Bebelusi "made in USA" (3)
Raspunsuri - Pagina 9
musetto spune:
Dragele mele, n-am mai intrat de mult timp pe forum, si ce vad? O multime de bebelusi au aparut intre timp! Va felicit pe toate si va doresc si voua si bebeilor sanatate maxima! Iar Irinucai mult succes sa aiba o nastere cat mai usoara!
Eu nu am vesti prea bune: am picat atat testul de o ora de glucoza, cat si pe cel pt anemie. Pt anemie o sa iau pastile daca o sa le suport, insa testul de glucoza de 3 ore inclin sa nu il fac! Am citit pe internet ca nu e asa de clar ca ar fi necesar de facut, ca e un pic exagerata chestia asta cu diabetul gestational, etc, etc... Mai sunt si fricoasa de numa' cand vine vorba de ace si ma ingrozeste gandul ca tb sa ma intepe de 4 ori pe nemancate. Plus ca nu toti doctorii sunt convinsi ca e si necesar!
A mai trecut vreuna din voi prin asta? Adica sa refuze testul si sa fie totusi ok atat ea cat si bb?
26+, cu
madalina78 spune:
buna
ne-a cazut buricul!!!
musetto eu am avut dibet gestational, am facut testul acele de 3 ore si a iesit pozitiv! am tinut regim, mi-am luat glicemia de 4 ori pe zi, ma stresam daca valorile nu erau bune dar a trecut totul.
poate ar fi bine sa il faci, macar stii unde esti.
pt ca eu m-am monitorizat in ultimele 2 luni de sarcina iti spun ca doar de la un milk shake mic cu vanilie si cartofi prajiti de la McDonald, la 2 ore aveam glicemia 200 ( normal e intre 60-120)
in concluzie bebele e un grasan, a avut la nastere 8.5 lb
bafta multa!
irinuca???? nu ti-ai platit reporterul?
speram ca esti bine!
pupici
Delia21 spune:
Siminaf,deci....mai sunt paranoici....si eu care credeam ca sunt singura...cu probleme de genul asta.Din pacate nu cred ca mai ajung vara asta in California caci trebuie sa ajung pe 30 iunie in Romania la nunta sora-mi....nu era planificat,aflai doar saptamana asta.....si nu ma pot dumiri ce-i cu atata graba pe capul miresei,zau....dar o descos eu cand ajung acasa....stii ca ardeleni nu prea sunt recunoscuti pentru viteza si graba....ba dimpotriva...Dar lasa ...ca ajungem noi candva prin zona caci in Ontario sta vara-mea si...nu intra zilele in sac ....si pana atunci o invata poate si pretendentul sa zica vreo doua vorbe Ralucai,nu?
CIUF,...nici eu nu mai stiu de cand nu mi-am mai luat ceva pentru mine,si eu patesc la fel...intru in mazazine si cumpar pentru toata familia din Romania si pentru Rudy.Asta e....sa fim sanatoase.Mada,pupa-l pe SEBI si din partea noastra.
musetto spune:
Madalina, multumesc mult pt raspuns si sa iti creasca flacaul, am vazut pozele si e adorabil! Abia astept sa ajung si eu sa imi tin bebelusa in brate...
Tu iti mai amintesti ce valoare ai avut la testul de o ora? Eu am depasit limita cu putin (am 149 si limita e 140) si de aceea ma gandeam ca poate totusi nu am nimic, pt ca am citit undeva ca unii doctori accepta pana la 150 ca valori normale si in cazul asta pt ce sa ma chinuie cu atatea intepaturi? La testul de 3 ore iti ia tot asa mult sange la fiecare ora? Oare cat de suportabil e tinaind cont ca nu tb sa mananc inca de cu o seara inainte? Mi-e teama de testul asta, dupa cum vezi :( Luni o sa vorbesc cu asistenta mai intai sa vad ce zice si ea, daca e chiar necesar sa il fac.
Merci inca o data!
26+, cu
madalina78 spune:
musetto e suportabil testul, eu am stat in masina intre intepaturi, nu a fost foarte greu. nici la mine valorile nu au fost prea mari, dar nu stiu exact sa iti spun cat.
delia mersi pentru pupic. e! ieri am reusit sa imi iau o pereche de papuci pentru mine ( chiar se intreba sotul daca mi-am pierdut din indemanare la shoping)
fetelor care va mulgeti?!?!?
cat lapte scoateti voi ca la mine e laptarie curata! 250-300 ml la 3-4 ore!
nu mai pot, sunt epuizata, tot timpull stau cu pompa in brate, laptele curge prin toata casa, nu mai am loc in congelator!
oare nu e prea mult? la san il pun pe Sebi doar ziua, dar nu reuseste sa goleasca nici macar un san dar 2!
plus ca ma doare spatele rau de tot , sunt cocosata de la greutatea sanilor...
pupici
irinuca_usa spune:
buna fetelor. va scriu din spital. dupa cum v-am zis vineri la 7:00 Am am mers la spital si au inceput procedura de inducere. pe la 12 mi s-a rupt apa, pe la 3 cred mi-au facut epidurala si pe la 8 eram gata de impins. ce sa zic... usor n-a fost. cred ca lasasera doza de epidural foarte jos ca sa simt si sa imping si dupa vreo 2 ore nu mai puteam. ma si durea, mai ca plangeam si vroiam sa ma lase in pace toti. mi-au marit doza si in sfarsit nu am mai simtit durere si desi nu am mai avut contractii asa dese macar am putut impinge fara sa mi se mai para groaznic. dupa inca vreo ora de impins si-au dat seama ca fetita e cu fata in sus si de aia se blocase si nu iesea si s-au hotarat sa foloseasca vacuumul. si uite asa s-a nascut erika la 10:45 pe 11 mai. o fetita tare frumoasa si cuminte. oricum ii pregatisem pe toti sa zica ca-i frumoasa chiar daca-i urata, ca stiam eu ca bebelusii nu-s tocmai frumosi, si ar fi fost destul sa mi se para mie urata, nu aveam nevoie sa-mi mai zica si altii asta.
eu bine-nteles ca m-am cam rupt, m-au si taiat, si desi nu am vazut cu ochii mei ce-i acolo banuiesc ca nu foarte placut.
oricum mi s-a parut ca o chinuies groaznic pe erika dupa ce 3 persoane au incercat sa-i ia sange pentru analize si n-au reusit, au intepat-o pe saraca peste tot, pentru ca in final sa zica ca pentru ca nu are fluide in organism de aia nu pot, si ca trebuie sa-i dau mai intai mancare. eu nu aveam nici o picatura de colostru, nici nu stiam cum se face, asa ca i-am dat formula. partea buna e ca azi a venit lactation nurse si ne-a invatat pe amandoua, si desi nu vrea sa suga direct de la san, cu shield trage de numa numa si e bine. partea proasta e ca eu si ea avem grupe de sange diferite, l-a mostenit pe taica-su intru totul, si anticorpii mei nu o ajuta. drept urmare i-au iesit testele pozitive la bilirubina si face icter, intr-un ritm mult mai avansat decat majoritatea bebeilor. asa ca mititica e acum la nicu cu iv si de-acuma si pana plecam acasa sta numai dezbracata sub lumina aia albastra, cu ochelari pe ochisori. macar sta cu mine in camera, dar mi-e asa de mila de ea si nu o pot ajuta cu nimica. nu se stie cand plecam acasa. exista cica posibilitatea sa plecam maine, dar sincer ma indoiesc. oricum ce conteaza e sa fie ea bine si apoi o sa ajungem noi si acasa.
tre sa vad ce poze a facut ieri zoli si daca reusesc sa pun cateva revin mai tarziu.
Irina 39+ cu Erika
i_dica20 spune:
Felicitari irinuca si sa fiti sanatoase amandoua.
Madalina, eu am doar o singura punga cu lapte pusa la frigider si o pastrez pt zile negre, am mai muls dar mi se parea cam slab si-l aruncam'
Tu ai asa mult lapte din cauza ca te mulgi foarte des si e normal sa creasca productia. Eu numai dimineata ma trezesc cu sanii plini pt ca nu prea mananca baiatul noaptea, nu stiu cat este de bine dar nu am ce sa fac.
musetto spune:
Irinuca, FELICITARI !!!! Sa ai o bebelusa sanatoasa si mancacioasa! Si sa te refaci cat mai rapid. M-ai cam speriat cu povestea asta cu icterul fetitei. Eu am grupa 0 si fetita mea stiu sigur ca o sa aiba A sau B. Am vorbit cu doctorita mea daca tb facut ceva din timp si a zis ca nu, ca fac asistentele tot ce tb dupa nastere daca e cazul. Asa ca ma linistisem intr-un fel. Sper sa se faca bine Erika si asta cat mai curand. Sa ne tii la curent cu evolutia ei, dar eu stiu ca daca sta la tratament ar tb sa treaca repede si icterul asta si sa va dea drumul acasa. Multa sanatate si asteptam si poze!!!
Madalina, cred ca m-ai convins sa fac si eu testul. La urma urmei, daca ma vaiet atata acum, ce ma fac la nastere?? Asa ca ma duc cat de curand sa il fac si sper sa scap cu bine. Daca nu, trecem pe regim, ce pot face... Multumesc inca o data pt informatii!
Fetelor, tb sa imi fac si mie o urare: sa ajung sa fiu si eu la fel de curajoasa ca si voi. Cand citesc prin cate ati trecut... Bravo voua si bebeilor vostri si felicitari!
26+, cu
corinadana spune:
Irinuca sa ti traiasca PAPUSA!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corinadana mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Taby spune:
Irinuca felicitari pt Erika printesa ta,iti doresc refacere cit mai repede si sa auzim de bine de amindoua...Multa sanatate!
23