3 banane pe zi?!?!?!?

3 banane pe zi?!?!?!? | Autor: matahut

Link direct la acest mesaj

Salutare!
Am o nepotica de 4 ani care de mai bine de 3 ani mananca 2, 3 banane pe zi, amestecate cu lapte. Altceva nu mananca, dar asta e alta poveste....Din toamana de cand merge la gradi a inceput sa pape acolo si ceva supica si garnitura de la felul doi. Problema e ca a inceput sa ia proportii destul de serios (adica a luat vreo 4 kg in vreo 3 luni). As vrea sa o conving pe mama ei ca 3 banane pe zi nu sunt deloc sanatoase, dar as vrea sa am niste argumente solide....Ma ajutati?

Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Nu cred ca e vreo problema daca mananca atatea banane, problema vine din faptul ca mananca prea mult, iar la obezitate se ajunge atat de usor la varsta asta. Uite aici un articol despre banane...cica ar fi foarte bune, insa din punctul meu de vedere, orice trebuie facut cu moderatie, exagerarile de orice fel, de obicei, dauneaza
http://www.jurnalul.ro/articol_42226/bananele_iti_merg_la_inima.html

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani, Paste 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

pai mami nu stie ca un copil are nevoie de proteine, lipide, glucide, vitamine si minerale.....
ce-as face eu (nebuna...) i-as recomanda sincer si rapid o vizita la un pediatru bun, care sa discute pe larg motivele pt care s-a ajuns la situatia asta (spui tu ca nu papa altceva - aici e loc de detalii) si sa faca un plan de bataie pe t lung sa-i schimbe regimul alimentar. nu pot sa cred ca a stat asa de 3 ani incoace...

Diana, mami de Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)

Pozele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

si Vlad e fan banane, si cu toate astea e slab.

meniul de dimineata si seara este: banana, lapte si cereale. macar mancam cu lingura...

in rest, ma chinui si eu sa mai serveasca si altceva - proteine, lipide etc, dupa cum spuneati.

dar cum a luat 4 kg in 3 luni? de la laptele praf, nu de la banane, nu? cat lapte praf mananca pe zi - sa-i dau si la al meu.

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

cucuoancea, am inteles eu bine, la varsta de 4 ani ii da inca lapte praf? mie mi-a zis moasa dupa ce am nascut ca atata timp cat alaptezi, copilul nu se ingrasa, dar de la laptele praf se ingrasa copii...
parerea mea e, ca o banana pe zi iar ajunge. nici al meu cel mare nu e mancacios, dar totusi se gasesc altenative, trebuie numai putina vointa din partea mamei.
si nu e constipata fetita de la atatea banane? pentru ca banana constipa.
sa vorbeasca cu medicul pediatru sa o sfatuiasca in privinta alimentatiei.
sanatate, claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Aici nu cred ca e vorba de o ingrasare din cauza bananelor, ci mai degraba din cauza ca are o alimentatie foarte zapacita, imi pare ca e putin scapata de sub control fetita, e vina parintilor ca nu s-au ocupat de ea mai indeaproape...mie imi pare nepermis ca un copil de 4 ani sa nu stie sa mestece si sa bea laptele tot din bibe...scuze daca mai este cineva in situatia asta, e o parere personala...e dovada de lipsa de interes a parintilor, poate ca lor le e tare comod asa, dar ptr copil e foarte rau. Sa mearga la un medic bun si sa-i faca o schema ptr alimentatie adecvata varseti ei...si sa nu-mi spui ca mamica nu are timp sa faca asta ca ma apuca dracii. Bafta!

www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexmom spune:

Imposibil ca fetita sa se fi ingrasat 4 kile in 3 luni de la banane. Copilul meu intotdeauna a adorat bananele si nu i-am impus nici o limita la acestea, si nu este deloc gras, ba chiar e putin mai slabut decat altii de varsta lui. Trebuie sa mai spun ca el nu a baut niciodata lapte praf, nu-i stie nici macar gustul. Eu ii pun banane si in prajituri ptr. ca stiu ca sunt hranitoare si le dau un gust tare bun.
Probabil fetita s-a ingrasat de la laptele praf (la varsta ei ar trebui sa bea lapte simplu de vaca) sau de la o alimentatie necorespunzatoare.
Ia uirtati doua link-uri cu informatii interesante despre bunatatea de bananuta:
http://www.vandamme.be/bananaf.html
http://www.finetuneyou.com/Bananas.html
MMMM...chiar acum mergem sa mancam o banana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

si eu cred ca laptele e cauza. baietelul meu mananca cu placere banane si cu toate astea e foarte slab, ( pun asta pe seama ca nu mananca deloc produse lactate)

"il est plus facile de dissocier un atome, que de se débarrasser d'un préjugé"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Nu se ingrasa doar de la banane...Este foarte posibil sa se pregateasca de un salt in inaltime. Baietii mei inainte sa creasca intodeauna au o perioada de 2-3 luni in care maninca de sting (glumesc ca imi maninca urechile) prind nitica burtica si apoi se deshira Copii cresc in salturi citeodata...Eu zic sa nu-i scoata banana pentru ca e nutritiva (este o favorita si la noi acasa...culmea cu un pahar de lapte).

Daca nu maninca alte fructe, eu zic ca e o mare greseala sa i le scoti si p-astea...

Acuma..pe de o parte zici ca nu maninca nimic altceva...din 3 banane pe zi nu iei in greutate 4kg...ceva maninca, evident.

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

normal ca nu ia proportii de la banane cu lapte praf. La varsta ei e nevoie de mai mult pt a acumula kg. Poate rontaie tot felul de chestii intre mese, cu voia bunicilor. Apoi normal ca la masa nu mai are chef si uite asa vine vorba ca "nu mananca nimic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

quote:
Originally posted by madau

Aici nu cred ca e vorba de o ingrasare din cauza bananelor, ci mai degraba din cauza ca are o alimentatie foarte zapacita, imi pare ca e putin scapata de sub control fetita, e vina parintilor ca nu s-au ocupat de ea mai indeaproape...mie imi pare nepermis ca un copil de 4 ani sa nu stie sa mestece si sa bea laptele tot din bibe...scuze daca mai este cineva in situatia asta, e o parere personala...e dovada de lipsa de interes a parintilor, poate ca lor le e tare comod asa, dar ptr copil e foarte rau. Sa mearga la un medic bun si sa-i faca o schema ptr alimentatie adecvata varseti ei...si sa nu-mi spui ca mamica nu are timp sa faca asta ca ma apuca dracii. Bafta!

Sa iti explic eu de ce unii ,in speta al meu beau lapte din bibe la 3,4 ani.

1)pentru ca ii creeaza o stare de confort atunci cand suge,alea 3 minute. au efectul unui masaj aplicat unui adult

2) pentru ca asa a zis nenea pediatru,cat timp nu foloseste bibe pe post de suzeta si se rezuma la 5-10 minute de tras pe zi, e ok

3)pentru ca din cana ,cu paiul bea ce bea, dar nu suficient cat sa-si acopere nevoia de lichide

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput