Prajituri si torturi (2)
Raspunsuri - Pagina 14
Hildegard spune:
Am facut tort din crema de zahar ars.
reteta e luata de pe culinar.ro
TORT DIN CREMA DE ZAHAR ARS
topim 150 g zahar in oala in care facem tortul. Dupa ce se topeste zaharul tapetam oala pe margini, invartind-o(avem grija sa nu pe picure zaharul pe maini ca vai de noi). Lasam la racit timp in care preparam crema si blatul:
pentru crema avem nevoie de:
-8 oua intregi
-1 litru lapte.
Toate acestea se mixeaza bine de tot.
Pentru blat(facem in alt castron):
-5 oua intregi
-1 cana zahar
-1 cana faina
Amestecam ouale cu zaharul cu mixerul, apoi adaugam faina si mixam bine, bine de tot.
Turnam in oala cu zaharul racit pe margini intai crema apoi turman blatul. O sa ziceti ca se vor amesteca dar la copt ele se despart fiti sigure de asta. Se da la foc cel mai mic timp de 1 ora dupa care se scoate si se incearca aluatul cu scobitoarea. Se lasa la racit in oala apoi se introduce la firigder pana maine zi(asa zice reteta). Se rastoarna pe o farfurie si gata...Eu dupa ce l-am scos din cuptor, dupa 3 ore l-am intors si a fost ok. Se poate orna cu frisca sau lasa asa original!!!!
Este o reteta sigura si mi-a fost si mie teama ca nu iese dar merita sa incercati.
www.veronicascakes.blogspot.com/" target="_blank">poze pas cu pas
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(1 an si 11 luni)
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Am facut tort din crema de zahar ars.
reteta e luata de pe culinar.ro
TORT DIN CREMA DE ZAHAR ARS
topim 150 g zahar in oala in care facem tortul. Dupa ce se topeste zaharul tapetam oala pe margini, invartind-o(avem grija sa nu pe picure zaharul pe maini ca vai de noi). Lasam la racit timp in care preparam crema si blatul:
pentru crema avem nevoie de:
-8 oua intregi
-1 litru lapte.
Toate acestea se mixeaza bine de tot.
Pentru blat(facem in alt castron):
-5 oua intregi
-1 cana zahar
-1 cana faina
Amestecam ouale cu zaharul cu mixerul, apoi adaugam faina si mixam bine, bine de tot.
Turnam in oala cu zaharul racit pe margini intai crema apoi turman blatul. O sa ziceti ca se vor amesteca dar la copt ele se despart fiti sigure de asta. Se da la foc cel mai mic timp de 1 ora dupa care se scoate si se incearca aluatul cu scobitoarea. Se lasa la racit in oala apoi se introduce la firigder pana maine zi(asa zice reteta). Se rastoarna pe o farfurie si gata...Eu dupa ce l-am scos din cuptor, dupa 3 ore l-am intors si a fost ok. Se poate orna cu frisca sau lasa asa original!!!!
Este o reteta sigura si mi-a fost si mie teama ca nu iese dar merita sa incercati.
www.veronicascakes.blogspot.com/" target="_blank">poze pas cu pasBLOGUL MEU
Veronica
si
Stefan Peter- 07.11.2005(1 an si 11 luni)
Imi place tare mult cum arata tortul tau, l-am vazut si eu pe culinar dar n-am avut curaj sa-l incerc. Tu ai copt impreuna blatul cu crema de zahar ars? Ca eu am vazut ca fetele faceau crema si cand era bine inchegata puneau deasupra compozitia pt. blat.
Oricum arata senzational.
Criss si Alex
Hildegard spune:
Criss, da le-am copt impreuna asa cum scrie in reteta.
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(1 an si 11 luni)
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Criss, da le-am copt impreuna asa cum scrie in reteta.BLOGUL MEU
Veronica
si
Stefan Peter- 07.11.2005(1 an si 11 luni)
Eu am vazut pe culinar o varianta a retetei unde se mentioneaza ca se face crema iar cand crema e inchegata deja, se pune si blatul deasupra si se coace impreuna. De asta te-am intrebat ca eram oarecum nedumerita. Si pe mine m-a tentat tortul acesta dar n-am indraznit sa-l incerc.
Criss si Alex
Hildegard spune:
Hai mai Criss, fa-ti curaj si fa-l , n-o sa-ti para rau. mie mi s-a parut foarte usor....serios!!!Sigur iese!!!
