Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (185)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Denisa, am inteles. Am si eu o cunostinta cu hipertiroidie, zicea medicul ca dupa nastere sunt sanse mari sa se vindece...se pare ca s-au mai ameliorat simptomele acum, fetita ei are 1 an si 8 luni. Sper ca la tine sa dispara boala. Iar cu mancatul, stiu ca nu se infometeaza ei, dar e stresant sa vezi ca mananca putin..si tot mai putin...
Giova, Marco a mancat prost de la dinti, dar Diana asa mananca de cand s-a nascut. E fain de tine, macar ai o explicatie, la Diana ce poate fi?
Cata, ai dreptate. Dar cum sa-i scot o masa? Ea dimineatza cand se scoala bea lapte cam 200ml. Apoi la 10 plange dupa papa, ii dau fructe cu iaurt si biscuiti, branza si piscot, cereale, ce mai gasesc prin frigider. Apoi doarme pana la 13. La ora 14, 30 papa pranzul (legume cu carne) si iaurt ca desert. La ora 19 are mamaligutza, cereale, branzica, gris, cremvursti (astia ii plac), iar la 22 iar lapte. Ce masa sa-i scot?
Moni, ma uit la poze cand se culca Diana. Iar cu filmuletul, mea culpa, zicea: "nu ea", cand nu vroiai sa-i dai ciocolata in mana. Cred ca vroia sa spuna: "nu vrea"...sau cam asa ceva.
Am plecat sa-mi iau fata de la joaca. Acusi ii pregatesc baitza.

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Cata papa super bine Bia.probabil nu se pune ca are multa energie.
eu am intrebat dr. ca ce sa-i dau cand nu mananca. mi-a zis ca nimic, la varsta lor poate trece si o luna si sa nu pape . cred ca m-am facut alba ca varul.
ce bine ca faci scoala de soferi, vei vedea ca e super sa ai masina.
Moni am vazut pozele.
ingrid nu stiu, poate asa e ea. nici cu vit. nu papa mai bine?

_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze Marco, filmulete Marcowww.dropshots.com/ioana_purdea" target="_blank">(1),www.dropshots.com/giova2" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
nunta noastrawww.youtube.com/watch?v=wKLkV7KmSYQ" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loren@ spune:

Giova daca papa asa bine, dc nu a pus pe ea 1 gr, basca cu 300 gr. in minus decit la 1 an? A..exista o explicatie...se cintareste singura dupa mese..probabil sa vada daca nu s-a depus!Marco a luat ceva ceva dupa 1 an asa ca eu zic ca e ok..Apropo am vazut in parc un baiat de 1 an si 1 luna care avea 13 kg si cred ca 88 de cm..nu arata rau, chiar super, dar parea atit de mareeeeeeeeeeeeeeee!
Ingrid, probabil undeva la mesele de la 10 si 19 trebuie umblat cumva..si eu m-am decis greu sa ii scot pe cea de iaurt si de fructe, dar asta ca papa ceva fructe intre mese...dar Diana vad ca papa tirziu ultima masa..Bia la 20:30 cel tirziu, caput cu papa..

www.dropshots.com/utocatalina" target="_blank"> Bia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Gata m-am intors si am pus si o tura la spalat.
INGRID dar chiar ca nu mi se pare ca mananca putin Diana ta! Pai cat ai vrea sa pape,o tona? Si a mea are zile cand nu vrea mai nimic,dar nici ca-mi mai pasa. De exemplu papa mai putin de cand bea iar lapte - si nu te gandi ca mult,ca doar o zi-doua a batut recordul ajungand la aproape 5-600 ml .In rest un bibe dimineatza si unul seara de cate 150 ml. De mancat mananca bine doar dimineatza piureul de fructe (nu stiu cat are dar v-am zis,de obicei contine o banana,un mar si o pruna + cereale .Sau kiwi si para si banana cu cereale,ceva de genul asta. La amiaza cel mult supa sau piure de legume sau altceva sau nimic ,depinde,niciodata amandoua,sau extrem de rar.Daca mananca supa,felul doi il papa (sau nu) dupa ce se trezeste adica pe la 15-16 sa zicem .Daca nu-l vrea ii dam iaurt,sau cascaval sau suc . Seara iar cereale sau ce mai apucam.Dar mai rontaie intre mese,plus bea kg de suc care ii tin de foame se pare .Si cere de ma termina,striga "apaaaaaa" si face circ pana nu primeste suc Acuma ce sa zic,e hranitor el cat de cat dar totusi ...
Acum cand a plecat a mancat doar un crenvusti si al doilea doar pe treisferturi pe urma a cerut suc De paine nu s-a atins. Inainte de somn a papat supa doar .Si dupa trei ore de somn sa papi doar aproape doi crenvusti? Da' n-are decat ca vine ea lihnita acasa
Azi l-am pus pe Ghitza sa ii ia VI SOL,ca am vazut ca avea o pata alba pe unghie,deci lipsa de calciu,nu? Asta e de la luna de zile cat n-a vrut delco laptic poate! Si m-am gandit ca decat doar calciu mai bine multivitaminele astea care cica fac si pofta de mancare.Si scrie pe el "VI SOL CALCIUM" ,din seara asta incep sa ii dau,sa vedem ce efecte are,ca scrie ca e bun in timpul cresterii dintilor si la sindrom de malabsorbtie.

MONI SI DIANA (01.01.2006)DIANA ALBUME

www.dropshots.com/moni3" target="_blank"> FILMULETZE SI POZE
www.dropshots.com/monica70" target="_blank"> FILMULETZE NOI

NU TREBUIE SA RISCAM SA GLUMIM DECAT CU OAMENI POLITICOSI SAU DESTEPTI

"Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar" (Isaac Asimov)

Mergi la inceput

Apropo de mancare,tocmai am halit 2 cioco de cate 100 g
Ghitza e de vina ca mi-a facut stoc Si mai am una,sunt in stare sa o bag si pe aia pana la noapte
Vad ca voi tot faceti mamaliga,eu n-am facut de-un cincinal,desi ii place mult lui Ghitza si mie dealtfel.Stiu ca odata i-am dat sa guste Dianei si n-a fost incantata,era mai mica.O sa ma pun sa fac si eu,dar azi am facut ciuperci. Are ceva daca ii dau si ei un pic?
Eu nu ii dau zilnic carne ... pai nici noi nu mancam zilnic carne,eu cam odata cel mult de 2 ori pe saptamana gatesc cu carne.Doar acum cu cateringul de la birou am bagat la greu,dar vad ca efect zero,am crezut ca o sa ma ingras daca manac bine. Pauza - moment de reculegere
O declar pe Bianca ... carnivora sectei ! Numai de gratare auzi de la ea Care mai e asa? Apropo eu n-am mancat de cand sunt cartofi prajiti cu oua ochiuri : cartofii cu carne si salata sau goi cu salata (sau acrituri). Ouale goale sau cu salata,dasr prefer cu castraveti acri ... Singura combinatie ou cu cartofi o fac la cartofii frantuzesti.
Si ca tot zicea Bianca de bauturi tip cola:
Eu zic ca multe kg le puneti de bauturile alea tip cola (bauturi ucigase le zic eu) care te drogheaza - il vad pe husband ca nu prea e capabil sa renunte la porcaria asta,la fel colegii de la birou.
Eu l-am rugat sa bea mai bine bere decat cola,aia macar e naturala si are vit.B Totusi vad ca ultimele saptamani a lasat-o mai moale,nici nu avem in casa cola Cred ca se pregateste de plaja si vrea sa dea burta jos, sa fie sexy la mare
Si cum vad ca aberez de una singura merg la bucatarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Cata cum este oul moldovenesc?
Ingrid sa stii ca ma gandeam de cand ai postat la subiectul ala controversat, ca stii prea multe pt. varsta care o aveai inainte de revolutie Oricum nu arati mai mare de 25 ani
Moni care e problema ca sant borduri? nu se ridica usor de maner trici?
Denisa mai bine ca ramai acasa O sa iti fie mult mai usor

vaai cum am uitat sa trimit mesajul....am fost si afara la plimbare ...am vrut acum sa deschid la spiridusi si mi.a aparut mesajul netrimis

