Albinute si bondari de martie - aprile 2007 (2)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sherbi spune:

SANATATE MULTA CELOR CRESTINATI SI DUMNEZEU SA-I AIBA IN PAZA LUI!

ELYANNE- intr-adevar ai o fata pe cinste, dar sunt convinsa ca si flacaii vor cuceri multe inimi. sa-ti traiasca si sa te bucuri de asa copii minunati!
VAL- sa-ti traiasca micutza! am vazut pozele. e un mic ingeras.

despre mine...david a dormit pt. prima oara in viata lui de la 12 la 5 fara 20. am dormit mai mult ca niciodata de cand l-am nascut. poate, poate isi face si el somn de noapte.
despre alaptat eu am urmatoarea parere. puteti sa va suparati pe mine, dar sunt convinsa ca fiecare femeie are lapte. ca nu apare din prima zi la toate sau nu apare daca nu e stimulat sanul de guritza copilului, sunt mai multe cauze bineinteles.
multe mamici renunta din nestiinta. eu le aud prin parc. spun ca daca ar fi facut si ele asa si pe dincolo poate ar fi reusit sa-si alapteze copii. si iarasi multe renunta usor. eu l-am tinut pe david la san trei zile in spital fara sa-mi curga o picatura din san. si m-au luat asistentele la ture ca tin copilul nemancat. am raspuns la un adevarat interogatoriu. dar daca eram in epoca de piatra si nu aveam formula, ce faceam? ii dadeam copilului frigarui de mistret???
si toate vietuitoarele de pe pamant ce-ar face daca ar exista si posibilitatea sa nu apara lactatia? le-ar muri puiutii, nu?
deci faza cu "eu din pacate nu am avut lapte!" este fix o scuza ieftina.
ca sa nu mai zic de scuza cu "aveam lapte, dar nu era bun. era ca o apa etc." asa si trebuie sa fie, mai ales primele picaturi care sunt facute sa satisfaca nevoia de sete a copilului.
si o alta greseala facuta de mame este ca vor in ruptul capului ca laptele lor din sani sa semene la culoare si consistenta cu laptele praf, de parca laptele praf e etalon, nu invers.
in sfarsit...

micul meu bondarel

film cu david

violeta, mamica de david alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iunita spune:

sherbi nu ai dreptate. eu vorbesc de 2 saptamani de chin, in care bebe nu a luat nici macar 10 grame, nu dormea cate 10 ore si urla non-stop.. deci "scuza ieftina" nu cred ca isi are loc cand copilul iti urla de foame, nu apuci sa dormi, sa mananci 2 saptamni... atunci de unde lapte? eu ama vut colostru inca inainte sa nasc, si lapte a fost garla.. siroia pe mine, ea manca. am muls si i-am dat in biberon . scoteam 100ml cand ea avea 2 saptamani, il bea pe tot si in juma de ora ii era foame. Copilul meu a dormit 2 ore legat dupa 2 saptamani si 5 zile d ela nastere, dupa 30 ml de formula. zi-mi tu unde am gresit. Acum am un copil linistit, care mananca la 4 ore, doarme toata noapte, pune care 200g/saptamana si a crescut vazand cu ochii. rade, gangureste si se joaca si nu ma simt mai putin MAMA pt ca nu alaptez.

are mama o fetita frumusica foc...
buburuza mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

SHERBI, sa stii ca ai mare dreptate.Si noi ne-am chinuit in spital, o fortam ca nu manca si prefera samnul.Insa am fost stimulta sa nu renunt.La spital la Medgidia se incurajeaza la greu alaptarea.Acum nu imi pare rau.Penntru unele e mai comod, avand in vedere ca lapte praf ii poate da oricine, insa lapticul nostru e mult mai sanatos.Cu ocazia asta o felicit pe TZUNA care a fost o luptatoare!

TZUNA, nu stiu ce sa zic, dar dc Maria are o pbl si ea poate fi rezolvata cu diversificarea, de ce nu?Macar incerci, o lingurita nu ii poate face rau, ca doar nu ii dai otrava.Si gandeste-te ca generatia noatra, adica mamele noatre au inceput cu suculetul de portocale(care acum nu e bun deloc, ca produce gastrita), de la 2 luni.Si suntem sanatosi tu.oare sa-si fi schimbat portocala consistenta?Incearca!Mai ales ca morcovul , cica ii ajuta si la kk

ADINA SI mititica ALEXIA(23.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

Iunita si tu ai dreptate mare.Esti o mamica excelenta, doar te-ai chinuit pentru copilul tau.Se poate intampla sa nu aiba laptele consistenta, insa sa nu fie deloc sunt cazuri mai rare.In cazul asta n-ai ce face.

