Stiti sa va machiati??

Stiti sa va machiati?? | Autor: noi2

Link direct la acest mesaj

Fetelor, ori eu sunt neindemanatica, ori nu shtiu...ori de cate ori incerc sa ma machiez singura..un eshec total..fie ca fondul de ten nu e bine intins, fie nu acopera tot decolteul,sau imi tremura mana cand folosesc eye-liner-ul,ori nu imbin bine culorile..ori ma pictez cu rimelul..sunt chiar asha de prostutza..??.. macar cu pensatul ma descurc bine..

Voi.. ce trucuri shtiti... urmatzi vreun ritual...pls invatzatzi.ma shi pe mine... nu vreau cine shtie ce complicatzii.. doar un machiaj ushor, de zi..va multzumesc ..

Shi o zi buna tuturor.

..shi te iubesc...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

eu folosesc fond de ten, dar recunosc ca niciodata nu l-am intins pina la decolteu, desi asa am citit ca trebuie. folosesc putin insa, nici nu se observa.
eu asa fac: ma spal, ma demachiez, eventual tonic, crema, putin fond de ten, fard obraz, rimel si putin creion negru ochi, la sfirsit un contur de buze usor+ruj (mai mult gloss); eu sint adepta stilului mai natural, nu ma aventurez la culori multe ochi, etc, eventual tot un singur fard natural.

Patricia si Rebecca (05.02.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tierry spune:

Ritual:
Ma demachiez, aplic o crema/lotiune. Apoi aplic anticearcanul, pt ca mi-a spus cineva ca este cel mai important intr-un machiaj, desi lumea nu il prea foloseste pt ca da luminozitate privirii (si asa este..pe testate ). Apoi aplic fondul de ten (cu mana - imi e mai comod asa, desi se recomanda cu un buretel umed), apoi pudra (folosesc pulbere). Apoi trec la machiajul ochilor: aplic intai un fard din ala...mai cremos, gen Avon-Perfect Wear parca, ca baza de aplicare a fardului. Am descoperit ca fardul nu se mai strange si rezista pana seara in acest mod. Pt ca nu am dexteritate in aplicarea tusului, folosesc un fard negru negru, si aplic o dunga asa fumurie la baza genelor. Apoi aplic rimelul (folosesc din cel cu 2 capete, gen L'Oreal Double Extension, pt ca e mult mai usor de aplicat dupa ce ai folosit partea aia alba) si obligatoriu cand aplici rimelul tb sa ai privirea in sus, deci tii barbia ridicata. Altfel te murdaresti toata din cauza genelor.
Cam atat...spor!
PS Bine ca stai bine cu pensatul, eu aici sunt ...la furat, de aceea am apelat la cosmeticiana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Odata pusese cineva o adresa care te invata cum sa te fardezi efectiv ,in imagini . Cred ca era site-ul unei firme de farduri.E pe aici pe undeva....Vreau sa va spun ca totul pare logic si simplu.Aiurea ,e pur si simplu arta sa stii sa faci acele umbre,sa aplici fardul de obraz in locul x,sa armonizezi toate culorile pe care le utilizezi asa incit sa pari aproape nefardata,look natural.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

eu am invatat sa ma machiez de la niste profesioniste care lucrau
pt.Janine (in Mediapro)

trebuie sa-ti gasesti fondul de ten potrivit si sa-l aplici corect
eu imi dau si pe gat si decolteu, il intind bine bine (tre' sa ai rabdare)

bag apoi niste pudra, ca sa nu transpir si sa se duca naibii totul

apoi dau cu fard de pleoape intai pe partea dinspre tample, apoi pe
cea dinspre ochi, si pe partea inferioara, eventual cu creion de ochi

dau apoi cu rimel si separ bine genele

apoi pun niste fard de obraz pe pometi si dau un pic si pe pleoape
pe partea de sub sprancene

apoi asortez si un ruj si gata

nu mai zic ca mai intai de toate trebuie sa-ti speli bine fatza, sa te demachiezi si sa dai cu cremele potrivite

Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)

cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Nu sunt experta si nici pasionata de machiaj!

DAR, am obs. cat de mult te schimba si un machiaj mic, mititel si anume sa te dai cu fond de ten si putina pudra,un fard de obraz apoi un ruj si este de ajuns sa fii o alta femeie.

Am incercat tot felul de lucruri: sa ma dau la ochi cu diverse culori, rimel, farduri de tot feluri in obraz.Nu fac 2 bani daca inainte nu iti dai tenul macar cu niste pudra.

A doua regula( stabilita dupa muuulti bani si implicit cosmetice aruncate) este ca mai bine ai 3-4 cosmeticale bune decat o mie proaste.Daca ai multe nici nu vei avea timp sa le consumi, vei fi tentata mereu sa dai banii pe altele si pic cu pic se aduna lacul, adik si bani consumati si cosmeticale nefolosite.

