Se trezeste noaptea

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

Copilasii au somn linistit????

--------------------------------------------------------------------

Autor: sinzi_ana
Subiect: Copilasii au somn linistit????
Trimis la: 26/01/2006 17:00:32

Eu nu stiu daca sa ma ingrijorez, sau nu e cazul...
De cateva zile dormim cu David in pat (suntem in vizita) si am constatat ca al meu copil se fatzaie toata noaptea...
Nu stiu daca doarme vre-o juma de ora in aceiasi pozitie...
In timpul noptii schimba o gramada de pozitii, parti ale corpului, perne, si tot ce prinde...
Eu nu pot sa dorm cu el, pt ca ma deranjeaza fatzaitul lui...
DAca nu se misca, da din picior, sau isi cauta perna...adoarme destul de greu si la cea mai mica miscare se trezeste...uneori adoarme la loc, alteori nu...(la zgomot nu se trezeste)...
E normal?
Copilasii ar trebui sa doarma linistiti??? Oare se odihneste destul???
Ca eu sunt chiauna...

Raspunsuri:
---------------------------------------------------------------------

Autor: aime
Raspuns la: 26/01/2006 17:25:28
La fel patim si noi, in noptile in care il simt agitat la el in patut si plange...il luam cu noi...uneori adoarme si doarme dus, alteori, se foieste ceva de groaza...pe noi ne impinge pe cate o margine de pat si el, troneaza in mijloc . Dar asta s-a intamplat cand, imediat dupa periaoada asta am descoperit dintisori sau dupa vaccin. In general doarme bine.
Este posibil sa nu-i fie ceva confortabil, sa viseze...Eu am constatat din experienta de pana acum...ca plansul, foitul si in general iritatia puilor, are un motiv intemeiat...asta daca nu e suspect de ...mofturoza .

Autor: kiss
Raspuns la: 26/01/2006 17:53:12
in general, in prima parte a noptii, avem un somn mai profund, dupa care urmeaza un somn mai superficial, in care visam, ne mai miscam, sintem mai susceptibili sa ne trezim sau sa raspundem la diversi stimuli externi...parerea mea e ca, daca se fitziie fara sa se trezeasca, atunci ori asta e felul lui de a dormi (mai stiu eu cazuri!), ori poate ii e cald, sete, viseaza, vrea sa faca pi! eu stiu ca la mine asa e, daca mi-e cald, ma misc incontinuu...ia-le prin eliminare

Autor: daniella4
Raspuns la: 26/01/2006 19:16:51
Eu dorm cu al meu cupil de 1,2 ani in pat. Patul e foarte mare iar el toata noaptea face ture prin pat, iar daca o pierde pe Suzi e jale..trebuie cautata si data inapoi!!!
Altfel nu mai dorm nici eu nici vecinii!

Autor: Roxana80art
Raspuns la: 26/01/2006 19:23:54
Noi suntem foarte fericiti ca de cand am invatat-o sa adoarma singurica ,fara brate,doarme linistita toata noaptea,ceea ce nu facea ea in urma cu vre-o luna de zile.
Nu am culcat-o cu noi in pat decat in cazuri extreme,de vreo 3 ori,mai mult nu,dar intr-adevar nu ne-am odihnit niciunul si nici copilul.
Eu iti recomand sa il inveti sa doarma singur in patutul lui pt.ca asa consider ca e normal si va odohniti si voi altfel.
Multa sanatate!

Autor: roxanaz
Raspuns la: 26/01/2006 19:43:58
Sanzi stai calma....asa face si Pat. nici noi nu putem dormi cu el in pat...cand suntem in deplasare e jale. el saracu doarme...da se foieste de numa' iar eu...cu un ochi deschis. daca as dormi cu el cred ca as fi zombie in fiecare zi. stai linistita....noroc ca nu dormiti mult impreuna!

Autor: LUCIA MIRELA
Raspuns la: 26/01/2006 20:47:13
Al meu se incadreaza in ceea ce spune Kiss
Asadar doarme cam bustean in prima parte a noptii, apoi se mai foieste dar nu foarte mult, nu are un somn agitat, isi mai schimba de cateva ori pozitia in somn dar asta catre partea a doua a noptii iar spre dimineata incepe sa se foiasaca mai des pana la trezire.
Conteaza mult si factorii care il influenteaza in timpul zilei, mai ales daca dormiti in alt loc e foarte posibil ca acesta sa fie motivul foielii, poate acasa doarme mai linistit.

Autor: sinzi_ana
Raspuns la: 27/01/2006 06:39:25
David are 3 ani, daca face pisu spune, daca ii e sete spune...dar nu e nici una din astea...
Pur si simplu se misca in continuu!!!! E ca un ceas, minutul si pozitia!!!!

Autor: ioana2004
Raspuns la: 27/01/2006 07:58:17
neataaaaa
si fata mea are somnul foit...ba chiar acum suntem in razboi cu leganatul...
Increc de 2 sapt sa o dezvat de leganat si din cauza asta pliiingeeee de mama focului....si o las sa plinga cam 20-30 de min...dar stau linga ea...ii cind ,o mingai pe par,dar ea tot plige....si are momente cind o mut la ea in patut se trezeste si ma cauta....
dar alta e intrebarea:
cum stiu eu daca ii e frig sau cald caci doarme mereu dezvelita si nu suporta sa stea invelita....

Autor: roxana1974
Raspuns la: 27/01/2006 09:38:58
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by roxanaz

Sanzi stai calma....asa face si Pat. nici noi nu putem dormi cu el in pat...cand suntem in deplasare e jale. el saracu doarme...da se foieste de numa' iar eu...cu un ochi deschis. daca as dormi cu el cred ca as fi zombie in fiecare zi. stai linistita....noroc ca nu dormiti mult impreuna!

--------------------------------------------------------------------------------

hihi sa vedeti cum va obisnuiti dupa cateva luni, nu mai simtiti foiala sau nu va mai deranjeaza. Serbanica noaptea se muta cand pe perna mea cand pe a lui taicaso si eu desi ma trezesc de fiecare data, adorm instant la loc...offf asa e cu copiii! Cica e normal sase foiasca, asa sunt ei...

Autor: anda74
Raspuns la: 27/01/2006 12:17:15
Alex are 1 an si 2 luni,si la fel ca si bebeii vostrii doarme super pana la vreo 2-3 noaptea,dupa care incepe foiala,maraiciu,putin ceai...uneori ma trezesc dimineata si ma intreb de cate ori s-o fi sculat?Caci am ajuns sa ma trezesc si sa adorm la loc fara sa-mi mai amintesc nimic!Se vor face ei mari!Dar pana atunci nu putem decat sa-i iubim si sa-i ocrotim!

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Mergi la inceput

se descopera noaptea

Autor: codi
Subiect: se descopera noaptea
Trimis la: 08/01/2006 23:22:43

Fetita mea se descopera noaptea, nu-i place acoperita nici macar cu o patura subtire sub nici o forma.
De multe ori stau langa ea pana adoarme ca sa o pot acoperi dar indata ce se trezeste se descopera si stiu ca din cauza asta a racit foarte des.In camera este destul de cald, nu stiu ce sa fac, avand un an m-am gandit sa-i cumpar un sac, ea avand un sac din monton dar in el transpira.
Voi ce ziceti? Un sac mai gros sau unul subtire?Eu zic ca daca-i subtire e ca si cum n-ar avea nimic

Raspunsuri:

Autor: Teodora D.
Raspuns la: 08/01/2006 23:33:13
sacul e solutia ideala!
noi avem unul subtire pt. vara si unul gros pt. celelalte anotimpuri. nu mai sta pe ganduri si cumpara unul din bumbac, gros bineinteles si mai vezi tu la vara daca mai iei si unul subtire.

Autor: gegea
Raspuns la: 08/01/2006 23:36:10
Si noi avem problema asta si tare ma tem ca, de fapt, toti copiii fac asa. Se dezvelesc de indata ce au adormit.
Nu am folosit sac de dormit niciodata. Mereu merg noaptea la ea si o invelesc la loc si am grija mereu ca, in timpul noptii, sa fie o temperatura usor mai ridicata decat in timpul zilei... in medie, cu 2-3 grade mai mult.
Nu am avut probleme sa raceasca, dar ma gandesc, in cazul vostru, ca ar fi indicat un sac de dormit de grosime medie.

Autor: mariana tache
Raspuns la: 09/01/2006 06:35:17
Sacul de dormit ar fi solutia ideala!
Dar oare v-a mai sta fetita ta in sac, daca nu-i obisnuita?
Intai il incerci pe cel care il ai, iar daca va sta ii cumperi unul potrivit in care sa nu transpire.
Eu am in casa 21,5 grade si ziua si noaptea.
temperatura ridicata nu-i o solutie!

Autor: floarea_soarelui
Raspuns la: 09/01/2006 07:07:22
Fetita mea, din momentul in care s-a rasucit de pe spate pe burta si-a schimbat nu numai pozitia de somn ci si obiceiurile...nu a mai dormit invelita niciodata si nici nu a dat semne ca asta i-ar dauna intr-un fel. Temperatura la noi este in jur de 21-22 de grade Celsius si o las sa doarma dezvelita. Doarme numai cu pijamalita din bumbacel obijnuita si maieut. Nu a racit niciodata de la dormitul dezvelit si nu suporta sa aiba ceva pe picioare. Cel mai greu ne-a fost cand am mers in locuri unde era mai recisor (la soacra-mea is 19 grade in casa...mie mi-era frig...dar ea nu are probleme, este obijnuita sa stea mai dezbracata si in timpul zilei). Sacul e bun daca e mica, la un an mi-i teama ca este incomod - nu este o varianta comoda pentru un adult dara pt un copil)....dar la 21 de grade nu este frig. Nu racesc de la stat dezveliti..doar daca transpira. Numai bine va dorim si multa, multa sanatate:).

Autor: gabibarta
Raspuns la: 09/01/2006 08:10:25
fiica mea se dezveleste si ea, sacul de dormit nu-l suporta, insa la noi e ff cald noaptea, 25 de grade, deci nu-i tragedie. Cand nu avem incalzire, ii dau ciorapi si bluza mai groasa la culcare sa nu raceasca.

Autor: ruxandra_sb
Raspuns la: 09/01/2006 08:16:08
Sacul de dormit poate fi o solutie.

Matei doarme de la 7 luni numai in sac de dormit.

Avem mai multi (mai ales de cand am renuntat la pampers ), din bumbac subtire, din fleece, gen plapumioara...

Smecheria la sac este sa nu fie prea gros si sa aiva o forma trapezoidala, adica sa fie larg la picioare. Asa copilul se poate misca lejer in el, se poate ridica in picioare, etc.

Matei mai doarme si intr-un "costum de Strumpf", adica un costum over-all (ca un costum de bebelush), cu fermoar, din fleece, cu talpi antiderapante, pe care i-l imbrac peste pijama. Acesta l-a primit din US, pe-aici eu n-am vazut pt copii asa mari.

Autor: andora
Raspuns la: 09/01/2006 08:27:05
Nici fiica-mea de 1 an si apr 3 luni nu sta deloc invelita. Nici macar partial, daca-i las picioarele libere si-o invelesc pe burtica nu suporta. Insa nu a racit din cauza asta niciodata, in camera fiind mai cald ca ziua, cum spuneau fetele.
Te sfatuiesc sa incerci s-o pui intr-un sac de dormit inainte sa cumperi, s-ar putea sa nu-l suporte. Gogo a mea nu suporta saculetul nici cand era bebe mic, si cu atat mai putin acum, cand simte nevoia sa se cracaneze in somn cat poate de mult si sa incalece ceva, o pernuta/un pledulet, sa stea cu picioarele mai sus.
Eu o imbrac mai bine noaptea si gata, ma impac cu ideea

Autor: aurelia1278
Raspuns la: 09/01/2006 09:03:15
Eu am reusit sa-mi bag fetita in sac pe la 1 an si jumatate, cand a venit frigul. Si ea se tot dezvelea noaptea, chiar daca o inveleam imediat ce adormea astfel incat atunci cand se intorcea de pe o parte pe alta sa se infasoare in paturica si ii lasam piciorusele afara din patura (dar cu sosete de bumbac) ca sa nu-si traga patura de pe ea cu picioarele.
A convins-o bona sa accepte sacul, imbracand-o ziua in el si laudand-o ce frumos ii sta in el.
Sacul nu este prea gros, dar nici subtire. La ea in camera sunt 19-21 de grade. Sacul trebuie sa fie suficient de lung si larg la picioare (cum s-a spus mai sus) ca sa aiba loc sa se miste si sa-si intinda piciorusele daca vrea. Cred ca lungimea necesara minima a sacului ar fi cam lungimea copilului plus 10cm. Ar fi bine sa nu fie nici prea greu, preferabil sa nu fie prea inalt la ceafa (a mea transpira daca are ceafa acoperita si de gulerul de la pijama si de sac).

Autor: mariussimiuc
Raspuns la: 09/01/2006 09:44:38
Eu am renuntat de mult la a-l inveli pe Robert,cum simte ceva in plus pe el cum se trezeste,plus ca fiind destul de cald in camera daca il mai si invelesc transpira.Asa ca il las dezvelit si nu sunt probleme.Din cate am inteles de la voi ar trebui musai invelit.De ce?

Raspuns la: 09/01/2006 09:51:38
Nu cred ca e musai sa fie invelit. Fetita mea, de exemplu, doarme mult mai bine daca temperatura in camera e mai scazuta si eu consider ca la 19-21 de grade e bine sa fie invelita. De altfel ea nu transpira in conditiile astea, se simte bine.