ADINA SI mititica ALEXIA(23.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karla32 spune:

mmmmmmmm, fetelor. nu vreau sa intru in polemica dar imi spun si eu parerea. si eu, ca si iunitaam avut vreo 2-3 saptamani lapte garla. De la 4 saptamani Luca mananca si formula pentru ca nu se satura. sunt zile in care am lapte mai mult si zile in care nu prea mai e. Imi pare extrem de rau, am incercat toate variantele - ceaiuri, muls, galactogil, tinut fortat la san! dar copilu nu se satura, se zbate si plange foarte tare. Credeti-ma ca imi vine sa urlu si eu cand vad cum se zbate la san si imi dau seama ca nu ii vine laptic. Acum mananca zilnic si 300 ml formula, restul de la mine. Nu comoditatea te determina sa ii dai formula si nici prostia sau nestiinta, ci ptr ca ti se rupe sufletul sa il lasi flamand sau sa-l faci sa sufere. Si nu imi pare a fi o placere sau un moft sa il lasi plangand de foame in mijlocul patului, sa prepari laptele si sa-l racesti. Ti se pare o vesnicie pana ajungi sa il hranesti! Acum sunt si mai suparata ca mi-a venit ciclu! Ieri am avut cinci saptamani de la nastere si poftim de! Ma gandesc ca s-ar putea sa fie si mai rau cu laptele! Voi ce stiti?

Va sarut pe toate!

foto Luca
http://photos.yahoo.com/ralucamoise2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamana123 spune:

tzuna, si maria mea face la fel! ieri am bocit de mi-au sarit capacele. si ea se opreste la 40-50 de cele mai multe ori. imi venea sa sun dr dar am zis sa mai am rabdare pana miercuri. ieri, de ex, a mancat toata ziua doar 360 de ml de lapte, si duminica face 9 sapt. de obicei mananca 450-500. pe tine ce te-au sfatuit medicii sa faci? o sa-ti spun miercuri ce zic astia aici.
elyanne, tu ziceai parca de elena ca a luat putintel in primele luni? imi mai spui , te rog, cat? si de ce? nu manca??? stiu ca-ti cer cam mult dar poate o sa reusesti candva sa-mi raspunzi! multam!

va pupam,

ana, mama Mariucai (11.03.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamana123 spune:

corectez, ca sunt chiauna si nu mai stiu zilele! duminica, adica ieri, a facut 9 sapt!

ana, mama Mariucai (11.03.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

quote:
Originally posted by gabi78

karra80 te rog spune-mi de unde iei balansoarul pentru ca ma intereseaza foarte tare! Si te rog sa imi spui si pina la cite kg "merge".

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
Botezul lui Tudor

De la magazimul premaman la noi este in mall...si am mai inteles ca ar mai fi unul in Bucuresti....
Deja l-am luat si vreau sa zic ca dupa vaccin...cel din piciorus doare f tare asa a zis doctora...a fost sg loc unde s-a linistit.....Cred ca asta va fi cea mai buna investitite ca eu nu am invatt-o in brate si imi era mila de ea saracutza sa stea toata ziua in pat asa are activitate....
Merge pana la 10 kg si are 12 melodii, 6 viteze de leganare, 2 pozitii ale spatarului si 2 ale cosuletului lateral sau inainte....vreau sa zuc ca doarme in el si-mi vine si mie sa adorm ca acre o melodie cu apa si pasari de-ti vine sa dormi.....ca in padure...sa nu uit a fost 659 ron.

Carmina de MARIA CRISTINA 8 martie 2007

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">comoara mea mica
cel mai frumos dar de ziua MAMEI

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

AM facut vacinul...a palns de numa numa....
Fotomodeala lu' mama a luat doar 950 g...deci tot la fotomodele ne inscrriem.....desi a zis doctora ca e bine avand in vedere ca minimul e 750 g...suntm pe linia de plutire
Sa vedem luna viitoare cat luam......

Carmina de MARIA CRISTINA 8 martie 2007

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">comoara mea mica
cel mai frumos dar de ziua MAMEI

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Felicitari pentru micutii botezati si mamici si sper ca ati avut o petrecere asa cum v-ati dorit!

