Pro sau contra razboiul din Irak

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ameera spune:

Asta voiam si eu sa intreb... care e legatura?

Si inca ceva, Viviana, daca nu indici sursa, cel putin foloseste niste ghilimele... pentru ca ramanem cu impresia ca ce ai scris in ultimul paragraf iti apartine (sau macar din respect pentru autorul articolului).

Edit: Viviana, scrisesem inainte sa apara raspunsul tau...ultima observatie se referea la penultimul tau raspuns.
Cat despre justificarea razboiului din Irak prin atentatele de la WTC... tot nu m-am lamurit.

Ameera si Sara
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Ameera pentru ultimul paragraf imi cer scuze mi se intampla deseori sa apas "trimite un raspuns" in loc de "vizualizeaza".

Despre Iraq imi amintesc asa:
- razboiul din Golf din 1993 in urma caruia s-a impus embargo si obligativitatea distrugerii armelor de distrugere in masa.
- despre razboiul actual din Iraq imi amintesc ca Saddam Husein s-a opus colaborarii cu inspectorii ONU. Mai imi amintesc ca Al Qaeda era sub obladuirea lui Saddam si mai imi amintesc ca a recunoscut atentatele de la WTC (ambele)
- mai stiu: Consiliul de Securitate al ONU nu a aprobat invazia dar Bush + alti 3 sefi de state au facut o alianta pentru invazia Iraqului si indepartarea lui Saddam. Americanii nu au acceptat niciodata pierderile de la WTC si de aceea se considera ca acele atentate au avut rolulul declansator.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

quote:
Mai imi amintesc ca Al Qaeda era sub obladuirea lui Saddam si mai imi amintesc ca a recunoscut atentatele de la WTC (ambele)

Intr-adevar al-Qaeda a revendicat atentatele de la WTC, dar liderul al-Qaeda este ben Laden, nu Saddam... iar Saddam si Ben Laden, desi aveau in comun ura fata de americani, erau dusmani declarati, asta se stie...

Ameera si Sara
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by viviana

Ameera pentru ultimul paragraf imi cer scuze mi se intampla deseori sa apas "trimite un raspuns" in loc de "vizualizeaza".

Despre Iraq imi amintesc asa:
- razboiul din Golf din 1993 in urma caruia s-a impus embargo si obligativitatea distrugerii armelor de distrugere in masa.
- despre razboiul actual din Iraq imi amintesc ca Saddam Husein s-a opus colaborarii cu inspectorii ONU. Mai imi amintesc ca Al Qaeda era sub obladuirea lui Saddam si mai imi amintesc ca a recunoscut atentatele de la WTC (ambele)
- mai stiu: Consiliul de Securitate al ONU nu a aprobat invazia dar Bush + alti 3 sefi de state au facut o alianta pentru invazia Iraqului si indepartarea lui Saddam. Americanii nu au acceptat niciodata pierderile de la WTC si de aceea se considera ca acele atentate au avut rolulul declansator.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Viviana, nici America (si nici alti citiva aliati) nu se supun Consiliului de Securitate ONU si au o gramada de arme de distrugere in masa. De ce Iraq trebuie invadat pentru asta??

Iar in prima luna in Iraq au murit mai multi civili in Iraq decit in sept 11 WTC. Acum cifra e undeva pe la 60.000 de civili si vreo 3000 de soldati americani.

Deci Bush a ales sa omoare mai multi soldati americani in 5 ani decit toate victimele produse de atacurile teroriste in 10 ani in momentul in care n-au gasit nici pistoale de udat in masa.

Cit despre emanciparea femeilor, sint mii de fete sub 18 ani care sint silite sa se casatoreasca fortat in citeva state din America, nu au dreptul la educatie, si n-au voie sa iasa din casa decit cu aprobarea sotului (ma refer la bisericile Latter Days Saints), state in care poligamia e mai intilnita decit in oricare stat arab, se fac filme despre ele ca si cum ar fi o specie diferita in schimb statul abia daca ia atitudine odata la 20 de ani si aresteaza vreun poligam.

A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Ameera: am spus ca al-Qaeda era sub obladuira (ocrotirea) lui Saddam nu ca Saddam era liderul gruparii.
La momentul respectiv s-a spus ca ar fi existat o legatura intre al-Qaeda si Saddam si s-au folosit de acest argument pentru a justifica invazia Irak-ului si inlaturarea lui Saddam. Al-Qaeda actiona de pe teritoriul Irak-ului, iar, atunci se presupunea ca bin-Laden se ascunde in Irak. Din cate imi amintesc al-Zarqawi (liderul gruparii in Irak) a fost omorat in urma unui raid american in apropiere de Bagdad.

Andrada, asa e! multi au arme de distrugere in masa dar, diferenta este ca nu provoaca atentate.

vivi

Mergi la inceput

Viviana, n-am zis ca ai fi spus ca Saddam era liderul al-Qaeda, am amintit doar ca el si liderul gruparii erau dusmani, ceea ce se stia foarte bine, deci, logic, Saddam nu ocrotea/obladuia organizatia condusa de Laden. Al-Qaeda desfasura intr-adevar operatiuni in Irak, dar unele erau chiar anti-Saddam.
Un alt lucru care se stia (sau erau motive serioase sa se creada) la momentul atacului asupa Irakului era ca ben-Laden se ascundea in Afghanistan, nu in Irak.

Mi-am amintit acum de o caricatura de acum cativa ani, il arata pe Bush in fata unei planse pe care scria Iraq si al-Qaeda, era incercuita in ambele cuvinte litera "Q", iar sus scria "We've established a clear connection!"

Ameera si Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Nu poate fi nimeni pro daca e intreg la minte

Avertisment!!!!
imaginile de mai jos sunt socante
http://www.zonaeuropa.com/20040504_1.htm
Nadina

Mergi la inceput