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
http://www.dropshots.com/maraki
http://www.dropshots.com/maraki1
http://www.dropshots.com/maraki2
http://www.dropshots.com/maraki3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Moni ai pierdut ca nu ai mancat cartofi prajiti cu oua OCHIURI Noi facem asa cand nu-i mancam cu friptura Mie imi plac mult si cartofii prajiti cu mujdei de usturoi.Mamaliga am incercat si eu sa-i dau lui Angelo acum cateva luni dar nu i.a placut. Ma gandeam sa fac si eu astazi cu branza si smantana....mi.a fost lene si am ramas cu pofta.....

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
http://www.dropshots.com/maraki
http://www.dropshots.com/maraki1
http://www.dropshots.com/maraki2
http://www.dropshots.com/maraki3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biancas spune:

Moni...Vi-sol se da si pt vitamina B si pt calciu ca are in el. Eu prima oara cand i-am dat lui Dani Vi-sol i-am dat pt calciu si apoi i-am dat Calciu Pharco ca avea destula pofta de mancare. Daca i-a aparut pata pe unghie, clar are lipsa de calciu ca deaia i-am facut si eu lui Dani si mi-a iesit lipsa.
Ingrid, si eu zic ca papa bine Diana. La ce ora se trezeste dimineata? Daca ar manca mai consistent dimineata poate nu ti-ar cere la ora 10 (si prietena mea ii da la copil la 6-7-8 cand se trezeste si la 10 cere ceva de mancare) Ai putea sa incerci sa ii dai sa manance altfel...cum ii dadeam eu la Sandra: dimineata mancare solida (o felie de ceva cu ceva) si apoi lapte. La urmatoarea masa ii dai masa de amiaza, la 16-17 un desert, iar seara mancare si lapte.
Dani mananca cand se trezeste 290 ml lapte, pe la 10 bea suc de fructe, la 12.30 150 supa si max 150 felul doi, la ora 16.30 un iaurt sau fructe rar cereale, seara o jumate de felie cu ceva + 250 ml lapte. Seara mai nou ii dau la ora 20 masa solida si la 21 laptele.
Cata, Bianca mananca mai mult ca Dani, dar probabil cum e sprintena nu se depune pe ea. Dani e mai "molcom" si trebuie sa am grija la mancare ca are cu cine semana din pacate.
Merg sa imi culc strumful ca e traziu deja. Revin

Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
Albumul nostruPoze Daniel 1 An
www.onetruemedia.com/my_shared?z=f72578dbdb5131bc04ec7&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">Filme
Craciun 2006
www.dropshots.com/biancas" target="_blank"> Poze Drop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biancas spune:

Maraki...o avea tricicleta aia manerul de fier dar se tine in suruburi. Daca apesi prea tare de ea, risti sa ramai cu manerul in mana Si noi am mancat pe vremuri f multi cartofi prajiti cu mujdei. Cateodata,, dar doar eu ca sotului nu ii plac, imi fac cartofi prajiti, pun smantana pe ei (asha mai multa) si tai usturoi bucatele
Azi Dani la ora 16 a mancat un iaurt Frutisima si o jumatate de felie de lebenitza. E 3.9 lei kg si am luat o felie mare care avea 2 kg. Mi-am sunat sotul si i-am spus ca mananc lebenitza si binenteles ca i-am facut pofta
Ii place lebenitza lui Dani, si anul trecut i-am dat si a mancat. Cam orice fruct ii place in afara de gref cred (dinala nu i-am dat ca nici noi nu mancam) Banana nu mi-a mancat niciodata una intreaga, ori nu i-a fost foame, ori nu il incanta asha tare. Oricum banana e consistenta.
Moni, si noi mancam cartofii pai cu ochiuri daca asta e mancarea de cina. La amiaza daca mancam cartofi pai ii mancam cu carne deobicei ca am destula draga
Intr-un timp mancam f multi cartofi pai, acum doar cativa imi pun in farfurie.
Lasa-l mai pe Ghitza sa nu bea bere ca face burta de la ea
Apropo...sotul meu in august s-a lasat de tigari si a pus 12 kg pe el si a facut burta Deaia nu ma las eu de tigari
La mine in familie acasa se manca aproape zilnic carne, maxim 1-2 ori pe sapt fara carne. Cred ca si de aici m-am invatzat sa gatesc. Duminica era zi sfanta de gratare sau snitele, ciorba, si desert intotdeuna. Pai ciorba nu prea are gust daca nu bagi carne in ea Desert eu nu prea fac dar mai nou imi cumpar praji ca poftesc.

Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
Albumul nostruPoze Daniel 1 An
www.onetruemedia.com/my_shared?z=f72578dbdb5131bc04ec7&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">Filme
Craciun 2006
www.dropshots.com/biancas" target="_blank"> Poze Drop

Mergi la inceput

INGRID si mie mi se pare ca arati de 25 de ani,dar stiam ca ai cca 30 ca ai mai zis odata demult.
Iar pentru faza ca si tu si Bianca ziceti ca va simtiti de 40 meritati Sus moralul
Pai eu fac 37 peste o luna , dar de multe ori ma simt de cca 20 (ca sa nu zic 17 )
Diana s-a intors acum abia,ca au trecut si pe la magazin pe la mami.
S-a plimbat destul pe jos si a inceput sa planga cand a luat-o de la hinte ca sa se intoarca acasa Acum papa cereale.

Am vorbit cu mami la telefon,i-am zis oferta de triciclete si ce masina am vazut si bineinteles ca iar m-a luat ca numai sa stric bani sunt buna ,ca Diana se plictiseste repede de toate etc. Asta cam asa e,are dreptate si nu mi-e totuna daca se plictiseste in 2 zile de o porcarioara de 5 ron sau de masina de 70Ron de exemplu Cica a vrut sa ii cumpere azi scaun de plastic dar parea cam instabil ala.Oricum n-o sa stea ea in el cine stie ce,ci il va plimba prin casa ca pe carucior si se va catzara pe el,ca asa facea si in Oradea.Dar tot ii iau,numai sa gasesc cu masutza.
De tricicleta mami zice ca sa ii iau cand ajunge la pedale , ca cica nu ajunge inca (ea a mai pus-o pe traseu pe ale altor copii)
M-am mai gandit si eu inainte de a vorbi cu ea: eu ies cu Diana pe jos 100%,Ghitza in 75% din cazuri tot pe jos sau cu carutzul umbrela cand merge pe distante mai lungi,cam cca o ora.Si in ala sta Diana. Mami o scoate 50% din timp pe jos cand merge cu ea la hinte si la nisip si 50% cu caruciorul mare cand vrea sa se plimbe cale de o statie de tramvai-doua. Si sta Diana si in ala ...
Eu am manevrat triciletele alea si mi se par tare incomode de condus prin hartoapele din zona (adica ceea ce numesc astia trotuare) si tare mi-e si frica sa nu inceapa Diana operatiunea dezmebrare daca i-o las si in casa
Concluzia mea e ca nu are Diana nevoie acum de tricicleta,cat mi s-a pus mie pata ca vad la toata lumea,inclusiv la voi Adevarul e ca asta e buna cand incepe sa pedaleze si sa circule singura ,deci are dreptate mami.Si d-alea simple sunt mult mai micutze si dragutze. Asa ca deocamdata nu ii iau,ma mai gandesc,iau scaunel si masutza si ma gandesc la masinutza aia ,oare daca o va avea acasa va mai fi asa de pasionata de stat pe ea cum era la Oradea???

Mergi la inceput