Val - dulce bebelina ta!Parca ieri te rugai sa vina mai repede s-o vezi

Noi ne-am petrecut weekend-ul la bunici,a fost super bine cand e cineva care sa-ti gateasca,sa aiba grija de bebe cand vrei sa dormi,am stat la aer pe terasa si offff ce bine a mai fost.Speram ca in maxim doi ani cu putin noroc sa ne luam si noi o casa ca a bunicilor si bebe Carl sa aiba unde sa se joace in gradina.Am fost la un magazin BabySam si am innebunit,e asa mare si asa o groaza de lucruri de cumparat,bani sa ai...Dar am mai luat o pompita de nasuc,un termometru care arata temperatura in 5 secunde ca aveam o suzeta termometru dar era de 1 minut,betisoare speciale de urechiuse,un patut care sa-l putem strange si lua cu noi cand plecam pe undeva si alte nimicuri dar care se simt la bani;Sotul chiar mi-a zis ca nu stia daca sa-mi sugereze sa mergem acolo ca eu nu prea imi gasesc limitele,parca vreau tot
I-am facut baita in cada si era asa dulce ca parea asa micut in comparatie cu cada dar l-am impins in apa si cand il impingeam pare aun pic speriat dar apoi zambea.

Ne pregatim si noi de botez in iunie,abia astept sa-l vad pe Carl in rochita,ca aici asa se obisnuieste ca toti copiii poarta o anume rochita la botez.

Alaptatul - si eu cred ca unele mamici renunta usor la alaptat dar nu pt ca ar vrea,ci aud la alte mamici ca dau formule si altele ca nu le ajunge laptele si fac acelasi lucru si e normal ca productia de lapte scade.Si eu am ceva probleme,sanul stang face putin lapte dar ma chinuiesc cu sanul drept si am zile cand nu fac deajuns lapte si cere la o ora dar prefer sa-i dau la ora si sa nu renunt.
Intr-o seara cand scancea si parea ca nu se satura cu laptele de la mine si va citeam pe voi si am zis ca asa trebuie sa fac si eu si mi-am trimis sotul si a luat de la farmacie un laptic pt urgente si apoi tot el mi-a zis ca de ce renunt asa usor la alaptat cand bebe are numai 3 saptamani.Din acel moment am zis ca fac tot posibilul sa-l alaptez chiar daca trebuie sa-i dau la fiecare ora dar din pacate cred ca se si intampla ca productia de lapte sa scada din anumite motive sau chiar sa dispara.

Caciulita - aici ei obisnuiesc sa-si poarte bebeii foarte lejer imbracati si eu ma conformez dar asistenta mi-a zis ca atunci cand il iau in brate afara e bine sa-i pun o caciulita subtire din bumbac pt ca sa nu-l nenorocesc la urechiuse.Mi-a zis ca pana la 6 luni e bine sa folosesc o caciulita chiar daca e vara,dar sa fie subtire si din bumbac.

Colicii
Acum imi spun si eu o parere si sa nu ma injurati dar cred ca se exagereaza un pic cu medicamente si tot felul de tratamente pt diferite mici probleme ale bebeilor.Fenobarbital,diverse ceaiuri...Sherbi spunea ca si-a facut stoc cu toate produsele farmaceutice care chipurile ar ajuta la colici,eu cred ca-i chinuim mai mult cu astea.Pana acum nu am auzit ca ar exista ceva care face colicii sa dispara sau cojitele de pe cap cum spunea cineva ca ar fi dermatita cand asta cred ca au avut toti bebii nostrii,..si altele
Eu una sunt pentru natural si prefer sa nu-l indop cu nimik,mai bine ma chinuiesc cu el sa stau 5 ore in brate sa-l legan decat sa-i dau diverse...
Icterul - il alaptezi cat mai des ca sa elimine prin kk,il tii la lumina zilei si nu la soare ca sa nu-i atace pielea si ochisorii si in timp se trece.Am citit cum ca doar un caz la 500 ajung la doctor pt ca icterul nu trece,deci sansele ca se intampla ceva rau,sunt mici.

Maine avem intalnirea cu mamicile si bebeii,sper sa fie bine.Carl e cel mai micut dar oricum diferenta nu e mare,asa ca eu o sa am ceva de invatat de la ele.

In sfarsit dupa intalnire mergem la casa de vara a cumnatei,am un pic emotii ca e cam departe si nu stiu cum va rezista 5 ore cu masina dar sper sa fie bine.Ma bucur ca mai ies pt ca pana weekend-ul trecut am stat numai acasa,ieseam afara cu plan facut pe unde ne plimbam doua ore cand il apuca foamea pe Carl,ca e mai rau ca un ceas,la doua ore incepe sa scanceasca.Au fost 5 saptamani plictisitoare si obositoare,asa ca o mica vacanta merge si dupa iar o saptamana stam la bunica pt ca tati pleaca in Romania si mi-e frica sa stau singura cu bebe o saptamana.Apoi vine si mama aici si imi va fi mai bine.
Scuze ca am scris toate astea,dar cred ca e un loc unde ma pot descarca.

Numai bine voua si la bebei!

Poze noi cu Carl!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/niceeyero/my_photos

Mergi la inceput