***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (55)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilky spune:

Motannel Vezi ca ti-am trimis PM.

Liliana 38fix cu micuta Diana Gabriela
Pozele mele 1
Pozele mele 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Aoleu, iar dus rece de dimineata! Nu mai dorm o noapte fara sa "intample" vreo nastere

Ella felicitari!! Chiar c-a fost repede, ieri faceam politica si azi a venit micul Blond !

Asa si cu Alyna24, de ziua mea a scris si ma uitasem la pozele cu ultimele cumparaturi si...

Da' mie mi-e si mai frica

Monytza, ce zi ai avut! Ma bucur tare pentru bebe intors, asadar se poate chiar si la 36s!!!

Poohy, ceva teorii cu facutul de baieti am Le-am verificat si pe un matematician faimos din Germania care face cercetare aici la Tokyo si care are un baiat si o fata. Dar iti zic la timpul potrivit

Pitica, nu pui o poza cu burtica ta? Ca mi-o amintesc pe la 20 si de saptamani ce sexi era...Sa vad o burtica de baiat care sta sa vina...Ca si la mine mi se pare mai jos...da' eu nu nasc acu', v-am zis!

Andrada, daca n-ai fi tu asa agitata, as face pariu ca Antonio ar veni in s40 sau dupa (al meu Dolofanel tot asa saltaret e, dar colul e inchis si lung, deci mai vrea sa stea la caldurica) Da' asa cum te dai tu pe barna aia, mi-e frica sa nu pierd pariul...

Mica, ne arati caruciorul?

Cheburashka

Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Flore Roman, intrebai de calciu...si nu ti-a raspuns nimeni...Asta fiindca e subiect spinos la odisee, am avut niste discutii contradictorii (unele fete s-au suparat) fiindca parerile intre medici sunt impartite.

Hai ca ma incumet sa-ti raspund eu . Rezumatul ar fi asa:
1.- medici care NU prescriu calciu
2. - medici care prescriu calciu

1.Dintre cei care NU prescriu, motivele ar fi:
a)- ca mai bine il iei pe cale naturala (lactate, etc)
b)- ca da contractii
c)- altele pe care eu nu le cunosc

2.Dintre cei care prescriu, fetele au luat si:
a)- n-au avut contractii
b)- au avut contractii

Acu' mai era o discutie la punctul 2a) legat de pe ce perioada sa se ia (saptamani sau nedeterminat) si ce fel de calciu (lactic? si nu mai stiu)...

Cazul meu e urmatorul:

In tara asta se incurajeaza chestiile naturale la maxim, asa ca doctorita mea nu mi-a scris nimic, desi stie ca iau si nu ma impiedica. Si mai poti sa si cumperi de la farmacie. Asa ca eu am luat prenatale din start, dupa ureche, dar n-am luat calciu.

Din luna a7a stiu ca bebe are nevoie mare de calciu si ca daca nu am suficient, il ia pe al meu (vezi zicala "Un copil, un dinte pierdut"").

De ceva timp au inceput sa mi se despice unghiile masiv,asa ca am inceput sa iau calciu. Aici avem niste biscuiti si napolitane speciale pt mamici de 200mg calciu, si mananc 6/zi (1200mg). N-as putea sa-ti zic ce fel de calciu e, ca totul e scris pe japoneza pe pachet

Eu contractii am avut in ultimele luni, dar n-am dovezi clare ca e de la calciu (mai degraba cand inot prea puternic sau cand se impinge bebel prea tare sau cand nu beau apa suficienta).

Si cand i-am zis doctoritei ca iau calciu si ca o data am avut vreo 3 ore de contractii (dupa inot) a zis: e ok, stai pe stanga. Si asa am facut, pana au trecut (n-au fost f dureroase niciodata)...

Si continui sa rontai biscuiti cu calciu (ca au gust de...friptura) si napolitane (ca sunt un pic dulci...), de la mine stiinta...Si acum, ca sa fiu corecta, scriu ca in filme: "Cele narate mai sus sunt inspirate din realitate. Insa nu sfatuiesc pe nimeni sa incerce pe propria piele"

Am scris in "stilul" asta fiindca - ti-am zis - s-a lasat cu polemica. Dar serios vorbiind, Flore, sper ca te ajuta raspunsul meu.

Si mie imi place sa mi se raspunda, ca de multe ori sunt in ceata si abia astept sa vad ce sfat au fetele, indiferent daca aplic sau nu, dar macar mai vad si eu ce "obiceie pe la bordeie"

Gata, ca mi-am scris pagina de jurnal pe azi Va astept sa va treziti!

O zi buna

Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilky spune:

Buna dimineata mamicutzelor si burticutzelor!

Liliana 38fix cu micuta Diana Gabriela
Pozele mele 1
Pozele mele 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Neata burtici,

Eu cred ca am capatat dependenta de forum...

Anca/Sora de CristinaMaria, merci mult pentru vesti Sa va traiasca Rares ;) Asteptam cu nerabdare povestile cand o sa aiba timp ;)
Eu nu pot sa imi imaginez cum o sa fie dupa nastere... Oare o sa am timp?

Mamibiutza, analiza am facut-o la Medsana, si mi-au zis ca tine atat de mult pentru ca intervine 1 mai la mijloc (desi aproape 1 saptamana in plus mi se pare cam mult). Eu zic ca nu nasc pana atunci, dar sotul e stresat

Elteka, atunci peste un an-doi pe tine te intreb!

Cheburashka, nu ma pricep, dar am tras cu ochiul la alte odisee si au fost fete care au nascut si la 2 saptamani dupa ce au pierdut dopul, dar si a doua zi. Stie doctorul mai bine Sa ne spui cand pregatim majoretele
Chiar ma uitat ca esti cam in cap de lista la noi ;)

Tamaraspt, multumim pentru vestile despre Chowpersa. Ea e ok? Chiar e gratuit acum clexane-ul - sau mai are nevoie?

Andrada, intru in starea de mama omida si zic ca o sa ajungi la kidex!

Cred ca tarifele sunt o problema... Si pe mine ma chinuie - tarife la Municipal cu recoltare de celule stem - pentru nastere normala (cu epidurala)/cezariana - ca nu se stie niciodata

Anca 35+
poze
bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kateryna spune:

Cheburashka, faptul ca ai pierdut dopul nu iti arata ca o sa nasti imediat. Poate sa dureze cateva ore pana nasti sau cateva zile. Eu de exemplu am pierdut dopul la 13 sapt, la 29 si la 33 de saptamani. In cazul meu s-a refacut ptr ca era prea devreme ptr asta si am facut tratament. Dar tu oricum esti la termen asa ca poti sa nasti oricand..si cu dop si fara dop. Se poate sa nasti si fara sa pierzi dopul *practic nu stii ca l-ai pierdut, dar se duce odata cu ruperea apei*.

Kateryna si Anelin-George (7 ian 2007)

www.dropshots.com/extazis" target="_blank">Poze Anelin-George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Neatza FETELOR!!!

De-abia astept sa primim vesti si pe ziua de azi!!!

Sau... sa revina mamicile cu bebei acasa!!!

HAi, Alyna24, Cristinamaria... voi trebuia sa veniti azi acasa...nu?

ELTEKA, eu ma gandeam ca daca nu as mai fi asa agitata... s-ar plictisi inauntru si ar iesi mai repede... NU???

Poohy, eu cred ca si la mare de 1 MAI puteam sa merg... Ca sigur ma lasa linistita...

HAINUTZE Antonio
Andrada 37+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Neata burtici!

