Albinute si bondari de martie - aprilie 2007

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Paula75 noi am avut o iritatie de toata frumusetea la fundulet - folosim huggies si rara servetele de la ei, imi place sa o spal mai mult cu apa, - imi faceam griji ca ar putea avea iritatie de la aceasta marca - ne-a trecut - am stat multisor cu fundisorul gol, dupa ce o spalam o dam cu crema care contine zinc - pentru ca e necesar sa fie uscate acele bubite care apar, si eram atenta ca imediat cum face kk sa o schimb - pentru ca acesta impreuna cu urina creaza un mediu acid ce afecteaza pielea bebelusui si inca un moment care trebuie luat in considerare - verifica temperatura in camera, cite hainute pui pe bebe - pentru ca daca bebelusuli ii este cald in scutec e si mai cald si asta nu duce la bine - cind o dezbraci de scutec - examinezi pilea de sub el - daca e mai rosie(roza) decit restulpielii de pe corp - inseamna ca l-ai,, incalzit,, si trebuie sa dai jos un rind de haine, sau sa-l invelesti mai subtire(vezi in functie de situatie)

Tzuna noi folosim suzeta - o scuteste de ore bune de plins - si atunci cind o doare burtica si atunci cind e agitata, ieri am fost la nashi fara suzeta- a fost nevoit tati sa fuga sa cumpere alta - o durea burtica iar la tzitzi nu dorea sa stea si doar cu suzeta sa linistit. Mare lucru suzeta asta - atita timp cit tati(stomatolog) spune ca e bine sa o folosim - facem asa. Referitor la obosit dupa joaca - noi dupa gimnastica si cintat cind obosim tot incepem sa plingem - atunci intra in arena suzata si adoarme imediat.

Azi am mari planuri - sa fac curatenie in dulapul cu haine - fetelor de cind am nascut tot am acest lucuru in gind - nu va imaginati ce se face acolo - maaare gospodina sunt cu Ilinca in brate - seara am sa intru sa vad daca ma pot lauda ca am facut si altceva decit stat cu miriita in brate

Apropo despre noi am inceput dupa 4 saptamini de la nastere - nu pot sa ma laud cu o dorinta foarte mare - mai ales cind seara intre somn si tati il aleg pe primul, dar daca depune tati efort il las pe primul si trec la al doilea - l-am cam neglijat in timpul sarcinii (luni bune) - da incetul cu incetul imi revin - as vrea sa vada sotul in mine nu doar mama copilului ci si femeie - desi el spune ca asta cu timpul - eu oricum vreau sa existe concomitent.

Fug sa fac ceva cit doarme fata

mami de bebe Ilinca

pozele mele cu burtica si fara

Aliona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

Buna fetelor,

Cum v-ati petrecut 1 mai?Noi am fost in parc unde am dormit 3 ore, apoi, la eforie, la mare, unde iar am dormit de-am rupt.Deci am fost ff cumintele.

AMMA si eu am avut exact ca tine.Scurgere maronie rosiatica cu putin inante de 40 de zile.Am crezut ca e menstruatia, insa dc mi-a zis ca e de la uterul taiat.Apoi, n-am mai avut nimic.Nici in prezent.
VAL, burta ar trebui sa se retraga.Eu la inceput aveam o umflatura deasupra taieturii, dar acum dupa 2 luni, nu mai e.Mie mi s-a retras burta din matternitate, eu nu fac parte din femeile care se vaita ca au burta, eu am solduri, si vergeturi, care ma omoara.
ALINUSHCA, interesant subiectul despre cum il imbracam pe bb.Tu esti o curajoasa.Azi la noi in casa sunt 22-23 de grade, dim ca ne-am trezit mi se parea frigut, caci pana acum am avut 25.Stiu ca nu tebuie sa-i infofolim si nu fac asta dar nici la extrema cealalta nu sunt.La noi in c-ta bate vantul mai tare, asa ca mi-e frica s-o las fara caciulita.

FETELOR, care ati folosit debridat.Dc mi ll-a recomandat pt colici si constipatie.Face ceva bun.Am inteles ca e mai puternic.Mi-e dat 2 ml, de 2 ori pe zi, nu mai mult de 5-7 zile.Si inca ceva..in perioada in care folosim debridatul, ii mai dau si sab simplex su bonisan?

In legatura cu vigantolul?Am inteles ca ar fi fost niste discutii, cu valabilitatea acestuia.Ca n-ar fi indicat mai mult de o luna de la deschiderea sticlutei.Cica asa zic dc, iar ce-i de la firma de distribuitie ar fi infirmat.Voi ce stiti?

adina, proaspata mamica si printesa ALEXIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

quote:
Originally posted by sherbi

buna seara dragi mamici!

