Mamici de iulie-august 2007 (50)
Raspunsuri - Pagina 5
cristina_ana spune:
Agri, mie mi-a zis ca am colul destul de scurt (22 mm). Dar nu asta e cel mai important, ci cit de tare sau moale e (adica daca e moale e cam nasol, trebuie repaus la pat!). Lungimea lui se vede cel mai bine la eco, iar daca e moale/tare se vede la controlul manual. Daca nu ai contractii dese, nu trebuie sa te sperii. In caz de contractii, mai ales din cele dureroase, trebuie tratament (no-spa, scobutil si in cazurile mai grave gynipral) si repaus la pat cit mai mult.
Dar ce lungime are colul tau?
La intrebarea cu concediul de odihna nu stiu ce sa-ti raspund, ca si eu m-am intrebat asta!
Cristina, 27+ si bebe scump
POZE
POZE BURTICA SI BEBE
aylin_tarcan spune:
mie la primul si ultimul tuseu din sarcina asta (desi cred ca de acum o sa am parte de fiecare data) mi-a zis ca e cam 3 si ecografic a iesit 39. asa ca, e foaaaarte aproximativ cu mana. pai si cum ar putea fi altfel....
cine ma lamureste si pe mine? la ce foloseste tuseul asta? daca faci si eco? sa vada consistenta colului? adica daca e moale sau nu?
Aylin, 25+
pozici
atat de mari suntem
AncaSiRoxana spune:
eeeeee, la chestia asta ti-ar da medicul meu un raspuns, aylin, sa nu-l poti duce! :))
Vorbeam odata cu el despre calculatoare (ma rog, nu ma duc la el ca sa vorbim despre calculatoare, dar a venit vorba), si zicea ca oricat de mult ar evolua tehnica, tot nu poate sa spuna NIMENI si NIMIC, nici un dispozitiv electronic, nimic, ce simte el (adica un medic bun, nu el in mod special) la tuseu, daca e colul moale sau tare, daca bebe are capul "plimbaret" sau sta infipt intr-un loc in uter... etc.
Anca, mami de Roxana, 1 an si 8 luni, si 28+ cu
lorinaoo1 spune:
Agri cel mai bine se poate masura colul cu eco endovaginala. Mie asa mi-l masoara dr. De concediu iti poate spune Ioana, ea e mai in tema cu legile.
Acu vin eu cu o intrebare idioata : de unde isi dau seama medicii daca e moale sau tare colul? Mie dr nu mi-a mai facut un control de ala pe masa din sapt 14. Se poate vedea si ecografic?
EDIT: Hehe, dar harnicutze sunteti, ati raspuns la intrebarea mea inainte sa apuc sa dau send
Lavinia-nasica de moflea
burticaLorina Maria 31+
i_ulia spune:
quote:
Originally posted by Agri
Alta intrebare la fetele care sunt cu legile la zi: Cate zile de concediu de odihna avem dreptul avand in vedere ca vom lucra aproximativ 6 luni din acest an???
agri, eu stiu ca perioada de concediu se calculeaza cu proportional cu perioada lucrata. depinde deci cate zile de concediu ai in contractul de munca. eu spre exemplu am 25 de zile de concediu pe an, deci in anul 2007, daca intru in prenatal la 1 iulie cum mi-am propus, am dreptul la:
25 zile / 12 luni x 6 luni lucrate = 12,5 zile concediu
cu fractiunile de zi, la noi la firma se rotunjeste in favoarea salariatului. nu stiu insa daca exista vreo prevedere legala in acest sens.
in ceea ce priveste colul, si eu stim ca se masoara mai bine la eco si se simte mai bine la tuseu. daca nu ti-a spus nimic de repaos la pat, nu itit face griji. las-o si tu mai usor, nu cara greutati, ai grija de tine.
iulia
26+
aylin_tarcan spune:
quote:
Originally posted by AncaSiRoxana
eeeeee, la chestia asta ti-ar da medicul meu un raspuns, aylin, sa nu-l poti duce! :))
Vorbeam odata cu el despre calculatoare (ma rog, nu ma duc la el ca sa vorbim despre calculatoare, dar a venit vorba), si zicea ca oricat de mult ar evolua tehnica, tot nu poate sa spuna NIMENI si NIMIC, nici un dispozitiv electronic, nimic, ce simte el (adica un medic bun, nu el in mod special) la tuseu, daca e colul moale sau tare, daca bebe are capul "plimbaret" sau sta infipt intr-un loc in uter... etc.