Autor: anamaria
Raspuns la: 09/01/2006 10:27:22
baietii mei dorm de cand sunt in saculetzi de dormit.
avem mai grosi, din prosop (astia sunt preferati! sunt din bumbac si nu transpira) si subtiri, pt vara, din finet.
pana la marimea baietelului cel mic, am gasit in magazine (second-hand, da acum am vazut ca au mai aparut si noi) iar pt cel mare am facut in casa unul, cu ajutorul soacrei mele. am ales varianta prosop la interior plus finet cu desene la exterior. ei dorm foarte linistiti in sac, nu au nici o problema, la picioare e destul de larg - ca doar nu dorm cu picioarele in spagat! se sucesc in pat 360 de grade, dorm cu picioarele pe pereti, pe jucariile de plus samd.
n-am observat sa ii deranjeze in vreun fel, iar sacii astia imi ajuta si mie sa am un somn sanatos ca altfel sa-i tot invelesti din 5 in 5 minute, si apoi cand ajungi sa pui capul pe perna sa te gandesti: 'oare nu s-a dezvelit din nou?!'

Autor: mirela alina
Raspuns la: 09/01/2006 10:48:26
Eu cred ca ei aleg cum le este bine.La noi acasa unde seara este mai cald decat ziua, Matei nu sta invelit deloc.Chiar daca il pandesc cand adoarme si il invelesc, in 2 min. este treaz si se dezveleste.In schimb cand mergem la bunici unde este mai frig(imi este frig si mie) sta invelit.
Dar nu a racit niciodata din cauza asta.

Autor: pau
Raspuns la: 09/01/2006 11:01:57
Si noi am avut pb cu descoperitul si nu mi-am dat seama pana cand,micuta mea venea noaptea la noi in pat,rece de frig, si cum intra sub plapuma adormea instantaneu.Asta a durat cam o saptamana,dupa care am schimbat plapuma,acum chiar daca scoate numai piciorusele afara cand simte ca este rece se acopera cu plapuma pana la gat si isi schimba pozitia.Nu a suportat de mica sacul de dormit,cum nu a suportat nici somnul linistit in patut care era destul de incapator,dar se tot lovea de marginea lui si se trezea.De cand doarme in patul mare la ea in camera are un somn linistit si neintrerupt pana dimineata.

Autor: mamica dulce
Raspuns la: 09/01/2006 11:17:49
si puiul meu se descopera noaptea si sigur ii este frig.De sac nu se mai puine problema de cand avea 1 an jumate-acum are 3- de plapumi mari nici atat.El are 3 paturici identice cu care il culc dar noapte de noapte e dezvelit,desi in timpul zilei nu se desparte de ele si se acopera tot timpul.Mai mult,eu dorm cu el in pat dar...dorm bustean si de multe ori il gasesc spre dimineata cu manutele reci ca gheata.In camera e cald,dar caloriferele se racesc automat de la 12 la 6 dimineata si caldura se pierde.Si oricum cand stai locului tot te ia frigul.Nici eu nu stiu ce sa fac.Cum il invelesc cum arunca de pe el in 5 minute.Daca insist se trezeste si miorlaie nervos.Care-i raul ala mai mare???

Autor: uki
Raspuns la: 09/01/2006 18:45:59

si fetita mea de 2 ani doarme tot dezvelita, in casa nu e foarte cald, insa ei ii place asa...

doar cand ii fac baita, la 2 zile, ii pun si un ciorapel in picioruse, atat, in rest, cum o pun in patut, ca un senzor, simte paturica, si o da la o parte...

Autor: anyc79
Raspuns la: 09/01/2006 21:45:24
Fetita mea are 1 an si 2 luni. In casa nu avem niciodata sub 23 de grade. Noaptea o schimb de 3-4 ori pt ca transpira excesiv. Nu sta acoperita si din aceasta cauza o imbrac cu un maieu, tricou sau un body subtire si o pijamaluta subtire peste. Ea are o afectiune cardiaca si este predispusa la bronsite sau pneumonii. Considerati ca ar fi mai bun un sac de dormit? Are sanse sa nu transpire in el?

Autor: crisiacob
Raspuns la: 09/01/2006 23:24:44
Copilul cum il cresti asa il ai. Eu sunt o friguroasa de felul meu(pentru ca am fost incotosmanita de mica) iar sotul meu doarme iarna in maieu si pantaloni scurti. Prefer sa-l calesc pe cel mic si il imbrac cu pijama dupa care il pun in patut fara nici o patura. Oricum nu o suporta.
la 1 an si 4 luni este perfect sanatos, o singura data a racit dar asta din cauza vantului de afara (a facut rosu in gat).
Codi, tu singura ai zis ca are un sac in care transpira si ca a racit foarte des pana acum. Cred ca raspunsul il ai deja. Mai bine fara sac si imbracat normal, decat cu sac si racit tot timpul

Raspuns la: 13/01/2006 14:05:13
Cand era mai mica(pana pe la 8 luni)am folosit si noi sacul de dormit apoi nu a mai vrut nici cum in el,o gaseam afara din sac.Adevarul este ca se cam incalzea in el.Acum la un an si 4 luni doarme dezvelita-nu suporta nimic pe ea.Din cauza asta toata noaptea lasam caloriferul deschis(cam 24 grade C) chiar daca noua ne este cald de numai putem!Ce am remarcat-cand ii este frig sta invelita,deci eu zic ca daca doarme linistita, asa dezvelita,sa nu-ti faci probleme.Asigura-te sa ai cald in camera!Multa sanatate si!

Autor: cattalina
Raspuns la: 13/01/2006 16:29:49
aceeasi problema o avem si noi...am luat sac de dormit si l-am desfacut ca sa poata scoate piciorusele afara dar sa aiba spatele acoperit ca doarme mai bine:)
si eu dorm cu picioarele afara asa ca il inteleg dar daca mi-e rece la spate nu pot sa dorm...
noi avem unul cu ursuleti si ii place ffff mult....asa ca l-a acceptat usor...

Autor: carmen_ardelean
Raspuns la: 13/01/2006 16:45:00
Nici noi nu dormim inveliti si...nici nu ne stresam!In casa 21-22 si dormim cu body si pijama sau trening obisnuit.Nu cred sa raceasca don cauza asta, cred ca racesc din cauza transpiratiei nocturne...

Autor: Hanuska
Raspuns la: 21/01/2006 07:00:01
la noi sunt 22 , 23 grade si dormim in sacul de dormit dar intr-un body si o pijama f subtire . avem seri cind adoarme in brate si de teama sa nu se trezeasca o lasam descoperita eventual o paturica dar nu o tine mai mult de 30 min , pina acum nu am avut probleme cu raceala.

Raspuns la: 22/01/2006 00:07:10
Multumesc tuturor pt sfaturi.
Ai dreptate crisiacob, nu a mai racit de cand nu o mai bag in sac.
M-am prins, dc am caldura mai mare noaptea , poate dormi si descoperita.
Mii de multumiri pt sfaturile voastre

Autor: laureta
Raspuns la: 22/01/2006 00:24:20
Noi dormim asa si ne este tare bine

Autor: vladhana
Raspuns la: 22/01/2006 08:31:41
Voi unde ati gasit sac de dormit? Eu am avut unul din Franta,cand era bebe mic,dar acum vreau sa cumpar si nu vad pe nicaieri.

Autor: codruta_grg
Raspuns la: 22/01/2006 09:09:58
Eu am mai vzaut postat subiectul dar numai acum am intrat. Am crezut ca vorbiti de descoperire (gasire) nu descoperire (dezvelire)...

Raspuns la: 22/01/2006 18:28:29
spune-mi laureta, e super misto sacul bebeului, dar de unde il ai si din ce material este?

Poze

Mergi la inceput

Se trezeste noaptea plangand in hohote-e normal?

Autor: ana3
Subiect: Se trezeste noaptea plangand in hohote-e normal?
Trimis la: 29/01/2006 13:50:22

La 1 an si 6 luni se trezeste noaptea(cam la 2-3 nopti) plangand in hohote(uneori si de 2-3 ori pe noapte).
Pana acum vreo 3 luni se trezea plangand ca sa manance,dar acum nu mai mananca noaptea.Ca sa taca o amenint ca vine NENEA la usa.
Cred ca am disperat vecinii.
Uneori, dupa ce-si face numarul, sta pe intuneric si se joaca/ cu jucariile din patutz.(parca ar avea insomnie)
Cat e ziua de lunga se catzara peste tot trage de toate, mai nou da in mine iar daca ii zic sa nu faca asta, devine si mai interesata sa vada rezultatul daca isi continua "munca".
Sa aiba vreo influenta faptul ca e prea "zaluda"?

Copiii arunca in joaca cu pietre in broaste, dar broastele mor cu adevarat.

Raspunsuri:

Autor: hanako2004
Raspuns la: 29/01/2006 14:02:47
buna-ana3
si la noi fetita noastra se mai trezeste uneori la miezul nopti plangand insa cred ca o fi din cauza dintisorilordurere ii trezeste din somn,fetita noastra are 1 anisor si 1 luna inca nu are toti dinti iesiti si ma gandesc ca asta ar fi singura problema ....
nu stiu mai vezi si tu la celelante mamici ce mai spun
multa bafta si un bebe sanatos

Autor: claujro
Raspuns la: 29/01/2006 14:19:03
Baietelul nostru are 2 ani si o luna si se trezeste noaptea. la incepu avea o masa de lapte, apoi i-am inlocuit-o cu ceai si acum cu apa. Noi tare am vrea s anu mai se trezeasac, sa nu-i mai dam nimic, dar plange si face circ, cum isi primeste bibele adoarme la loc. Si al nostru s etrezeste plangand.... poate a visat urat, poate e dependenta de "ceva de baut" noaptea, nici eu nu am aflat raspunsul.

Autor: alinutza00
Raspuns la: 29/01/2006 14:34:46
si david s a trezit de cateva ori plangand in hohote, f rar insa
eu il tin brate si incerc sa il linistesc, alintandu l si spanandu i ca mama il iubeste, ca nu s a intamplat nimic etc.odata am dat drumul la apa la chiuveta si auzind zgomotul s a calmat
nu cred ca e o idee buna sa il sperii cu nenea..
ce inseamna ca e prea "zaluda"?

Autor: Witchie
Raspuns la: 29/01/2006 15:23:17
Zic si eu: pune-i aproape de patut un ceas care face tic-tac. E un zgomot familiar, ii aminteste de bataile inimii mamei pe care le auzea cand era in burtica, si poate fi linistitor.

Nu-l mai speria cu nenea, baubau si alte alea. Pe termen lung e daunator!

Raspuns la: 29/01/2006 17:08:56
Buna Ana! E posibil sa fie vreun dintisor,vreun canin(astia fac asa),i-au iesit toti dintisorii?
Eu ii dau fetitei mele,de 1 an si 5 luni,in perioada in care ii mai iese vreo maseluta(3,4 zile nu mai mult),cate o lingurita de Nurofen sau Calpol numai seara pt linistitul durerii gingivale.
Daca nu este asta poate e speriat copilul de ceva.Incearca sa nu-i mai spui de nenea de la usa ca se poate speria si mai tare,incearca altfel:i-ai temperatura,vezi daca o deranjeaza ceva eu stiu,ii e prea cald sau poate frig,poate iie sete ,da-i un pic de apa sau ceai,vorbeste-i in soapta si explica-i ca afara e noapte si toti copiii fac nani,incearca si alte metode.
Nu stiu ce sa-ti mai zic?Asa a facut tot mereu sau are acum o perioada mai agitata???

Autor: bubu05
Raspuns la: 29/01/2006 18:19:58
Si Vlad se mai trezeste noaptea plangand in hohote, dar f.rar, si la fel ma gandesc ca poate il doare gingia de la dintisori sau viseaza ceva. Eu il iau in brate pana se linisteste, apoi il tin putin langa mine, ii arat ca e noapte, cateodata ii dau si putin lapte dupa care adoarme la loc. La fel zic si eu, sa nu o mai sperii cu nenea sau bau-bau.

Autor: mariussimiuc
Raspuns la: 29/01/2006 18:51:10
Si eu cred ca ar fi bine sa nu o mai sperii cu "nenea" s-ar putea sa fie si asta un motiv pt care se trezeste palngand.Dar cred ca cel mai posibil este sa-i mai apara vreun dintisor.

Autor: mitoasa
Raspuns la: 29/01/2006 19:40:27
Si noi am patit de cateva ori dar la noi sigur nu era din cauza dintisorilor avand doar 2-3 luni.Eu cred ca viseaza urat .

Autor: Babisa
Raspuns la: 30/01/2006 08:43:29
Cred ca ideea e sa o calmezi asigurand-o ca nu e nimic care s ii faca rau ,nicidecum sa o sperii cu "nenea",sa nu cumva sa ramana cu senzatia ca oricand poate veni nenea peste ea noaptea si ca e acolo la usa...am sa incerc pe cat posibil sa fac asta,dar te cred ca uneori disperarea te face sa spui ce nu trebuie.Si a mea se mai trezeste ,mai rarut ce-i drept....dar ca incepe sa faca des treaba ast ,adica imi prinde slabiciunea intr-o seara si a doa seara repeta faza doar pt ca stie ca se duce mami sa o ia in brate ,nu o mai iau ,doar ma duc ,o mangai usor pe caput ,ii spun ca mai e acolo si totul e ok (are 1.2 ani...nu intelege e ii spun dar faptul ca ma vede...)apoi ies din camera,ea se mai scanceste putin si adoarme la loc.Cel mult face treaba asta si urmatoarea seara,cand vede ca nu da rezultat,renunta sa se mai trezeasca aiurea.

Autor: SimonaU
Raspuns la: 30/01/2006 10:48:01
Citeste aici despre astfel de probleme http://parentcenter.babycenter.com/refcap/bigkid/gsleep/67319.html.

Autor: mihaela.c
Raspuns la: 30/01/2006 11:51:57
Nu cred ca e normal sa se trezeasca asa. De regula copiii au o problema cand se trezesc plangand atat de tare. In cazul nostru, cel mai des se trezeste plangand cand are dureri de stomac iar o lingurita de debridat rezolva problema in 90% din cazuri.

