decalotare la baietei: necesara sau nu?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexas spune:

Hop si eu cu parerea mea, si eu ii fac o data pe saptamana decalotat la baietelu meu asa mea spus pediatra si crema doar bepanthen folosim si nu plange el rade tot timpu mai ales cand ii fac baita, o prietana de mea are si ea un baietel nascut in aceiasi zi cu al meu si ei nu ia spus sa ii faca si acuma trebuie sa il opereze dupa un an , noi un an avem in decembrie asa ca fiecare face cum vrea
mami de miruna & andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

teo are 6 luni si inca nu l-am decalotat...am decis, in urma "consiliului de familie", in urma discutiilor cu mama, soacra si alte mame de baietzi din generatzia lor, inclusiv pediatra copilului, sa nu il decalotam, doar sa-l spalam cu grija, cu apa si sapun.
pana acum nu a avut nicio problema, o singura data cand am incercat sa-l decalotez s-a inflamat, dar l-am dat cu reviken si s-a vindecat rapid...
nu stiu cat de bine e sau nu ce am decis, dar ma gandesc ca daca asa e "fabricat de la natura", asa sa-l las...cred ca natura stie ce e mai bine si ce nu.
din cate stiu eu infectiile, inflamatiile, apar daca incepi sa il decalotezi, o faci o perioada, apoi din anumite motive renunti...in timpul decalotarii se produc microleziunui, care nu se vad cu ochiu', in care patrund diversi microbi din urina si fecale, secretii, care in final duc la infectie. asa ca daca nu produc leziunea, nu produc nici infectia...totusi igiena locala, nu trebuie sa lipseasca.

parerea mea.

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)

Save the Earth /Is the only planet with chocolate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui megbeng

hop si eu cu o dilema, apropo de decalotare: mie nici un pediatru nu mi-a recomandat sa fac ceva pe tema asta..cand ii fac baita il decalotez usor, cat se poate, sa il spal..mie mi se pare ca nu se decaloteaza perfect, "ca la un om mare",dar pediatra a zis ca nu sunt probleme, ca e ok asa..intrebarea mea insa e alta: la 1 an si 8 luni, e normal ca atunci cand are erectie glandul sa nu se decaloteze?

(scuze de nestiinta, m-am codit mult pana sa intreb aici, in piata publica...)

meg,dematei(9.02.2007)

da, e ok asa

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angipangi spune:

al meu are 9 ani si de 5 zile l/am operat.

teodorade angi pangi28-10-2007 si Roberto 28-06-1999 http://community.webshots.com/album/563642807EqHYOU teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

roxanaz, m-am mai linistit!

meg,dematei(9.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena76 spune:

Nici eu nu sunt deacord cu decalotarea. Desi dr ne-a recomandat-o. In loc sa chinuiesc copilul, eu dupa fiecare baie trag usor de putza si ii dau cu rivanol si unguent de galbenele. Intr-o luna l-am decalotat complet fara sa-i provoc nici o suferinta. Ba din contra, ca il gadil cand il spal la putza si nu mai poate de ras.
In ceea ce priveste eritmul fesier, Bephantene-ul este solutia noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

Citat:
citat din mesajul lui megbeng

hop si eu cu o dilema, apropo de decalotare: mie nici un pediatru nu mi-a recomandat sa fac ceva pe tema asta..cand ii fac baita il decalotez usor, cat se poate, sa il spal..mie mi se pare ca nu se decaloteaza perfect, "ca la un om mare",dar pediatra a zis ca nu sunt probleme, ca e ok asa..intrebarea mea insa e alta: la 1 an si 8 luni, e normal ca atunci cand are erectie glandul sa nu se decaloteze?

(scuze de nestiinta, m-am codit mult pana sa intreb aici, in piata publica...)

meg,dematei(9.02.2007)

da, e ok asa

Roxana

subscriu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole30 spune:

Azi m-am speriat foarte tare cand am vazut ca putica bebelului meu de 3 luni se umfla si nu putea sa urineze. Sotul meu l-a apucat de putica si atunci a iesit jetul de urina. Este primul copil si nu stim daca decalotarea pe care o facem in fiecare zi la baita este corecta. bebelul nu plange ca nu poate urina asa ca nu stiu daca este un lucru foarte grav.Maine mergem la pediatru!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ploscariu spune:

Pana acum cateva zile si eu am crezut ca trebuie decalotat, DAR am fost cu Ionut (1 an ) la chirurgie pediatrica, iar doctorul mi-a spus ca e suficient daca se vede putin varful glandului si sa nu trag mai mult decat permite, adica sa nu fortez pentru ca pot aparea fisuri, care duc la cicatrici si apoi la fimoza, "problema asta o va rezolva el cand va fi mare!", exact asa s-a exprimat domnul doctor.

Va doresc multa sanatate!

POZE RECENTE , poze de la serbare ,
poze de la intalnirea cu Mosu' ,party la gradinita
poze cu Ioana si Ionut

www.weddingcountdown.com/ticker/b9szi95.png" target="_blank">Gabriela - mami de Ionut 14.01.2008si Ioana 13.12.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ploscariu

Pana acum cateva zile si eu am crezut ca trebuie decalotat, DAR am fost cu Ionut (1 an ) la chirurgie pediatrica, iar doctorul mi-a spus ca e suficient daca se vede putin varful glandului si sa nu trag mai mult decat permite, adica sa nu fortez pentru ca pot aparea fisuri, care duc la cicatrici si apoi la fimoza, "problema asta o va rezolva el cand va fi mare!", exact asa s-a exprimat domnul doctor.

Va doresc multa sanatate!

POZE RECENTE , poze de la serbare ,
poze de la intalnirea cu Mosu' ,party la gradinita
poze cu Ioana si Ionut

www.weddingcountdown.com/ticker/b9szi95.png" target="_blank">Gabriela - mami de Ionut 14.01.2008si Ioana 13.12.2004

Rar am intalnit medici instruiti care sa te sfatuiasca corect in aceasta problema. Si eu am avut noroc de un astfel de pediatru care nu m-a lasat sa maltratez copiii.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput