Ma confrunt cu o problema: sunt insarcinata in o luna jumate si m-au luat niste dureri de spate in zona nervului sciatic, cum de altfel am mai avut acum vreo 3 ani. Ma dau cu apiriven crema, dar am fost si la doctorul meu ginecolog care insa mi-a dat utrogestan. Mi-e cam frica sincer sa iau medicamentul asta, mai ales ca am inteles ca primele 3 luni sunt cele mai importante si nu trebuie sa iei medicamente.
Poate cineva sa ma sfatuiasca in privinta acestui medicament?
Draga Ioana, nu te speria.. utrogestanul este progesteron care ajuta la mentinerea sarcinii, in mod sigur nu ii faci rau lui bb, poti sa-l iei fara grija ( am multe exemple de fete care l-au luat) Nu stiu daca durerea de spate ar insemna ca ai o lipsa de progesteron, poate dr.tau ti-a dat preventiv..Eu pentru dureri de spate si burta am luat supozitoare Scopantil si pastile no-spa..
Tu la ce medic esti si cnd trebuie sa nasti?
lili
Buna!
Poti sa iei utrogestan fara nici o grija,iti spun din proprie experienta.Eu am luat pana la 7 luni si ii multumesc Lui D-zeu ca fetita mea este bine.Eram si eu disperata , am intrebat pe toata lumea si nu m-am linistit pana nu am vazut coplul.
Dar utrogestanul este pt. tinerea sarcinii,nu pt.dureri de spate.
Ar trebui sa nasc prin luna ianuarie, in jur de 20. Totusi o sa merg si la alt doctor sa-mi confirme tratamentul cu utrogestan.