Daca teama de ceva e cauza trezirilor, atunci sa o sperii cu "nenea" sau altceva inseamna sa pui gaz pe foc. In general, sunt si eu de parere ca nu are sens sa le creezi spaime aiurea, ca si mamicile care au scris mai sus.
Poate n-ar strica sa o iei cu tine in pat o noapte-doua, sa vezi daca-i merge mai bine.

Autor: mihaela agh
Raspuns la: 30/01/2006 12:55:44
Si noi ne confruntam cu aceeasi prblema. Diferenta e ca Daria are 9 luni. De aproape o luna se trezeste noaptea plangand. uneori si 2-3-4 ori pe noapte. Nu mamanca, uneori bea putin ceai si adoarme la loc. Eu zic ca sunt dintisorii.
Probabil ca si fetita ta are o problema. Cat despre faptul ca da in tine desi tu ii spui sa nu faca asta, cred ca e normal - e la varsta la care incep sa fie fascinati de efectul neascultarii asupra noastra. Poti incerca s-o ignori in momentele in care da in tine si dupa, sa-i arati ca esti suparata pe ea si sa simta asta - nu-i vorbi cateva minute, nu-i raspunde daca te striga etc. Ar fi frumos sa le spunem - "nu ai voie asta..., sau - nu e frumos sa faci asa..." si sa aiba rezultat. In mintea lor totul e mai simplu - dau in mama si ridica vocea, sau ma cearta. Ideea e ca ea intelege si exerseaza efectul pe care comportamentul ei il are asupra ta. Daca o ignori probabil in scurt timp va renunta.

Autor: Karina
Raspuns la: 30/01/2006 14:32:04
Si baiatul meu de 3 ani se mai trezeste din cind in cind noaptea, e drept nu asa des, dar niciodata nu l-am speriat... Eu cred ca mai bine o mingii, o tii de mina, o asiguri ca esti linga ea si-i spui ca nu lasi pe nimeni sa-i faca vreun rau. Poate o convingi sa-ti spuna de ce plinge. Eu l-am intrebat pe Bogdan de ce plinge, dar nu mi-a spus niciodata nimic, dar eu cred ca viseaza ceva urit, altfel nu-mi explic. Dupa ce-l mingii, il invelesc si-l tin de minuta, adoarme la loc.
Cit priveste datul in tine, aceasta este o "etapa". Important e sa incerci s-o faci sa inteleaga ca nu e voie. De exemplu eu nu-l mai bag in seama daca face ceva rau sau il amenint ca ma duc in piata si cumpar alt baietel, mai cuminte . Bineinteles ca nu tine intotdeauna...

Poze

Mergi la inceput

Program de somn si joaca pentru bb de 4 luni

Autor: sirimie
Subiect: Program de somn si joaca pentru bb de 4 luni
Trimis la: 27/06/2005 18:26:08

Care este un program sanatos de somn si joaca ziua pentru un bebelus de 4 luni? Noi avem un program care ocupa toata ziua si nu prea se repeta si nu stiu cit e de bine:

- ora 6 - prima masa
- cind e cald tare la amiaza (in prognoza..), iesim in parc de pe la 8 la 10. In parc de obicei doarme
- cind nu e cald tare doarme la el in patut si inainte de masa de la 10 il spal in lighean
- ora 10 - a doua masa
- cind e cald tare ziua, sta singur cu caruselul si pina la urma doarme (pentru ca mama lui are multa treaba cu scuturat pat si spalat biberoane si altele) iar inainte de masa de la 14 il spal in lighean
- cind nu e cald tare ziua, iesim in parc de la 12-14
- ora 14 - a treia masa
- acum ne jucam si vorbim, cind nu este el obosit si doarme sau nu sint eu foarte obosita si dorm
- ora 18 - a patra masa
- iesim in parc intre 20-21
- ora 21 sau 21:30 - baie
- ora 22 - a 5-a masa si somn de noapte

Orele sint bineinteles schimbatoare, citeodata se trezeste la 7 dimineata si totul e decalat, citeodata ploua si nu iesim decit mai putin in parc. Si timpul de joaca impreuna este destul de mic.. Care este un program bun pentru un bebelus de 4 luni?
Raspunsuri:

Raspuns la: 29/06/2005 12:13:05
nu se poate generaliza la micuti ca de ex. la copii mai mari. Ceea ce poti face: Ora mesei de pranz, ora de baie sa fie la aceeasi ora in fiecare zi (ex. 14 si 21). Chiar daca nu-i faci program strict (ex. la un copil alaptat nici nu se poate) dar are niste repere fixe in viata lui de care are nevoie. In rest fiecare program e bun pe care il face. Oricum pana reusesti sa instalezi un program, deja trebuie schimbat, pentru ca va dormi mai putin. Pe la 12-18 luni probabil va trece la un somn/zi, si atunci poti sa-i faci un program mai "normal".

Autor: ellinia
Raspuns la: 29/06/2005 13:11:31
Sirimie, programul tau e ideal fata de cel pe care-l avem noi. Si eu tot un bebe de 4 luni care chiar acum chiraie de zor in brate la mine . Prima masa e in jur de 7 si e de lapte, apoi pe la 10,11 suc si de aici totul s decaleaza ptr ca dupa suc i se poate face foame ori la o ora, ori la trei! Mai avem apoi o masa de lapte si apoi ne chinuim cu supica si nu-i place! Ca sa nu mai zic ca daca plec de langa el ne stiu toti vecinii. Si nici nu l-am alintat sau tinut in brate, cred ca are fitze. Cu iesitul afara si noi cand e mai racoare, iar baitza nu-i la ore fixe, atunci cand am timp. In rest, daca as putea sa stau langa el tot timpul si sa-i cant si sa ne jucam...In patutul lui numai noaptea. Nu reusesc sa-l invat cu program oricat m-as chinui.

Autor: Shobo
Raspuns la: 29/06/2005 14:19:07
pai cam asa e si programul nostru desi eu il alaptez exclusiv si e muult mai greu sa-i faci program cu sinul .
insa tot cam asa edoar ca noi iesim o sg. data afara, seara 18-19-20, cam asa si baie 21 cu masaj si papa pe la 21:30-22 si apoi somnic.

mai sint zile cind mergem de dim pina seara in parc ca e departe si mergem cu masina si stau pe la umbra numai sa nu vin ac ca altfel nu merita deplasarea. ii dau tzitzi in parc si e ff ok. pampaersi la noi si n-avem treaba.

noaptea dormea ff bine, insa de vreo sapt asa nu stiu ce are ca se trezeste ii dam suzeta si imediat adoarme. dar asta e de vreo 3 orin in intervalul 12-6. dar e ok si asta daca nu cere papa neaprat. vom vedea mai incolo cind trecem si noi pe formula care e mult mai satioasa si poate ne ajuta sa dormim mai bine.

Raspuns la: 30/06/2005 08:27:43

Eu zic ca e bine cum faci. Numai sa nu treci la formula numai pt. ca e mai satioasa pt. ca nu-i asa!!! Laptele tau se adapteaza perfect cerintelor, cantitativ si calitativ. Mai sanatos asa pt. BB, si mai comod pentru tine. Pana la 6 luni nu are nevoie de altceva! Pupici

quote:
Originally posted by Shobo

pai cam asa e si programul nostru desi eu il alaptez exclusiv si e muult mai greu sa-i faci program cu sinul .
insa tot cam asa edoar ca noi iesim o sg. data afara, seara 18-19-20, cam asa si baie 21 cu masaj si papa pe la 21:30-22 si apoi somnic.

mai sint zile cind mergem de dim pina seara in parc ca e departe si mergem cu masina si stau pe la umbra numai sa nu vin ac ca altfel nu merita deplasarea. ii dau tzitzi in parc si e ff ok. pampaersi la noi si n-avem treaba.

noaptea dormea ff bine, insa de vreo sapt asa nu stiu ce are ca se trezeste ii dam suzeta si imediat adoarme. dar asta e de vreo 3 orin in intervalul 12-6. dar e ok si asta daca nu cere papa neaprat. vom vedea mai incolo cind trecem si noi pe formula care e mult mai satioasa si poate ne ajuta sa dormim mai bine.

Autor: Shobo
Raspuns la: 30/06/2005 10:40:42
A,nu, Gabi, 6 luni clar ii dau sin exclusiv. sa vedem dupa ce mai facem. dar probabil fiindca m-am obijnuit deja cu atitea nopti cu somn intrerupt incit nu ma va lasa inima si-i voi cit va vrea, poate pina la 1 an daca nu ma va musca rau cu dintii .
azinoapte de exp. mi-a facut o surpriza si a dormit super de la 22 la 7 cu o singura cerere de suzi pe la 4 dim. dar chiar ca pe aai n-o mai pun acum.

Autor: ako
Raspuns la: 29/07/2005 13:40:37
salutare....
sunt proprietara 'unica' a 2 pushtani de 4 luni si jumatate. tinand cont ca, acum o saptamana, am reinceput job'ul...am incercat sa le fac un program fix privind mesele si baitza. deci...
I-a masa - 6,30-7,00 -dim
II-a - 12
III-a 16
baitza la orele 19
aIV-a - la 20
recunosc, in asa zisa stabilire a programului m'au ajutat si ei...:)
mancam, deocamdata, doar laptik, Milumil 1, cate 230 ml la fiecare masa
plimbarile afara sunt, cand cond. meteo permit, de la 10 la 12 si de la 16 la 18,30
-------------------------------------------------------------------

Autor: gangurici_licurici
Raspuns la: 29/07/2005 15:38:38
La 4 luni nu prea ai ce program sa-i faci, mai ales daca e si alaptat la cerere. AL meu si-a facut singur programul de mese si somn, adica la un moment dat a inceput sa-si mareasca intervalul dintre supturui, sa doarma mai mult noaptea. Acum eu nu stiu daca toti copii fac asa, poate am avut noi noroc.

Autor: alessia105
Raspuns la: 29/07/2005 18:03:19
Noi mai avem cateva zile si facem 5 luni ....Dar programul nostru e neschimbat de la luna ....

7-8 prima masa
8.30-9 somnic
12.30-13.00 ne trezim ....cand e cald facem o baita scurta in piscina ...( de vro juma de ora) si papam cate ceva
apoi pe la 15.30-16.00 mai papam un pic si apoi iar o repriza de somn
18-18.30 trezit mancat jucat ..etc etc etc
pe la 21.00 baita de seara ( de fapt inotul de seara ) si masa de seara
pe la 22.00-22.30 in pat la culcare ....pana la 7-8 a doua zi...
am uitat sa spun ca noi stam la curte ...hai sa ii zicem la tara... si stam in curte si ne jucam non stop cand e frumos

ii merge de minune acest program...la 4 luni avea 8 kg...63 cm..sta in fund de la 3 luni, ba chiar azi dimineata l-am gasit in popou in patut ...a si avem 2 dintisori de la 4 luni si o sapt cam asa ceva ...progamul si l-a format singurel .(cu Sebi a fost un adevarat cosmar cand era bb ptr ca nu dormea ...nici macar nici cand era bb de cateva zile)
Eu cred ca fiecare copil isi are "tempoul" sau de crestere si normal ca si "programul "sau ...atata timp cat e sanatos ,voios si fericit totul e perfect!

Autor: andrruzza
Raspuns la: 29/07/2005 18:11:59
program??
la noi nici o zi nu seamana cu alta..

Autor: try
Raspuns la: 29/07/2005 23:05:33
Si noi am fost in categoria "fara program" mult timp, pana pe la 5 luni cred, cand am inceput diversificarea. Ma rog, era orientativ, insa inainte de 4 luni nu-mi aduca aminte sa fii avut incercar ide program. Reprizele de somn de peste zi nu erau la aceleasi ore. Cam singura regula era sa nu-l culc dupa 6 seara. Ritualul de culcare a fost insa intotdeauna in vigoare. Odata inceputa diversificarea a intervenit si programul. Bine, el era un pic schitzat dinaitne, insa dupa ce am inceput diversificarea a rpins contur mai bine. Pai pot spune ca programul care-l are copilul tau il are alex al meu si acum la 9 luni. Trezire la 7 - lapte. Masa de dimineata la 10. Culcare la 11. Sculare la 1-2 si masa de pranz. Apoi iar culcare la ora 4. Masa de seara la 6-7. La 8:30 baita si laptic. Somn intins toata noaptea.

In general bebelusii isi schimba des programul in primul an de viata. Depinde foarte mult si de temperamentul bebelusului si de capacitatea mamei de a intui tendintele copilului. Dar dupa 6 luni in general se contureaza un program, cat de cat macar.

Autor: Gavrilia
Raspuns la: 30/01/2006 22:01:05
Buna
Am un baietel de aproape 4 luni si de la aproape 2 luni si-a format singur un program:

Seara baitza la 19.00-19.30 si apoi masa si somnic pana a doua zi la ora 08.00-08.30 (bineinteles ca se trezeste noaptea la 2-3 ore sa pape,dar deoarece doarme cu mine nu simtim nimic amandoi );
In timpul zilei doarme cate 15 -20 min la fiecare ora si jumatate!

La inceput m-am speriat de cat poate dormi tinand cont ca pana la 2 luni nu dormea decat 15 min poate 20 de minute noaptea la mine in brate sau la sotul meu (din cauza colicilor, cred!).Acum il mananca foarte rau gingiile si e cam agitat de pe la 20.30 pana pe la 23.00 si apoi de pe la 03-04 dimineata, insa nu se trezeste - doar plange in somn.

Credeti ca o sa o tina asa mereu? caci tare mi-ar placea .Am uitat sa mentionez ca il alaptez exclusiv; inca nu am inceput cu sucurile si nici cu altceva!

Poze

Mergi la inceput

De 2 zile nu a dormit deloc ziua!!!

