Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (40)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

quote:
Originally posted by Ktrinel
daca cineva stie sa imi spuna si mie variantele de facut branza de vaci . am auzit de varianta cu calciu lactic, cu lamaie, cu iaurt, cu jumate lapte fiert, juamte nu -stiu -cum...daca puteti sintetiza un pic sa imi aleg si eu reteta potrivita.multumesc.

Branza de vaci
1. 1 litru lapte, 2-3 linguri de iaurt. Se fierbe laptele, se lasa se se raceasca, se adauga 2-3 linguri iaurt. Se la sa la prins pana a doua zi. Cand laptele s-a prins se pune vasul la foc slab sau intr-un alt vas cu apa fierbinte pentru a se coagula. Se strecoara prin tifon si se lasa la scurs.

2. 1 litru lapte, 1 borcan de iaurt. in laptele fierbinte se adauga borcanul de iaurt, se lasa sa se raceasca, timp in care se coaguleaza, se strecoara si se lasa la scurs.

3. 1 litru lapte , 8 tablete de calciu lactic. in laptele fierbinte se adauga 8 tablete calciu lactic dizolvate in putin lapte rece. Se lasa sa se raceasca si se strecoara in tifon. (eu personal fac 100 ml lapte - cu o tableta calciu = o portie. Si ii fac intotdeauna proaspat)

4. 500 ml lapte, 6-8 lingurite zeama de lamaie. in laptele fierbinte se adauga 6-9-8 lingurite zeama de lamaie. Se lasa sa se raceasca si se strecoara in tifon.

Iaurtul:
250 ml lapte, o lingura iaurt din ajun. Se fierbe laptele, se raceste la 37 grade, se adauga iaurtul din ziua precedenta. Vasul cu iaurt se pune intr-un alt vas cu apa calduta, care se reimprospateaza sau se tine in apropierea unei surse de caldura 4-5 ore. Apoi inca 3-4 ore la temperatura camerei unde-si continua fermentatia. Se pastreaza la frigider maximum 24 ore.

Miro si Karina Ioana (3 noiembrie 2006) I,II,III,IV,V,VI, - Botezul Karinei - filmuletze Karina www.dropshots.com/new.php?userid=121067&cdate=20061201&cimg=0" target="_blank">1,www.dropshots.com/Mirona1" target="_blank">2
am o nepotica talentata si o burtica in amintire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

quote:
Originally posted by auras_v
De ziua mea am primit urarile voastre si m-am bucurat foarte mult .Va multumesc si va pup . Va rog sa-i pupati si pe bebelusi din partea mea. . Cu drag , KIKI.
beeei, m a dat pe spate. pupa fata bine de la noi
desire eu propun ca saptamana tolerantei sa se transforme in luna bunei intelegeri...si anul mamicilor vesele..si tot asa. hmmm, ma mai gandesc deci zici ca mi se vede ala mare cand sfideaza gravitatia..pai se vede si fara...la cat sunt de
bambovazut poze noi.scumpaaaaaa foc.si noi suntem neam de vampir...cum a rasarit soarele, daca am uitat sa las romanele...a, ga, eee...
mami n d 06 () buna initiativa cu filmele fulguletilor... se vede de ce esti mamalor!
miraco nesuferita esti cu pozele alea pe privat las ca ma loghez io si sa vezi atunci...pupici virtuali ce si ia gagica...
madaluta deci n ai fost atenta....pai tre s o luam de la capat...ntz ntz ntz...hai ca o mai coc eu 2-3 zile si dupa va prezint maretul plan de diversificare propriu. acum problema e ca daca nu va apropiati macar de 9kile si...n o sa se pupe nimic...
danutz mamaaa, asa chiar ca supermamica. si serviciu, si bb, si forum. ole!
miro io zic sa va bucurati ca inca nu sunt semne...am inteles ca, cu cat sunt mai mari, cu atat fac fata mai usor durerii...cred ca de fapt e vorba de cat de mult ii poti distrage atentia, ca, pana la urma, asta e singurul lucxru cu rezultate vizibile. la noi cel putin...si io sunt crizata cu lamaia, branza o voi face numai cu calciu atat timp cat nu e o problema 'personala' cu calciul (adica n are el probleme, intelegeti voi...)

a, cica de luna viit bagam si fluor, pt dintisori.
donia Bine, si toata viata, dar el sa nu stie, daaa?Ramane doar intre noi, mamicile. evident...si sa sti ca si io am varsat o lacrima cand am vazut poza cu dintisorii...si am trimis o tuturor cunoscutilor....(inclusiv celor fara copii... pt care n o sa insemne nimic...evident) iar Roxana era cei trei purcelusi [/]
panaa a mai si citim (pe diagonala, ce-i drept), radem, plangem la bucuriile / micile probleme ale voastre...asa, din umbra.... nu ti e domne rusine? pai pe mess nu stai, sa zica lumea ca esti ocupata, dar pe forum mai bagi nasul, huh? pune repede poze noi cu ana pana nu te iau la alergat pe aici
bogdana suzeta de nonconformist, huh?
donia cred ca noi o sa sarim totusi cerealele. dr mea e super, sunt f incantata de ea. si ne am tot consultat azi, cum sa facem cu d...a zis ca e totusi un pic ingrijorata pt articulatiile lui, de ex. si ca ar fi bine sa bagam ceva mar pt 'slabire'. de fapt incetinirea ingrasarii...cu asta sunt eu pe jumate convinsa...in rest, radacinoase la steamer cu zeama doar cat sa nu fie inecacios. la o adica as putea sa l indoi cu apa. hmmm, buna idee!
ktrinel cu branza calcica ideea e urmatoarea: laptele ala tre' sa prinda un strop de bacterie ca sa se branzeasca. bacterie din iaurt, lapte prins..etc. plus lamaie/calciu lactic. caut sa vad daca am salvat niste retete si revin.
miraco guns.....pai io am fost fan....
deci gata pt azi, am de facut lista cu casdouri de botez si tre sa bantui linistita pe net. va noapte lunga

diana si david ( 03.12.06 ) vor spune nu
www.acsis.ro/home.php" target="_blank">ajuta-ma sa cresc alaturi de mama mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraco spune:

Ha-ha...ptiu...iar am uitat sa pun pozele pe public.Zau ca nu ma mai suport nici eu....

Miracocu Alessia-Elena(10.12.2006)dulceata lu'mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeaA spune:

DESIREE ti-am dat P.M.

deeaAde DAVID IONUT (24.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

Seara buna
Dianocica ce mesaj....
Ruxandra multa sanatate lui Matei.
Miraco ce vroiai tu sa ne arati la "dulceata lu` mami"? ca a iesit altceva...
s-a discutat la un moment dat, dar am uitat. kk cu mucus era unul din semnele ca bebelusului nu-i mai ajunge lapticul? de doua ori azi . Cristina are la ceafa un semn din nastere. rosu, il au foarte multi copii. dar la noi parca se extinde si mai nou se descuameaza pielea. m-am gandit initial ca poate nu o clatesc bine. acum facem baie in cada si o clatesc cu dusul dar nu vad nici o ameliorare. sa sun doctorita?

Monica de Maria Cristina (20.12.2006)

Maria Cristina luna 1, luna 2, luna 3,luna 4

printesa noastra
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">site fulguleti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

quote:
Originally posted by deeaA

DESIREE ti-am dat P.M.

deeaAde DAVID IONUT (24.12.2006)

primit, posibil marti si cu Anateo

pup

desiree si bebe Octavian

pozici Octavian;varsta Octavian;slideshow fulguletz;
Ploaie de stele;Octavian in concurs1;Octavian in concurs2;Octavian in concurs3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

inca una scurta pt care chiar alex m a trimis...credeam ca emisiunea 9595 are cei mai analfabeti telespectatori care dau sms-uri. ei bine...pe euforia, la nu stiu ce emisiune (la care nu stiu exact despre ce se vorbea ca manca d si era pe mute) mesaj(citez din memorie): sotul meu are un testicol mai mic si asta e motivul pentru care nu putem avea o fetita, avem numai baieti. va rog sa ma ajutati...

diana si david ( 03.12.06 ) vor spune nu
www.acsis.ro/home.php" target="_blank">ajuta-ma sa cresc alaturi de mama mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

mirona, mersi mult...ca la scoala mi-ai explicat...saru' mana. bagat la cap, adica copy&paste la documentele mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Avem carut sport! Ma freca deja la muzicuta, parca plecam maine si nu aveam in ce sa plimb copilu' prin vacante. Asa ca profit de faptul ca barbatu-meu a venit mai devreme de la serviciu (fara sa tin cont ca plecase muuult mai devreme, pe la 4 ) si tup, cu masina la Baby Landia. Unde aflu cu dezamagire ca de fapt caruciorul costa 130 RON si tocmai il vandusera pe ultimul albastru. Cica imi fac ei comanda pentru marti. Da, da, ca eu sunt fraiera, vroiam ATUNCI!Asa ca imi amintesc ca era si la Cora - terminam Pantelimonul si intram in Cora. Unde incepem sa ne haraim- ba ca e prea lung, ba ca n-are loc cutia in portbagaj (de parca era prima data cand lasam ambalajul in parcare), ba ca e "made in China" , ce mai, nimic nu-i convenea lui tati! Asa ca m-am apucat sa desfac toate carucioarele sport de pe raft, sa le aliniez, sa le pliez , sa le compar.....de a facut ala de la raion ochii cat cepele cand m-a vazut ce desfasurare de forte aveam. A, si sa nu uitam actorul principal- care sarea cand in unul, cand in altul, ca de, proprietarul trebuia sa decida. Veridctul final : Bertoni Picadily. Verde prazuliu, dragut. Avantaje hotaratoare: mai mic in lungime decat PP,dar mai incapator in latime, spatar reglabil pana la aproape orizontal, firma care suna italieneste, David fascinat de bara de protectie. Pret final: 210 Ron. Cer garantie-si imi dau- 30 de zile! (pai nici nu prea aveam de gand sa-l folosesc in urmatoarele 30 de zile, sa ma dau mare la constantence ca am carut nou). Ajung acasa si caut pe net- firma care imi "suna" mie italieneste este din Bulgaria!Acum urati-mi sa ma tina ceva vreme. Maine promit ca pun poze cu "vehiculul", ca daca tot a incaput in portbagaj (pe langa Chicco cel imens), l-am lasat acolo.

Raluca lui David Calin (28.11.2006)
luna a cincea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Aka, eu parca am retinut ca lipsa grunjurilor aia galbeni e semn ca nu-i mai ajunge laptele. Despre mucus....prin reviste zice ca sa anunti medicul, mie doctorita mi-a zis ca daca nu e mult, doar asa, firisoare, e normal...ca isi inghit mucisorii (scuze pentru imaginea creata).

Raluca lui David Calin (28.11.2006)
luna a cincea

Mergi la inceput