Albinute si bondari de martie - aprilie 2007

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Diana - si la mine bebe tipa la inceput cand ii faceam baita si asta pt ca nu stiam cum sa-l tin si impreuna cu sotul meu mai tare il chinuiam saracutul si nici apa multa nu-i puneam ca nu cumva sa se intample ceva.Apoi cand am invatat cm sa-l tin si ca apa trebuie sa fie mai multa sa-l acopere nu mai zice nimik,zambeste la baita cand vorbesc cu el si nu mai e un chin.Dar la mine el nu plange la schimbat,din contra ii place sa-l dezbrac si sa-l tin asa pt o vreme.

Apropo,sa ma laud ca azi am facut o lunisoara si sper ca daca tot crestem,sa mancam mai mult si mai rar.Primul pas l-am facut ca a dormit in patutul lui pana la 2 noaptea cand apoi avea chef de joaca si a inceput sa scanceasca,ca e singurel.Dar si azi ziua l-am culcat in patut si nu a mai zis nimik.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/niceeyero/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Am mai pus si eu niste poze cu Alex, facute acasa

Diana de Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Multumesc fetelor pentru raspunsurile la diversele mele intrebari.

BAITA - mie mi-a recomadat pediatra sa ii fac zilnic si mi se pare OK. Plus toaleta de dimineata. ESte obositor dar mi se pare normal. Plus ca daca as vrea sa sar peste o zi nu as mai avea trai cu sotiorul meu care ia toate chestiile astea foarte in serios. Eu oricum sunt ajutorul, el este in charge.
IMBRACAMINTE- mie pediatra mi-a spus sa il imbrac in casa cu body cu maneca lunga, pantalonasi, sosetele ( a zis ca este important sa aiba picioarele calde si in felul acesta picioarele ii raman in pantaloni, altfel le ridica pentru ca pantalonii ii sunt un pic largi). Caciuls ii pun doar dupa baie. Eu o acopar cu o paturica mai subtire dar se dezveleste intotdeauna.
Afara ii mai pun o bluzita peste body (daca este foarte cald body cu maneca scurta) si o caciulita subtire.
STERILIZAT - eu sterilizez totul dupa fiecare folosire, la sterilizator electric cu aburi. De spalat le spal cu apa calda si cu peria speciala, fara detergent.

Cineva spunea ca a pus o patura sub copil pe care a strans-o cumva la capete. Nu am inteles exact dar oricum nu este bine sa aiba o patura sub el, pentru ca se poatwe sufoca.

Fetele cu cezariana, la 10 zile de la cezariana am observat ca operatia mea este intarita de-a lungul ei, in zona in care sunt firele. In afara acestei zone si dedesubt este moale. Nu ma doare, nu este inrosit. Dar este normala aceasta intaritura? Si am senzatie de intepatura la urinat.

Cat trebuie sa tina lohiile si cand trebuie sa apara menstruatia?

Mady iti tin pumnii sa nasti cat mai repedesi sa ai un bebe sanatos, mancacios si cumintel.

Pupici

Valentina cu bebe Mariuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Am si eu o intrebare pentru Alionushca ,
tu spuneai ca la 4 sapt voi deja .
Ai avut episiotomie? Ca la mine pe scrisoarea medicala scrie repaus 45 de zile .
Nu ca m-as grabi, mai ales ca tin mine ca dupa Julie a fost chiar dureros (se spune ca e ca prima data ). Atunci am asteptat pana la fix sase saptamani.
Dar eram curioasa minunea asta de cusatura in cat timp se vindeca de tot? Ca as vrea sa am si eu curajul sa calc mai apasat si sa ma asez cu incredere pe scaun, ca si asa stau mult la verticala.
Sunt foarte mandra de mine, fata mea tocmai isi schimba programul. Doarme la ora asta!!! De obicei era treaza si nelinistita intre 6 si 8.

Si inca ceva. Avem voie sa bem ceai verde?

Diana, mami de Julie 14.11.2003 si de Rianna 15.04.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

Buna fetelor....

