Stelute de ianuarie - februarie 2007 (18)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Marybell - Nu mi-as fi inchipuit niciodata cine se afla in spatele nick-ului tau! Si m-a socat la inceput cum de nu spui nimic despre Edy, desi, noi cele cu bb2, trancanim toata ziua de ambii copii Poate ne pui si poza lui intr-o buna zi, si astfel voi avea o perspectiva a ceea ce vor ajunge baietii mei

Are cineva idee cat de bine este daca schimb carutul lui bb si incep sa-l plimb in varianta sport (adica 45 de grade)? Este mai usor si si asa mi-a intepenit spatele, am chiar mai multe motive pentru care as trece la sport...Astept raspuns

monu - acelasi link ni l-a pus si Gabriela (daca nu gresesc) in urma cu ceva timp, si eu m-am amuzat teribil...

Colectia de stelute!

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond Luca Matei - 05.11.2004
Liliana cu www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

vad ca nu prea mai curge lapte din sanul cu probleme. Oare pot pastra laptele datorita sanului sanatos? Sau invers, e posibil sa-l pierd pt ca nu mai am la unul?
uffffff

Pupam mamicile si bebicii!

criss de Ligia (26.01.2007)
Aici ne laudam cu pozuci

Cat de mari am crescut

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ylilimic

Marybell - Nu mi-as fi inchipuit niciodata cine se afla in spatele nick-ului tau! Si m-a socat la inceput cum de nu spui nimic despre Edy, desi, noi cele cu bb2, trancanim toata ziua de ambii copii Poate ne pui si poza lui intr-o buna zi, si astfel voi avea o perspectiva a ceea ce vor ajunge baietii mei

Are cineva idee cat de bine este daca schimb carutul lui bb si incep sa-l plimb in varianta sport (adica 45 de grade)? Este mai usor si si asa mi-a intepenit spatele, am chiar mai multe motive pentru care as trece la sport...Astept raspuns

monu - acelasi link ni l-a pus si Gabriela (daca nu gresesc) in urma cu ceva timp, si eu m-am amuzat teribil...

Colectia de stelute!

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond Luca Matei - 05.11.2004
Liliana cu www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

eu stiu ca e voie deja la 45 grd. nu am citit eu, ci o prietena, dar poti sa mai cauti daca doresti certitudini

Aici ne laudam cu pozuci

Cat de mari am crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinush spune:

Lilicule mie mi-a zis pediatra pana la 6 luni sa nu ridic spatarul la carut sub nici o forma.Si eu vreau sa cumpar unul mai light asa dar mai la vara si intre timp vroiam sa ridic magaoaia mea ca fii-ea se tot strofoaca sa ridice capul.Si mi-a zis s-o las sa se chinuie,tocmai bine face mushi la gat ca tot am avut noi probleme.Nu cred ca rabd eu pana la 6 luni dar pana acum cel putin ama scultat-o.
Si referitor la Dansez pt tine..no oofence dar cu 20,000 euro cat a castigat Bogdan ii face lu' bunica-sa si mama conditiilor acolo la tara.Marturisesc ca si eu tineam tot cu Doina.

Adinush cu Ayleen-Alexandra *09.01.2007*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

Lily nu am spus nimic pana acum fiindca el este mult mai mare decat primii copii ai vostri si nu imi face deloc probleme, din contra ma ajuta foarte mult la absolut orice. in plus exista tendinta celorlalti din jur de a spune" ei, lasa ca tu mai ai un copil si stii ce trebuie sa ii faci, sau ce se intampla, ai experienta deja" iar eu una din contra, ti-am spus ca nu am deloc fiindca l-a crescut mama cand era bebe.