O MARE DORINTA AS AVEA: cine are rabdare sa imi explice cum sa fac sa-mi pun la semnatura in loc de link-ul care duce catre poze, doar cum aveti voi scris: poze sau numele bblui subliniate??? am facut si un filmuletz si il am in calc dar nu stiu sa-l postez aici.
va rog, ajutati-ma!

violeta patrichi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/vioserban_79/album

Violeta, scrii asa: [ url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/vioserban_79/album"]poze[ /url] , dar fara spatiile dinainte de url si /url. In loc de poze, scrii ce vrei tu.
Cu multe multumiri adresate lui Roxanici care a explicat de multe ori pe forum celor care au intrebat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Buna dimineata!
Binenteles ca am intrat prima data la Odisee!

Bebe Giulia e bine, ne mai chinuie colicile, ne place mai mult in pat langa mama decat in patut, dar e destul de cuminte, se trezeste noaptea numai o data, mananca pe jumatate adormita (si eu tot asa) si adoarme la loc. Asa ca nu m-as plange de oboseala daca nu as avea examene si in iunie licenta.

alionushca si noi iesim fara caciulita daca nu bate vantul, iar in casa daca e cald o tin uneori numai in body, cu piciorusele goale. Se mai indigneaza lumea in jur, dar sper sa fie totul bine si sa ne calim.

Nu stiu cum e normal, dar eu dupa ce l-am nascut pe Raul nu am avut menstruatie mai mult de un an. E drept ca l-am alaptat un an si patru luni.

Mie mi-a spus o pediatra sa nu o dau cu nimic pe fata pentru bubite deocamdata si vad ca au inceput sa-i treaca, a mai ramas numai pielea putin mai aspra. In schimb acum ne luptam cu cojitele de pe cap. O dau cu crema de galbenele inainte de baie si apoi o samponez bine. Inca nu avem nu stiu ce rezultate dar perseveram. Am citit la un subiect de pe forum ca ar fi bun samponul pt copii de la Klorane sau de la Mustela.

Pupam toate albinutele si toti bondareii!

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaisaFudulu spune:

Salutare fetelor

Bine v-am regasit intr-un nou capitol din viata noastra si a bebeilor nostri...cum spuneam si la sfarsitul cap trecut ma buucur enorm ca v-am intalnit la inceputl sarcinii...ca am petrecut impreuna clipe minunate si ca de acum incolo vom fi ca o familie virtuala...va pupam si pe voi si pe bebeii vostrii

Eu tot cu probleme...Raisa nu vrea sub nici o forma sa manace mult ...o cantaresc inainte de masa la san si dupa si ia 40-60 maz si apoi cu chiu cu vai mai ai 30 completare...am inteles ca la inceput pana se obisnuieste cu el ...dar e deja a 4 zi si nu da nici un semn ca ar vrea sa manance cu pofta...lactatia mea a scazut si sper sa revina la cantitati normale dar la cat de stresata sunt nu stiu...ce copil e asta care nu plange , mananca foarte putin si doarme....nu stiu ce sa ma mai fac cu ce sa o stimulez sa manace mai multttt....ma chinui de 30 min sa-i dau 30ml completare si acum am renuntat am lasat-o in patut e cu ochii cat cepele si tace.....sunt putin disperata....(dar acum dupa ce am inceput cu completarea a luat vreo 120 gr in 4 zile...sper sa fie reale sa nu fie vreo problema a cantarului) Asa o fi copilul meu manaca putin si asimileaza atat cat are ea nevoie...sunt convinsa ca nu va avea niciodata cute la maini si la picioare...sa creasca si sa fie sanatoasa atata vreau

Trimise - 26/04/2007 : 12:41:12
--------------------------------------------------------------------------------

o sa incerc sa pun poze cu mica mea la semnatura

iubita mea busca

Diana proaspata mamica de RAISA-MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

hai sa scriu despre unele lucruri - bebelusii cind se nasc din mediu 37 grade - ei au sisemul lor de adptare la mediul in care vin - temperatura de 20, maximum 22 grade este cea mai buna pentru ei, desi se recomanda 18 grade - daca noi le facem o temperatura mai mare - mecanismele de adaptare a organismului lor ,, se culca pe o ureche,, in sens ca nu au nevoie sa munceasca din cauza conditiilor pe care le creem - astfel cind vor fi conditii mai rele decit in care e obisnuit - aceste mecanisme nu vor reactiona pentru ca noi, sa zicem asa le-am, anihilat - adica bebe se naste puternic capabil de a se adapta insa noi il facem sensibil cit de tare putem. Asta eu am explicat babeste de tot - pentru ca citesc in rusa si cind sa traduc si inca termeni medicinali e mai greu. De asemenea nu trebuie sa ne orientam pe ,, daca mie imi este frig inseamna ca si lor,, - este gresit total - pentru ca noi am fost obisnuit sa fim infofoliti, de asemenea bebelusii se simt mai bine la temperaturi mai joase in camera decit cind e peste 24 grade - de asemnea trebuie sa luam in considerare un fapt - scutecul de unica folosinta - retine 30 la suta din caldura corpului - daca temperatura e mai mare de 24 grade copilul sufera - incercati sa bagati un degetel in scutec cind e pe copil sa vedeti ce cald e - asta nu e bine, si inca ceva - cind bebelusl are temperatura ridicata - nu e bine de tinut bebe in aceste scutece pentru ca ele retin caldura si bebe sufera si mai mult.