BAitza noi facem o data la 2 zile si de cand am citit la una dintre voi ca sa-i pun apa la 42 grade ne place fff mult in apa....intr-o seara am bagat-o in apa in timpuil unei crise de plans si s-a oprit imediat....
Imbracatul.... la noi de cand au oprit caldura sunt 20-21 grade si o tin asa body manecutza lunga sau scurta+ salopeta mai subtirica+ o bag in sac de dormit...acuma mai grosut asa ca o pilota si pt la vara i-am luat mai subtirel.... ma bucur ca sa- invatat cu saculetul si numai am grija ca se descopera sau se sufoca sub plapuma ca inainte m-am socat intr-o dimineata cand am gasit-o acoperita cu paturica peste cap.....
Afara cu ce e in casa +o bluzita de trening si pantalonasi gen jeans>Caciulita doar afara sia aia mai subtirica de bumbacel.....in casa doar dupa baie la primul somn.......

Carmina de MARIA CRISTINA 8 martie 2007

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">comoara mea mica
cel mai frumos dar de ziua MAMEI

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Am avut o zi de cacao... n-am apucat sa va citesc pe indelete...dar recuperez la noapte

Am si io o rugaminte...cine are fantasticul port-bebe de la chicco, cel cu 3 pozitii (bebe poate sta si la orizontala) sa faca foua poze din fatza si din spate sa vad si io cum se pune ca ori sunt io mai tolomaca ori chiar nu am avut inspiratie si nu am reusit sa ma prind cum se pune

roxana, mamica de Rares Teodor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

quote:
Originally posted by Amma23

quote:
Originally posted by Amma23

Hop si eu ca a adormit...teroristul (daca ma lasa Eliana sa folosesc termenul asta) Are program, doarme cite 20 de minute fix.Numa 'cit adorm si eu si s-a si trezit.
Azi am facut-o, i-am dat ceai ca la o ora dupa ce a mancat a inceput sa urle ca ii e foame iar.I-am dat ceai si dupa ce a baut 100 de ml a inceput sa caute tzatza, asa ca raman cu programul lui aiurea, nu am ce sa-i fac.E fomist ca mine si ca tac'su.
Cit maninca la o masa nu stiu nici eu, chiar ma intrebam de ce mulgeti si-i dati, de ce nu puneti copilul la tzaza.
Elpower, la tine am auzit asta azi, parca.Daca nu ai nici un motiv de ingrijorare, ca nu ia in greutate ce rost are.Si asa se frustreaza copilul, cel putin asa cred eu.Si se mai frustreaza si mama, ca nu stiu daca e sentiment mai fain decit asta, ca puiul tau se hraneste direct de la tine.
Roxanici, seamana tot mai mult cu tine Rares.fac o gluma, sa nu te superi la ce ochii migdalati are sigur are in neam un asiatic.Apropos de ce spunea cineva de petele mongoloide, ca ar avea in neam un mongol.Si Lucas are si dr a zis ca dispar pana merge la scoala , cel tarziu.I-a disparut deja.
Ce dr poate scoate asemenea aberatie?De la faptul ca aceste pete apar mai des la anumite "rase" sa ajungi la mongoli in familie...adevarul ca tata mai radea de mama si-i zicea mongola ca are pometii proeminenti...mai stii
Despre Pampers, eu am ajuns la nr 3, si folosesc baby dry, dar mi se par naspa rau.Cand face caca mai mult, ii ajunge pe spate, de mi-a murdarit doua bodyuri pana acum.Am folosit nr doi mai mult , desi erau cam mici ca mai aveam.O sa incerc alta marca, ca astea ma dispera
Revin, mai citesc.

Sorry, eu nu folosesc Pampers, Lucas foloseste

Martutza, draga cum i-ai facut program ca si innebunesc.Hai si la mine.si acum ii dai ceai, deci nu numai pana i-ai facut programul.Roxanici si tu i-ai facut program?
Eu nu reusesc sa-l fac sa manince la 2 ore, darmite la 3.Noaptea maninca la 3 ore jumate si dupa masa mai are un somn de 3 ore, citeodata.Uite acum , de ex.L-am pus in landou, nu l-am mai dus in dormitor, convinsa fiind ca nu doarme mult si sa nu ma tot trambalez.Doarme neintors de o ora, asa ca sa-mi faca in ciuda ca nu pot sa stau langa el in pat.Cred ca ma urc in landoul cu el

