lacrimi in suflet
Raspunsuri - Pagina 6
rici35 spune:
Hallo Freia,
nici nu imi vine a crede ca cineva se rafuieste pe tatal copilului, dindu-si cu pumnii in burta.
El este dobitoc, magar, tot ce vrei tu. Dar cea ce ai facut tu este TENTATIVA DE OMOR.
Ce faci daca se naste copilul handicapat? Iti dai seama ce insemna sa il privesti, si sa stii ca tu porti vina???
Ce faci daca copilul este aici? Tot pe el o sa te rafuiesti??
Freia, inceaca sa faci tot ca sa ai un copil sanatos, si daca crezi ca nu vei stii sa te porti cu el asa cum de fapt se cuvine sa te porti cu un copil, atunci da-l la oameni care isi doresc atit de mult copii, si care nu au sanse de a primi copii.
Eu nu am cuvinte, ceea ce ai facut este extrem de grav si nu stiu daca exista in romania cadru legal pentru asa ceva, nu stiu nici daca in germania exista asa ceva, dar asa ceva nu are voie sa ramina nepedepsit. Si vezi cine te poate ajuta. Sper ca si in Romania sa exista institutii carora te poti adresa.
Richard
nicoleta raducu spune:
buna,FREIA !
Este primul meu mesaj pe care il scriu de cind am devenit membra.Am vrut sa stii ca te inteleg perfect si sa te rog sa faci un singur lucru:alunga din sufletul si din viata ta un astfel de om care nu te merita!!!De dragul copilului tau aduna-ti fortele si muta-te intr-un loc departe de tot ce ai trait linga acest om!!Esti o femeie puternica si o sa fii chiar si tu surprinsa ca sa constati ce simplu este sa iti construiesti universul tau si al copilului tau!As vrea sa stiu cind nasti aproximativ? pe curind,nicole
moto spune:
Vai Freia ...din cate am citit vad ca ai un adevarat caracter esti o persoana puternica , si sper din toata inima ca Alexandra sa fie sanatoasa si sa o iubesti cu toata inima ta,ptr ca numaiun copil este o adevarata fericire in viata noastra ai sa vezi...cand o sa o ai...iar barbatul cu care ai fost nu te merita inseamna ca tot ce i-ai povestit tu si mai ales ca ti-ai deschis sufletul tau lui nu a insemnat nimic ptr el .....pleaca cat mai repede si nu te mai uita inapoi....Delia si bb-ul Sebastian.
ruxi spune:
Draga Freia, prin ce chinuri treci! Ia-ti bagajele, pleaca si nu te mai uita inapoi. Sub nici un chip acel om nu merita nici macar praful de pe talpa ta. Cu atat mai putin se va comporta altfel mai tarziu, daca acum se poarta atat de mizerabil. Este minunat ca vei avea un bebe, este cea mai mare fericire pe care o traieste o femeie, asa este la mine cel putin, nimic altceva nu mai conteaza, gandul acestei minuni sa-ti alunge toate tristetile. Nu am cuvinte sa exprim cum as vrea fericirea de a fi mama, dar crede-ma este o stare de exceptionala bucurie. Cu drag, Ruxi
Emmy spune:
quote:
Originally posted by rici35
Hallo Freia,
nici nu imi vine a crede ca cineva se rafuieste pe tatal copilului, dindu-si cu pumnii in burta.
El este dobitoc, magar, tot ce vrei tu. Dar cea ce ai facut tu este TENTATIVA DE OMOR.
Ce faci daca se naste copilul handicapat? Iti dai seama ce insemna sa il privesti, si sa stii ca tu porti vina???
Ce faci daca copilul este aici? Tot pe el o sa te rafuiesti??
Freia, inceaca sa faci tot ca sa ai un copil sanatos, si daca crezi ca nu vei stii sa te porti cu el asa cum de fapt se cuvine sa te porti cu un copil, atunci da-l la oameni care isi doresc atit de mult copii, si care nu au sanse de a primi copii.
Eu nu am cuvinte, ceea ce ai facut este extrem de grav si nu stiu daca exista in romania cadru legal pentru asa ceva, nu stiu nici daca in germania exista asa ceva, dar asa ceva nu are voie sa ramina nepedepsit. Si vezi cine te poate ajuta. Sper ca si in Romania sa exista institutii carora te poti adresa.
Richard
Draga Richard,
Freia stie ca ce a facut nu este bine si de aceea a apelat la ajutorul nostru. Cred ca are mai multa nevoie de ajutor decit de teorie si de cuvinte grele.
Daca ai cuvinte de sprijin la adressa ei cred ca sint binevenite in situatia ei. Si pentru mine a fost un soc cind am citit mesajul, dar vai ce greu este cind persoana in care ti-ai pus toate sperantele te trateaza cum a facut-o EL. Si mai apoi ce sti tu de starile (schimbarile hormonale) prin care trece o femeie insarcinata????
