Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (184)
Raspunsuri - Pagina 5
monica70 spune:
GIO n-am nici un link,nu stiu cand apare si daca mai apuc sa il caut Probabil maine,poimaine ...
MONI SI DIANA (01.01.2006)DIANA ALBUME
www.dropshots.com/moni3" target="_blank"> FILMULETZE SI POZE
NU TREBUIE SA RISCAM SA GLUMIM DECAT CU OAMENI POLITICOSI SAU DESTEPTI
"Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar" (Isaac Asimov)
Biancas spune:
Moni..tu vrei sa castigi pampersi gratis de ai inscris-o pe Dia? Sau doar faima si renume?
Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
Albumul nostruPoze Daniel 1 An
www.onetruemedia.com/my_shared?z=f72578dbdb5131bc04ec7&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">Filme Craciun 2006 www.dropshots.com/biancas" target="_blank"> Poze Drop
monica70 spune:
BIANCA pai sigur ca pampersii sunt obiectivul ,doar nu crezi ca apare pe coperta de revista cu bretonul ala sexy?
Biancas spune:
Mai Moni...cine ti-a pus tie foarfeca in mana? Sau crezi ca e ushor sa fii frizeritza draga? Iti trebuie scoala si pt aia in ziua de azi
Cat despre revista cine stie...never say never
Nu stii ce potentzial are Dia
www.onetruemedia.com/my_shared?z=f72578dbdb5131bc04ec7&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">Filme Craciun 2006 www.dropshots.com/biancas" target="_blank"> Poze Drop
monica70 spune:
BIANCA sincer habar nu am despre ce revista e vorba In schimb foloseste ... pampers
Biancas spune:
Hehe...eu la Sandra aveam pampers doar noaptea si nu numai pampers ca si scutece de adulti marime mica. Mi le facea rost cineva de la farmacie
Acum e domnie sa cresti un copil cu pampers.
Sa vezi cum faceam:
Aveam o oala mare plina de apa. Acolo strangeam scutecele de carpa , le sapuneam bine si le lasam acolo. La 2 zile puneam oala pe foc sa fiarba...iti dai seama ce miros faceam, dupa care le luam si le bagam in masina automata de spalat sa le clateasca si sa le storca sa nu ma mai chinui eu cu asta.
In masina daca le puneam nu iesea kk din ele si ramaneau galbene.
La fiert se dezinfectau si erau albe ca laptele.
Folosea scutec de panza si chilotzel de plastic sa nu iasa pisu din ele.
Deaceea copii din generatia trecuta s-au obisnuit mai repede la olitza si mai ushor ca e nasol sa stai ud, ei simteau asta.
Acum si pt noi, si pt copil e lejer si deasta te chinui sa ii dezvetzi ca lor le place cu pampers.
Sandra nu se suporta nici uda nici cu kk.
Dani...daca are kk sta lejer, nu are nici o treaba. O sa imi fie greu sa il dezobisnuiesc.
Biancas spune:
Erau foarte scumpe pampersurile, libero era atunci la mare moda, si nu iti permiteai sa iti tzii copilul in pampers. Erau muuult mai scumpe ca acum si salariile mai mici. Si se gaseau doar in farmacii scutecele. Si acolo stiti ce preturi sunt.
Mai erau niste scutece, nu mai tin minte cum se numeau..erau special pt fetitze si pt baietel (la fetitze erau mai groase in spate, la baietei in fatza) si i-am cumparat la sandra odata si dimineata tot era uda.
Atunci schimbam cearceafurile intr-o veselie nu ca la Dani.Daca nu puneai bine musama aia iesea pishu pe langa...
Ce stiti voi... Si salteaua i-am spalat-o ca mirosea
Va spune si Cosmi, ca poate si ea a trecut prin asta.
monica70 spune:
Da mai,cred ca de aia insista mami sa o invatz la olitza,cred ca pe noi ne-a invatat mult mai repede.
