*Ghiocei de Martie-Aprilie 2006* (35)
Raspunsuri - Pagina 15

mihaser spune:
 Ciuf iti tin pumnii sa iasa treaba cu biblioteca! Si mie mi-ar fi placut sa lucrez intr-o biblioteca....iubesc cartile
Vroiam de mult timp sa va pun cateva randuri:
Avem timp
volumul Scrisori imaginare
Octavian Paler
Avem timp
avem timp pentru toate. Sa dormim
sa alergam in dreapta si in stanga
sa regretam ce-am gresit si sa gresim din nou
sa-i judecam pe altii si sa ne absolvim pe noi insine
avem timp sa citim si sa scriem
sa corectam ce-am scris, sa regretam ce-am scris
avem timp sa facem proiecte si sa nu le respectam
avem timp sa ne facem iluzii
si sa rascolim prin cenusa lor mai tarziu
avem timp pentru ambitii si boli
sa invinovatim destinul si amanuntele
avem timp sa privim norii, reclamele sau un accident oarecare
avem timp sa ne-alungam intrebarile
sa amanam raspunsurile
avem timp sa sfaramam un vis si sa-l reinventam
avem timp sa ne facem prieteni si sa-i pierdem
avem timp sa primim lectii si sa le uitam dupa aceea
avem timp sa primim daruri si sa nu le intelegem
avem timp pentru toate
nu e timp pentru putina tandrete
cand sa facem si asta, murim. 
Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.dropshots.com/crimsonbyte" target="_blank">Filmulete
Pozele    noastre  
It`s nice to be important, but it`s more important to be nice!"

mihaser spune:
 Octavian Paler - Paradoxul vremurilor noastre
Paradoxul vremurilor noastre in istorie este ca avem cladiri mai mari, dar suflete mai mici; autostrazi mai largi,
dar minti mai înguste. Cheltuim mai mult, dar avem mai putin; cumparam mai mult, dar ne bucuram mai putin.
Avem case mai mari, dar familii mai mici, Avem mai multe accesorii, dar mai putin timp; avem mai multe functii, dar mai
putina minte, mai multe cunostinte, dar mai putina judecata; mai multi experti si totusi mai multe probleme, mai multa
medicina, dar mai putina sanatate.
Bem prea mult, fumam prea mult, cheltuim prea nesabuit, radem prea putin, conducem prea repede, ne enervam prea tare, ne culcam prea târziu, ne sculam prea obositi, citim prea putin, ne uitam prea mult la televizor si ne rugam prea rar.
Ne-am multiplicat averile, dar ne-am redus valorile.
Vorbim prea mult, iubim prea rar si uram prea des. Am invatat cum sa ne castigam existenta, dar nu cum sa ne facem o viata.
Am adaugat ani vietii si nu viata anilor. Am ajuns pana la luna si inapoi dar avem probleme cand trebuie sa traversam strada sa facem cunostinta cu un vecin. Am cucerit spatiul cosmic, dar nu si pe cel interior. Am facut lucruri mai mari, dar nu mai bune. Am curatat aerul, dar am poluat solul. Am cucerit atomul,dar nu si prejudecatile noastre.
Scriem mai mult, dar invatam mai putin. Planuim mai multe, dar realizam mai putine. Am invatat sa ne grabim, dar nu si sa asteptam. Am construit mai multe calculatoare: sa detina mai multe informatii, sa produca mai multe copii ca niciodata,dar comunicam din ce în ce mai putin.
Acestea sunt vremurile fast-food-urilor si digestiei
incete; oamenilor mari si caracterelor meschine; profiturilor
rapide si relatiilor superficiale.
Acestea sunt vremurile în care avem doua venituri, dar mai multe divorturi, case mai frumoase, dar camine destramate.
Acestea sunt vremurile în care avem excursii rapide,scutece de unica folosinta, moralitate de doi bani, aventuri de-o noapte, corpuri supraponderale si pastile care iti induc orice stare de la bucurie la liniste si la moarte. Sunt niste vremuri in care sunt prea multe vitrine, dar nimic in interior. Vremuri in care tehnologia iti poate aduce aceasta scrisoare si in care poti decide fie sa impartasesti acest punct de vedere, fie sa stergi acest mesaj.
Aminteste-ti sa-ti petreci timp cu persoanele iubite, pentru
ca nu vor fi langa tine o eternitate.
Aminteste-ti sa spui o vorba buna copilului care te venereaza, pentru ca acel copil va creste curand si va pleca de langa tine.
Aminteste-ti sa-l imbratisezi cu dragoste pe cel de langa tine pentru ca aceasta este singura comoara pe care o poti oferi cu inima si nu te costa nimic.
Aminteste-ti sa spui "TE IUBESC" partenerului si persoanelor pe care le indragesti, dar mai ales sa o spui din inima. O sarutare si o imbratisare vor alina durerea atunci cand sunt sincere.
Aminteste-ti sa-i tii pe cei dragi de mana si sa pretuiesti
acel moment pentru ca intr-o zi acea persoana nu va mai fi langa tine.
Fa-ti timp sa iubesti, fa-ti timp sa vorbesti, fa-ti timp sa impartasesti gandurile pretioase pe care le ai.
Tuturor prietenilor mei, va multumesc ca existati!”
Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.dropshots.com/crimsonbyte" target="_blank">Filmulete
Pozele    noastre  
It`s nice to be important, but it`s more important to be nice!"