Autor: alondra25.2006
Subiect: De 2 zile nu a dormit deloc ziua!!!
Trimis la: 31/01/2006 18:36:39

De 2 zile,bebelusa mea Alice nu doarme ziua.Luni a atipit jumatate de ora,iar marti o ora jumate,adunate.Sunt disperata!Ce sa fac.Sunt f. obosita,mai bine zis epuizata psihic si fizic.Noaptea a dormit mai bine,a mai marait in somn,dar eu daca am dormit 3,4 ore. Ma trezeam mereu cred ca din cauza oboselii.
Sper ca la noapte va dormi,caci si ea e tare obosita.Am incercat sa o adorm,dar plange incontinuu,asa ca m-am lasat pagubasa,decat sa se chinuie am preferat sa o plimb prin casa,si sa ma joc cu ea.
A auzit cineva de ceaiul de foita de ceapa ca sedativ,calmant impotriva colicilor?Bebelusa mea are doar 3 luni,e normal sa doarma asa putin ziua?Este in aceasta stare de cateva zile.

Raspunsuri:

Autor: koalitza
Raspuns la: 31/01/2006 19:26:18
Puiutul nostru a avut acelasi comportament pe la 2 luni si s-a dovedit pana la urma ca foamea era de vina. Il alaptam si cred ca nu se mai satura; dupa un biberon de lapte praf a dormit baiatul cateva ore.

Autor: roxisialexia
Raspuns la: 31/01/2006 19:30:34
Nu te alarma si la mine a fost la fel pina recent....daca o alaptezi ai grija ce mananci ....sa excluzi laptele care ii produce colici....iti recomand sa ii dai CALMA BABY de la Erba Vita cate 3ml de trei ori pe zi....Cat despre ceaiul despre care tu intrebi nu stiu nimic dar nici nu iti recomand.Pediatra mea a spus ca atita timp cat doarme noaptea sa nu imi fac griji.Iti doresc nopti linistite

Poze

Mergi la inceput

Nu mai doarme la el in pat

Autor: Andra28
Subiect: Nu mai doarme la el in pat
Trimis la: 31/01/2006 10:28:03

De aproximativ 10 zile, Alexandru, in varsta de 2 ani nu mai vrea sa doarma la el in pat. Patutul lui este lipit de patul nostru si ma trezesc noaptea cu el peste mine, il pun la loc si din nou aceeasi poveste. De cateva zile, chir nici nu mai adoarme acolo. Imi arata cu mana patul mare si spune: "aici".
Avea un catelus de plus cu care dormea noaptea, i-am explicat ca el plange noaptea singur in patut si degeaba. Ieri i l-am luat, l-am ascuns si i-am spus ca l-a luat "mosul" si ca il aduce inapoi numai dupa ce doarme la el in patut. Drept urmare, aseara s-a culcat tot cu noi in pat si la intrebarea "catelul cu cine doarme?", mi-a raspuns ca doarme cu "Mosul".
Spuneti-mi si mie ce-as putea sa mai fac ptr ca nu ma incanta ideea de a dormi cu noi in pat.

Autor: leeloo2004
Raspuns la: 31/01/2006 13:11:21
Sunt si eu curioasa ce raspunsuri vei primi - baietelul meu de 18 luni nu mai doarme la el in pat (care e la el in camera) de la virsta de 10 luni... Am incercat si sa-i aduc patutul lui la noi in camera si sa-l lipesc de patul nostru - nimic... Prin urmare dormim toti 3 in patul mare...

Raspuns la: 31/01/2006 13:31:15
Si noi am avut cam aceeasi pb cu patutul,dar micuta se trezea de cate ori dadea cu manutele in stinghia de la patut.Atunci am mutat-o in patul mare la ea in camera pe la 1an jumate si de atunci doarme singura in patul ei in camera ei si este super incantata.Acum are 3 ani si stie ca fiecare doarme in patul lui,si in camera lui.

Autor: ionela-roxana
Raspuns la: 31/01/2006 13:45:49
Zau ca e o problema.....trebuie sa fii foarte tare de ingeri sa insisti sa ramana in patutul lui.La noi a inceput mult mai devreme sa indrageasca patul nostru.Si acum ne chinuim sa-l facem sa doarma in camera lui dar tot cu el langa noi ne trezim.
La intrebarea ce cauti aici?Raspunde: Pai....,vreau sa dorm cu tine si cu bb din burtika!!!

Sunt curioasa daca ne va vinde cineva un pont...cum sa tinem copii departe de patul conjugal!!
Adevarat este ca e minunat sa vezi inimioarele astea mici imediat ce deschizi ochii..... dar ar fii mai bine pt toata lumea daca ar ramane in camera lor sau macar in patutul lor.

Noi am incercat si cu muzica pt copii....dar nu a functionat.Ba chiar cochetam cu ideea unei plasme mici (pt economie de spatiu) in camera lui....poate asa va sta acolo la desene si adoarme.
Astept si eu cu interes solutii.
Precizare: Are tendinta sa doarma in camera si patutul lui doar cateva ore...apoi vine la noi.L-am mutat in pat normal in camera lui la varsta de 1 an.

Autor: Andra28
Raspuns la: 01/02/2006 07:32:28
Haideti fetelor mai experimentate, dati-ne si noua un ajutor ca suntem mai multe care avem aceasta pb!!!!

Autor: diadaniela
Raspuns la: 01/02/2006 08:35:01
Nu stiu ce sfat sa va dau ,dar sunt cam in aceeiasi situatie cu voi.Numai ca fii-mea nu doarme cu noi in pat ci dormim amandoua in camera ei.Eu as vrea sa o las singura dupa ce adoarme,dar nu-mi vine ca m-am obisnuit sa dorm cu ea.Tot mi-e frica sa nu cada din pat,sa nu se dezveleasca etc.Asa ca incercati sa nu ii lasati sa doarma cu voi ca va fi jale.Nu stiu cum!

Raspuns la: 01/02/2006 10:40:20
Dupa cum v-am spus mai sus in raspuns,micuta s-a obisnuit sa doarma singura in patul mare la ea in camera.Si noi am avut cam o saptamana o problema,ca noaptea venea intre noi in pat,si cum punea capul pe perina adormea pe moment.Eu nu am putut de cand era mica sa dorm cu ea in pat,imi era tot timpul in subconstient"daca ma intorc peste ea si se sufoca"?.Cum ajungea in patul nostru o luam frumos si o duceam la ea in pat.Dimineata eram terminata dupa cateva ture de acest fel pe noapte.Doar la ea in camera era aprinsa veioza si pe tot locul intuneric si ajungea pana in pat intre noi,urcandu-se pe ca capatul coltarului. Am intrebat dr ei daca nu cumva este"somnambula",cum punea capul pe perina si sforaia.Dr ei mi-a spus ca poate se descopera ii este frig si cand ajunge sub plapuma calda adoarme asa repede.Au si ei o perioada in care simt singuratatea si vin langa noi.I-am schimbat plapuma mai groasa si de atunci nu mai avem pb.Prima data cand am lasat-o sa doarma sg am pus jos langa pat o plapuma groasa in caz de "aterizare",dar nu a fost cazul si am renuntat repede.Acum singura imi cere sticluta de bb si merge in patul ei sa faca nani.Va doresc multa rabdare,incercati si nu cred ca nu veti reusi.

Autor: enn
Raspuns la: 01/02/2006 14:38:52
Andra, simpatic mai e Alexandru al vostru ! Mi-a placut mult replica cu Mosu' :-)
În rest, avem aceeasi problema. Morcoveata al nostru (2) nu mai vrea sa adoarma la el in pat, decît în patul mare, "pe locul lui tata", pe cît posibil cu mama alaturi. La asta mai renunta uneori, cind il amenint ca-l bag în sacul de dormit.Dupa ce adoarme, il mutam la el în pat, care e lipit de al nostru. Acolo doarme linistit pina pe la 6, cînd revine la noi ca sa dea trezirea. Comportamentul asta a inceput cînd a fost sotul bolnav cu viroza intestinala si a dormit citeva nopti pe canapea, ca sa fie mai aproape de baie :-( Asta a fost insa pe la mijlocul lui decembrie....Un alt motiv ar putea fi faptul ca sunt insarcinata si se simte oarecum amenintat. Nu stiu nici eu....
Pe moment, pentru noi e okay si asa, dar ar fi si mai bine daca s-ar intoarce la el in pat. Voi încerca sa-i spun ca nu mai citesc povestea cu marul, daca nu merge in patul mic - ca la noi vacuta nu mai e de actualitate, ci cartea cu povesti.

Autor: denizel
Raspuns la: 01/02/2006 15:07:25
Am mai scris asta parca la alt topic, deci scuze pt. cine citeste a doua oara:)
Pe baietelul nostru(6 ani), l-am invatat sa doarma la el in patut de cand era bebe mic. Cand a facut vreo 4 anisori a inceput sa-si doreasca sa doarma la noi in pat. Atat de tare isi dorea, atat de frumos ne ruga, incat eu am cedat pana la urma si il lasam sa vina la noi in dormitor de cate ori ne roaga(aproape!). Mie mi s-a parut ca pana la urma nu e un sacrificiu asa mare si, oricum in cativa ani nu-si va mai dori el sa doarma cu noi si vom regreta sutele de dati cand ne ruga sa-l lasam sa vina la noi.
Am facut totusi o intelegere: se culca la el in camera si, numai daca se trezeste sa faca pipi vine la noi. S-a tot intamplat sa nu se mai trezeasca pana dimineata, iar acum, la rugaciunea de dinainte de culcare spune: te rog Doamne, sa-mi vina sa fac pipi la noapte, ca sa pot dormi si eu putin cu mami si cu tati.
Isi doreste atat de mult si e asa de scump si dragut, ca mi se pare o cruzime sa nu-i facem si pofta asta:)

Autor: pako
Raspuns la: 01/02/2006 15:08:12
Andreea mea nu mai doarme in camera ei de la 9 luni(acum are 18 luni).Dar f. curios a fost cand a venit soacra-mea la noi in vizita acum o luna...i-am montat patul de oaspeti in camera Andreei si a zis ca daca tot doarme langa patutzul Andreei sa o dam si pe ea.Si uite asa Andreea noastra a dormit 5 nopti la ea in patutz cu soacra-mea in camera.Am incercat si eu dupa ce a plecat soacra...vaaaiii, da' ce a stat??!!cum vedea c-o pun in patul ei, cum se agata ca o mainutza de mine.

Asa ca am zis sa mai asteptam si cand o implini 2 ani si ceva...sau atunci cand o invata si ea sa vorbeasca si sa perceapa mai bine lucrurile am s-o momesc.
Ma gandeam sa-i schimb patul sau sa-l ornez cu ceva , ceva care s-o atraga...ma gandeam la un baldakin, himel, o perdea de printzesa care sa-i acopera patutzul...ceva de genul asta.Sau sa coloram amandoua patul cumva si sa-i spun ca tr. sa doarma in el...

Autor: madalinad
Raspuns la: 01/02/2006 15:31:25
noi am trecut prin chestia asta si, sper eu, am rezolvat-o... serban (2 ani) se trezea noaptea de n ori, readormea (sau nu) in brate asa ca in fiecare noapte ateriza la noi in pat... si asta se intampla la o ora din ce in ce mai apropiata de ora de culcare, asa ca nici nu adormeam bine ca il luam cu noi in pat... asa ca intr-o noapte am decis sa-l lasam sa urle un pic, dupa care l-am luat in brate si am incercat sa-l convingem sa adoarma la el in patut. evident, raspunsul era invariabil "nu". l-am pus in pat si am stat langa el cele 3 ore cat a urlat pana sa adoarma, l-am mangaiat si am vorbit cu el. noaptea urmatoare s-a trezit din sfert in sfert de ora cu urlete, "mama/tata unde e?", in a treia seara s-a trezit de vreo 8 ori, apoi de 4, de 2 si... au trecut mai putin de 2 luni de atunci si doarme la el in patut, toata noaptea! sigur, nu noapte de noapte, se mai trezeste el dar una peste alta am rezolvat-o... deocamdata. i-am explicat intre timp ca patut frumos ca al lui si cearceaf cu ursuleti nu are nimeni... ideea e ca am avut foarte multa vointa si am pus piciorul in prag, ca o luam razna! andra, nu aveti cum sa-i dezlipiti patutul de al vostru? cred ca ar fi bine...

Autor: LORELAI ANCA MORARIU
Raspuns la: 01/02/2006 22:23:51
In Canada - care este tara de emigrare (unde sunt atâtea natii sunt si multe traditii si obiceiuri diverse)- a dormi sau nu cu bb în pat este considerata o simpla problema de traditie: "câte bordeie atâtea obiceie". Bb Gabi a dormit linistita singurica în patutul ei - în camera ei - de când a venit de la maternitate si pâna la 13 luni si jumatate... când a început gradinita si a început sculatul în timpul noptii si plânsul disperat dupa mami! Am încercat cu re-adormit în brate si pus în patut... a mers un timp... dupa care a învatat sa reziste eroic împotriva somnului doar ca sa ramâna la mine în brate... Ei - n-a mai rezistat eu - care a doua zii trebuia sa ma duc vesela-voioasa-si-odihnita la servici! Asa ca bb Gabi a ajuns în patul mare cu mami si tati. Au fost câteva nopti în care s-a mai sculat sa ne verifice (ne striga: mama! tata!) daca suntem acolo lânga ea... si când s-a lamurit ca suntem alaturi de ea s-a cuibarit frumos ca un puiut cuminte între noi si a adormit la loc. Acum - la aproape 19 luni - tot cu noi doarme. Este foarte linistita, vesela, calma, confidenta - stie ca nu va fii "alungata" din cuibul caldut al patului familial! Da - pat familial este un termen pe care l-am învatat în Canada de la consultanta mea în lactatie! Este patul în care se cuibaresc si se rasfata puiutii alaturi de cei mari. "Cuibusorul de nebunii" al nostru (mami&tati) a fost re-localizat în livingroom :-) Când se va simti destul de mare sa vrea ea însasi camera ei si patutul ei (pe la vreo 3 ani) atunci puiutul îsi va "lua zborul" din cuib... Pâna atunci suntem fericiti sa ne gugulim si sa ne alintam toti trei în patul mare...