Eu am stat zilele astea cuminte pe acasa..De-abia in seara asta vine doctorita mea din concediu, asa ca de maine probabil ca nu voi mai fi chiar asa de stresata (ma incurajez eu singura). Oricum maine ma duc la control si voi afla si eu , dupa o luna si ceva, ce face bebe si care e situatia mea sau mai bine spus a colului meu. De-abia astept! Probabil ca azi si maine dimineata mi se vor parea ca trec cel mai greu. In functie de ce imi spune doctorita maine, si de cum imi vor iesi si mie analizele de col, ma duc sa imi cumpar si epidurala.

Stie cineva cand si cum se fac masuratorile bazinului? Ca ma gandesc, daca nu va putea bebe iesi pe acolo...Mie mi-e frica de cezariana, dar mi-e frica si de nastere naturala...Bine, cel mai frica imi e sa nu ma chinui sa nasc natural si sa ajung tot la cezariana

Punem fetele la treaba pentru viitoarele mamici

Madi 37+ si
Asa creste bebe

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Buna dimineata,fetelor!
Eu azi merg sa-l vad pe bebe la nenea doctoru.
Sper sa ne spuna cum si cand o sa nastem!Imi fac sperante degeaba ca o sa zica sigur nastere normala!AM INCEPUT SA MA OBISNUIESC CU IDEEA UNEI NASTERI NORMALE DESI DE LA INCEPUT AM ZIS CA VREAU CEZARIANA DE FRICA.
Voi ati mai facut vreo echo 3D inainte de nastere(ma refer la cea dupa 20 saptamani).
Motannel,juristul ti-a zis corect ce ti-a zis cu obiectia ca puteai sa-ti iei concediu prenatal mai mult inainte de nastere.De ce sa te chinui asa mult?Eu am observat ca doar fetele care au salarii foarte mari opteaza pt cele 126 de zile dupa nastere ca se platesc 85% din sal care inseamna pt ele o suma mai mare decat cele 8 mil.
In legatura cu vechimea nu stiu ce sa-ti zic ca nu prea ma intereseaza!
ELLA ar fi putut sa-ti zica mai multe in legatura cu ce se intampla cu contractul de munca pe perioada concediului pre si postnatal.Eu stiu ca se suspenda ,ca perioada asta se pune la vechime
dar pt ca nu platesti darile la stat nu se calculeaza la pensie(parca). CAND MA VOI INTOARCE LA MUNCA VOI LUA ACELASI SALARIU DE INCADRARE CA UN CADRU CARE A LUCRAT IN ACEST TIMP!
Sper ca ti-am putut fi de folos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Buna fetelor,
Multumesc pt raspunsurile legate de recoltarea pt analiza streptococ B.
Cheburashka, din ceea ce am vazut eu cat am stat in spital, fetele care pierdeau dopul gelatinos, nasteau in 2 zile. Acum eu nu stiu daca li se provoca nasterea sau nu...Dar oricum fii pregatita...
Pt raceala si mie mi s-a recomandat paracetamolul simplu plus multe lichide. Febra trebuie scazuta neaparat.
Fetelor ...despre tarife...nu spune nimeni ninmic??
Eu in pricipiu m-am gandit...300euro la dr (cezariana), 2 mil la anestezist(daca cumpar eu trusa, daca nu mai adaug pretul trusei), 1,5mil la neonatolog(pt inceput. apoi la vizita), plus asistente care asista la operatie=500 000, etc Voi ce credeti e ok, e putin, e mult ? A...nu m-am hotarat daca nasc la Municipal sau la Elias...dar cred ca se practica aceleasi tarife...
Va pup
Diana 34 fix.
Oau...mi-am indeplinit dorinta sa trec de 34 sapt (ambitia mea ca pe al 2-lea copil sa-l nasc dupa 34 sapt...fiindca pa Alin l-am nascut la 33 sapt si 4 zile) AM REUSIT!!!!!!!!! Ce ar fi daca l-as duce la termen...vi se pare ca cer prea mult? Ca pana acum asa ma rugam la D-zeu...macar 34 sapt...

Mergi la inceput