Bucurii de sept-oct 2006 (62)
Raspunsuri - Pagina 29
xandrutza_76 spune:
Uitasem: Ramomar, felicitari pentru Patri! 
Alexandrina, mamica, Raluci (03.08.1997) si Narci (21.09.2006), ingerasi
poze cu noi
alexutza_26 spune:
Fetele intrebare:
cata apa beau bebeii vostri pe zi? sau cata apa / ceai ar trebui sa bea zilnic??? De care ceai le dati??? Al meu bea ceai de tei cam 150 ml /zi si apa plata cam 50 ml/zi (dupa piureul de legume, in loc de lapte) - mi se pare mult, oare sa-l mai las sa bea asa mult??
Mamica fericita de
GABRIEL (30.09.2006)
PRINTZUL
Pupici si bebici sanatosi si mancaciosi!!!
xandrutza_76 spune:
Marina, sa te amarasc putin... de ceva vreme Narcisa adoarme cu paturica: i-o dau si ea se joaca, isi acopera ochii, si intr-un final adoarme... dar la suzi inca nu am renuntat, desi nu e mare fan, ziua sta fara, rar i-o dau, doar la nani... Ce vreau sa zic este ca, am stat nopti la rand sa o adorm, ba tinand-o de mana, ba leganand... pana am descoperit ca se poate culca si singurica, ba am ajuns la concluzia ca pe ea de fapt o deranja efortul meu si ar fi vrut sa incerce singura (de mai multe ori inceta foiala si maraiala cand o lasam in pace...). Acum, ce sa zic, sper sa nu-i treaca... e foarte rea la somn, daca ii este somn si nu o pun in patut, nu pot nici pampersul sa i-l schimb... se agita si plange... de fapt, cand incepi sa nu te mai intelegi cu ea o pun la nani... si tot asa, se trezea noaptea de foarte multe ori, pentru cinci minute cat sa ma simta langa ea; cum a inceput sa adoarma singurica, doarme mult mai bine. Pacat ca ma iau pe mine insomniile
poze cu noi
matahut spune:
Xandrutza, ce sa zic...si acum maraie, geme, da in plans...si nu am mai fost in camera de 10 minute! Nu da semne sa adoarma...e clar ca ma asteapta
adica...nu pe mine, ci pe castronasele mele![]()
Si eu cred ca e mai bine sa adoamra singura, dar....nu a reusit performanta asta decat de vreo 2 ori pana acum! Bine, cand era foarte mica adormea, dar de cand s-a prins cum e treaba cu tzitzi....neeeeeeeeeeeee.
Ma duc la ea, ca ma doare sufletul.
Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)
xandrutza_76 spune:
Alexutza, am auzit mamici care dau lichide in cantitate si mai mare de atat, fara probleme; apa, ceaiul, oricum le... O cantitate optima... tocmai am citit (L. Pernoud) ca sugarul isi regleaza singur necesarul de apa, cand se satura, refuza sa mai bea. Ceai a mea nu bea, ei mancare daca i-as da mereu ar fi ok. Orice alt lichid primeste bine. O singura exceptie: ceaiul de salvie al maica-mii i-a facut cu ochiul si a baut cam juma` de cana, cu lingurita! I s-a facut pofta, uitandu-se la maica-mea.
poze cu noi
matahut spune:
Alexutza, nu stiu ce sa zic. De ce nu ii dai supa dupa piure? Macar supa contine saruri minerale, pe cand apa....nik. Nici ceaiul nu aduce cine stie ce aport, mai bine ii dai suc de fructe. Mie dr mi-a spus sa nu ii dau mai mult de 60ml de suc de fructe pe zi pana aimplineste un an. Bine, Maruca nu bea nimic altceva decat tzitzi, iar dupa piureul de legume, 4, 5 varfuri de lingurita de supica. Piureul de fructe e insa foarte fluid, mai ales cel de pere, deci e destula zeama. Nici cel de legume nu e beton
Vezi ce iti raspund si fetele care nu mai alapteaza. Dar in principiu, nu cred ca trebuie exagerat cu lichidele de genul apei si ceaiului care ii umplu burtica si...cam atat.
alexutza_26 spune:
Am inteles - deci sa-l las sa bea cat vrea el, nu?? oricum asa si faceam, doar ca ma gandeam sa nu faca broaste in burta!!!!
![]()
Mamica fericita de
GABRIEL (30.09.2006)
PRINTZUL
alexutza_26 spune:
quote:
Originally posted by cucuoancea
Alexutza, nu stiu ce sa zic. De ce nu ii dai supa dupa piure? Macar supa contine saruri minerale, pe cand apa....nik. Nici ceaiul nu aduce cine stie ce aport, mai bine ii dai suc de fructe. Mie dr mi-a spus sa nu ii dau mai mult de 60ml de suc de fructe pe zi pana aimplineste un an. Bine, Maruca nu bea nimic altceva decat tzitzi, iar dupa piureul de legume, 4, 5 varfuri de lingurita de supica. Piureul de fructe e insa foarte fluid, mai ales cel de pere, deci e destula zeama. Nici cel de legume nu e betonVezi ce iti raspund si fetele care nu mai alapteaza. Dar in principiu, nu cred ca trebuie exagerat cu lichidele de genul apei si ceaiului care ii umplu burtica si...cam atat.
Exact asa mi-a zis si mie pediatra, max 60 ml suc de fructe, dar de vreo 3 sapt, nu mai vrea decat cateva inghitituri de suculet, am incercat sa-l pacalesc cu compot, cum mi-a zis pediatra, dar tot asa nu serveste si am bagat ceai/apa...dupa fructe cateodata daca sunt mai zemoase, nu mai vrea nimic, dar dupa piureul de legume care vorba ta nu e asa beton, vrea sa bea ceva, dar nu supa chioara - cred ca are senzatia ca iar il pun la masa cand simte gustul de supa, asa ca ii dau apa chioara..Nici eu nu stiu cum e mai bine sa procedez, tocmai de asta am si intrebat..
Mamica fericita de
GABRIEL (30.09.2006)PRINTZUL
xandrutza_76 spune:
Asa stiu si eu ca nu trebuie exagerat cu sucul de fructe; ca lichide folosesc supa sau compot; dar daca ii este sete bebelusului si nu vea sa bea altceva, atunci eu cred ca merge si apa, decat nimic...
poze cu noi