu, nu plange cand urineaza etc., deci nu vad de ce de la 4 luni???
Cred ca asta si datorita cremelor naturiste din aloe pur cu care il dau (ca sa nu fie suparare, cred ca e mai corect pe privat sa va sfatuiesc care sunt si la ce folosesc - annytva@yahoo.it).
apropo de bepanthen. am avut o surpriza mare de tot. cand am plecat din spital Szeged, am primit inclusiv aceasta crema. toate bune si frumoase. dar cand am cumparat din farmacie TM, acelasi produs si aceeasi cantitate era mult mai apos si nu mai avusese acelasi efect. de ce in romania mai toates de proasta calitate??? asa ca am trecut pe produse naturiste recomandate de o dr. de a mea si sunt foarte multumita.
Numai bine,