Numai bine.
Freia draga, avem nevoie de vesti de la tine.
cu simpatie,
Gabi mama lui Emma
adda spune:
Da, Richard...Sunt si eu de acord cu emma. Cu ce o ajuti tu pe Freia spunandu-i cuvintele astea? Freia a realizat si singura ce a facut...si ne-a scris nu ca sa o judecam, ci ca sa-i dam curaj sa treaca peste aceasta perioada gri din viata ei...ce a facut a fost, probabil, un gest disperat...nu am inteles de ce a facut asta (cred ca nici ea nu intelege) si nici nu vreau sa inteleg pentru ca nu o judec...ii spun doar: "Curaj, Freia! Noi ne rugam pentru tine sa fiti sanatosi tu si bebe...in acest moment, acesta e cel mai important lucru"
Freia nu are nevoie acum de discutii moralizatoare..are nevoie de liniste si de sfaturi bune....sa duca sarcina cu bine la capat...copilasul din burtica are nevoie ca mamica lui sa fie linistita...
Numai bine, Freia
Dragostea e intotdeauna gata sa ierte, sa aiba incredere, sa spere si...sa indure orice urmeaza
Freia spune:
neata tuturor burticilor sau mamicilor :))
richard, m-ai lasat muta ... tu chiar crezi ca eu nu stiu ce am facut? tu chiar ai impresia ca eu nu am sa traiesc cu asta mereu in fata ochilor? tu ai citit cu atentie tot ce am spus eu de-alungul acestor discutii? ai sesizat nuanta regretelor mele? cine esti tu sa ma judeci pe mine? te-ai gandit vreodata sa intrebi cum m-am judecat eu si cum ma v-a judeca Dumnezeu pt asta? iti aduci aminte de povestile care erau pe la televizor pt copii cu nuante religioase in cae le povesteau cum pe vremea lui Hristos oamenii erau omorati cu pietre? De ce arunci cu pietre? Crezi ca tu esti pur in gandire si in fapta? Daca am luat hotararea sa spun ce am facut pe acest fprum este pt ca simteam ca singura nu pot sa trec prin asta ... judecata pietrelor mi-am facut-o singura. Nu iti reprosez ca ai spus ce ai spus ci modul in care ai facut-o, fara sa te pui in pielea mea si sa incerci sa-ti spui: "oare ce-o fi fost in capul nebunei care face asta? prin ce a trebuit sa treaca ca sa faca asa ceva?" te-ai intrebat vreodata? ai incercat sa descoperi ceva? sau te-i gandit ca o "judecata dreapta" e mai buna? Sa-ti dea Dumnezeu lumina si vreau sa-ti multumesc pt ca mi-ai readus aminte ce inseamna sa etichetezi un om.
Acum, pt burtici ci mamici vreau sa va multumesc ca ati fost langa mine prin intermediul forumului dar si celor care m-au abordat si in afara acestuia... M-ai facut sa ma gandesc cine eram si ce imi doream inainte sa il cunosc pe tatal Alexandrei si m-ati facut sa ma intorc la drumul meu ... o cam luasem o alee care credeam ca e frumos aranjata si fara greutati si ... e bien ca m-am trezit la timp si incet incet regasesc drumul spre cararea mea cu urcusuri si coborasuri... Bine zicea mama ca mai bine o iei pe calea cea lunga si grea caci rasplata e mai dulce la capatul ei decat daca ai lua-o pe aleea frumos imprejmuita de flori si zambete ... Ati inteles voi ce zic eu ...
Deci ... sa inteleg ca o parte dintre noi ne vedem pe 12 in parc? Abia astept ... dimineata o sa stau un pic cu voi si seara ma duc la nunta prietenei mele ...
Freia spune:
Alexandra e bine ... s-a cam speriat dupa tunetele de azi noapte .. drept pt care a zis ea ca mai bine numai dormim .. asa ca de la ora 4 am si pana cand ne-am imbarcat pt servici ne-am tot uitat cum tuna si fulgera pe afara ... nu stiu daca a inteles ea mare lucru din ce-i explicam eu cu picaturile de ploaie ... ca asa se nasc ele ... dar pot sa spun ca s-a tot invartit de pe o parte pe alta ... e haios sa ma uit la ea si sa vad cum burtica ba e pe stanga ba e pe dreapta ... i-am simtit si inimioara cum bate intr-o miscare a ei ciudata ....
Incetul cu incetul am reusit sa ma detasez emotional de "magariile" pe care le face tatal ei si cand aud cate una incep sa ma gandesc la Alexa si nu le mai simt atat de patrunzator ... Sa vedem cat ma tine "duritatea" .... daca adau semne de "apa la bobocei" ... cred ca iar o sa vin pe capul vostru ... ma mai suportati?
crinuta spune:
Draga Freia, se pare ca ti-ai mai revenit ceea ce ma bucura foarte mult. Ai grija de tine si de bebita, ok?
Crinuta