Mamicile din parcuri.....intre mit si realitate
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
Bic spune:
quote:
Initial creeata de gonghy
Si inca ceva: avem o specimena, care ne deranjeaza, prin felul ei de a fi...
Pare atotstiutoare, desi e mamica pentru prima oara... la fel ca mine doar ca, a ei e cea mai cea, doar a ei doarme ca la carte, doar a ei mananca diversificat corect, doar si doar a ei...
O creste numai dupa carti de specialitate, si daca noi, cele din jur, ne crestem altfel copii, se crizeaza.
Calmeaza-te. Reprezentanta acestui sepcimen s-a nascut desteapta, mamica ei i-a spus ca ea e cea mai desteapta si acum de cind are copil e din ce in ce mai desteapta. Nu poti decit sa-i recunosti desteptaciunea si sa-ti plingi de mila in batista.
![](plang.gif)
![](plang.gif)
![](plang.gif)
Despre celelalte, tu ai timp sa le bagi in seama?
![](copilas.gif)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
mihaelamicka spune:
No fetelor... si eu cunosc un specimen atoatestiutor cu care evit sa vorbesc... si.. sincer cu sotul meu ne tot pasam "pisica" de la unul la altu legat de sarcina: care sa ii zica persoanei respective el sau eu.
Va dau un sfat... la mine mergea.. candva... cand cate un politist mai cu zel se lega de mine ca nu traversam starada corect... incepeam sa vorbesc cu respectivul in engleza... sper sa mearga si la voi si sa nu dati peste vre-una care sa stie si engleza ...
Mult moroc
PS: O SA FIU MAMIIIIIIIIIIIII...
aissa spune:
Astfel de mame sunt in toate zonele, in toate parcurile. Totul e sa atingem noi, mamele cu copiii catalogati de altii drept "inapoiati" la acel grad de nepasare incat sa nu le mai aud pe acele specimene care detin copiii perfecti.
Uite, exemplu personal, a mers fata la 1 an si 2 luni abia, de vorbit abia acum la 2 ani jumate incepe sa lege una alta, insa pedaleaza la greu pe tricicleta si toti se mira ce viteza are, pe cand alti copii, care au mers la 10 luni, nu au deprins asta inca. Deci pana la urma fiecare copil se dezvolta diferit si desi ceva fac mai tarziu fac altceva mai devreme.
Poze
Mindy spune:
Specimene sint peste tot si babe si matusi care isi dau cu parerea si fac pe expertele. Nu merita bagate in seama. Usor de zis mai greu de facut.
Si pe mine ma deranjau remarcile care nu veneau chiar de la babete ci unele de la cei aproape de mine (fam, prieteni) de genul: vai ce maaaare e, ce faceti ii dati prea mult de mincare? pai sa ii dai mai putin ca e cam mare!...sau, e leita tac'su.. nu are nimic, da chiar nimic de la tine, parca nu tu ai facut-o.
Sau cind bebica avea colici: ..pai fiti siguri ca o sa aiba colici pina pe la 4-5 luni, o sa va fie tareee greu (bb nu a avut colici mai mult de o luna).
Sau: vezi, s-a facut rea , ati invatat-o numai in brate (asta cind plingea doar un pic). E agitata pentru ca aminteste-ti ca si tu te-ai agitat in timpul sarcinii (am fost stresata in ultima luna ca multe mamici ca nu mai nasteam odata)
Daca cineva venea in vizita si bebica plingea perioada scurta cit ne vizitau ramineau cu impresia ca asa e ea- plinge non stop. Si cind ne intilneam alta data ma intrebau: ce mai face bb s-a mai linistit, e mai cuminte acum?
sau multi vin cu exemple: copilul lui Cutarescu, unde il pui acolo sta, nu ii auzi gura, nu l-am auzit niciodata plingind, are la 3 luni gene lungi si par lung cirliontat ca ii poti face codite, asa copil sa tot ai etc.
Dar sa nu uitam ca multi dintre cei care ne iau cu asalt cu sfaturi/pareri- nu ma refer la cei mai apropiati noua, probabil ca nu o fac din rautate, unii o fac doar ca sa faca o conversatie. Dar ma tot intreb daca tot vor sa isi raceasca gura de ce nu zic si ei o vorba buna, sau sa evidentieze ce are copilul nostru mai frumos si mai bun?!
Mindy spune:
quote:
Originally posted by mihaelamicka
Va dau un sfat... la mine mergea.. candva... cand cate un politist mai cu zel se lega de mine ca nu traversam starada corect... incepeam sa vorbesc cu respectivul in engleza... sper sa mearga si la voi si sa nu dati peste vre-una care sa stie si engleza ...
Mult moroc
PS: O SA FIU MAMIIIIIIIIIIIII...
miha
Felicitari Mihaela si sa ai o sarcina usoara si bb sanatos!
![](floare.gif)
si pregateste-te sa le raspunzi in engleza la cei/cele care vor face tot felul de remarci non sense legate de marimea burticii, simptome ale sarcii, kile luate in plus.. pt ca si pe perioada sarcinii vei auzi o gramada de chestii.
![](mitraliera.gif)
mel_g spune:
Pe mine m-a enervat tot timpul barfa parcului si in general barfa. Mi se pare ca aceste persoane ori nu s-au maturizat ori s-au sclerozat
Eu am scapat de stresul parcului cand am inceput serviciul (si vreau sa-ti spun ca am doi copii si la fiecare am patit acelasi lucru)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anamaria/anamaria.jpg)
anamaria spune:
da-le IGNORE...
de-acum le cunosti pe mamicile din parc, stii care merita sa fie ascultata si care nu.
daca una dintre ele va enerveaza sistematic, cred ca varianta cea mai buna ar fi sa va faceti ca nu-i dati atentie, azi stramba una din nas, maine alta samd... veti vedea ca pana la urma se prinde cum sta treaba si o sa inceapa sa mai taca.
eu sunt mai 'dintr-o bucata' si daca cineva ma scotea din pepeni sistematic, cu sfaturi de-astea nepoftite ii mai zicea si vreo doua!
"auzi tu, e copilul meu si fac asa cum cred eu ca este bine pentru el!"
_
Lumina Sfintei Invieri sa patrunda in sufletul si in inimile voastre, bucurandu-va de minunea Invierii Domnului nostru Isus Hristos!
Clipe de neuitat alaturi de cei dragi si multe realizari!
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb Bogdan - 04.07.2000 si
Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery
canuta-om-sucit spune:
Da, sunt unele care bineinteles nici nu sunt mame si se cred atat de importante si de destepte in puericultura ca au impresia ca pana si aerul pe care il inspira trebuie sa stea la picioarele lor. Astfel de femei, care nici macar nu cunosc sentimentul de mama se apuca sa iti dea lectii, pe mine astea ma amuza cel mai mult, alea care habar nu au cum e sa iti ti copilul la piept, care nu stiu ce inseamna colici,primul zambet constient si multe de genul asta, dar ele vin si iti despica firul in patru, iti baga teorii despre cariere, copii crescuti cu mar si biscuiti de la patru luni ca asa incepe diversificarea, am inceput sa rad cu gura pana la urechi.
Dar eu am antidotul , apas butonul "ignore" si le las in plata Domnului, cu ideile lor cu tot, nu fac altceva decat sa ma amuze astfel de cucoane.
Si poate o sa ma credeti nebuna, dar uneori chiar imi place sa ma bag in astfel de discutii, sa mai aflu si eu care sunt noutatile in materie de stupizenii spuse, ca sa ma mai distrez si eu un pic.
notquiteso spune:
citesc ce ati scris, si imi dau seama ca eu sunt ciufuta rau frate. nu ma socializez cu alte mamici decat pe ym, unde nu-mi vad mutra daca nu imi convine ce spun ele. cu o singura mamica m-am imprietenit de-adevaratelea, dar ea e super ok. nu facem concurs de "care e mai tare", ci ne bucuram sincer de fiecare noua achizitie a copiilor nostri. al ei are dinti acuma :) a mea e stirba, dar zau ca m-am bucurat tare mult cand mi-a zis ca are dinti. grasa mea a zis mama si dady. acum zice si nani, si sunt sigura ca si ea s-a bucurat sincer atunci cand i-am povestit. in rest, fug de mamici ca de ciuma. toate stiu mult mai bine decat mine cum se creste un copil, toti ceilalti copii sunt mai mari, mai grasi, mai frumosi, mai cuminti etc decat a mea..nu ma deranjeaza comparatiile, ma obosesc. pierd energie ascultand tot felul de pe-jumatate-retardate, care nici sa vb bine romaneste nu stiu. asta ma oboseste. asa ca atunci cand vad o mamica, bag viteza in directia opusa.
is ciufuta rau :))
Elise spune:
La noi e invers. Noi sintem spaima mamicilor.
De cind a inceput bblisa sa pape diverse kestii, ne contrazicem non stop. Asa ca barbatu-meu, cum vede o fatza vag cunoscuta insotzita de un carucior, sare ca o pantera sa-si confirme cunostintele in fatza mea: "nu-i asa dna ca nu se da morcov kupilului?!"
Ei si, saraca victima, orice ar spune din momentul ala e o cauza pierduta. Oricum marele tata stie mai bine, si oricum nu pleaca pina n-o convinge. SI daca e deja convinsa o mai convinge o data.
Intre timp, eu plimb kupilu', ii arat "uite frunzele, mama", "catzelul, mama", "kktzelul de catzel, mama..." Nu ma mai abordeaza nimeni, fug toate sfatuitoarele numai cind ne vad culoarea caruciorului la orizont.
I-am propus o data sa faca o lista cu semnaturi de adeziune, sa nu mai terorizeze aceleasi femei, saracele. O data, semneaza, si gata.
Da' cik imi arde de bancuri, si el discuta serios....
Elise & BBLisa