Serviciul si sarcina

Serviciul si sarcina | Autor: georgetaim

Link direct la acest mesaj

Nu stiu cum suportati voi serviciul,dar pe mine ma oboseste mult. Mai ales ca este in combinatie si cu marea caldura.Sunt in saptna a 26-a si mai am de muncit pina prin iulie 20. Cred ca prind toata perioada calda. Voi cum va descurcati. Eu stau si mult jos pe scaun de intepenesc. Am cerut sa-mi schimbe locul de munca si voi fi mutata in alta sectie,dar nici acolo nu-i floare la ureche. Toate cele bune !

Geo

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Geo, daca nu ai incotro suporti, ce sa faci? Eu cu primul am lucrat pana in ajun de nastere, nu din placere ci pentru ca aia trageau de mine si n-am avut de ales. Acuma e ceva mai usor, ca am schimbat compania, sunt mai intelegatori si oricum "figura" cu ajun de nastere n-o mai repet. Aici ai voie sa ramai acasa cu doua saptamani inainte sa nasti si cu totul trei luni. Nu-i deloc mult, dar e ceva. Dupa lege trebuie sa-ti tina serviciul cele trei luni, dar nu sa te si plateasca. Statul in care locuiesc eu plateste 8 saptamani mai nimic ceva de genul $150 pe saptamana. E la discretia companiei sa-ti plateasca salarul intreg pe perioada celor trei luni, a mea plateste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Hi, hi Georgeta, parca am fi clone . Si eu tot in 26 de sapt, tot cu statul mult pe scaun ma chinuiesc zi de zi la servici, si asta incepe sa se resimta, caci toate oasele bazinului ma dor ingrozitor, si noaptea cind ma intorc de pe o parte pe alta nu mai zic... Dorm cu pernutza intre genunchi (cu toate ca nu mai shtiu de ce se recomanda asa ) dar nu simt ca ma ajuta in mare masura.
Tu esti din Buc? La ce medic mergi? Stii ce ai?
Hai, mai vorbim, sanatate la burtici si fetitze vesele !

danat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Eu am cam 19 sapt. si lucrez in general de la ora 9-18 de luni pana vineri. Sunt obosita, dar nu asa cum eram la prima sarcina. La lucru am munca de birou, dar cateodata este foarte obositor. La ora 18 plec acasa, unde ma asteapta un ingeras de 2 ani si jumatate care este iute ca piperul si care pana la ora 22-22,30 ma "termina". Apoi fac mancare, vase. Si sotul meu lucra mult, iar cand ajungem acasa incercam sa stam cat mai mult cu Bogdan si sa recuperam din timpul care nu am stat cu el. Pe langa toate astea mai suntem si la facultate si eu si sotul si trebuie sa mai si invatam asa ca ... Dar pana la urma tot trecem cu bine peste toate. Asa ca rabdare! Intotdeauna se poate si mai rau, mai greu.
Miha & Bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Draga mea mcrmcki...nu jtiu daca ti-am scis corect nick-ul ca este cam incalcit ...fiecare gravida simte greul sarcinii (daca ii putem zice asa) in felul ei. Bineinteles ca pt orice situatie in viatza exista si mai rau! Dar eu vad ca exista si mai bine! Nu ma consoleaza personal cu nimic faptul ca altcineva se poate afla in acelasi timp intr-o situatie mult mai grea...nu cred ca asta e o solutie! Eu vad de obicei partea plina a paharului, sau imi place sa cred ca asa este!
Inteleg ca ai muuuulte pe cap si te admir ca le faci fatza cu brio. Bravo tie! Banuiesc ca te-ai gandit la ele cand ai ramas a doua oara gravida si presupuneai ce te asteapta (ca sa nu mai vorbim de femeile care au o droaie de copiii)
Noi sa fim sanatoase si copiii nostri sa creasca frumos langa noi!

danat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

mcrmiki - da' ziua ta cite ore are? ca a mea n-are decit 24 de ore!!! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Parpalak, mi-ai luat vorba din gura, ca sa zic asa. :)))

Eu nu ma resimt de pe urma serviciului deloc. Chiar sunt fericita ca am o activitate, ca fac miscare. Ma simt bine. Nu ma umflu, nu amortesc. Cu toate ca stau si eu pe scaun, si eu lucrez de la 9 la 18.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Eu am lucrat pana in luna a 8-a inclusiv. Orarul era de la 9.00 pana la 18.30, stat pe scaun in fata calculatorului, intr-o incapere plina de fum, nervi etc. Si cum am nascut la 20 septembria, va dati seama ca si eu am prins toata perioada torida a anului, plus la asta si aerul conditionat era stricat.
Desi ma simteam fff bine si nici nu se punea problema sa ies in concediul de maternitate mai devreme, oboseam mult, mai ales inspre amiaza. Mi-era un somn de trebuia sa pun niste scobitori ca sa nu adorm pe tastatura. De vreo 2 ori chiar am adormit, fetele se amuzau copios pe seama mea. Dar asta era numai pt ca nu dormeam bine noaptea.
La pranz fugeam acasa si in loc sa mananc ceva, ma culcam si imi puneam desteptatorul sa sune peste 1 ora ca sa revin la servici.

Sarcina usoara in continuare!!!

Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 8 luni pe 20 mai

Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Draga Danat, nu vorbeam ca trebuie sa te consoleze faptul ca altora le este mai greu. Toata faza este ca noi nu ne dam seama de cat putem pana nu ne lovim de probleme. Probabil ca acum te gandesti ca nu ai putea sa nu te odihnesti macar odata pe saptamana, dar cand vine bebele nu ai incotro si cu timpul te obisnuiesti ca nu mai poti dormi, nu mai poti face nu stiu ce, ca nu mai poate fi ca inainte. Si astazi o grija, maine alta si uite asa se strang toate ca la un moment dat ai spune ca nu mai poti, dar daca intervine altceva care trebuie facut neaparat o sa vezi ca mai este timp si pentru asta. Te rog sa intelegi ca vorbesc la general si nu ma refer la nimeni personal. Cateodata stau si ma gandesc ca nu ma voi mai odihni niciodata, dar sunt convinsa ca vom prinde si noi un moment de respiro pana la urma, ne incarcam bateriile si apoi o luam de la capat. Oricum fericirea care ti-o da un copil nu se poate compara cu absolut nimic. Sarcini usoare in continuare la toate!
Miha & Bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

geogetuta mama, pe mine medicul ma asteapta pe 21, adica peste 2 zile, ca sa nasc, asa zice el, ca 21 iunie e ziua cea mare.
acum sunt pe net la serviciu. sunt plecata de acasa de la ora 9 si m-am trezit azi dimineata la ora 7.
e al dracului de obositor dar decat sa stai acasa si sa incepi sa te gandesti la toate cele sa simti fiecare intepatura, durere, indigestie, stare de greata, etc....
asa la job cel putin nu ai timp sa te gandesti la tine
asa ca sfatul meu, daca nu ai probleme cu sarcina nmergi la serviciu pana nu mai poti, face bine sa fi activa.Vorbesc pebtru tine ca pentru bb nu stiu. o sa vad eu mai incolo, dar in cel mai rau caz o sa fie probabil mai agitat decat alti bebei.
spor la treaba!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgetaim spune:

multumesc bibi. Esti foarte simpatica. Ma simt bine asa ca voi merge pina voi avea dreptul legal sa intru in concediu prenatal Adica pe 19-20 iulie. Nastere usoara. Numai bine!

geta

Mergi la inceput