Autor: enn
Raspuns la: 02/02/2006 08:57:28
Da, ne-am gindit si noi ca solutia ideala ar fi sa cumparam un pat familial mare, avînd în vedere ca de la vara va trebui sa incapem 4 în el.....Totusi, pentru ca e agitaret si are tendinta sa se culce pe orizontala, dînd cu picioarele exact în directia burtii mele, as prefera sa doarma la el în patut. Mai ales ca are si patutul lipit de al nostru.
Saptamîna viitoare, de ziua lui, von scoate gratiile de la patut, poate asa se va lasa convins mai usor. Pentru ca el în general nu mai vrea sa fie mic, refuza si scaunul înalt, vrînd mereu pe "locul lui tata".

Autor: laura_cafea
Raspuns la: 02/02/2006 15:25:04
Buna fetelor

Sa va spun ce metoda am adoptat eu ca sa nu dormim toti in pat, l-am mutat in patul de o persoana la el in camera pt ca ala mic devenise destul de mic si seara adormim impreuna.......iar dupe ce adoarme ma strecor si plec din camera lui....

nu doarme in patut

Subiect: nu doarme in patut
Trimis la: 08/02/2006 23:21:01

La fel ca si Mona B, am o problema cu fetita mea de un an si trei luni referitoare la dormitul in patut.Eu am obisnuit-o sa doarma in patut, iar dimineata o aduceam cu mine in patul mare care se afla tot in camera ei.Si asa s-a obisnuit sa dormim amandoua pana tarziu, ea refuzind categoric a mai dormi in patut.
Acum eu ma gandesc ca nu mai am nici o reusita in incercarea cu patutul, dar oare e bine daca as lasa-o singura in patul mare?
Mi-e frica sa nu cada in somn, chit ca ea se stie cobori si urca din patut, dar noaptea..., sau cand mai plange noaptea dupa ceai, voi ce ziceti? Puteti sa-mi dati niste sfaturi?Multumesc

Raspunsuri:

Autor: ramona71
Raspuns la: 09/02/2006 01:50:08
am cam aceeasi problema ca si tine!Fetita mea are 2 ani si 6 luni.A dormit intotdeauna ca si fetita ta,la inceputul noptii in patutul ei iar mai apoi in pat cu noi.Dar acum am schimbat apart.cu unul mai mare,are camera ei si am sperat ca lucrurile se vor schimba.Dar de undeIn primul rand treb sa ma duc cu ea sa o culc,O mut apoi in patul ei iar pe la 2 noaptea o vad cu ursuletul si perna ca vine,toata ciufulita,la mine in pat.Ce e de facut???Cred ca e destul de mare ca sa mearga singura la culcare si sa doarma in patul ei...Daca este vreun medic pediatru pe aici sa ne dea si noua un sfatSau mamicile cu mai multa experienta.Am rasfatat-o prea mult?

Raspuns la: 09/02/2006 07:24:31
Salutare Codi!
SI eu am aceeasi problema cu fata mea la fel de virsta puiutei tale.Nu stiu nici eu cum sa fac....Abia am invatat-o sa doarma in patut .Acum doarme ziua la ea in patut dar la fel si la mine...face o 1/2 de noapte la ea si apoi o i-au cind plinge peste noapte la noi in patut....
Cred ca tre sa avem rabdareee,multa rabdare ca o sa doarma si la ea acolo pina la urma...
Eu n-am ca sfat sa-ti dau fiindca si eu sunt in aceeiasi situatzie..

Raspuns la: 09/02/2006 08:06:01
Apropo de rasfatz si rabdare.
Cateodata trebuie muuuulta, da muuulta rabdare.

Nepoata mea, la aproape 6 ani, tot nu vrea sa doarma in camera ei..

Eu recunosc, n-as avea atata rabdare. Si nici sotul drag.
Noroc ca am luat masuri din timp, respectiv nu l-am culcat decat in patul lui.

Autor: ereso
Raspuns la: 09/02/2006 08:37:57
Dragelor !!!
Nu va suparati ca va spun dar faceti mari greseli, daca chiar vreti sa va invatati copiii sa doarma singuri.
Nu vreau sa fac pe atotstiutoarea, pe noi ne-a invatat cum sa procedam doctora copilului nostru si s-a dovedit a avea mare dreptate.
Cu cat copilul este mai mic, cu atat va fi mai usor !!! Noi l-am mutat singur in camera de la 6 luni si niciodata nu a dormit cu noi in pat ! - au fost cateva exceptii majore cand avea febra foarte mare si atunci a dormit cu mine.
Iata cateva dintre REGULILE care trebuie aplicate:
1. copilul va considera o stare normala cea cu care adoarme... mai exact, daca adoarme cu cineva langa el se va astepta sa se trezeasca tot cu cineva langa el. Concluzie: daca il culci si apoi il muti, cand se va trezi va plange si nu va mai dormi.
2. ca sa il culcati singur (atunci cand este mai marisor - daca nu ati facut-o la timp) intai il asezati la culcare si voi va faceti treaba in continuare, el trebuie sa va auda si atunci cand va va chema ii spuneti ca aveti treaba si inca nu puteti veni. O sa adoarma mai greu dar va adormi.
3. nu ii spuneti povesti pana adoarme, este acelasi lucru ca la pct. 1
4. daca se ambitioneaza copilul este foarte indicat sa nu cedati. El va sti ca daca insista obtine ce vrea si va profita de asta !!!
5. trebuie sa aveti vointa. Nu va lasati intimidati de plansete si vorbe de genul "terorizez" copilul. De fiecare data trebuie sa il linistiti cu o voce blanda dar in acelasi timp sa fiti fermi pe pozitie !

Autor: cristina22
Raspuns la: 09/02/2006 09:28:17
si eu, de la 7 luni l-am culcat singur in camera lui.N-a dormit niciodata cu mine in pat!!Ce mai, ca la carte...! Dar, cum a implinit 2 ani si un pic, se da jos din pat noaptea si vine la noi, iar de doua saptamani, spune EU DORM CU MAMA IN PATUL MAREEE!!, si nu va povestesc ce urlete in timp de noapte daca incercam sa-l mutam in camera lui. Mai nou doarme tati in camera lui si eu cu strumful in patul mare...HELPPP!!

Autor: daniella4
Raspuns la: 09/02/2006 09:40:48
Si Alexis (1,2 ani) doarme cu mine in pat..obiceiul a ramas de pe vremea colicilor cand trebuia leganat...acum trebuie sa o aiba pe Suzi in guritza..daca o pierde e jale, se trezeste..asa ca mi-e mai comod sa i-o dau cand dormim in patul mare...

...deci..kupilul n-are nici o vina..in cazul nostru, fireste..e mai comod pentru noi asa!

Autor: Candy
Raspuns la: 09/02/2006 10:13:28
Ah, deci nu suntem singurii care nu dormim in patut! Eric are acum aproape 1 an si o luna si refuza cu incapatanare sa doarma in patutul lui, aflat langa patul nostru. Ziua se mai joaca in el, il folosim pe perioade scurte ca tarc si ca masa de infasat, dar noaptea nici nu se pune problema! Noi initial am avut de gand sa-l culcam in camera lui, in ideea asta ne-am luat si babyphone.
El s-a nascut cu un hidrocel congenital si dr-ii ne-au recomandat sa nu-l lasam sa planga ca sa i se inchida canalul, asa ca pana la 5-6 luni a dormit intre noi, in patul mare, mai ales ca sugea de cateva ori noaptea. Am incercat sa-l pun de multe ori adormit in patut, dar dupa cateva ore (maxim) se trezea si tipa ca din gura de sarpe, plans cu sughituri si spasme, pana se inrosea tot. Si are un sonooooor!
Acum se trezeste o singura data pe noapte si suge un pic, iar apoi adoarme.
Din cate vad nu prea sunt sperante sa se rezolve de la sine problema, ba dimpotriva!

Autor: aurastanciu
Raspuns la: 09/02/2006 21:35:32
si eu am crezut ca baiatul nu vrea in patut dar de fapt eu nici nu incercasem sa il las in patut sa doarma. il culcam pe picioare, iar apoi, din comoditate, il lasam in pat cu noi si bietul copil se foia toata noaptea. acum doarme in patut minim 10 ore pe noapte

Autor: alexa si mami
Raspuns la: 10/02/2006 00:49:16
si alexa tot cu noi in pat doarme de pe la 8 luni. cind am fost in concediu, asta vara, a dormit cu noi in pat, iar acasa nu a mai vrut la ea.
speram sa remediem situatia in viitor.

Autor: ereso
Raspuns la: 10/02/2006 08:07:45
Intrebare:
Va este sau nu afectata intimitatea conjugala din cauza faptului ca copilul doarme cu voi ?

Raspuns la: 10/02/2006 12:25:04
Draga Ereso...da bine le mai zici...
Recunosc cu mina pe inima ca am gresit ca n-am invatat-o mai demult sa doarma in patut dar incerc sa-mi tin nervii in friu acum ...cind are 1 an si 3 luni.
Acum doarme ziua la ea in patut dar seara cind o culc adoarme linga mine si apoi o stramut la ea in patut...dar se trezeste peste noapte si plinge cu hohote si n-am ce face tre s-o iau cu noi in pat.
O singura data a adormit la ea in pat ...dupa o baie buna si un lapte cald si am lasat-o sa se foiasca vreo ora in patul ei ....iar eu stateam si ma uitam la tv in timp ce ea se foia acolo...ba muta pernele....ba se ridica ...ba se culca cu capul pe perna..si intr-un tirziu a adormit....
Dar ,repet a fost o singura data asa fiindca n-am prea avut eu rabdare sa stau atit cu ea in camera ca sa adoarma ....
n-am avut rabdare...dar poate mai incerc....tu ce ma sfatuesti sa mai fac acum daca nu e prea tirziu

quote:

Autor: mira_m
Raspuns la: 10/02/2006 14:20:22
A mea a dormit pana la un an si jumatate la ea in patut, nu au fost probleme, adormea singura si neleganata.
Acum insa vrea la noi in pat si doarme de-a curmezisul, nu putem nici noi dormi bine, e o tarasenie intreaga!
Cum o pun in patutul ei parca o pun pe ghimpi.
Eu sper sa creasca si sa intelega ca nu poate dormi cu noi!

Autor: Tia
Raspuns la: 10/02/2006 14:44:19
mare chinuiala si la noi. cand avea 2 luni am zis sa incercam si noi sa-l lasam sa urle. dupa 5 minute era vanat si crispat de atata plans, nici vorba sa se potoleasca. atunci am zis ca nu mai fac asa ceva.. prin urmare nu adoarme niciodata singur la el in patut si nu ne place acest lucru. seara e simplu ca papa pana cade lat si il punem in patut. ziua insa, e un intreg circ, singura metoda e plimbatul cu scaunul de masa (ca are rotile).. ce sa zic! nebunie mare! din fericire nu-i mai place in brate, cand era mai mic adormea numai in brate. dar nici metoda asta cu scaunul nu ne place. alta problema: daca se trezeste noaptea, si de catva timp a reaparut acest lucru (crezusem ca am depasit momentul), nu mai adoarme decat la noi in pat :( e fantastic, il pui in patut si se smiorcaie, il muti in patul mare si cade lat :( am inceput si noi sa ne interesam, se pare ca bb au tendinta de a-si muta resedinta in patul parintilor si ma ia groaza ca nu vreau sa se obisnuiasca asa. cum sa procedez? sa-l las sa planga iar? chestia e ca a inceput sa se ridice in picioare si se batzaie si plange pana scoala tot blocul :( am uitat sa spun, avem 7 luni acum! la 4-5 luni era mai bine, zau! am cand scriu imi vine sa rad, dar noaptea

spuneti voi, parinti care ati depasit momentele acestea, cand incepe bb sa adoarma singur in patutul lui?

Autor: asi
Raspuns la: 10/02/2006 15:09:13
Nu cred ca exista o reteta pentru toti.
Eu l-am lasat pe Razvan cand avea 4 luni sa planga si adormea plangand.Mi se rupea sufletul.Asta a dura cam o saptamana si seara il puneam in patut si adormea singurel.Peste zi au continuat concertele cam 2 luni.Cand a invatat sa se ridice dura pana adormea la amiaza si 1 ora.Eu il urmaream prin crapatura usii.
Noaptea am preferat sa ma duc la el si sa stau langa patut(s-a intamplat si de 10 ori pe noapte) decat sa il iau langa mine(era solutia cea mai simpla).
Cred ca am resusit asta pentru ca l-am culcat(cel putin pana la 1 an) la aceeasi ora si cu acelasi tabiet.
E foarte important sa nu cedati nici macar odata.
Acum e marisor si as vrea sa il culc cateodata cu mine la amiaza dar mi-e frica.

Autor: omi308
Raspuns la: 10/02/2006 16:04:26
Si eu care imi faceam probleme ca sunt singura mamica care nu-si culca copilul in patut. Eu pana pe la 5 luni am culcat-o in patutul ei dar dupa, cand a mai crescut de cate ori adormea si o puneam in patut se rasucea si se lovea de lateralele patutului si se trezea. Si iar o luam si iar o adormeam si iar o puneam la loc si tot asa pana cand deja a patra sau a cincea oara o lasam sa doarma in pat cu noi. Unde doarme si in momentul asta. Si desi este greu uneori si desi - "intimitatea imi este afectata" - totusi cand ma uit la ea cum doarme ca un ingeras uit si de oboseala si de tot.
Sincer uneori stau si ma gandesc ca poate copii nostri sunt mai destepti decat noi si ne transmit un mesaj pe care noi nu il intelegem. Asa cum noi vrem sa fim tinuti in brate de soti sau sotii, atunci cand dormim,sa ne simtim iubiti si protejati poate ca si ei vor sa fie tinuti in brate, rasfatati si sa se simta in siguranta in bratele noastre. Asa ca deocamdata fiica mea doarme in patul cel mare si va rog sa ma credeti ca tot nu este destul de mare pt ea, iar noi cand dorim intimitate ne mutam in sufragerie.
Sincer nu stiu daca este f bine sau nu dar atat timp cat fetita mea are un zambet pe fata eu consider ca este f bine indiferent de ce zice medicul sau psihologul.

Raspuns la: 10/02/2006 16:46:51
ereso, sa stii ca ai mare dreptate, este afectata intimitatea, dar parca si eu m-am obisnuit sa dorm cu ea

Autor: MihaT
Raspuns la: 10/02/2006 22:33:55
Alexia cand era mica de nici o luna ,plangea cum o asezam in patut.Pediatra tot ma sfatuia ca trebuie lasata in patut chiar daca plange,ca nu va pati nimic daca plange si ca daca nu o obisnuiesc acum de mica nu va mai dormi in patut.Si va spun ca mare dreptate a avut.Cand plangea mergeam la ea ,vb. cu ea bland,o linisteam dar nu o luam din patut si uite asa sa obisnuit sa stea si sa doarma in patut.Acum are 1 an si doarme numai in patut si chiar si ziua sta si se joaca.
Nu va lasati intimidati de plansul lor ,sunt tare smecheri. Numai ca acum la un an ,un an si ceva este cam tarziu sa-i mai invatati.

Autor: crisia76
Raspuns la: 11/02/2006 08:24:56
Eu am obisnuit-o de mica de cand am adus-o de la spital sa doarma in patul ei. La inceput nu adormea bine inteles. Ma apuca si 1 noapte pana o adormeam. Asta pana am obosit eu si am lasat-o pur si simplu in patut sa adoarma cand o vrea. Si nu va spun ca a bazait ea ce a bazait pana la urma a adormit fara leganari, bataieli ca incepuse barbatul sa o legene pe picioare ca eu am zis ca asa ceva nu fac. Azi asa maine asa, uite ca s-a obisnuit in patut si pe la 4 luni am dus-o in camera ei unde doarme si ziua si noaptea. Seara o duc in patutul ei si chiar daca nu adoarme imediat nu face scandal pentru ca stie ca trebuie sa doarma. Pot zice ca asta mi-a iesit insa nu ma pot lauda cu altele cum ar fi mancarea. Se sclifiseste de numa, numa. Dar asta e alta poveste...Nu exista copilul perfect, nu
Cris, mama lu' Iepurix

Autor: Natasa
Raspuns la: 11/02/2006 10:53:12
Pina acum vreo luna eram si eu experta la dat sfaturi :) Baietelul meu a dormit din prima noapte singur in patutul lui, fara leganat sau alte minuni. Dupa o luna l-am mutat singur in camera si a dormit fara probleme. De cind a facut un an, se culca la fel, singurel si fara mofturi. Numai ca pe la 4 noaptea se scoala, e odihnit si in forma maxima si nu-l mai ia somul pina la 6. EL nu vrea cu noi in pat, vrea companie linga patutul lui, numai ca am inceput sa cedem, chiori de somn si sa-l luam cu noi in pat. Toata speranta mi-o pun acum in venirea primaverii si in tinutul cit mai mult pe afara, ca altfel, orice am incercat a dat gres. La 4 ii suna lui ceasul si s-a terminat cu somnul.

Poze

Mergi la inceput

de cind culcam bebe pe perna noaptea?

Subiect: de cind culcam bebe pe perna noaptea?
Trimis la: 01/02/2006 15:54:33

de pe la 8-9 luni i-am cumparat puiului meu o saltea speciala pt copii, care nu e nici prea tare, dar nici moale nu e...acum, in toate aceste luni, l-am lasat fara nici o perna...eu stiam ceva de 18 luni, dar nu sint sigura...n-as vrea sa-i deformez coloana, sau sa-i creez alte probleme, dar mi-e tare mila de el ca doarme cu capu pe salteaua aia ...voi cum ati facut?

Raspunsuri:

Raspuns la: 01/02/2006 16:26:58
Perna i-am luat cu putin inainte de a implini 2 ani. pana atunci...pe saltea. Si mie imi era mila de el, dar ma gandeam ca nici nu stie cum e cu perna daca nu a dormit niciodata si pe de alta parte mi-era mai teama sa nu-i deformez coloana.

Autor: printze
Raspuns la: 01/02/2006 16:49:45
puiuta mea doarme cu noi in pat, de fapt jumatate de noapte la ea in patut si jumatate in patul nostru. si tot timpul statea pe pernele noastre, ceea ce nu era deloc bine. am luat deci pernite mici, din alea umplute cu vatelina, care dupa prima spalare se aplatizeaza si e foarte incantata sa doarma pernita ei. nu cred ca pot face rau fiindca sunt plate.

Autor: Kittycat
Raspuns la: 01/02/2006 17:10:34
Noi nu am culcat-o niciodat pe perna. Nici nu vad care ar fi rostul, ca oricum de multe ori o gasesc cand se trezeste cu capul in partea cealalta a patutului, deci oricum n-ar dormi ea cu capul pe perna.

Raspuns la: 02/02/2006 15:48:27
mersi fetele, asa e, si el se zvircoleste prin pat...doar ca ma gindeam ca i se aplatizeaza capu!!!!...o sa-i iau o perna cu vatelina, sa stea cu picioarele pe ea....

Autor: narcisa
Raspuns la: 02/02/2006 16:03:03
Daca e pernutza din aia plata de nici macar jumatate de cm grosime si 40x60 poti sa-i pui linistita, cu sau fara e tot aia.
Patrick spre 3 ani a inceput sa foloseasca pernutza; in schimb Vivien care a fost mai maricica dintotdeauna de pe la 6-8 luni a folosit pernutza, dar e asa de plata, ca e aproape inexistenta. Oricum ar fi cerut-o singura dupa 1 an si un pic, ce vede la fratiorul ei musai sa foloseasca si ea.
narcisa

Autor: asi
Raspuns la: 02/02/2006 16:11:55
Eu i-am dat lui Razvan o perinita micuta si foarte plata pe la 1 an jumate.E mai mult de forma decat utila dar doarme cu capul pe ea.

Raspuns la: 02/02/2006 17:23:30
Am citit intr-o revista de mamici ca nu e indicata perna decit dupa ce bb trece in patul mare, altfel exista pericol de sufocare.

Mai, si alti bebelusi se intorc noapte in pat? E linistitor amanuntul asta

Perna de cand?

Autor: ixxi
Subiect: Perna de cand?
Trimis la: 06/02/2006 20:43:25

Fetita mea face in curand un anisor si ma intreb de la ce varsta trebuie un copil sa doarma pe perne?

Raspunsuri:

Raspuns la: 06/02/2006 21:26:20
Uite:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57202&SearchTerms=perna

Sau poti da o cautare si gasesti f multe subiecte pe tema asta.
Pupici!

Poze

Mergi la inceput

Viseaza urat?

Autor: roxi23
Subiect: Viseaza urat?
Trimis la: 02/02/2006 21:25:00

Bebelul meu are aproape 4 luni si, de ceva vreme, viseaza urat, sau cel putin la concluzia asta am ajuns eu pt ca noaptea se trezeste plangand ft tare. Initial am crezut ca il doare burtica sau altceva dar, dupa ce il iau in brate si il linistesc pret de cateva minute, adoarme...
Ce parere aveti de asta?

Raspunsuri:

Autor: roxana1974
Raspuns la: 02/02/2006 22:21:51
avand in vedere ca se linisteste atat de repede dupa ce-l iei in brate si daca doarme dupa aceea fara probleme, ar putea fi o explicatie ... altfel, io zic ca e prea mic ca sa aibe "pitici pe creier" adica doar sa vrea in brate...

Autor: georgi75
Raspuns la: 02/02/2006 23:13:44
Eu cred ca totusi are colici. Faptul ca il iei in brate si tace poate fi o explicatie. Cand bebitza mea avea colici, o dezveleam la burtica, ma dezveleam si eu si o lipeam de mine. Da rezultate f. bune si atunci cand sughite. Incearca si tu.

Autor: roxi23
Raspuns la: 03/02/2006 20:35:34
Va multumesc pentru raspunsuri! Colici sigur nu are, intrucat am observat schimbari ale mimicii fetei atunci cand il tin in brate si el doarme! Zambeste, strange ochisorii sau se incrunta ca si cum ar visa urat si ar plange in vis... Nu stiu daca reusesc sa exprim in cuvinte ceea ce vreau sa spun de fapt...

SUSPINA NOAPTEA...VISEAZA URIT???

Subiect: SUSPINA NOAPTEA...VISEAZA URIT???
Trimis la: 04/06/2006 08:03:38

Fetelor...,nu stiu ce sa cred de ceea ce se intimpla ...
Fetita mea de 1 an si aproape7 luni este racita de 2 zile si a facut in prima noapte febra de 40 cu 2 si datorita otetului si-a revenit la normal peste zi,insa a doua noapte numai cit imi cerea apa..apa apa....si visa urit rau de tot ca suspina toata noaptesi toata noaptea ii faceam cruce....si seara ii fac cruce impreuna cu ea...
Nu stiu de la ce poate sa aiba cosmaruri...??

Raspunsuri:

Autor: aissa
Raspuns la: 04/06/2006 09:57:10
Creierul lor inregistreaza peste zi foarte multe imagini, senzatii, sunete si uneori se manifesta aceasta "oboseala" prin vise. Si a mea viseaza mereu, tot geme in somn, ba chiar de cateva zile am renuntat la aparatorile de la pat dupa ce 2 nopti la rand se trezea cu capul sub ele si dadea din maini ca si cum s-ar apara de ceva, se speria...
Eu ii vorbesc usor si o mangai sau o tin de manuta, incerc sa o fac sa nu se trezeasca sa nu-i sara somnul.
Daca zici ca cere apa...vezi totusi sa nu aiba si febra si cosmarul sa fie manifestarea bolii. Daca simti ca e rece nu o trezi, eventual ia-o in brate....

Raspuns la: 04/06/2006 15:34:56

quote:
Originally posted by aissa

Creierul lor inregistreaza peste zi foarte multe imagini, senzatii, sunete si uneori se manifesta aceasta "oboseala" prin vise. Si a mea viseaza mereu, tot geme in somn, ba chiar de cateva zile am renuntat la aparatorile de la pat dupa ce 2 nopti la rand se trezea cu capul sub ele si dadea din maini ca si cum s-ar apara de ceva, se speria...
Eu ii vorbesc usor si o mangai sau o tin de manuta, incerc sa o fac sa nu se trezeasca sa nu-i sara somnul.
Daca zici ca cere apa...vezi totusi sa nu aiba si febra si cosmarul sa fie manifestarea bolii. Daca simti ca e rece nu o trezi, eventual ia-o in bra

Draga mea Aissa,sigur nu avea febra ca am pipait-o mereu si am stat cu ea aproape toata noapte in brate....

N-am inteles ceva...daca simti ca e rece...sa n-o trezesc....??????
Fa-ma sa inteleg!!!!

Raspuns la: 04/06/2006 18:29:06
Ma refeream exact la ce ai spus si tu, sa o pipai sa te asiguri ca nu are febra. Deci daca e rece, doar viseaza si nu ai de ce sa o trezesti.

Raspuns la: 05/06/2006 07:41:36
Mersi frumos Aissa,insa acum pot sa-ti spun ca si-a mai revenit...azi noapte a fost mai bine....

Autor: silvana_salajan
Raspuns la: 05/06/2006 14:00:23
Andrei al meu a plins si suspinat noaptea cand am incercat sa-l duc la gradi la 2 ani. Suspinatul la el a fost din cauza emotionala. Mai patim asa cand e bolnav. Dupa ce se face bine, o sa-i treaca.

Poze

Mergi la inceput

Este normal sa doarma atat de mult ?

Autor: miruna28
Subiect: Este normal sa doarma atat de mult ?
Trimis la: 31/01/2006 12:56:57

Bebe are 3 luni si jumatate ; si la aceasta varsta are urmatorul program : se culca seara pe la 11, se trezeste dimineata la 7-8, papa si se culca la loc pana la 11-12; mananca si pe la 1-2 (adica sta treaz max 2 ore) pica de somn; uneori doarme si 4 ore, si tot asa pana seara, nu sta treaz mai mult de o ora jumatate, maxim 2.
In prima ora dupa ce se trezeste, se joaca, e activ; dupa vreo ora si jumatate incepe maraiala ; ii dau suzeta si in 5-10 min adoarme.
E normal sa doarma atat de mult la varsta asta ? Asa a fost de mic.....dar acum a crescut, nu ? Sa aiba ceva ? Pe 14 februarie face 4 luni si mergeam cu el la vaccin; credeti ca e cazul sa mergem mai devreme doar sa vedem de ce e asa somnoros ? In rest e ok, activ, creste, are cam 6 kg, daca nu mai bine....
Astept parerile voastre si va multumesc !
Raspunsuri:

Autor: koalitza
Raspuns la: 31/01/2006 13:20:33
Bebelusii, de obicei, dorm mult cand se dezvolta. Dar asta mai poate fi un semn al lipsei fierului. Poate bb nu retine fierul in organism si atunci trebuie ajutat cu niste picaturi.

Autor: anemona
Raspuns la: 31/01/2006 15:06:59
La varsta de 3 luni, copiii dorm in medie 15 ore din 24 (cam 9 ore noaptea si 6 ore ziua). Daca faci o suma a intervalelor de somn si ajungi la ceva de genul asta, n-are rost sa-ti faci griji. Daca totusi depaseste cu mult limita asta, poate ar fi bine sa consulti un medic.

Autor: miruna28
Raspuns la: 02/02/2006 07:54:10
Doarme cam 9 ore noaptea si vreo 7 ziua....

Autor: simodina
Raspuns la: 02/02/2006 23:00:24
Am gasit date intr-o Enciclopedie Larousse pentru parinti din '93, sper ca nu s-au razgandit intre timp cum s-au razgandit cu diversificarea:
1-4 luni: 16-18 ore cu pana la 9 ore fara intrerupere noaptea dupa 3 luni.( deci stai linistita, esti in grafic)
4-8luni: 14-18 ore din care noaptea intre 9 si 12 ore.

