Mamici de noiembrie-decembrie 2007(17)
Raspunsuri - Pagina 28
pussi spune:
gilleu la viata mea..am avut mari probleme cu infectiile urinare..si trebuia sa beau 2l/zi lichid, necarbogazos! printre preferinte LIPTON ICE TEA! beam 2 litri..si nu mai stiu in cat timp ... constat cu stupoare ca nu mai pot sa dorm, veneam rupta de la servici si abia adormeam pe la 2-3 noaptea! Am tinut-o asa vreo luna -> explicatia cofeina din el! atat pot sa-ti spun!
PUSSI
7+ 

Cum cresc Titi Mici
Poze Cu Titi
bb_yasmi spune:
am gasit info utile, postate de cineva pe Dc anul trecut:
"Prima consultatie
Prima consultatie trebuie sa fie precoce in sarcina (inainte de 12 saptamani), din cauza numarului mare de informatii necesare in sarcina poate fi nevoie de 2 consultatii. La prima (si la a doua) consultatie:
Se ofera informatii cu posibilitatea de a discuta diferite aspecte si intrebari; se ofera informatie verbala sustinuta de informatie scrisa (despre subiecte ca dieta si mod de viata, servicii legate de urmarirea sarcinii, avantajele sarcinii si informatii suficiente pentru a oferi posibilitatea unei decizii informate legata de testele de screening)
Identificare gravidelor cu risc si intocmirea unui plan de urmarire prenatala pt acestea
Testarea pt grup de sange si Rh
Screening pt anemie, anticorpi anti-D, Ag HBs, HIV, serologie rubella si sifilis
Screening pt bacteriurie asimptomatica
Screening pt sindrom Down
Examinare ecografica precoce in sarcina pt stabilirea varstei gestationale
Screening ecografic pt anomalii structurale fetale (20 saptamani)
Masurarea IMC si TA si examen sumar de urina pt proteinurie
Dupa prima (si posibil a doua) consultatie, pt gravidele care opteaza pt screening, urmatoarele teste trebuie efectuate inainte de 16 saptamani (exceptie face screeningul serologic pt sindrom Down care poate avea loc pana la 20 saptamani) :
Teste sangvine (pt grup de sange si Rh si screening pt anemie, anticorpi anti-D, virus hepatitic B, serologie rubella si sifilis)
Teste urinare (pt proteinurie si screening pt bacteriurie asimptomatica)
Examen ecografic pt stabilirea varstei gestationale folosind:
LCC la 10-13 saptamani
DBP sau CC la peste 14 saptamani
Screening pt sindrom Down folosind
Translucenta nucala la 11-14 saptamani
Screening serologic la 14-20 saptamani
16 saptamani
Evaluarea, discutarea si notarea rezultatelor tuturor testelor efectuate; revizuirea planului de urmarire prenatala si identificare gravidelor cu risc care necesita atentie sporita
Investigarea unui nivel de hemoglobina mai mic de 11g/dl si luarea in discutie a suplimentarii cu fier
Masurarea TA si examen sumar de urina pt proteinurie
Se ofera informatii cu posibilitatea de a discuta diferite aspecte si intrebari, se ofera informatie verbala sustinuta de informatie scrisa si cursuri prenatale
18-20 saptamani
La 18-20 saptamani, daca gravida doreste se va efectua un examen ecografic pt depistarea anomaliilor structurale fetale. Pt gravidele a caror placenta acopera la aceasta varsta gestationla orificiul cervical intern, se va efectua o noua examinare ecografica la 36 saptamani.
25 saptamani
La 25 saptamani, o noua programare va fi facuta pt nulipare. La acesta consultatie se vor efectua:
Masurarea si inregistrarea in grafic a inaltimii fundului uterin
Masurarea TA si examen sumar de urina pt proteinurie
Se ofera informatii cu posibilitatea de a discuta diferite aspecte si intrebari, se ofera informatie verbala sustinuta de informatie scrisa si cursuri prenatale
28 saptamani
Se ofera screening pentru anemie si anticorpi anti Rh
Se investigheaza un nivel de hemoglobina mai mic de 10.5g/dl si se considera inceperea suplimentarii cu fier
Se ofera imunoglobulina anti-D la gravidele cu Rh negativ
Se masoara TA si se efectueaza examen sumar de urina pentru proteinurie
Se masoara inaltimea fundului uterin
31 saptamani (pentru nulipare)
Se evalueaza, se discuta si se inregistreaza rezultatele testelor efectuate le 28 saptamani ; se reevaluaza planul de urmarire prenatala si se identifica gravidele cu risc care necesita ingrijiri suplimentare
34 saptamani
Se ofera o a doua doza de imunoglobulina anti-D la gravidele cu Rh negativ
Se evalueaza, se discuta si se inregistreaza rezultatele testelor efectuate le 28 saptamani ; se reevaluaza planul de urmarire prenatala si se identifica gravidele cu risc care necesita ingrijiri suplimentare
36 saptamani
Se evalueaza pozitia fatului
Pentru gravidele cu prezentatie pelviana se ofera posibilitatea versiunii cefalice externe
Se evalueza ecografic situarea placentei daca la examenul ecografic anterior placenta se situa la nivelul orificiului cervical intern
38 saptamani
40 saptamani(pentru nulipare)
41 saptamani (pentru gravidele care nu au nascut pana la 40 saptamani)
Se poate oferi posibilitatea decolarii membranelor
Se poate oferi posibiltatea declansarii travaliului Se masoara TA si se efectueaza examen sumar de urina pentru proteinurie
Se ofera informatii cu posibilitatea de a discuta diferite aspecte si intrebari, se ofera informatie verbala sustinuta de informatie scrisa."