Anca, mami de Roxana, 1 an si 8 luni, si 28+ cu
nu stiu neica, dar in afara de faptul ca e tare sau moale, nu vad ce pot spune niste degete in vagin. ecografia e clar mai buna. si apoi, eu tare am incredere in ce se vede ecografic si nu in sensibilitatea degetului unui doctor. pana acum am dat doar de doctori care nu fac tuseu. acu' am unu' care face. sa vezi ce greu mi-o fi sa ma obisnuiesc....
daca ma intrebati pe mine, o eco la un aparat performant spune mult mai multe. plus ca urcatul pe masa face rau la fetele cu contractii. si cel mai important, in caz de probleme, tuseul poate declansa nasterea. eu stiu o vorba mare, spusa de un doctor "prea multe tusee vaginale in sarcina strica". nici nu stiu cum o sa fac fata acum unui dr care le face, mai ales ca incep sa se indeseasca controalele....
Aylin, 25+
pozici
atat de mari suntem
Agri spune:
E asa da va multumesc penru atentie si raspunsuri.
La ultima eco adica la 22s(acum sunt in 30) colul era de 40mm, bb-lina dupa cum misca si din experienta anterioara cred ca s-a intors deja( sora-sa s-a intors la 29s).Asa ma gandeam si eu ca nu prea poate sa masoare el cu degetelul lungimea dar sunt paranoia rau cateodata asa ca daia cer pareri ca sa nu ma sperii rau... Nu mi-a zis decat cu sa mai incetez cu efortul fizic ca stie ca o duc pe cea mare in brate 2 et.---12kg.
Si de concediu stiam si eu la fel, chit ca nu mi se pare normal, io muncesc sa cresc natalitatea minunatei patrii si astia imi taie din concediu???!!!Asa mi-au facut si acum 2 ani... mama lor,dar v-am intrebat ca o tipa de la alta firma mi-a zis ca la ea se aduna zilele ca nu intelegeam eu cum mai are ea 40 zile, dar se pare ca e doar politica interna a respectivei companii.
Va multumesc tareeeeeeee mult vasi va .
Vio si Eva (27.09.05)
aylin_tarcan spune:
cu concediul: legal se calculeaza ca 1.75 x nr luni lucrate pana in prenatal. la 6 luni vine, 1.75x6 = 10.5 zile. cu rotunjirea nu stiu cum e. dar in general fiecare firma rotunjeste in legea ei.
Aylin, 25+
pozici
atat de mari suntem
lorinaoo1 spune:
Asa, si ca sa va sochez de tot, vin cu o intrebare idioata de tot , ce vreti... neuronu si piticutii Noi am putea sa ne simtim colul? Adica... la atingere... stiti voi Ca la mine lungimea vaginului e de 8 cm, deci as putea ajunge la col. Daca sunt nebuna tare ignorati-ma sau chemati medicii de la Socola sa ma ia
Lavinia-nasica de moflea
burticaLorina Maria 31+
aylin_tarcan spune:
quote:
Originally posted by lorinaoo1
Asa, si ca sa va sochez de tot, vin cu o intrebare idioata de tot , ce vreti... neuronu si piticutii Noi am putea sa ne simtim colul? Adica... la atingere... stiti voi Ca la mine lungimea vaginului e de 8 cm, deci as putea ajunge la col. Daca sunt nebuna tare ignorati-ma sau chemati medicii de la Socola sa ma ia
Lavinia-nasica de moflea
burticaLorina Maria 31+
si io m-am intrebat....dar n--am avut tupeul sa incerc! de unde stii cat ai vaginul? cu ce ocazie si cine l-a masurat? ca si eu vreau sa stiu!
Aylin, 25+
pozici
atat de mari suntem