Diana nu se suporta uda pe haine,murdara pe maini si chiar daca ii cade din farfurie mancare, o tot culege si o pune la loc in farfurie ,pe urma tot se smiorcaie sa o spalam pe maini Cu culesul mancarii,mi-a atras Ghitza azi atentia,zice "uite cum seamana pe mine" ca el e mai exagerat cu pusul la loc la orice lucru.Si eu sunt ordonata,dar el e tipicar Eu le mai las si pe mai incolo ... el trebuie sa puna imediat lucrurile la loc
Si cu pishu se cam trage de pantaloni cand e cam plin. De kk nu e cazul, ca pute de-ti muta nasul din loc si in doi timpi si trei miscari dupa semanlul olfactiv o schimbam ,nu apuca sa se ceara ea ...
Am plecat si eu la nani,ca destul am aberat azi
P.S. Bianca stiu foarte bine cum mirosea,ca am stat mult in vacante la tzara cand erau puhoiul de nepoti mami mici ,sau verisori mai mici... De unde pampers pe vremea aia? Nici masini de spalat automate,nici vorba ...
Biancas spune:
Alimentatia copilului in varsta de 1-3 ani
autor:
dr. Molfea Camelia
Dupa atingerea varstei de 1 an, copilul face un salt calitativ de dezvoltare. Capacitatea de a comunica verbal cu membrii familiei incepe sa se formeze, copilul investigheaza liber, pe propriile picioare "mediul ambiant", se perfectioneaza procesele de digestie si cele metabolice, dentitia se completeaza pana la 2 ani.
La aceasta varsta, se fixeaza obiceiurile alimentare pentru toata viata, fapt de mare importanta pentru starea de sanatate de mai tarziu. Parintii trebuie sa impuna copiilor cele mai corespunzatoare si sanatoase obiceiuri alimentare.
Acestea sunt:
asigurarea unui program regulat al pranzurilor;
intreruperea biberonului pentru ingerarea de alimente lichide;
evitarea bauturilor dulci la culcare(acestea favorizeaza devoltarea cariilor dentare);evitarea consumului de lichide intre mese(acestea scad apetitul);( atentie mamici la care copii adorm cu sticla de lapte si care beau lapte praf )
evitarea consumului exagerat de dulciuri concentrate intre mese, ele scad de asemenea apetitul; se vor folosi o data sau de doua ori pe zi, la sfarsitul meselor principale;
evitarea fortarii copilului la masa;
evitarea manevrelor de stimulare a acceptarii alimentelor prin oferirea de distractii in timpul mesei (aceasta poate duce la un comportament nevrotic fata de alimentatie).
Se va permite copilului sa-si selecteze alimentele, dar cu mare grija de a se asigura o alimentatie echilibrata. Daca copilul refuza un aliment important din punct de vedere nutritiv, se va incerca administrarea lui intr-o forma modificata.
Copilul va consuma zinic 400-500 ml lapte, cate un ou la 2-3 zile, 30-40 g carne de pasare, vitel sau peste de 3-4 ori pe saptamana.
Oul este un aliment complet, cu valoare calorica crescuta. Se foloseste oul de gaina; oul de rata trebuie evitat din cauza toxiinfectiilor alimentare care pot aparea. Oul intreg cu albus, se da copilului dupa varsta de un an si jumatate. Albusul de ou poate determina la unii copii urticarie, edeme si chiar tulburari digestive. Ouale prajite (omleta, jumari, ochiuri cu grasime) nu sunt indicate pentru copii mici.
Carnea este un aliment de baza in alimentatia copiilor prin continutul de aminoacizi necesari organismului. Se foloseste carnea de pasare, de manzat si vaca bine fiarta si tocata marunt. Carnea de vita, miel, vanat si porc este greu de digerat pentru copii prin continutul crescut de gelatina si lipide.
Carnea alba (pasare, peste) este mai digestibila decat carnea rosie, avand un continut mai scazut de tesut conjunctiv. Perisoare din piept de pasare se pot folosi in alimentatia copilului.
Ficatul, rinichiul, inima si chiar creerul (dat peste varsta de doi ani) au un continut crescut in vitamine (A, B2, PP) si saruri minerale (Fe, Ca, etc).
Grasimile se vor da sub forma de: unt, smantana, frisca, ulei. Sunt interzise la aceasta varsta slanina, untura si seul.
