Alaptatul in public - o metafora

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

quote:
Originally posted by Chantal

Ellej, de acord cu tine! Ne batem pentru un lucru care nu este interzis nicaieri la noi. Totusi, in legatura cu acest alaptat in public, eu inteleg ca copilul trebuie sa manace dar, un pic de decenta nu strica. Mama stie cam cand va veni ora de masa a copilului si daca vrea, poate sa incerce sa se afle la ora respectiva intr-o locatie adecvata sa faca acest lucru. Nici mie nu mi-ar place sa-mi vada sanii toata lumea. Nici macar femeile, daramite toti barbatii! Poate sunt eu exagerat de pudica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greiere spune:

Dupa ce ieri am citit articolul despre alaptatrea in spatiile publice, astazi am renuntat sa ii mai fac Alexandrei biberonul cu lapte praf pe care il luasem dupa noi si am alaptat in parc! Multumesc !

Alexandra si mami Elena
sasha - uite ce frumusica`s
colectiadepalarii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by greiere

Dupa ce ieri am citit articolul despre alaptatrea in spatiile publice, astazi am renuntat sa ii mai fac Alexandrei biberonul cu lapte praf pe care il luasem dupa noi si am alaptat in parc! Multumesc !

Alexandra si mami Elena
sasha - uite ce frumusica`s
colectiadepalarii

Uite si motivul pentru sustinerea Alaptatului in public!
Pentru ca a alapta la cerere - asa cum este recomandat acum de catre organizatia mondiala a sanatatii - presupune si posibilitatea de a alapta in parc sau la restaurant sau in metrou!

Adica, cine vrea sa alapteze trebuie sa fie incurajat sa o faca oriunde, nu doar in intimitatea casei!
Nu de alta, dar , spre deosebire de fumat si alte obiceiuri nocive, alaptatul are numai beneficii, prin urmare, de ce femeia care alapteaza sa fie catalogata drept paria si obligata la domiciliu fortat?

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Eu am alaptat tot la cerere, numai ca bb-ul meu nu cerea mai devreme de 4 ore, asta era ritmul lui. Asa ca, pana se facea ora de supt - nu cand vroiam eu sa-i dau sa suga, ci cand imi cerea el - ori ajungeam inapoi acasa, ori gaseam un loc unde sa fim doar noi 2 (in masina, de ex.). Nu mi-ar fi fost rusine sa alaptez in public insa, daca puteam sa aleg intre a alapta in public si a alapta "in privat", alegeam a doua varianta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

dragi mamaici,

in lume sunt organizatii care se lupta din greu sa reeduce mamaele a-si hrani la pipte pruncii,dupa citeva decenii in care se credea gresit ca laptele de formula este un lapte mai valoros din pdv nutritional,insa din fericire si-au dat sema,probabil la timp cit de toxica si cite implicatii nocive a produs aceasta alimentare sintetica, artificiala.
nu credeti ca atunci cind alaptati in loc public ,la vederea altor mamici ,defapt aduceti un aport umanitatii, faceti o educatie pro alaptare materna???

un ex f bun este bb alexandra care ieri in parc nu a mai fost nevoita sa manince biberon ,ci a mincat mincarea ei preferata titica.

felicitari mamici lui alexandra

monica mamica de principe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by principe

dragi mamaici,

in lume sunt organizatii care se lupta din greu sa reeduce mamaele a-si hrani la pipte pruncii,dupa citeva decenii in care se credea gresit ca laptele de formula este un lapte mai valoros din pdv nutritional,insa din fericire si-au dat sema,probabil la timp cit de toxica si cite implicatii nocive a produs aceasta alimentare sintetica, artificiala.
nu credeti ca atunci cind alaptati in loc public ,la vederea altor mamici ,defapt aduceti un aport umanitatii, faceti o educatie pro alaptare materna???

un ex f bun este bb alexandra care ieri in parc nu a mai fost nevoita sa manince biberon ,ci a mincat mincarea ei preferata titica.

felicitari mamici lui alexandra

monica mamica de principe

Nu am simtit niciodata ca aduc vreun aport umanitatii cand mi-am alaptat copilul, am simtit ca-mi fac datoria fata de el. Nu sunt prea exaltata de felul meu si n-are ce cauta restul lumii in relatia dintre mine si copilul meu. Si nici nu-mi pasa de ce ar putea crede frizerita din colt sau apacista de la 3 de mine ca imi alaptez copilul in public.

Incerc doar sa spun ca nu trebuie exageratz in nici un sens.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

draga elje,

a milita pentru ceva nu inseamna neaparat ca acel ceva este in ilegalitate ,poate fi pus doar in umbra (cazul alaptatului, ex de fata ,a fost combatut de catre o multime de firme producatoare de alimente ptru copii ,care pentru citeva decenii au reusit sa convinga mamaele ca pieptul este un aliment insuficient nutritional ,si ca ei au gasit formula miraculoasa).
daca acum cineva militeaza pro alaptare in locuri publice ,mi se pare normal ,pentru ca dupa atita timp in care "era mai sanatos si mai modern " sa bagi in gura bbeului un biberon, a devenit pentru unii dintr-e noi indecent,demn de critica ,condamnind mamele de exibitioniste,cu atitudinea noastra aratam ca nu este nimic rusinos ,nu este nimic ne la locul lui ,este ceva normal este ceva demn de o mama
este bine ca tu cosideri ca este ceva care tine doar de tine si bbeul tau ,si ca nu te intereseaza ce zice x-ulescu ,dar mai sunt si persoane sensibile care la o privire mai piezisa se simt rau si probabil isi zic mai bine biberon,decit o critica.
asa ca daca incet incet putem inchide acele guri critice ,multi bbei ca alexandra au de cistigat.

ps sunt organizatii care lupta pentru drepturile leilor de mare ,desi nu exista nici o lege contra acestor animalute,dar sunt "iubitori" care desi nu le vor moartea le vor blanita......

monica mami de print

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Fetelor eu sunt mai rusinoasa din fire si poate de aceea gandesc asa.Poate ca atunci cand o sa-mi tin copilasul in brate,no sa mai gandesc asa.O sa ma gandesc la el si nu la rusinea mea ca imi vede lumea sanii.
Dar despre femeile care nu vor sa alapteze copii doar vreo 2 luni ca sa nu li se lase sanii ce parere aveti????Eu nu snt de caord cu asa ceva.Am o prietena care mi-a spus acest lucru.Am ramas masca.Cum sa privezi copilul de laptele de mama,numai ca sa nu ti se lase tie sanii???Mi se pare un mare egoism.Parerea mea.

poze
vine bebe

Ramonel15+ Alexia Beatrice

Mergi la inceput

ca sa nu cada sinii sunt metode mai putin drastice ,ca nealaptarea bbeului,un bun sutien maternal,sau ptru alaptare,cu bretele groase,si banta lata sub sin, purtat in permanenta.am alaptat 9 luni si nu mi-au cazut deloc sinii ,dar i-am protejat cu sutien.
plus ca alaptarea are efecte benefice si ptru mama nu numai ptru bb,ex previne cancerul de sin.

minica mami de print

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kateryna spune:

Ramonel, si eu eram mai rusinoasa inainte sa nasc. dar, dupa ce am nascut bb a fost pe primul loc ptr mine si i-am dat sa manance oriunde a vrut el, in masina, parc, terasa, etc.

Kateryna si Anelin-George (7 ian 2007)

www.dropshots.com/extazis" target="_blank">Poze Anelin-George
Ne dati si noua un vot? Acesta este linkul

Mergi la inceput