Politically incorrect

Politically incorrect | Autor: sofia_misicu

Link direct la acest mesaj

Cui foloseste corectitudinea?Care este satisfactia in a face pe placul tuturor, atata vreme cat asta sta impotriva placului tau. Poti sa ai satisfactia lucrului facut corect, poti sa speri la aprecierea celorlalti, poti sa astepti sute de oameni la inmormantarea ta? Isi mai are rostul bunatatea?

Am crescut dupa principiul ca oamenii trebuie sa faca ceea ce TREBUIE, ceea ce e bine. desi nu l-am respectat intru totu, l-am aplicat de multe ori. Uneori a fost bine aplicat, alteori... a fost doar un gest mult prea dureros pentru mine si natural pentru altii. M-am saturat sa vreau sa ma placa toata lumea. Vreau sa fiu meschina, vreau sa imi eliberez constiinta si sa imi reduc simtul datoriei fata de niste oameni cu care nu mai am nimic de impartit. Vreau sa nu mi se ceara lucruri absurde si sa nu fiu etichetata drept absurda pentru ca nu le accept. Imi vreau mandria inapoi, fara sa ma intereseze daca ranesc pe altii, in special pe cei care mi-au calcat mandria in picioare. Vreau sa nu ma mai las santajata, manipulata, bagata la colt. Vreau sa nu mai fiu subestimata, subapreciata, sub, sub. Vreau sa nu imi masor valoarea in minusuri date de oameni care mi-au facut rau. Vreau ca razbunarea mea sa fie indiferenta, nu ostilitatea. Vreau sa am ultimul cuvant cand vine vorba de fericirea mea si a copilului meu.

Aceasta este declaratia mea de libertate.

www.flickr.com/photos/9686511@N06/" target="_blank">Nuka si www.flickr.com/photos/sofica/" target="_blank">Mama la Nuka

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Go for it!

De multe ori m-am gandit sa aplic si eu. Pana acum mi-a lipsit determinarea. Acum cred ca o am. sa vedem ce iese. Lupta intre caracter si ratiune.

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Nomore Nice girl!!

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Asta face parte din ciclul´´ma enerveaza cat sunt de buna´´.
Cu totii avem anumite slabiciuni.Unii profita din plin de slabiciunile noastre pe care le-au decoperit intamplator.Si asta enerveaza defapt.
Adevarul este ca nu-ti da nimeni medalie daca faci ce ´´trebuie´´.Nu te rasplateste nimeni pentru faptul ca esti buna.Doar Dumnezeu.Si constiinta ta.Cea ce mi se pare foarte important.
INSA,e o diferenta intre a fi buna si a fi ´´proasta de buna´´.Aici trebuie stabilita limita.Poti fi un om bun,care ajuta,un om maleabil,in limita realitatii.
Si da,trebuie sa ai ultimul cuvant cand vine vorba de tine,de familia ta,de oamenii importanti tie.


numai bine.

ladyJ

O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

fii buna cu cei care merita, cu cei care au fost si ei buni cu tine. cei care ne fac rau... well... hai sa nu ne prefacem ca-i iubim, ca-i placem... am fi nu buni, ci ipocriti si noi, la randul nostru. indiferenta e cea mai buna pt ei.
tu si nuka sunteti pe primul plan!

si nu uita: declaratia de libertate ti-o semnezi numai tu, n-ai nevoie s-o semneze si ei .
succes!

cristina, mama de radu (09.10.2005)
www.flickr.com/photos/cristina_balanean/sets/" target="_blank">poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Nici nu cred ca este vorba despre bunatate. Cred ca e doar frica de a-mi asuma responsabilitatea pentru adevaratele porniri. si ma amageam ca sunt buna si altruista. Pentru ca stiu cand fac lucruile pentru asa imi vine, ca asa e natural si cand le fac doar ca sa se vada ca is o duamna.

www.flickr.com/photos/9686511@N06/" target="_blank">Nuka si www.flickr.com/photos/sofica/" target="_blank">Mama la Nuka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns notquiteso spune:

hm. aia nu-i meschinarie, duamna. aia esti tu. cat despre restul..iarasi "hm". cand o intra instinctul de conservare in functiune, ai sa vezi ca e usor sa fii tu, si nu "ea, aia pe care tre' s-o placa lumea". desteapta chestie, instinctul asta, sa fie sanatos ala de l-a inventat. atunci cand te loveste, nu mai ai nici mama nici tata. poate doar copil. da' si copilul iese din schema atunci cand pt 30 de secunde il lasi sa traga de ce vrea el, numa' sa respiri si tu adanc cateva clipe.
io-ti urez bafta la intalnirea cu dl instinctu', ca pana atunci conditionarile noastre genetice nu ne lasa sa nu fim duamne. asa ca invariabil vei fi "buna si altruista" si te vei multumi cu momentele tale de adevar atunci cand te vei scobi ganditoare in nas, sau cand iti vei admira Nuka.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

sofia, explica-mi si mie, rogu-te, legatura dintre political correctness, bunatate si placul tuturora!!! Ma tem ca io inteleg notiunea asta de PC (asta-i prescurtarea pe care o aflai si io, aicea, pe DC), cel putin altfel decit tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Politically correctness adica sa faci/spui ceea ce este bine pentru a respecta sentimentele/drepturile altora. Ce te faci in schimb atunci cand respectand corectitudinea politica a altora, intri in conflict cu propria-ti corectitudine. That is the question.

Daca din varii motive am incurcat borcanele cu acest termen, imi fac culpa mea si ma duc la nani.

www.flickr.com/photos/9686511@N06/" target="_blank">Nuka si www.flickr.com/photos/sofica/" target="_blank">Mama la Nuka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kossir spune:

Parca este strigatul meu asta. Este un strigat de eliberare, nu? Efectiv in perioada asta, care este foarte grea de altfel pt mine, asta simt si sunt revoltata pe mine in primul rand. Partea proasta este in cazul meu, ca-mi este afectat copilul. Oare ma pot ridica, pot sa-mi schimb atitudinea pt copilul meu? Sunt intr-o perioada de lupte cumplite (interioare).
Doamne ajuta!!

Carmen mami de Mihai+ 17+, si Mihai 24.8.99

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

bine ai venit in clubul vehementilor si obraznicilor. :-))

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as întoarce-n chaos...
*********
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
*********
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput