Clubul moldovencelor de peste Prut (45)
Raspunsuri - Pagina 12

LiliaToma spune:
Fetelor, multumesc de urarile pentru Amelia. Sper si eu sa fie cat mai repede mai bine. Nu va mai scriu mereu ce face ea, ca v-as plictisi. Inca nu ma simt eu bine, nu vad partea frumoasa a cresei. Mereu numai necazuri si chestii care ma deprima. Dar o sa fie bine intr-o zi, tr sa sper, nu suntem nici primii nici ultimii care trecem prin asta.
sanatate sa fie...
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)


alincic spune:
Iaca na,numai ce iera pagina 7 si deja e a 8-a plina
ce harnicute moldovencele noastre.
Alina,da poze ai cu gardul?
Sami va merge pe 9 august la scoala,pina atunci invatam: adresa,num de telefon(de acasa) si desigur sa scriem numele si sa-l citim.In sfirsit astazi i s-a primit sa faca litera S ,caci credeam ca n-o mai face.
Si eu as vrea o intilnealaaaaaaaaaaaaaaa.
Oxi,mersi


Marianca spune:
Davina,Las Vegas nu suna rau,dar unde ne oprim sau la ce hotel ne intilnim,ha?
Azi seara am fost la parinti la un gratar,si Alice s-a dat huta in scrinciob,avea sa adoarma,dar a venit timpul sa mergem acasa.
Nati poftim receta: DAMSCHII CAPRIZ.
Blat-1:5 albusuri se bat spuma cu un pahar de zahar,se adauga galbenusurile apoi 1pahar de faina si un pahar de nuci maruntite.Se coace in tava unsa si tapetata cu faina la foc de 180 grade,aproximativ 15-20min.
Blat-2:10 albusuri se bat spuma cu 1,5 pahar de zahar,albusul sa fie zbatut cit de tare se poate si se adauga 1,5 pahar de nuci maruntite,se coace in tava cu pergament la 150 grade 2 ore pina are culoare stralucita(nu inchisa),se scoate din tava cu tot cu pergament si se rastoarna pe primul blat deja uns cu crema.
Crema:10 galbenusuri,1 pahar de lapte,1 lingura faina se fierb pe aburi pina devine ca o smintina.Dupa ce s-a racit se amesteca cu 400gr de unt batut spuma.Din aceasta portiune se lasa pentru blatul de deasupra adaugind cacao.
Eu nu fierb pe aburi galbenusul dar il fac la micowave.
Asta e tot,daca ceva intrebari poftim o sa incerc sa raspund inainte de a pleca la munca,o buna zi voua si o buna noapte noua.
A ierta e usor,a uita e greu.
Mamica a trei pui. Anca(15.02.1998) Vladut(12.05.1999) Alice(21.11.2006)
poze


alincic spune:
Salut si buna dimineata!!
O zi buna pt toti si sport la munca
Mariana,am copiat reteta,mersi mult.Doar ca nu am destula nuca si oua si miine ne svetit sa-l pregatesc.Da eu "tak nadeialasi"
Dau citeva intrebari aici,caci pot sa le uit.
1. Blatul din albus se tine 2 ore in cuptor???????
2.Tu ai adaugat ceva lamie sau coarja,in crema pt primul rind?cum e mai gustos,cu sau fara.
3.Gradele de la cuptor sunt in celsius? caci mi se par cam mici
Inca o data mersi frumos.


Marianca spune:
Buna!!!
Scuzati chiar uitaseram in crema am adaugat suc de la o lamie intreaga si coarja de lamie data prin razatoare marunta,eu spun ca e gustos,asta e si farmecul cremei gustoase.
Da,blatul din albusuri sta la cuptor 2 ore ca sa fie ca la kievschii putin sa crontae,si gradele in RO,la noi o sa fie primul-350,si al doilea 315 grade,poftim.
Eu plec la munca,astazi o sa fie o zi nu usoara e ultima zi de scoala.
A ierta e usor,a uita e greu.
Mamica a trei pui. Anca(15.02.1998) Vladut(12.05.1999) Alice(21.11.2006)
poze


Balbina spune:
Alina, n-am nici un link, adica nu incerc o reteta anumita de piine, ci fac aproape mereu cam dupa aceeasi reteta: 25 g drojdie proaspata (sau 10 g uscata), 500 g faina (sau cam 450 g faina + 50 g tarite de griu), 250 ml apa calduta, 1 lingura de zahar, 3-4 linguri ulei, sare (aici recunosc ca mereu imi iese piinea nu tare sarata, nu stiu sa nimeresc cantitatea potrivita). Dizolv drojdia in apa calduta cu zahar, apoi framint cu faina, sarea si uleiul. Las mai intii la crescut in bol, acoperit cu un propop umed, sa nu se usuce aluatul. Apoi, dupa vreo ora, pun in forma (dreptunghiulara, de chec), si iar las la crescut, e esential. O data am bagat in cuptor la putin timp dupa ce am pus in forme, crezind ca aluatul va creste suficient in cuptor. Ei bine, nu a fost asa, piinea mi-a iesit mai "plotnaia" si nu asa de buna. De atunci, las mereu sa creasca in forma, pina se ridica bine deasupra, cam 45-60 minute in total. Coc la foc mediu spre mare, vreo 200 grade celsius, nu stiu cit e in farenheit, pina se rumeneste deasupra. Cind e gata, scot piinea din forma, o acopar cu folie de aluminiu, apoi cu un prosop. Folia o scot dupa vreun sfert de ora, o tin doar pina se inmoaie coaja, pe urma las acoperit cu prosop pina se raceste de tot.
In aluat se mai pot pune seminte de floarea soarelui sau susan, sau mac, sau ierburi uscate, dupa cum te duce fantezia. Din acelasi aluat fac si pizza, iese f. buna.
Mariana, merci de reteta, as incerca-o, dar numai cu o jumatate de portie, ca ma cam sperie alea 10 oua, mi se pare ca ar iesi un ditamai tortul.
Mult spor la servici sa ai si sa nu obosesti prea tare!
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze


Balbina spune:
Hai sa va dau un link din seria "vspomnim molodost'"
http://fishki.net/comment.php?id=21366
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze


oxy spune:
Salutare!
Fetelor vad ca nu a mai venit nimeni din bucurestence sa confirme prezenta sau locatia.Mie mi se pare super ok sa incercam "la Gigi" dupa sugesti Liliei,chiar sunt curioasa,nici nu stiam ca F.Calinescu are una prin zona.Din parte mea asi merge oriunde,numai sa aiba prajituri,ca eu cand ies cu familia mea in oras mergem in orice loc,numai la o prajitura nu.
Totusi mi-asi dori sa ajunga si Nataly la intalneala,vreau sa o vad si eu cu burtica,ca nu sunt sigura ca voi putea iesi si alta saptamana,asadar eu zic ca poate mai bine asteptam wekk-endul urmator sa ne vedem? poate pana atunci mai apar si alte fete sa ne confirme prezenta,ce ziceti? e doar o propunere de a mea.
Maine Chris merge cu grupa lui in excursie la Vulcanii Noroiosi,cica e o rezervatie,un loc superb in zona comunei Berca,jud.Buzau,asa ca copilul meu o sa aiba ce-mi povesti dupa..,imi zice ca abia asteapta!


Balbina spune:
Tanya, in nici un caz nu mai asteptati alt we, lasa ca ai sa-mi vezi burtica, nici nu stii! Nu am zis un detaliu: lipsa mea e conditionata de starea vremii. Daca afara va fi frumos, va trebui sa plecam la un gratar planuit de mai multa vreme, dar daca va fi timp ploios, ca astazi, de exemplu, vin si eu la intilnire. Asa ca chiar te rog sa vii acum simbata, nici nu stii cum vremea va tine cu moldovencele.
Wow, o sa plece Chris in excursie, pe mult timp? A mai fost cu gradinita undeva departe?
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze

