Alaptatul in public - o metafora

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by Elle_seb

quote:
Originally posted by RAMONELLA

Sincer,eu cand am fost la cineva acasa si incepea sa alapteze copilul de fata cu noi,eu ma simteam jenata.
Nu prea sunt de acord cu alaptatul in public,poate ncand voi naste voi fi de alta parere.Adika nu sunt de acord sa-ti scoti sanii la vedere.Daca se acopera discret,asta e alta poveste.Mai vorbim in noiembrie,cand voi naste.

poze
vine bebe

Ramonel14+ Alexia Beatrice

De ce? Cine nu trebuie sa-i vada? (sanii)

Elle_seb

BASE, BASE, NU CEDA,
NOI SUNTEM DE PARTEA TA!
the

May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!

Pai nu chiar tot poporul de la vladica la opinca

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

e dreptul copilului meu si il respect

diana si david ( 03.12.06 ) vor spune nu
www.acsis.ro/home.php" target="_blank">ajuta-ma sa cresc alaturi de mama mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

eu alaptez copilul si in parc, si la magazin, si la terasa, si nu mi se pare o chestie indecenta. doar nu o sa las copilul sa planga de foame si toti cei din jur sa se uite la mine.
e adevarat, imi acopar discret sanii.

chiar am observat prin parc cand il alaptez, privirile si zambetele pline de admiratie ale femeilor din jurul meu.

Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Nici nu mi-am pus problema daca jenez sau nu pe cineva. Da aia care fumeaza in public si intoxica pe toata lumea in jur? Alora nu le i-e rusine? Am alaptat pina la un an pe fiu-meu fara nici o jena in cele mai diversificate locuri publice fara nici o jena.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

dupa mine e o rusine mai mare sa scuipi coji de seminte pe unde apuci decat sa alaptezi.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Totul despre alaptat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alipiticot spune:

Buna,
Si eu am alaptat in public de multe,multe ori si la fetita si acum la baiat.Din pacate m-am lovit de multe pareri contra si chiar de lipsa locurilor pt alaptat,nu tu banci,parcuri, locuri care sa permita macar sa mi asez geanta langa mine si eu sa pot sta cu bb in brate.
Chiar prieteni in casa,cand am incercat sa alaptez se vedeau sa se simteau jenati,erau fete culmea si parca ar fi spus sa ma duc in alta camera.Iar o prietena a justificat cand plangea bb in statie sa merg la ea sa alaptez,nu in statie ca tiganii sa mi scot "tatele'...stiu ca suna urat dar asa s-a exprimat.
Pacat ca exista asa pareri si niciodata nu mi se vedeau sanii,eu port haine largi si aveam cu ce acoperi discret,uneori nici nu zici ca alaptam si nu statea el in brate....

http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

Super tare acesta initiativa. M-am bucurat foarte mult sa citesc si articolul din prima pagina. Cand am deschis acest topic eram nehotarata si inca nu eram convinsa pe deplin ca a alapta in public nu e deloc urat sau rusinos . Acum sunt convinsa ca alaptatul este un gest extrem de firesc si natural si nu mai vad nimic rusinos in a-i da copilului sa suga in public.
Asadar, militez pentru apaltatul in public. Copilul meu are aproape 8 luni si vreau sa-l alaptez cat mai mult, daca se poate pana la 2 ani. Cu siguranta nu voi mai avea complexe pe tema asta in viitor. De fapt, am lasat deja inhibitiile deoparte si nu a fost deloc rau.
Sper ca si alte mamici, care inca ezita, sa faca la fel ca mine.
In concluzie, am devenit o mare sustinatoare a alaptatului in public.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

N-as vrea sa-mi iau rosii, mai ales ca nu sunt impotriva alaptatului in public, cand a fost necesar am facut-o si eu. Inteleg sa militez pentru alaptatul pe o perioada cat mai indelungata, pentru alaptatul la cerere, inclusiv intr-un loc public daca este cazul, dar sincer mi se pare un pic ridicol sa militez pentru alaptatul in locurile publice ca scop in sine. Nu-i vad rostul; ideea e sa fie hranit copilul, ce avem noi femeile de demonstrat ? Doar nu ne impiedica nimeni sa alaptam in locuri publice; de ce ar trebui sa militam pentru ceva ce este deja permis?

Sper sa nu lezeze pe nimeni opinia mea.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chantal spune:

Ellej, de acord cu tine! Ne batem pentru un lucru care nu este interzis nicaieri la noi. Totusi, in legatura cu acest alaptat in public, eu inteleg ca copilul trebuie sa manace dar, un pic de decenta nu strica. Mama stie cam cand va veni ora de masa a copilului si daca vrea, poate sa incerce sa se afle la ora respectiva intr-o locatie adecvata sa faca acest lucru. Nici mie nu mi-ar place sa-mi vada sanii toata lumea. Nici macar femeile, daramite toti barbatii! Poate sunt eu exagerat de pudica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

Nu cred ca a zis nimeni aici ca "hai sa alaptam pe unde apucam si prin fata tuturor, doar asa de dragul de a ne expune sanii trecatorilor". E normal ca daca ai varianta unui loc retras il alegi. Nu stiu de ce ati pus problema in felul asta, Chantal si ellej. Intradevar, nu e un lucru interzis, dar e adesea blamat. Nu de multe ori am auzit comentarii malitioase la adresa mamelor care-si alaptau copiii la vedere sau am surprins priviri rautacioase.

Mergi la inceput