in alta ordine de idei... vroiam sa-ti spun ca am facut de 2 ori proba laptelui si uite cam care ar fi descrierea: parca s-a impartit in doua cantitatea din pahar, cea de jos este ca apa transparenta usor albicoasa, iar partea de sus este putin mai consistenta decat cea de jos, iar deasupra nu s-a strans grasime decat cam 1 mm, la culoare cam ca spuma de la lapte, insa nu e galben deloc. Erik e marait in continuare, laptele e tot mai putin cantitativ de vreo 2-3 zile, abia mai scot 20, 30 ml de la san. ce sa fac? sa ii dau lapte praf? si de care sa ii dau? doamne ce rau mi-ar parea sa raman fara lapte.

criss vad ca suntem amandoua intr-o perioada a laptelui care sta sub semnul intrebarii. sper sa fie bine si sa mai avem macar inca 2 luni laptic. te mai doare sanul? sau doar e rosu? tu i-ai mai dat si altceva sa pape Ligiei zilele astea de cand ai probleme? ca eu nu i-am dat nimic si vad ca imi cam plange. cred ca e flamand micutzul de el.

Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez

varsta Erik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinush spune:

Marybell tu inafara de aia 30 ml nu-i mai dai completare?!

Adinush cu Ayleen-Alexandra *09.01.2007*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

marybell, frumoasa povestea voastra!

lilimicule, a fost alinuk pe la mine si i-am dat ei mei tai-ul sa ti-l trimita, ca ea e mult mai mobila ca mine (de unde atata energie?! vreau si io!), ca in nadejdea mea, greu cu iesitul din casa

Bai sa va zic ce imi face micul istucan... biberoanele Avent NU SUNT BUNE, daaaaa? Deci eu nu ma pricep, EA se pricepe, si EA a decis ca alea de trei lei cincizeci de la Primii Pasi sunt "da good stuff!" si EA nu mananca decat din alea, deci sa-mi bag in fung biberoanele Avent cu tetine cu tot, probabil mai ales tetinele, desi tot din silicon sunt si alea de la Primii Pasi... poftim de pricepe ce e in capul bebeilor astora!

Noi am trecut de doua zile la lapte cu adaos de orez pudra (ca Liuda, si tot din cauza de imputit de reflux) si suc de morcov ca sa nu facem matzul baston si caca beton. Asa ca ne distram cu morcov seara si dimineata, la pranz, pranz si pranz cu orez, si peste toate cele, eternul lapte. Interesant este ca de cand (3 zile) ii dau asa, nu mai bese asa mult si nu mai sughitza si... nici nu prea mai ragaie, decat daca, printr-o mare intamplare, mananca cu pofta. Si parca a facut uuuuun pic de falcutze. O sa vad la cantar peste 4 zile (ca vreau sa vad cat ia saptamana asta, de cand cu suplimentele).

Faza cu orezul e belea, are ala un gust misto, as manca si eu, ramasesem cu lingura in gura (ca am gustat sa vad si eu ce plastic ii mai dau fetii, na, obisnuita cu laptele praf care fix de plastic are gust) deci logic ca baga fata cu pofta si parca parca ar mai si cere (mamaaaa, de-ar mai cere!).

Faza cu morcova e crima, pedeapsa si stropi peste tot. Cand mancam morcov (suc cu puuutina pulpa, cu linguritza), e cam asa:

BUCATARIA - bucataria devine brusc portocalie pentru ca procesul de fabricatie implica urmatoarele ustensile:
- farfurie adanca,
- razatoare de sticla,
- sita pentru strecurat sucul si stors sufletul din frecatzeii de morcove ras,
- linguritza bebe,
- linguritza normala pentru apasat in sita,
- capacel de Avent (numa' la asta le mai pot folosi, ca dumeaei a decis ca-s scarboase si ca-s mai bune alelalte) pentru colectat sucul.

Plus o juma' de ora de bagat razatoarea si cate un morcov in draci, cu bucati de morcov ucis cu bestialitate sarind in toate directiile, peste tot... pentru fix o lingura de suc. Buuun.

Se aseaza cu grija capacelul de Avent cu sucul si lingura in el undeva intr-un loc ferit, sa nu-l rasturnam din greseala, ca dupa aia o luam de la capat, balamuc.

