Albinute si bondari de martie - aprile 2007 (2)
Raspunsuri - Pagina 8
karla32 spune:
Felicitari Mady!

Sa fie sanatos voinicul, frumos si norocos!
Laura_Oana, iti doresc sa ai putere sa treci peste durerea de care ai avut parte si Dumnezeu sa-l ocroteasca pe puiul tau, sa se faca mare si sa fie sanatos.
Suzy78, este greu sa-l tin pe Luca mai mult la san. cand ii este foame si nu mai curge lapte mult, urla ingrozitor si se zbate, isi baga manutele in gura, apuca sfarcul si apoi il scuipa...eeeeeeeee...Circ mare! Cred ca s-a invatat sa-i curga din bibe direct in gat, fara sa se mai oboseasca cu trasul.
flopici, si eu ii dau calciu lui Luca - 50 ml, 10 zile pe luna, dar ii dau sirop natural de calciu care este dulce si il ia cu lingurita sau cu seringa. Gluconatul de calciu e mai urat la gust si intr-adevar trebuie pus in ceai. Stai linistita ca nu ii face rau putin ceiut...
Raluca si bb Luca
foto Luca
http://photos.yahoo.com/ralucamoise2003
karla32 spune:
flopici, scuze, 5 ml/zi, 10 zile pe luna! Am gresit exprimarea!![]()
foto Luca
vcarmen spune:
salut
FELICITARI MADI SA-TI TRAIASCA BEBE SI SA FIE SANATOS!
Flopici si eu i-am dat copilului Ca gluconic dar i-am dat 2ml timp de 10 zile in prima luna. vezi sa nu fi inteles gresit.
Laura_OANA multa sanatate la puiut.uita tot, sterge cu in buret toate amintirile urite . acum e bine, e sanatos si doar asta conteaza.
Mihaelaaa spune:
Rebiana,asa face si David al meu...se trezeste pt papa,dar nu apuca sa pape mult,ca adoarme...il pun in patut,si abia ce apuc sa atipesc,ca iar se trezeste...si apoi reluare,de cateva ori pe noapte.Dimineata suntem amandoi K.O
. Dar el doarme dus cateva ore bune,in schimb eu....nu prea.Asa ca momentan arat ca un zombi
.
Sper ca se va schimba asta in viitor si o sa apuc si eu sa pot dormi cateva ore legate
Mihaela,
de
DAVID-29 martie 2007
DAVID...cat sunt de maricel...
Poze cu David
Poze-Concediu cu burtika de 24 saptamani
radcarmen spune:
Fetelor care dati Ca glucinic bebeilor. Si mie mi-a recomandat pediatra sa ii dau 5ml/zi timp de 10 zile, insa eu ma intreb daca este bine sa se dea in acelasi timp cu Vigantolul. Voi ce stiti de asta?
Carmen, mami lui Vlad Gabriel - 07.04.2007
suzy78 spune:
Am revenit,
FELICITARI MADY - SA VA TRAIASA PRINTISORUL SI SA VA BUCURATI DE EL.
KARLA32 - eu ii dau cu sticluta d ela NUK cu tetina nr.1 pentru lapte......si ii vine greu......asa ca al meu prefera sanul.....dar de cateva zile e foarte somnoros......Pana ii dai laptic d ela tine chiar nu conteaza ca e din biberon.......eventual mai bea niste ceai de fenicul si chimen sa-ti stimule lactatia + mult lapte......
FLOPICI - mai intreaba odata medicul.....cred ca e prea mult 10 ml de calciu....... eu stiam de 5 ml la 2 zile......acum deinde de la caz la caz......ceaiul nu-i face rau.....dar eu stiam ca atat cat alaptezi ...nu e necesar ceaiul......dar parerile sunt impartie......eu nu-i dau deloc.....am incercat la insistentele mamei dar nu-i place la refuzat categoric......sincer vb nici mie nu-mi place ceaiul
Referitor la imbracatul pe timpul verii depinde de cat d ecald va fi.....dimineata si seara eu cred ca in body + salopetica, iar la pranz doar body si picioruse goale sau ciorapei subtiti + bascuta d esoare. Iar legat de apa in urechi la baita eu u am curaj...........fetita unui coleg a facut o otita de era sa moara.......asa ca ......fiecare face cum crede......
Va las ca tre sa ne apucam d epapacit......acum se trezeste juniorul,
SUZY78, mami de
Nicolas Mihai - 27 februarie 2007
karla32 spune:
[blue]radcarmen[/blue, ii dau si Vigantol si sirop de calciu. La recomandarea pediatrului, bineinteles. Luca avea fontanela cam mare si mi-a zis ca inseamna ca eu nu am prea avut calciu pe timpul sarcinii si nu ii este suficient nici din laptele de la san. Intr-adevar, eu nu prea am mancat lactate pe timpul sarcinii si stiu ca sunt deficitara dintotdeauna la capitolul calciu. Asa ca nu cred ca e vreo problema. Din cate stiu Vigantolul este impotriva rahitismului. Sau ma insel?!
suzy78, tot tetinele acelea le folosesc si eu. Am baut si ceai (cah! nici mie nu-mi place ceaiul!), iau si galactogil dar cred ca baiatul meu a devenit mai mancacios si nu mai pot sa tin pasul cu stomacelul lui! Azi, de exemplu, a mancat mai mult la tzitzi! Nu stiu ce sa zic...Cred ca are perioade...
foto Luca
iunita spune:
radcarmen vigantolul este vitamina d3 , este impotriva rahitismului si ajuta la fixarea calciului deci este oks a i le dai impreuna.. e chiar recomandat. 10 ml este mult .. 1-2ml pe ai sau 5 ml la 2 zile. eu acum ii dau fetei sirop de calciu 1 ml/zi.
martuta imi cer scuze dar noi nu am mai iesit azi. de fapt am iesit, am ajuns pana la statia de metrou si..s-a pus pe un vant de m-am speriat. ne-am intors, cand am ajuns in fata blocului s-a calmat. am plecat iar... si ghici ce. cand am ajuns aproape de intersecti vaaaaaaaj. se uitau taximetristii la mine ca la felu' 14 (eu vin din moinesti si trec pe langa ei). asa ca mi-am bagat picioparel(pardon de franceza) si am venit acasa ca nu stiam ce sa fac. si evident, am intrat in casa si era un soareeee... asta e, avem ghinion. maine ies pe la 15.30 daca nu e vre-un uragan si ies cu paturi subtiri, groase, husa de ploaie si tot tacamul. ca sa intamp[in toaate intemperiile vremii. Stiu cum arati ca ma uitai la poze.. tot asa ca sa nu ma iau de vre-o tipa aiurea![]()
laura_oana sper sa nu mai aveti probleme cu bebe si sa creasca mare si sanatos. 