Tili spune:
 Mihaser, multumesc din suflet!!!
Poze cu Matei (11 martie 2006) si Mihaita (24 aprilie 2001) aici.

simona_toma spune:
 Tili, scump rau de tot puiul tau.De cateva zile am observat ca si Edutu e mai iubitor, se pune la mine in brate si ma strange tare, tare!Pana acum nu a facut niciodata asa.Si mai nou plange cand plec si el ramane cu altcineva.Asta nu prea imi place, devine prea dependent de mine si nu e bine deloc.
Micaalsa, eu ma gandeam la bb2 sa nu dau deloc suzeta, ca e pacatoasa rau de tot.Edutu cand avea suzeta se trezea noaptea si vroia sa-i bag suzeta in gurita, deci era dependent si nu vreau la bb2 asa ceva.Si in plus mi-a fost frica sa nu-si deformeze dintisorii pe care ii avea de la 4 luni si juma.Nu stiu cand are de gand Roxi sa mearga la Praid.O s-o intreb.
Miha, sper ca o sa ne scrii si din Bucuresti.Multa bafta la ex, tinem pumnii
Loranda, ce bine ca mai scrii si tu.Deci s-a pus Anda pe mancarica.Bravo.uite, asa a avut si Edutu o perioada, cam de 3 saptamani cand manca ciorbica la pranz de ma uimea, o juma de castronel, ceea ce pt noi insemna enorm, ca el numai cate 2-3 lingurita manca.Si i-a trecut, acum mananca din nou putin.Dar Edutu baga lapte, chiar si noaptea, de 2 ori.Bona ta e super, dar cu cat o platesti?
Ciuf, asteptam cu sufletul la gura sa ne spui ca ai obtinut postul.
Ameera, Doamne, ce se putea intampla!Of, oboseala asta ne omoara!

Tili spune:
 Sa va zic de ce ii zic lui Mateias supercocutza:
La vreo 3-4 luni ne pregateam sa iesim in oras. Pe atunci nu stia sa se intoarca de pe o parte pe alta, cel putin asa stiam. Si dupa ce l-am imbracat, mi-am adus aminte ca trebuie sa dau drumul la masina de spalat care e pe holul care da chiar in camera cu pricina. Deci l-am lasat pe masa de imbracat. 2 secunde am lipsit si am auzit un sunet nedeslusit. Am dat fuga. Matei al meu statea cu picioarele atarnand in afara mesei, sustinandu-se numai in coate si nu zicea nimic. Am dat sa tip, dar mi-am dat seama ca sperii copilul si  astfel o sa cada. Totul s-a terminat fara incidente, dar sufletul meu cateva zile a fost in ace. Fusesem o mama iresponsabila! 

Nu mai trebuie sa zic ca nu l-am mai lasat niciodata singurel undeva de unde ar fi putut sa cada.
Am eu o supercocutza sau nu? ![]()
Poze cu Matei (11 martie 2006) si Mihaita (24 aprilie 2001) aici.

carmenpit77 spune:
 Buna fetele
Tili spui ca tr sa raceasca de 300 de ori pana la 7 ani? Da avem ceva de tras. In legatura cu cura de slabire si cu faptul ca vrei sa te ocupi putin de tine eu spun ca este fff normal si asa ar trebui sa facem toate. Multa bafta! Sa ne spui la cate kg ai ajuns.
Polixeni cheliuta al tau este tocmai bun de filmat in reclame. Este superb. Iar in legatura cu incidentul cu tricicleta.. Of barbatii astia tare neajutorati mai sunt.
catrinutza draga vad ca si fetita ta este plina de energie si mai ales de initiativa.
Ameera mama denaturata nici gand.Ai fost doar obosita si Doamne ajuta ca nu s-a intamplat nimic. Te pup.
MAi am de scris dar s-a trezit Ali ma duc sa o legan

carmenpit77 spune:
 Revin
Sa va spun ca am fost cu Ali pana acum la cardiologie unde a facut o electrocardiograma si a ascultat-o cu stetoscopul. Din fericire totul este bine. Apoi am fost la neuro unde d-na d ne-a spus ca spasmele de plans pe care le face pot fi tratate si ca va uita de ele cu timpul. Am inceput un tratament usor si peste o luna mergem din nou. Mi-a povestit despre ac boala, faptul ca fetita mea dc a facut o criza acum la un an si o luna, a vazut ca asa i se fac placerile si de cate ori va dori ceva o sa ma "impresioneze" prin acest plans care duce la lesin. Cica sunt copii mai mari care din ac cauza nu s-au dus la scoala sau mai stiu eu ce pt ca nu voiau si ca sa-i lase in pace faceau o criza.
Sambata ma duc sa-i fac analizele complete.
Acum stau toata ziulica cu ochii pe ea sa nu cada sa nu se supere si asa cum ne-a spus doctora a devenit si mai rasfatata. Cum sa feresc eu un copil de un an sa nu planga? O sa ma inarmez cu o rabdare si mai mare decat pana acum Asta e.
Si acum sa va spun ce mi s-a mai intamplat ieri. Am fost la un interviu pt un job si de la inceput cand se uitau pe CV meu le-am precizat ca sunt in postnatal de un an si. Fetelor nu mi-a venit sa cred ca nici nu au vrut sa mai asculte ce experienta am si ce gandesc pt mi-au spus ca nu putem colabora pt ca am lipsit din piata un an. (jobul era pt un post in vanzari) Asa deci mi-au invocat lipsa terenului si faptul ca acum o sa stau sa ma gandesc la copil si o sa vreau sa ajung acasa si nu ma pot concentra cum doresc ei. Deci dc de acum am familie din spusele lor nu mai pot face meseria pe care o fac de 6 ani si care mi-a adus niste beneficii materiale. 
asta nu trebuia sa decid eu cu familia mea eventual? Dc fac sau nu fata de acum in colo. Am fost bulversata si am plecat de acolo foarte dezamagita.
Asa si angajatorul meu actual cand ma intorc i-mi poate spune ca nu mai sunt pregatita sa mai fac fata postului pt ca am nascut si crescut un copil.

mariana_1976 spune:
 Astazi se pare ca ne-am mai refacut...![]()
Ieri au avut un pic febra atit Markus cit si Magda dar astazi a disparut din fericire.
Aici e poza de la botezul Magdei cu toata familia dar sotul a refuzat sa ii public fetzishoara  si si-a dat consimtamintul cu mare mare greutate (a se citi lupte serioase )sa pun macar poza asta.
Poliam vizionat filmuletul cu tricicleta.Deci de pe acum invata el sa conduca.
 Mie imi place foarte mult cum ii sta lui tuns, desi eu am un fix sa las baieteii in primii ani cu parul lung.Tu ii vorbesti lui Nick in greaca sau si romaneste?
Catrinel pe sticla aia de la magazinul naturist scria doar sirop de tuse.![]()
![]()
Pentru Markus cumnata mi-a dat un siropel si am vazut ca era cu codein,ce stiam si din medicamentele din Romania.
Tare nasoala faza cu frina de mina.Eu de-abia in Suedia am aflat ca nu e indicat sa punem frina de mina iarna pe ger mare.![]()
Anamaria/Alba coafura ta a fost super super nu mai a cuvinte! Am vazut-o si pe Iulia blondina care e asa de dulce!
Poate ca dupa ce eruptiile astea dentare se mai potolesc te incumeti sa incerci metoda aia suedeza de adormit?Eu sunt in stadiu de experiment cu Markus si vad ca inainte de a se imbolnavi a dat rezultate.
Cameliadain Suedia din cauza latitudinii nordice se da vitamina D pina la 2 ani.Acum mai nou, au spus ca e recomandata si la gravide in lunile de iarna.Alte vitamine nu ne sfatuiesc sa folosim.
Kim in Suedia nu prea putem sa ne alegem gradinitele dar eu fiindca nu am gasit locuri pt. amindoi,m-am orientat si i-am inscris la particular,intr-o grupa mai mica de copii,unde se punea mai mult accentul pe activitatile practice (gen Waldorf) si am fost foarte multumita.Si eu sunt cam indecisa de felul meu si chibzuiesc,chibzuiesc... pina il las pe sot sa aleaga ca sa nu mai poata comenta.![]()
Ciuf e atit de super exemplificata povestioara cu ziua mamei la voi.Bine ca totusi nu s-a intimplat ceva mai grav.
Tu semeni cu mine asa de bine la capitolul ingrijorari de tot felul...
Aida si aici se amesteca la gradi grupele de virsta in localitatile mai mici sau la particular.Ei zic ca e bine pt.cei mici sa se obisnuiasca cu copii de diferite virste.(Pina la urma am constatat ca au dreptate pe undeva,Matei al meu era deja "pregatit" sa-l intimpine pe Markus cu mai multa ingaduinta.)
Tcelen sanatate lui Iulian.Sper sa fie totul bine si sa treaca motivele de ingrijorare.
Catrinutza ce tare e Mariuca cu solutiile ei de a ajunge la clante.Noi nu avem acasa decit scaune si fotolii grele si masive sau de birou asa incit Markus nu s-ar aventura(deocamdata).
Mariana
mami de  Monica,  Matei, Markus si Magda 

mariana_1976 spune:
 Simona_toma eu am ajuns la concluzia ca de suzeta de scapa mai usor decit de suptul indexului...![]()
![]()
Aici in Suedia am vazut si copii de 2 ani cu suzi,dar baietii mei nu au folosit-o deloc,in timp ce fetitele vad ca da.
Tili ce mi-a placut filmuletuil in care fratiorul mai mare "se ocupa" de cel mic.
Foarte buna ideea cu dieta.Ai vazut cumva "jurnalul de Rasfatat" de pe Dc?Eu dupa nasterea celui de-al treilea copil am dat jos mai greu ultimele kg, dar s-au dus doar cu putin sport si dieta n-am mai apucat sa tin.
Aalina hehe, si Markus se face ca ar vomita cind da de bucatele mai mari dar l-am testat si i-am pys bucatele de fructe dulci alaturi de bucatele de snitel.Ghici pe care nu le-a refuzat?![]()
Alinalex tu esti sigura de diagnostic? Eu trebuie sa marturisesc ca nu prea am incredere in unii gine din Ro ca ultima data cind am fost mi-a zis ca am o vaginita si...cucu- n-aveam nimic dupa parerea suedezilor.
Ameera noi am inceput sa facem exercitii cu canita de toamna trecuta poate de aceea o accepta.Poate daca ii pui la inceput o canita goala,furculita si lingurita speciale doar de joaca in timp ce sta la masa se obisnuieste mai repede?
Nu te mai invinovati,tu faci foarte mult,enorm de mult,este foarte greu fara sprijinul unei alte persoane adulte.
Carmenpit mi se pare foarte gresita atitudinea acelor angajatori.Eu le-as fi dat pe un ton foarte politicos exemple de femei care lucreaza in acelasi domeniu si se descurca f. bine.Cu siguranta exista,nu? Sau...spune-le sa te puna la incercare pt. o peroada scurta si sa se convinga.
Mihaser multumim pentru fragmentele din Paller!
Poate ca analiza nu a fost facuta corect?Nu vreau sa repet,dar de multe ori am citit si cunoscut cazuri care primesc asa vesti de la doctorii din Romania si cind colo...
 mamicile si ghoiceii + ghiocelele noastre
un weekend frumos si insorit tuturor
Mariana
mami de  Monica,  Matei, Markus si Magda