I-am facut program in sensul ca nu ii dau mai devreme de 3 ore de cand a inceput masa anterioara.Am perseverat in ultimele 3 saptamani si am reusit.Cand plangea mai devreme de ora stabilita ii bagam suzeta umezita in ceai sau in caz de revolta maxima ceiut de chimen si anason direct.Il mai giugiuleam sa uite, il schimbam indiferent daca protesta; practic ii faceam de lucru sa uite de tzitzi.Singura constanta ramasese masa de la 3 noaptea si cea de la 6 dimineata.
Acum mananca la 3ore sau chiar la 6 ore.Ceai ii dau doar daca ora de masa ne apuca pe afara si nu are cine sa ma ajute sa-l urc.Stau la etaj 4 si nu am lift iar carutul e ff greu.
Nici de colici nu ne mai plangem de cand mananca la 3-4 ore.Si cred ca are si el mai multa forta la supt pentru ca termina doi sani in 30 minute de unde inainte ii lua 1 ora.Noaptea manaca doar la un san dar e ok si asa.
Eu nu stiu cat mananca dar sunt multumita ca a luat in greutate f bine.Am venit din spital la 15.03 cu 3200g si pe 03.05 avea 5750g.Nu m-am stresat deloc de cat manancan si aprox 410g / saptamana.
Succes cu bebe.Sa-l poti tempera.Ei nu au obiceiuri proaste ci doar noi le creem uneori din prea multa grija alteori ca nu facem fata plansului (inainte plangeam si eu cu el).Eu am trecut de depresia postnatala cu greu (am avut iesiri urate) dar sunt bucuroasa ca a trecut iar acum cand plange rad de el si-l dragalesc sa-i treaca.Ma simte si ma aude vesela si se linisteste si el.

Acu ma pregatesc sa-i fac baie si am emotii ca e priam data cand sunt singura.Sotul e la munca.Sper sa fi eok.Tineti-mi pumnii.

Marta mamica fericita de baiat si Victor-Mihai 12.03.07

Mergi la inceput

Am uitat cred sa ma inscriu pentru 1Iunie.
Baitasunt de acord cu Stefaniya;am un caz in familie de dermatita atopica si dr alergolog a zis ca se datoreaza in parte spalatului excesiv.Eu il spal la 2 zile.Avene e o gama recomandata pielii sensibile nu cred ca e cazul sa folositi.Ii veti crea dependenta si al folosirea de sapunuri sau creme uzuale vor aparea bubite.Vom avea copii pe care-i creeam, asa mi-a zis dr mea.Deci trebuie sa avem grija cum ii cocolosim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Paxlea, multa sanatate Deliei care e o dragutza si o albinuta harnica din ce se vede in filmulet.

Amma, esti o draguta, e doar un ap cu 2 camere intr-un cartier muncitoresc
Si Rares are o pata pe manutza mongoloida sau nu, cred ca nu o sa ii treaca si ma jur ca desi are ochii mai alungiti nu am avut de a face cu nici un asiatic :-)

Mady, hai curaj ca se apropie

Ddana, bine ai revenit. Ce frumos vorbesti tu despre bebe, esti plina de dragoste ptr el. Cred ca uitandu-te la el iti risipesti toate gandurile negre legate de nastere.

Epiziotomia la mine zic ca s-a vindecat frumos (6 sapt au trecut de cand e facuta). Mi-au mai ramas niste margini de pielicica in plus dar cred ca se vor duce si alea. Eu pot sa pun piciorul in pamant zdravan de pe la vro 4-5 zile de la nastere.

Ceaiul verde contine ceva cafeina

Eu azi am lasat copilul pe-afara fara caciulita. Toti copii mai mici erau cu caciulita....sper ca nu is io deplasata
Si l-am vazut si pe Bebe_rozz azi, un scump dragalas si urias pe langa Rares

roxana, mamica de Rares Teodor

Mergi la inceput

Lohiile cand dispar? Eu de 1 saptamana am o scurgere galbena mai cev aca in cele 6 saptamani.Am fost la control la 6 sapt si dr a zis ca e ok totul.La o saptamana a aparut scurgerea asta cam de un absorbant in 24 ore.Stiti ceva? Help!
Burta mea e inca flasca si am facut cezariana pe 12.03- stie cineva daca pot pune centura sa o mai strang? E neplacut sa arat de parca as fi in 4 luni.Mai am de dat oricum 7 kg.
Weekend placu si o seara si o noapet fara probleme.

Mergi la inceput