Asta eu asa incilcit am scris cum imi vin in minte ideile - sa spun istoria - locuiesc la mama9am mai spus) si avem mari probleme la capitolul temperatura, imbracat si temperatura scaldatului, talpi reci - din aceste considerente am fost nevoita( acum nu mai sunt) sa ma documentez bine la acest capitol ca sa aduc argumente la vorbele mamei.

Acum la noi e pace in casa - si mama mea are ocazia sa-si aminteasca de mai multe ori pe zi de mine - asta se intimpla cind vede copii infofoliti

calirea bebelusui nu consta doar in udarea cu apa rece-calda de citeva ori pe zi - ci este un mod de viata - aer curat in casa, umiditate normala, stergerea prafului, podelelor in fiecare zi, minim de covoare si obiecte care sunt sursa de praf, in camera bebelusui cit mai putine lucruri - si de dorit sa ne abtinem pina ce la jucarii moi (tot sursa de praf)

imi mai amintesc si scriu., cum am timp explic si ideea cu talpile reci la bebelusi - si de ce nu-i nimic rau in asta(daca va intereseaza desigur)

pozele mele cu burtica si fara

Aliona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

Buna!

Bine v-am (re)gasit!

Mare dreptate aveti fetelor.. este un capitol extraordinar din viata noastra!
Va doresc tuturor sa aveti bebelusi sanatosi si mincaciosi si cit mai curind sa ne reintilnim la un capitol de mamici. eu cel putin va spun ca imi doresc extraordinar de mult sa mai am un bebelus, asa ca peste 2 ani din nou o sa fiu la mamici! (sa dea Dumnezeu!)

Val intrebai de biberoane: eu folosesc numai solutia de sterilizat la rece. In privinta pompei... ce sa zic.. la mine scadea laptele vazind cu ochii, indiferent de cit ceai beam. Nici macar Galactogilul nu a avut efect. Poate ca a fost si asta cauza. Una e sa traga bebe si alta sa tragi tu de iti ies ochii.

Ghibuadina cum adica speli cu detergent biberoanele? Ce fel de detergent?

In privinta calitului ce sa zic eu nu am curaj sa il las prea dezbracat, dar este extrem de fericit sa fie dezbracat. cind il schimb este in culmea fericirii. Asa ar sta toata ziua. Dar sta in body si pantalonasi sau body cu mineca scurta si o bluzita cu mineca lunga peste si pantalonasi. Peste astea afara ii pun o salopeta subtirica sau un pantalonas fara picior si inca o bluzita. Daca bate vintul sau e innorat il invelesc in carut cu o patruica subtire. Si pe cap mereu caciulita (afara).

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
Botezul lui Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamar spune:

oooooooo,bine v-am gasit la scutece.....
noi suntem bine,am fetitza super cuminte,doarme bine noapte,papa la 3 ore si ziua sta treaza cumintica,nu plange,mai rar asa copil,asa mi-a fost si roxana cuminte,nu avem colici ,totul e k,joi mergem la bilantul de o luna,de abia astept sa vedem cat a cresct,aaaaa noi papam numai tzatza.....
avem cumatria pe 7 iulie,bine ca am gasit sala,noroc cu niste tineri ce urmau sa se casatoreasca pe 7 iulie si s-au razgandit,s-au despartit,si asa avem si noi restaurant pt cumatrie,botezul creca il facem luna asta,nu ne-am hotarat inca in ce data,in rest suntem ocupati cu pregatirile de petrecere,am inchiriat sala muzica920 mil) cam scumputza ,dar bine ca i-am gasit liberi,aranjatul salii,invitatii,mama ce de-a treaba....
Am fost si la gratare la pescuit,briana sta cumintica in cosulet in masina si doarme ,iar parintii pescuiesc,halal familie...........va pupam..

diamar mamica de roxana (11.02.1999)si bb +38

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamar spune:

am schimbat si noi semnatura.....
e o solutie la chicco,de sterilizat bibe,fara sa le mai fierbi,numai speli scu ea si clatesti,e vreo 25 ron........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Am si eu o curiozitate, cand zambeste un bebelus, sa imi arate ca e fericit????? numai in somn mai zambeste rares in rest....
Vreau si eu sa il vad odata fericit, cu gura pana la urechi, dar nu de urlat

roxana, mamica de Rares Teodor

Mergi la inceput