MADY si

sot de mady
si

bebe de mady
are mama o fetita frumusica foc...
buburuza mea
suzy78 spune:
Buna,
ELYANNE - sper ca sunteti bine......nu ai scris deloc la capitolul acesta.....tu care esti asa activa,
Asta micu' al meu de la amiaza a fost ff agitat.....si de vreo 2 zile mananca ff putin.....el care manca 150-170 ml la o masa .....acum manaca abia 90-100-110-120....si e tot maraici......daca v-ati mai intalnit cu situatii din astea va rog sa-mi spuneti.....
PItzica - oare a nascut????!!!! nu stie nimeni nimik de ea????!!!
TZUNA - cum mai este bebe Maria????
Va
pe toate si pe toti bebeii,
SUZY78, mami de
Nicolas Mihai - 27 februarie 2007
gabi78 spune:
Am facut contolul de 2 luni: 5,2 kg si 59 de cm. Adica a luat 800 de gr si 4 cm. Eu m-am suparat si am zis ca e putin insa m-a linistit doctora si mi-a spus ca e bine.
pentru ca e cam aiurea cu mincatul si cind maninca prea mult si rar, si cind maninca putin si la 4 ore (si cel mai des asa se intimpla) atunci am hotarit sa iischimb lapticul si o sa trecem la Nan.
Trecerea la alt lapte se face treptat inlocuind cite o masura din vechiul lapte cu o masura din cel nou. Nu ma intrebati in cit timp se face pentru ca nu am intrebat. Eu am luat aseara inca 2 cutii de Humana ca era pe terminate si asa ca o sa merg pe inlocuire treptat de tot pina termin Humana.
Despre Vigantol nu este deloc adevarat ca ar expira si trebuie inlocuit! Asta dupa ce citind de la voi eu am luat repede altul. Cit timp se pastreaza in cutia de carton nu e nici o problema. Si asa scrie si in indicatiile de utilizare: a se pastra in ambalajul original. Este o substanta uleioasa care nu este afectat in nici un fel de desfacere recipinetului. Asa ca pastrat la temperatura mai scazuta si ferit de lumina este ok.
Decalotarea este bine sa fie facuta in timpul baitei si foarte usor si treptat.
Cojite pe pielea capului (daca este si cazul vostru, pentru ca la Tudor au cam aparut) sa ii dau cu ulei (uleiul de corp obisnuit)pe capsor cu o jumatate de ora inainte de baita si in timpul baitei sa il periez cu peria de par (exista niste seturi pe piat cu perie si pieptan, eu am primit cadou asa ceva dar am vazut cam peste tot). Daca nu trec asa se pare ca exista si creme care ajuta dar pentru moment o sa incerc asa si doar dac nu ii trec o sa imi dea reteta pentru crema. De altfel nici nu m-am interesat despre ce crema vrea sa-mi spuna pentru ca nu m-as da in vint sa ii dau cu cine stie ce. incerc intii asa si mai vedem.
Programul de plimbare pe masura ce se incalzeste afara va trebui sa fie urmatorul: dimineata de la 7-8 pina la 10 si dupa amiaza dupa ora 5.30-6 la discretie oricit vreau sa stau cu el. Dar atentie mare la vint, pentru ca este deosebit de periculos: poate sa aduca nu numai praf ci si tot felul de alergeni.
Va pup pe toate si va doresc o seara si o noapte linisitita!
Vai ce era sa uit:
Felicitari Mady si bine ai venit in rindul mamicilor care mai de care mai stresate!
Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
Botezul lui Tudor