Mezelurile sunt greu de digerat, prea condimentate, usor alterabile si se interzic copiilor mici.
Sunca de Praga se poate administra copiilor peste 1 an si 6 luni – 2 ani.
Legumele si zarzavaturile folosite la copii mici(1-3 ani) sunt: cartofii, radacinoasele, fasolea verde, conopida, dovleceii, spanacul, tomatele, ardeii.
Pana la varsta de 2 ani nu se vor da leguminoase uscate (fasole, mazare, linte). Usturoiul, ceapa si alte condimente vegetale nu se recomanda in alimentatia copiilor mici, de preferat sa se foloseasca legumele in stare proaspata, si mai putin sub forma de conserve.
Fainoasele date copilului mic vor consta din: paine, mamaliguta, orez, paste fainoase, prajiturele de casa. Se vor da zilnic fructe, de preferinta crude dar si sub forma de suc natural, compoturi.
Biancas spune:
Copiii cu varsta intre 1-3 ani, au nevoie de 500 miligrame de calciu zilnic.Surse de calciu:
o ceasca cu iaurt contine 380 mg
o ceasca cu lapte - simplu sau cu ciocolata – contine aproximativ 300 mg
o ceasca cu suc de portocale sau mere imbogatit cu calciu contine intre 300 si 350 mg
o felie de branza are intre 202-272 mg
o ceasca cu lapte de soia imbogatit cu calciu are 257 mg
o felie de cascaval (mozzarella) contine 183 mg
o jumatate de ceasca de macaroane cu branza contine 181 mg
o jumatate de ceasca de inghetata contine intre 75 mg
o jumatate de ceasca de budinca contine 150 mg
o bucata de pizza cu branza contine 117 mg
2 biscuiti graham contin 100 mg
2 smochine contin in jur de 49 mg
Vitamina D3(VIGANTOLU)L ajuta organismul in absorbtia mineralelor, cum ar fi calciul.Vitamina D este numita si vitamina soarelui deoarece organismul uman o produce atunci cand pielea este expusa razelor soarelui. Dar copilul are nevoie zilnic de 200 UI din vitamina D, din surse alimentare, mai ales iarna.
Copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani au nevoie de 400 micrograme de vitamina A zilnic.
surse de vitamina A:
un morcov de dimensiune medie contine cca 2000 mcg.
O jumatate de ardei capia contine 339 mcg
O jumatate de ceasca de cereale imbogatite contine intre 141 (Cheerios) si 250 mcg (Total)
O ceasca de lapte imbogatit contine 139 mcg.
Un ou contine cca 84 mcg.
O jumatate de ardei verde contine cca 37 mcg.
O felie de somon de dimensiunea unui pachet de carti de joc contine 11 mcg.
De asemenea fierul:este importanta o cura cu 10 picaturi de fier timp de o luna de zile. o spun pediatrii romani.
surse de fier:
o jumatate de ceasca de cereale imbogatite contine 18 mg.
o jumatate de ceasca de faina de ovaz imbogatita contine 6 mg.
o jumatate de ceasca de spanac fiert contine 3 mg.
o bucata de carne de marimea unui pachet de carti de joc contine 2 mg.
un hamburrger de marime medie contine 2 mg.
jumatate de piept de pui contine aproximativ 1 mg.
un ou mare contine 6 mg.
Copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani au nevoie de 15 mg. de vitamina C zilnic
o jumatate de ardei capia contine 142 mg.
o ceasca cu suc de portocale contine cca 100 mg
o jumatate de papaya contine 94 mg.
o portocala de dimensiune medie contine 70 mg
o jumatate de ceasca cu broccoli contine 62 mg.
5 capsuni intregi contin 51 mg.
o jumatate de grapefruit contine 47 mg.
un mango contine 16 mg.
o jumatate de rosie contine 12 mg.
o jumatate de ceasca cu spanac contine 9 mg.
o jumatate de cartof copt contine 8 mg.
Aportul de vitamine e important si daca mama natura nu ne ajuta trebuie sa o facem noi in mod controlat, adjuvant si sistematic!