Pana la 5 luni si Serban dormea tot cam la 2 ore ziua, dar un singur somn de 3-4 ore, in rest cate juma' de ora.

Poze

Mergi la inceput

Cum se adoarme bb?

Subiect: Cum se adoarme bb?
Trimis la: 28/01/2006 23:34:05

Cum reusiti sa-i adormiti pe bblusi?
La mine nu merge decat in brate in pozitie verticala si plimbata. Ma intreb oare este posibil sa adoarma si singura si daca da cum?
Am incercat dar nu va spun ce plinge mititica si de atunci am renuntat. Ce sugestii aveti?
Multumesc mult.

Raspunsuri:

Autor: marius
Raspuns la: 28/01/2006 23:46:25
Eiii iata ca nu am gresit in subiectul precedent. Deci devine chinuitor... Problema e simpla de tot. Problema esti TU. Daca nu vei pune copilul in patut si "dopuri" in urechi vei ajunge sclava ei in scurt timp.
Cum poate sa doarma? Pai o pui in pat si o lasi sa planga. Se va plictisi rapid vazand ca nu o mai ia nimeni in brate daca face "oac". In fapt asta face. S-a invatat:
Dac "oac" si repede sare mamica si ma ia in brate.
Daca indrazneste sa ma puna jos e suficient sa fac "oac" si iar ma va lua in brate. Daca nu ma ia am sa fac de doua ori "oac oac". Sau chiar de trei ori "oac oac oac" si imi voi atinge tinta.
Roxana, wake up daca vrei sa ai nopti normale. Lasa copilul in pat si baga-ti degetele in urechi. Acum e mai greu o zi doua dar se va dezobisnui de acest tertip altfel nu ai zile bune si mai ales nu ai nopti bune. Nu uita ca si tu obosesti psihic nu-ti face viata grea singura fii un pic mai hotarata. Copilul nu are nimic daca plange din acest motiv. Daca nu ii este foame, daca este curat, nu este bolnav lasa-l jos.

Autor: RaluD
Raspuns la: 29/01/2006 00:07:43
Pentru inceput, ai putea incerca un scaun din acela leganator pentru bblushi, o linisteste pe Alexia si intrucatva o suplineste pe mami.
Incet-incet, renuntati si la ala, ca sa nu se legene mai tarziu.
Eu recomand si suzi, noi avem (Ina, adica) si suntem o bblusha foarte linistita si vesela. Bbii simt nevoia sa suga.
Cu Emi (2 ani si 4 luni) am avut suzi si am renuntat la ea la 1 an si 4 luni fara probleme, iar acum are niste dintisori ca niste perlutze, nu i-a prins rau deloc.
Marius are dreptate, o ai langa tine doar de 2 luni, nu-ti vine s-o lasi jos sa planga, dar vei vedea ca nu pateste nimic.

Raspuns la: 29/01/2006 07:59:39
Petra adormea singura la inceput, de pe la 4 luni, gata. Am incercat si eu sa o las sa planga, dar plange mult si tare (zgomotos) si nu se opreste. Asa ca eu nu o pot lasa sa planga. Mai bine o ia-u langa mine in pat si o adorm la san (asta deocamdata). Vedem ce va fi!!!

Raspuns la: 29/01/2006 08:01:44
Am uitat sa iti zic, peste zi dormim in carucior.... Si cu suzeta.

Raspuns la: 29/01/2006 08:22:51
Ralu, nu vrea suzeta...o da afara una doua...am incercat sa o adorm si in cosulet dar degeaba....in carucior nu sta nici afara decat daca doarme asa ca......am foarte mult de furca....si
Marius poate ca eu sunt problema....dar nu e vb de oac simplu ci cu lacrimi mari si mult mult tipat si se inroseste de atita plins...se si ineaca ....si daca pateste ceva?

Autor: madabv
Raspuns la: 29/01/2006 09:20:48
Nu sunt de acord cu Marius, chiar deloc. Eu nu mi-am lasat niciodata bebita sa planga ( are 8 luni acum)si chiar nu vrea deloc in brate. Eu as vrea sa o tin in brate sa o alint si sa o pup si ea nu vrea.Chiar ma oftic cateodata, imi spun ca alti copii vor numai in brate se ea nu.Cu somnul in primele 6 luni cat am alaptat : o adormeam la san, nu mi-era greu sa o pun la san; am si leganat-o pe picioare, dar nu mereu, avea ea momente cand nu voia sa adoarma altfel.De vreo cateva saptamani adoarme singura, in patutul ei sau in pat langa mine, trebuie doar sa o tin de manuta sau sa ma vada langa ea.
Asa ca, Marius, la noi nu se potriveste teoria ta. De fapt e mai usor sa spui "las-o sa planga" decat sa faci asta. Eu nu am avut niciodata inima sa o las sa planga. Mi-am spus " e copilul meu, il iubesc si fac totul pentru el"

Autor: marius
Raspuns la: 29/01/2006 10:01:44
Roxana: nu pateste nimic. Una e sa planga atunci cand are probleme si alta sa planga cu scp de santaj. Plansetul este diferit. Daca face astfel ia-o in brate cateva secunde (nu minute!!) parca vad ca imediat ce se simte in brate ii trece ca prin farmec si las-o jos in patut iar va incepe dar las-o mai mult jos decat sus adica a pacali a dezobisnui. Plansetul ei este unul de protest de santaj sunt convins 100%.
"si daca pateste ceva?" De ce eram sigur ca vei intreba asta sau cel putin vei gandi astfel? Nu pateste nimic. Iti faci tu viata grea singura atata tot.
madabv: aceeasi tipologie des intalnita mai ales la primul copil si in primele luni.
"Eu nu am avut niciodata inima sa o las sa planga."
Da-moi voie sa spun ca nu e chestie de inima ce de slabiciune dupa mine. A plange din motive bazate pe santaj nu tine de o problema in sine ci de exploatarea situatiei. Mai tarziu se vor transforma in adevarate "piese de teatru".
"Eu as vrea sa o tin in brate sa o alint si sa o pup si ea nu vrea.Chiar ma oftic cateodata."
Asa cum spuneam nu functioneaza nu pentru ca nu ar functiona ce pentru ca TU a decis astfel, cauza esti TU si in acest caz.
Unul din efecte:
Dupa 8 luni doarme uneori singura insa:
"trebuie sa o tin de manuta sau sa ma vada langa ea." Cu paranteza ca se vede clar ca se inceaca diminuarea acestui impediment real dupa mine prin folosirea cuvantului "doar" in exprimare
"trebuie doar sa o tin de manuta sau sa ma vada langa ea."

Am scos intentionat acest cuvant initial tocmai pentru a sublinia ceea ce se "vede" si prin cuvinte.

Sper sa nu supar pe nimeni reprezinta strict opiniile mele.

Raspuns la: 29/01/2006 10:13:55
Mai sunt si nu sunt de acord cu tine, Marius. Am inteles punctul tau de vedere si stiu ca santajul face rau la nervii parintilor. E clar ca autoarea subiectului e o mamica ce-si iubeste mult puiul si ma recunosc in faza cu "nu pot sa o las sa planga".
Dar, citind subiectul cu regurgitatia si avand convingerea ca numai cine a trecut prin asta stie cat e de chinuitor ii dau dreptate ei.
Pentru ca zice ca o adoarme la verticala (tocmai ca sa nu verse). Daca ar pune-o jos si ar incepe sa planga ar vomita, ar trebui schimbata si ea si eventual si patul si ar lua de la capat procesul de "adormire". Asa o adoarme in brate si pune copilul linistit la somn.
Si ca sa va linistesc, depinde mult de copil. Eu am adormit-o luni de zile plimbata si tinuta la verticala si acum (si asta de mult timp) adoarme singura in camera ei. Cu suzeta (de care nu stiu cand scap), cu jucarele, se mai ridica si arunca suzeta sau ceva ca sa ne cheme, dar NU adoarme daca e unul din noi in camera. Asa ca se poate.

Raspuns la: 29/01/2006 10:41:00
De acord cu Marius.

Si Matei a adormit singur de la inceput si pana acum.

De fapt in primele saptamani adormea inca inainte de a apuca sa-l punem in cosuletz. Apoi am inceput sa-l punem treaz fiind, ca sa se obisnuiasca sa adoarma singur si nu cu leganat, cantat, dansat & Co.

Cateodata se mai rasfata si mai bazaia un pic, dar nimic de amploare. Oricum bebelusii mici nu pot plange prea mult, obosesc repede si adorm.

Cand era bolnavior si foarte agitat si nu putea sa adoarma nicicum, apelam la suzi. Pe care i-o scoteam apoi dupa ce adormea, ca sa nu devina dependent la somn de ea.

N-am avut nici o problema cu somnul. De la 4 luni doarme noaptea neintors. Se trezeste noaptea numai cand este bolnav.
Iar seara (si dupa-masa, in general) se duce cu placere la culcare. Ba chiar ne spune ca este obosit si ii este somn si ca vrea sa faca nani, in patul lui.

P.S. Nici in perioada colicilor nu am avut probleme deosebite. Dar il tinem dupa fiecare masa vreo 10 minute la verticala, cu burtica lipita de noi, sa de aerul afara. Apoi salteaua era putin ridicata (bagata o caramidea dedesupt). Si dormea intr-o parte (cu un sul la spate), asa nici nu riscam cu regurgitarea.

Raspuns la: 29/01/2006 10:41:18
Eu am auzit diferiti copii cum plang. Unii plang incet. Pe acestia daca ii lasi 5 minute nu cred ca au ceva. Petra in schimb racneste. Daca as lasa-o atata sa planga ar putea face laringita. Si eu am incercat treaba cu lasatul sa planga, dar 10 minute nu se oprea. Tot zic ca mai incerc, dar.....nu pot.

Autor: madabv
Raspuns la: 29/01/2006 13:53:39
Marius, sa stii ca nu mi se pare mare greutate sa o tin de manuta ca sa adoarma. Poate tie ti se pare mare lucru dar mie nu. In momentul in care am ramas insarcinata am fost constienta ca odata cu bucuria si minunea de a avea un copil vin si greutatile. Nu am facut un copil ca sa-mi fie tot mie bine. Si sfaturile pe care le dai sa stii ca nu au aplicabilitate universala, copiii sunt diferiti si aceeasi metoda nu functioneaza la toti.

Raspuns la: 29/01/2006 14:06:48
Eu, ca si Ruxandra, am culcat copila de la inceput in patutul ei, cu suzeta, ii porneam si caruselul muzical daca era prea agitata, o mangaiam pe frunte, pe spate, pe burtica si adormea. A mea totusi a avut probleme cu somnul, pana la 1.5 ani s-a trezit de 3-5 ori pe noapte, ba ca vroia sa bea ceva, ba ca-si pierduse suzeta prin pat.
Incet-incet, nu a mai fost nevoie de mangaieri (ba chiar imi dadea mana la o parte ca nu putea sa adoarma) ci numai de prezenta cuiva in camera. Dupa un timp, a renuntat si la asta (tocmai daca vedea pe cineva dadea sa-si ridice capul sau chiar sa se ridice in picioare). Acum adoarme singura-singura. Cateva saptamani a vrut un ursulet sa doarma cu el, apoi a vrut acel ursulet si un catelus, apoi ursuletul si 2 catelusi. Intr-o seara i-a aruncat pe toti trei din pat si de atunci doarme iar singura. Dar musai 3 suzete: gura si 2 maini.
Ah! Si inca o chestie. Cand era mica-mica, 2-3 luni, m-am trezit la un moment dat ca incepe sa planga daca o lasam jos din brate in patut. In urma "investigatiilor" am aflat ca socrii mei, cand era "tura" lor (adica incercam sa prind si eu o ora de somn intre mesele ei) o tineau numai in brate. Am interzis chestia asta, cu argumente clare: copilul meu nu plangea la pusul in pat, acum de cand o tineti voi in brate non-stop plange, deci imi faceti copilul sa planga! In cateva zile s-a potolit.
Bebelusii, intr-adevar, de cele mai multe ori obosesc de plans si adorm. Plansul chiar ii elibereaza de tensiuni. Evident, pe perioade de timp rezonabile.

Autor: impreuna
Raspuns la: 29/01/2006 15:23:53
Uite aici o discutie asemanatoare care te-ar putea ajuta:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64765

Autor: alondra25.2006
Raspuns la: 29/01/2006 16:24:41
Sa stii ca bebelusii trebuie lasati din primele zile sa adoarma singuri,luati in brate doar cand sunt hraniti si atat.Chiar daca maraie putin le va trece repede deoarece nu sunt invatati cu tinutul in brate,si vor adormii singurei in patut.Daca pierzi aceste prime clipe,si vor vedea ce bine e la mami in brate,nu se vor mai dezvata, decat cu mult chin atat pt.tine mamico,cat si pt.copil.Asta a fost problema mea:dupa nastere m-am mutat cu sotul la mama sa ma ajute cateva luni,caci era tare micuta,asa ca daca maraia putin,"-Dute s-o iei in brate ca plange",cand mama cand tata imi spunea acest lucru,daca n-o luam eu,o lua ei in brate,si asa am ajuns pana la 2 luni tinand-o non-stop in brate,cand eu,cand sotul,si pe rand mama,tata,sora mea,si iarasi o luam de la capat,caci se plictisea.A fost un cosmar,mai ales noaptea,plangea de se inrosea la fata,si n-o puteam lasa asa, trezea toata casa.Insa de cand a implinit 2 luni si cateva zile,a inceput sa se cuminteasca,a inceput sa gangureasca,atat de frumos incat imi vine sa o mananc.Acum o mai i-au in brate,dar cand am treaba o las pe perna mea ridicata la 30 de grade,si in timp ce-mi fac treburile vorbesc cu ea.Cand ii este foame se agita si ma anunta,si cand ii este somn la fel.O i-au pe picioare cu perna si o legan cam 35 min.,o si tin de manute pana adoarme.