Se spala: toate alea de mai sus plus robotul de bucatarie pe care au sarit bucati de morcov, masa, mainile, se injura, mainile nu ies decat cu lamaie, se renunta, se ofteaza, se verifica daca ploada da semne de foame.

Se ia cu grija capacelul de Avent cu sucul si lingura de bebe in el si se aseaza la un loc relativ sigur in camera de bebe unde se va desfasura macelul. Se ia copilu', se schimba inainte de masa (stupid!) pentru ca sa nu fie schimbat dupa, ca na, reflux, deranjam esofagu', se pune intr-o pozitie cat mai comoda pentru copil care se va dovedi cea mai incomoda pentru mama, se ia cu o mana linguritza cu un strop de suc (ca e mica si nu poti lua oricum mai mult, cred ca o arunc si trec la una normala), se indreapta catre gura copilului si copilul face o miscare brusca astfel incat sucul ajunge pe copil (ce daca ai pus bavetzica, langa!) si lingurita goala la tine in poala, deci ai suc si pe tine... mamaaaa! Dupa cateva minute se ia capacelul de Avent cu inca ceva suc in el si se pune la gura copilului ca o cana si copilul BEA din capacel ca din cana, dupa care rade stirb, de parca ar zice: bai fraiero, sucu se bea, nu se manca cu linguritza.

Si cam asa...

--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

marybell, ce mi-a crescut cantitatea de lapte vizibil a fost metoclopramidul. acum intreaba dr daca poti lua. eu am luat vreo 5 zile 3-zi.

o zi minunata fetelor care au azi botezul.

nadia, imi pare tare rau. ai incercat sa ceri parerea altcuiva? cei mai buni stiu ca sunt dr jianu si burnei.

Mergi la inceput

marybell, eu cam de la bun inceput i-am dat Ligiei un bibe pe zi de Humana. aveam senzatia ca numai asa copilul ia bine in greutate, poit controla cantitativ o masa, insa copilul nu se poate spune ca e hranit artificial, ii place tzitzi, nu cauta bibe etc. Oricum, mancare sa fie. Eu verific mereu daca am lapte cand vad ca fata nu mai vrea sa suga si intotdeauna a avut o culoare alba opaca, nicidecum transparenta, iar cand am uitat intr-un bibe laptic de la mine neconsumat a strans ceva grasime deasupra. Ochiometric e bine.
Sanul nu ma doare f tare, dar mi-e frica de vreun abces pe care numa cu cutitul il putem scoate. E o zona f tare, cam cat o nuca sau mai mare, si in jur rosu. Am mai pus comprese, tratamentul merge, dar nu vad ameliorari majore.

Messo, fata draga nu esti normalaaaaaa! Era sa-mi trezesc gupilu' adormit in brate de ras!

Azi am taiat prima data, dupa 3 luni, unghiile la picioare ale piciutaniei. Ciudat ce greu cresc fata de maini, in plus s-au incovoiat, puteau sa se incarneze. Moaaaaama, ce transpira la picioare! Trebuie de pe acum sa facem stocuri de deodorante pt ea

Aici ne laudam cu pozuci

Cat de mari am crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

buna fetelor,
Nadia, o sa se rezolve. oricum cel mai bine e sa ai si o a doua opinie...si noua ne-a zis ca avem o usoara displazie + articulatii flexibile. doctorul ne-a asigurat ca nu e grav si ca de cele mai multe ori se reolva de la sine... ne-a dat pt articulatii niste atele de gips si pt sold ne-a zis de o pernutza speciala sau 2 pampersi. mergem peste o luna la un nou control.

Messa

criss68 stiu pe cineva care a dat sa pape copilasului la san pana la 1 an si 10 luni, dintr-un singur san. normal si completare dar... se poate!

marybell ce poveste frumoasa! sa fiti sanatosi!

eu desi nu am nevoie de mai mult lapte ca am ca icil-ul, cand beau compot am si mai mult- si imi place compotul de piersici de la olympia, e fff bun.

Mergi la inceput