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!
13+ mami de baietzel sau fetitza???
creste bebe...
poza eco bb
bb_yasmi spune:
Roxana, ai reusit?? am o intrebare, ca scriai ca ai avut contractii, cum le simteai???
EDIT: citisem pe net ca dupa 14 sapt Utrogestanul nu mai are nici un rol, nici nu ajuta dar nici nu strica :D
creste bebe...
poza eco bb
bb_yasmi spune:
cu placere!

creste bebe...
poza eco bb
darleena spune:
Moamaaaa da ce-ati mai scris. Am venit acasa si a trebuit sa citesc 7 pagini. Roman foileton nu alta!!! Cred ca va grabiti ca sa deschida bb capitol nou...na' ca uite contribui si eu putin.
Gina despre greturi si
pot sa-ti spun ca eu nu am vomitat deloc pana acum...dar never say never. In schimb de pe la 6 saptamani mi-a fost un rau de nu vedeam in fata. Greata de dimineata pana seara si cu greu reuseam sa nu vomit (eu ma si abtineam din respiratie uneori pt. ca urasc sa vomit, mai bine mi-e rau toata ziua)
Acum s-au mai rarit dar am zile cand mi-e rau tot asa, cam toata ziua, de exemplu azi iar am avut greturi si mi-a venit sa
. Deci eu zic ca nu trebuie sa te ingrijorezi daca nu vomiti neaparat....poate sa-ti fie doar rau ![]()
Anca succes maine la eco si sa vii cu vesti, sa nu ne lasi sa asteptam prea mult ![]()
12+
Pana vine bubu 
poze bubu mic
Anne_Ma spune:
Bb, eu zic sa deschizi capitolul, sa fie moderat. ok?
http://bd.lilypie.com/1DJtp3.png
8+
danangie spune:
Fetelor.....am racit foarte tare.....stranut incontinuu....tusesc.....ma dor plamanii de nu mai pot.....imi curge nasul de ma doare de nu mai pot de la atata suflat. O tin de 2 zile numai in zeama de lamaie....lapte cald cu miere de albine....ce altceva as mai putea sa iau.....naturist ma refer......sau sa fac.....of.....asta imi mai lipsea
GINA eu zic sa nu-ti pui in cap anumite idei pentru ca din experienta iti zic ca-ti va macina sufletul. Eu pentru 2 saptamani nu am fost om din cauza unei doctorite care imi bagase in cap ca am sarcina oprita din evolutie. Ma certam incontinuu cu sotul.....eram lipita numai de calc. Fiecare sarcina e diversa de la persoana la persoana. Nu e zis ca acum ca nu ai simptome adica sa vomiti etc.....sarcina nu e ok.....Trebuie sa gandesti pozitiv, sa ai mare incredere in D-zeu. Ca numai el va decide daca ai sa ai sau nu acest bb. Orice am face si oricate cautari si oricate comparatii am face.....tot El va decide. Deci, eu zic sa te linistesti, sa nu te mai compari cu alte mamici, si sa iti traiesti acest moment cu mare fericire si placere. Mult noroc si sa te ajute D-zeu.
De asemenea doresc acest lucru tuturor mamicilor si tuturor comorilor din burtici.
DANA
10 +
BEBICA
POZELE MELE
Gina M spune:
Darleena, multumesc pentru cele scrise.
imi vine in continuu sa vomit insa nu pot sa o fac.Probabil mi-ar fi mai bine/usor daca as voma putin!Acum, dupa informatiile primite cred ca nu sunt departe!![]()
BB, te pregatesti sa schimbi capitolul?
Scriu mai jos pasii poate or fi de folos!
Pentru a crea un subiect nou cu userul Nov-Dec2007 se procedeaza in felul urmator:
- te loghezi pe DC cu user-ul Nov-Dec2007 si se intra pe prima pagina a subiectului;
- click pe butonul de "Editeaza raspuns" al primului mesaj (cel care contine link-urile catre subiectele vechi si alte site-uri); acest buton apare doar user-ului care a scris subiectul, si este reprezentat sub forma unui creion pe o coala de hirtie
- se copiaza continutul mesajului intr-un fisier auxiliar, deschis in prealabil; se copiaza si titlul subiectului in acel fisier
- se modifica titlul nou (se incrementeaza numarul capitolului)
- se adauga la continutul mesajului din fisier si link-ul la capitolul care tocmai se incheie
- click "Back" din browser
- se apasa "Subiect nou" din header-ul paginii
- se completeaza titlul subiectului si continutul primului mesaj cu informatia existenta in fisier
- se bifeaza o iconitza
- click pe butonul "Vizualizeaza" - se va deschide o fereastra noua cu mesajul asa cum arata el pe forum; se fac eventuale corecturi si se repeta acest pas pina mesajul arata foarte bine. Succes!
My Baby Development!
bb_yasmi spune:
da da da numai sa reusesc!!!!
Gina, mersi!!
creste bebe...
poza eco bb