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(1 an si 11 luni)
Hildegard spune:
Biscuiti "Spirale colorate"
-sunt buni de Craciun
-reteta luata de pe culinar.ro(Daneza)
Ingrediente:
-250 g faina
-50 g amidon
-200 g unt
-150 g zahar
-1 praf de copt
-3 linguri (60 g) smantana
-vanilie
-coaja rasa de lamaie
-cateva picaturi de colorant alimentar rosu si verde.
Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, se adauga untul rece taiat bucatele si smantana amestecata cu zaharul, vanilia si coaja rasa de lamaie. Se imparte aluatul in 4, doua parti se pastreaza albe, intr-un se adauga colorantul rosu, in cealalta - cel verde.Se invelesc in film alimentar si se dau la rece, 30 min.
Puteit pune ce culori vreti d-voastra.
Se poate face si varianta cu o parte cacao si una ramane alba.
-biscuitii nu raman tari pentru ca n-au oua...
POZE AICI
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(1 an si 11 luni)
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Biscuiti "Spirale colorate"
-sunt buni de Craciun
-reteta luata de pe culinar.ro(Daneza)
Ingrediente:
-250 g faina
-50 g amidon
-200 g unt
-150 g zahar
-1 praf de copt
-3 linguri (60 g) smantana
-vanilie
-coaja rasa de lamaie
-cateva picaturi de colorant alimentar rosu si verde.
Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, se adauga untul rece taiat bucatele si smantana amestecata cu zaharul, vanilia si coaja rasa de lamaie. Se imparte aluatul in 4, doua parti se pastreaza albe, intr-un se adauga colorantul rosu, in cealalta - cel verde.Se invelesc in film alimentar si se dau la rece, 30 min.
Puteit pune ce culori vreti d-voastra.
Se poate face si varianta cu o parte cacao si una ramane alba.
-biscuitii nu raman tari pentru ca n-au oua...
POZE AICIBLOGUL MEU
Veronica
si
Stefan Peter- 07.11.2005(1 an si 11 luni)
Foarte faini biscuitii tai. Am sa-i fac si eu odata insa acum o las mai moale cu dulciurile ca prea se depun kg -mele.
Criss si Alex
Hildegard spune:
PRAJITURA CU COCOS
Ingrediente:
4 oua;
1 pahar faina;
1 pahar zahar
2 pahare lapte (450 ml)
1 pahar nuca de cocos (100 g)
125 g margarina
1 zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
ulei si faina pentru uns tava
Mod de preparare:
Într-un castron se freaca margarina cu nuca de cocos.
Se încalzeste cuptorul la foc mediu .
Faina se cerne împreuna cu praful de copt si se pune peste margarina împreuna cu zaharul si ouale.
Se amesteca pana se omogenizeaza.
La sfârsit se pune si laptele care se amesteca pâna se încorporeaza. (Nu va speriati ca este este lichid aluatul, nu-i mai trebuie faina).
Compozitia se pune într-o tava unsa cu unt sau ulei si tapetata cu faina.
Prajitura este gata în aproximativ 40 de minute când începe sa capete o culoare aurie. Se taie rece.
Glazura: -topim o ciocolata si punem peste prajitura
POZA www.veronicascakes.blogspot.com/" target="_blank"> AICI
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(1 an si 11 luni)
Criss75 spune:
Am facut ieri un tort diplomat, reteta luata de pe culinar si mi-a iesit super ! Ma laud singura dar chiar ma incanta rezultatul. desi am avut oarecare emotii, sa nu mi se imprastie pe masa cand il rastorn.
http://good-times.webshots.com/photo/2290508390102224540lrWdIT
Si sectiune.
http://good-times.webshots.com/photo/2866433540102224540UsBxXP
O singura greseala am facut. N-am pus visinele pe hartie absorbanta sa se scurga bine de tot si s-a colorat putin ananasul.
Criss si Alex
Hildegard spune:
Criss,am prestat si eu un diplomat pentru ziua lui stefan si azi a avut alt tort din foi pandispan cu crema de caramel si vanilie(deci am tinut 2 zile cu 2 torturi)
Am facut tot reteta de pe culinar, am mai adaptat-o putin, de fapt am eu 2 retete de diplomat care sunt bune si pe care le fac.Mi-am luat acum o tava in care poti face diplomat cu blat, deci coci blatul si nu faci cu piscoturi. Are si inel deci se asambleaza usor.O vezi in blog la reteta pas cu pas a tortului diplomat.
Felicitari pentru tort
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(1 an si 11 luni)