Prin urmare,, eu detin acum o trusa de machiaj Dior, un fond de ten, o pudra dior, un fard de obraz loreal si un ruj din acela care dureaza de la Loreal parca.Credeti-ma , par scumpe, dar cand am facut un calcul la cati bani dadeam , cu tzaraita e drept, pe toate porcariile, avon, oriflame sau altele, tot pe aici ajungeam cu banii.

La ocazii speciale ma machiez la un Beauty Salon.

Abia astept sa vad cum faceti voi!

Ile 32 si Victor ( 22 dec 2005)
AMR 08 sapt.
www.onetruemedia.com/shared?p=298317a6ed3728312027b9&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Paste 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

ilenutza, bravo !!! si eu am ajuns la aceeasi concluzie
ca decat sa dai bani pe o gramada de cosmetice mediocre (sa nu zic chiar proaste)
mai bine 2-3, da' bune
si eu am o tona de "farduri" de tip avon, adica mai ieftine
dar de vreo cateva luni am renuntat a mai achizitiona astfel de produse
am mai dat din ele si nu am mai cumparat decat de f.buna calitate
si bine am facut
mai ales ca se adunasera f.multe (sotzul meu e disperat complet...)

Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)

cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Pentru ca nu esti asa talentata la machiat, poti folosi niste trucuri:
Daca tenul arata frumos si nu ai multe imperfectiuni de acoperit, poti folosi cu succes o crema autobronzanta pentru ten. Coloreaza frumos, nu lasa dire si sa stii ca si acopera imperfectiunile minore. Iti recomand garnier pt ten, eu il folosesc de la inceputul sezonului si am observat ca micile pete rosii de pe fata nu se mai vad. Booooon, deci asa cu tenul si gatul.

Daca iti tremura mana la aplicare eye liner-ului, incearca un creion moale pe care apoi poti sa-l intinzi cu un aplicator in genul alora care sunt la farduri. Eu mi-am cumparat un creion de la Chanel (scump ca la balamuc, dar JUR ca face toti cei 800 de mii pe care i-am dat pe el). Are la celalt capat un soi de buretel mai dur cu care intind creionul. Dai la baza genelor si poi intinzi cu ala. Dar repet, un creion moale si cu mult mai ieftin+buretel=acelasi rezultat.

La fardul de oki, io fac asa: creion, intins creionul, fard monocolor pe toata pleoapa, creion din nou la baza genelor. Daca o zbarcesc, deja nu se mai vede, ca e fardu colorat dedesubt.

Ca sa nu te manjesti cu rimel, ia-ti unu bun, cu o periuta care te avantajeaza. Nu-ti recomand cele cu doo capete, adica alb si negru, pt ca iti trebuie ceva mai multa indemanare, intai sa-l dai pe ala alb, si apoi cu ala negru trebuie sa acoperi tot albul fara sa te manjesti. Mai bine niste gene mai putin dramatice decit unele care sa arate jumate albe jumate negre, aratind ca niste scaieti si eventual restul rimelului pe pleoape.
Iti spun din experienta proprie, ca mi-am luat unu de la L'oreal si acu caut sa-l marit, ca e aproape nou si m-am manjit de nenumarate ori. Acum folosesc Maxfactor, ala din reclama cu gheisa, ca nu stiu cum ii zice, care are perii dintr-un soi de cauciuc si se aplica foarte usor.

Iar despre combinatul culorilor, aici e o intreaga discutie si tine foarte mult de preferintele, gusturile fiecareia si bineintels, culoare/forma okilor si a tenului.
Eu am okii verzi si folosesc creion maro, fard grena, kaki si violet inchis. Evident, nu toate deodata. Eu de cind cu creionul magic, nu mai folosesc deloc fard. Daca vrei sa foloseti doua culori, regula de baza e unul mai deschis pe toata pleoapa si unul mai inchis, in acelasi ton, la coltul extern al okiului.

Cat despre trucuri, eu am unul singur: inainte de a aplica orice pe fata, o sterg cu un servetel demachiant. Il si curata, nu e asa gras ca un demachiant de la sticlutza si permite aplicare oricarei creme sau fond de ten mult mai uniform.

Si cel mai important, repetitia e mama invataturii. Singura, in baie, machiaza-te de 10 ori, sterge, fa din nou altfel, vezi ce poti sa faci, ce-ti sta bine si o sa-ti iasa.

Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé |

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pako spune:

"* Dacă fata prezintă imperfectiuni sau asimetrii, foloseste două nuante de fond de ten. Aplică nuanta mai închisă în zonele pe care vrei să le "micsorezi“, iar cea deschisă, în zonele pe care vrei să le "luminezi“.
* Pentru ca fondul de ten să arate căt mai natural, nu-l aplica cu degetele, ci cu un buretel cosmetic din latex (cauciuc natural), care are porii foarte fini. Înainte de aplicare, umezeste buretelul, astfel produsul se va întinde mult mai uniform. Aplică produsul în directia de crestere a pufului de pe fată (dinspre frunte înspre bărbie).
* Aplică corectorul peste fondul de ten, în zona ochilor, sub formă de semilună, si estompează-l cu multă atentie.
* Dacă ai cosuri sau puncte negre, maschează-le cu fard corector sau fond de ten.
* Foloseste o pudră transparentă neutră pentru a conferi machiajului un aspect căt mai natural.
* Pudra se aplică peste fondul de ten, bine întins si uscat, cu ajutorul unui pămătuf mare. Dacă ai tenul acneic, înlocuieste pămătuful cu un tampon de vată sau cu un puf de vată lavabil.
* Foloseste mai multe nuante de fard de pleoape, pentru a crea iluzia unui joc de culori.
* Rimelul va fi mult mai usor de aplicat, iar privirea va părea mult mai luminoasă, dacă în prealabil ondulezi genele cu un clestisor special.
* Pentru machiajul de seară, foloseste întodeauna un fard de obraz tip pudră.
* Dacă aplici putin fard auriu sau argintiu peste stratul de ruj, buzele tale vor părea mai pline si mai senzuale.

Fondul de ten
Pentru tenurile normale sau uscate sunt recomandate fondurile de ten fluide sau cremoase. Pentru pielea grasă poti folosi fondul de ten compact, deoarece are o putere mai mare de acoperire a imperfectiunilor, dar (atentie!) poate determina uscarea tenul.
Culoarea fondului de ten trebuie să fie căt mai apropiată de cea a epidermei. Testează-l direct pe obrazul nemachiat si nu pe încheietura măinii, care poate fi pigmentată într-o altă nuantă.
Textura produsului trebuie să fie căt mai fină, astfel încăt stratul de fond de ten aplicat să nu îngroase pielea, ci să pară căt mai transparent.

Pudra
Pentru machiajul de seară alege o pudră praf în nuanta tenului. Pentru retusuri poti folosi o pudră compactă.
Dacă ai tenul gras este indicat să folosesti o pudră lichidă, cu actiune sicativă (de uscare) asupra tenului.
Alege culoarea pudrei căt mai apropiată de cea a tenului, dar cu un ton mai deschisă decăt cea a fondului de ten, pentru a da luminozitate si naturalete pielii.
Pentru a da impresia de piele bronzată, peste un fond de ten ocru poti aplica o pudră de culoare roz.
Pentru a lumina obrazul, foloseste o pudră colorată într-o nuantă mai deschisă decăt restul fetei. "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pako spune:

Etapele unui machiaj corect

1 Dezinfectarea mainilor: nu este bine sa ne machem cand mainile noastre sunt murdare, ele trebuie desifectate cu alcool sau cu un alt dezinfectat.

2 Se demacheaza tenul: tenul trebuie sa fie curat inainte de machiaj.

3 Se aplica o crema hidratanta sau o crema cu proteine UV

4 Se aplica fondul de ten: acesta se alege in functie de culoarea pielii sau daca nu mai deschis. Fondul de ten se aplica in portiuni mici .Se va pune o cantitate mica in mana dupa care se intinde usor pe toata suprafata fetei (inclusiv gat si urechi,iar daca avem decolteu si pe acesta ) pentru a nu parea ca avem o masca.

5 Aplicarea pudrei : pudra se gaseste sub 2 forme:pulbere si compacta. Ea are rolul de a fixa baza machiajului, dar si mai important ia stralucirea pe care o confera fondul de ten .

6 Se aplica corectorul sau anticearcanele: acestea acopera imperfectiunile tenului: cearcane, pungile de sub ochi, cosuri, puncte negre, punctele de grasimi s.a.m.d.

7 Se aplica fardul de obraz.

8 Se efectueaza machiajul sprancenelor: in cazul pers. care au sprancenele mai subtiri se foloseste fardul sau alte lucruri de machiat sprancenele. In cazul pers. care au sprancenele mai groase acestea doar se pieptana cu o periuta.

9 Se da machiajul ochilor :aici este ideeal sa folosim 3 culori in aceeasi nuanta ,una dintre ele sa fie neutra .Se aplica deasemenea creionul de ochi , nu este ideeal ca acesta sa se dea in interiorul ochiului ci sub si deasupra la baza ploapei mobile .Se aplica si rimelul

10 Machiajul buzelor e obicei trebuie aplicat si un contur de buze in aceeasi nuanta cu rujul sau mai inchis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielle74 spune:

pako -draga de tine ,ce mai faci? ma gandeam la tine cum te simti ?

Mergi la inceput