Autor: loreen
Raspuns la: 29/01/2006 16:46:05
Hai sa-mi dau si eu cu parerea dupa ce-am citit argumente pro si contra plansului la copii ca forma de disciplinare...
In primul rand trebuie sa ai un copil cooperant ceea ce este pur si simplu loterie...
La prima fata toat mi-au mers din prima,dormea singurica in pat,de la o luna chiar toata noaptea,isi papa laptele si nanai fara comentarii,apoi tot procesul educational a fost muly simplificat dat fiind faptul ca era foarte cooperanta,desi ea nu stia asta...
In schimb cea mica de cand am nascut-o nu a inchis un ochi pana nu am luat-o in brate eu,adica ca sa va faceti o idee de la 11,40 ora nasterii pana seara pe la 22,30...Sa nu-mi spuna cineva ca era santajista ca-mi dau demisia din meseria de parinte...apoi cat am stat i spital cu ea nu a dormit in spatiu deschis,adica patut,doar pe mine si in permanenta incojurata de bratele mele...Si acum la 9 luni adoarme tot pe mine dupa care o pun in patut...si pana dimineata e somn de voie
Am incercat metodele spartane de a lasa copilul sa planga ...este un plans jalnic,plin de lacrimi de varsaturi in acelasi timp...si de fiecare data...am renuntat pentru ca nu pot chinui copilul,sa doarma stresat,infometat si inlacrimat doar pe motiv ca-si "bate joc de mine"...astea-s riscurile...
Si fac parte din categoria parintilor care spun deobicei "eu te-am facut...te iubesc si te ador...dar educatia este eductie"...insa nu toti copii se comporta conform sabloanelor...
Iar acum nu pot incepe serviciul exact din cauza legaturii prea stranse dintre mine si copil...cand nu sunt langa ea efectiv sufera,e greu de inteles si poate unele mama rad si spun "auzi si la asta...mofturi"

Raspuns la: 30/01/2006 10:55:47
In principiu sunt de acord cu Marius. Spun in principiu, pentru ca oricat iti iubesti copilul, cand petreci de 3 ori pe zi cel putin o ora (daca nu mai mult) tinandu-l in brate sa adoarma, la un moment dat te lasa nervii. Si macar de ar continua sa doarma cand il pui jos, dar Matei se trezea cum incercam sa-l asez in patut, si o luam de la capat. Jur ca la un moment dat nu am mai putut (sa nu mai zic ca de cateva ori m-am speriat rau de tot ca de ametita ce eram dupa atat invartit cu el in brate era sa cad pe jos, cu tot cu copil). Singurul amendament ar fi ca se recomanda sa aplici metoda aceasta a controlled crying pe la 6 luni, nu mai repede.
Si inca niste lucruri, din proprie experienta: atata timp cat l-am adormit in brate, nu dormea bine, se trezea frecvent (si nu neparat de foame), era mai agitat, mai iritat... de cand a invatat sa adoarma singur (a plans cateva seri, dar pe urma s-a rezolvat, si sa spun drept pana reuseam sa-l adorm cam tot atat plangea si in brate, asa ca...) doarme bustean, nu se trezeste noapte deloc, doarme cam 11-12 ore, si ziua inca 2 ore la amiaza.
Cred ca fiecare parinte isi stie limitele, asa ca daca poate si vrea sa-l tina in brate sa adoarma si la 3 ani, foarte bine (desi nu-s convinsa ca e bine si pentru copil, dar asta e alt subiect), daca alege sa-l obisnuiasca sa adoarma singur, iarasi bine.

Raspuns la: 30/01/2006 11:32:09
La inceput am patit si eu ca tine gangurici de era sa cad din picioare....pentru ca, ca si la Loreen fata mea din maternitate urla i se spunea "tipatoarea" tot etajul o stia....si acum am reusit sa nu mai doarma pe mine...ideea e urmatoarea : nu e vb ca nu vreau sa o tin in brate ci cum sa o fac sa faca nani singura.

Autor: ancutzathree
Raspuns la: 30/01/2006 12:19:53
tzinutul bblusului in bratze contribuie la o buna dezvoltare psihica si fizica,metoda"controled crying" se poate aplica doar dupa varsta de 6 luni!deasemenea in vest se recomanda tzinerea bblusului cat mai mult in bratze in primele luni de viatza!
si alex al nostru doar leganat adoarmea pana de curand,cu cat creste e tot mai cuminte, acum daca il pun in patic in sacul de dormit adoarme singur neleganat ceeace pana acum n-am reusit,daca-l puneam in patic plangea de zici ca-l puneam pe aragaz
eu il adormeam astfel:il punem intr-o plapumica cu mainile inauntru si il plimbam (in pozitzie orizontala),pe muzica vreo 5 minute si adormea,in general bebelusii tac daca li se pune muzica,pe urma ma asezam cu el inca vreo 10 minute pana adormea adanc si doar apoi il puneam in patic... nu era chiar asa de usor dar mi se rupea sufletul cand il auzeam ca plange,dar uite ca cu rabdare am trecut si peste aceasta perioada si nu pot sa zic ca s-a invatzat asa... ei cand sunt mici au nevoie de contactul cu mama,au nevoie de afectziune ptr o buna dezvoltare,ca orice fiintza de altfel...
decizia itzi apartzine!

Raspuns la: 30/01/2006 12:40:41
Nici eu nu sunt de acord cu Marius. Bebe e mult mult prea mic pentru a fi santajist. Are abia 2 luni si un pic - cum ar putea fi santajist? Nevoile lui nu sunt numai de a fi satul si de a fi curat. Are nevoie si de afectiune, are nevoie sa fie luat in brate, are nevoie sa-si simta mama. La varsta asta abia incepe sa-si tina singur capusorul si vreti sa ma faceti sa cred ca deja in creierasul lui se fac atatea sinapse care-l fac sa gandeasca "daca oac vine mama"? Eu una nu pot sa cred. Nu sunt specialist in psihologia copiilor, dar sunt psiholog, si ca psiholog si ca mama refuz sa cred ca un bebe asa mic e santajist. La varsta asta afectiunea este esentiala. Se spune pe buna dreptate ca bebelusii cresc cu dragostea parintilor. Mi se pare barbar sa-l lasi pe bebe sa planga, mai ales la varste asa mici. Cum adica bebe trebuie luat in brate doar cand il hranesti si il schimbi? Pai daca e asa, mai bine ne cumparam o papusa care statea unde o puneai si nu trebuia sa-i faci nimic pentru ca nevoile ei era satisfacute. Bineinteles ca e chinuitor sa te plimbi permanent cu bebelusul in brate ca sa adoarma, dar ... daca el e santajist la 2 luni inseeamna ca de fapt poate face multe lucruri singur dar nu vrea, ca ne santajeaza. daca ne asteptam ca la 2 luni bebe sa adoarma singur inseamna ca cel tarziu pe la 3 luni ar trebui sa pape singur si pe la 4-5 luni sa se imbrace singur, nu? Sunt intr-adevar si bebelusi mai independenti din prima clipa, dar marea lor majoritate simt nevoia sa fie luati in brate, sa se simta in siguranta.
"Una e sa planga atunci cand are probleme si alta sa planga cu scp de santaj. Plansetul este diferit. Daca face astfel ia-o in brate cateva secunde (nu minute!!) parca vad ca imediat ce se simte in brate ii trece ca prin farmec". Bineinteles ca-i trece o data ce nevoia de a fi luata in brate e satisfacuta.
Bebelusa mea are 9 luni. De cele mai multe ori adoarme singura- face acest lucru de la 6 luni fara sa o fortez si fara sa o las sa planga, dar are si momente cand pur si simplu nu reuseste. De fiecare data cand e ora de somn o pun in patut treaza. Nu vi se pare mai firesc ca in acele momente sa ma duc la ea si sa-i vorbesc, s-o linistesc, s-o fac sa se simta iubita si in siguranta? Mie mi se pare normal sa fac acest lucru. Asa cum am spus mai sus, daca vroiam liniste in casa si sa nu am sentimentul ca bebe imi strica programul, imi luam o papusa. Dar am vrut bebe si mi-am asumat toate problemle aferente.
In concluzie, la 2 luni bebe e mult prea mic pentru a-l chinui astfel.
Dar fiecare face cum crede ca e mai bine, pentru el si pentru bebe. Depinde doar de modul in care stabilim cine e prioritar.

Raspuns la: 30/01/2006 20:23:16
Mihaela, exagerezi putin. E adevarat ca in primele luni au nevoie sa-si simta parintii aproape, si ca e bine sa fie tinuti in brate. Dar e la fel de adevarat si ca se invata repede cu ideea de "plang, ca sigur vine cineva", poate santaj e prea mult spus, dar bebelusii fac foarte repede legatura intre plans si faptul ca vine cineva la ei daca plang, de altfel lucru normal, tinand cont de faptul ca pentru ei plansul e cel mai eficient mijloc de comunicare. Si nu spune nimeni de aici ca si-a lasat copilul sa planga pentru ca ii incurca programul! Sa nu uitam totusi ca si parintii sunt oamnei, si ca la fel ca toti oamenii au limite. Si ca daca nu ai pe nimeni sa te ajute, sa te inlocuiasca din cand in cand, fie si numai pentru cateva ore, e greu.
Asa ca nu mai da cu rosii, la urma urmei fiecare incercam sa facem cum credem ca e mai bine pentru copii nostri, iar greseli facem cu totii, pentru ca parintele perfect n-ar mai fi om, ci masina.
Numai bine.

Raspuns la: 30/01/2006 21:18:33
Imi cer scuze daca am jignit pe cineva. Intentia mea a fost sa-mi expun punctul de vedere, in nici un caz sa arunc cu rosii si sa jignesc. Categoric parintii sunt si ei oameni, si ca toti oamenii, mai simt si ei ca-i lasa nervii. Si e cu atat mai greu cu cat nu te ajuta nimeni. Stiu asta, nici pe mine nu ma ajuta nimeni - doar sotul in limita timpului disponibil. Poate ar fi fost mai simplu sa spun doar ca nu consider benefic sa se aplice metoda plansului controlat la un bebe mai mic de 6 luni.
Imi cer scuze inca o data.

Autor: korryna
Raspuns la: 01/02/2006 10:13:04
Ce bine ca am dat peste subiectul asta. Si eu ma intreb, de ficare data cand nu pot sa-l adorm, cum reusesc sa faca alti parinti. Bebe Marc are acum 2 luni si 2 saptamni si deja ne-am prins ce vrea sa spuna la fiecare tip de planset. Ne e dam seama ca ii e somn dupa planset, dupa cum isi duce mana la ochisori - si el stie ca ii e somn, dar adormitul e o noua aventura in fiecare seara.
Avem metode de adormire intensiva : cu suzeta si cu plimbatul afara - dar astea nu sunt valabile pt. somnul de noapte, se trezeste dupa o ora.
Apoi sunt metodele lente - prin care dansam un pic, povestim un pic, ne giugiulim un pic si apoi adoarme la san. Tata mai poate sa-l adoarma si in brate, dar mie imi pica bratele dupa jumate de ora, ca bb are 6 kg.
Ultima metoda e cea de soc, in care toti 3 suntem obositi morti, si atunci il lasam sa planga pana oboseste, si apoi adorme destul de repede cand aplici una din metodele de mai sus.

Dar cel mai important in procesul adormiri e starea parintilor. Daca eu sunt obosita si stresata parca nici o metoda nu mai functioneaza.

Deci fiti odihniti si inventivi...usor de zis greu de facut :-)

Autor: vrabiuta
Raspuns la: 01/02/2006 16:03:00
roxana - daca adoarme numai la verticala s-ar putea sa aveti probleme de reflux gastro-esofagial. in romania nu gasesti prea multi medici care sa dea importanta acestui aspect, care este foarte neplacut pentru bebelusi (si pentru adulti de altfel, binecunoscutele arsuri). si puiul meu a avut aceeasi problema, ragaia foarte greu, vomita si adormea in 90% din cazuri la verticala, plimbata prin casa. daca puiul are si colici si reflux, nici nu e de mirare ca adoarme asa de greu.
in alta ordine de idei, sunt complet de acord cu mihaela. un copil atat de mic nu are notiunea santajului si are nevoie de foarte multa afectiune. eu mi-am tinut puiul in brate extrem de mult, am pupat-o si am dragalit-o de nenumarate ori intr-o zi. acum, la aproape 1 an si jumatate, imi intoarce inzecit toata afectiunea. copiii cresc foarte repede, iar perioada in care sunt bebelusi complet dependenti de parinti e foarte scurta. cred ca merita sa ne sacrificam un an din viata pentru a sti un mic suflet fericit...

Raspuns la: 01/02/2006 20:47:44
quote:
Originally posted by mihaela agh

Imi cer scuze daca am jignit pe cineva. Intentia mea a fost sa-mi expun punctul de vedere, in nici un caz sa arunc cu rosii si sa jignesc. Categoric parintii sunt si ei oameni, si ca toti oamenii, mai simt si ei ca-i lasa nervii. Si e cu atat mai greu cu cat nu te ajuta nimeni. Stiu asta, nici pe mine nu ma ajuta nimeni - doar sotul in limita timpului disponibil. Poate ar fi fost mai simplu sa spun doar ca nu consider benefic sa se aplice metoda plansului controlat la un bebe mai mic de 6 luni.
Imi cer scuze inca o data.

Mihaela, nici o problema, poate m-am "aprins" si eu pt. ca uneori mi se pare ca uitam de ce ne logam pe acest forum: sa cerem sfaturi, sa dam sfaturi, sa invatam ceva din experienta altora. In loc de asta de multe ori ii judecam pe ceilalti, crezand ca suntem singurii care au dreptate (si nu neg ca uneori mai cad si eu in pacatul asta, desi jur ca incerc sa nu o fac ).

Autor: aurastanciu
Raspuns la: 01/02/2006 21:48:29
imi pare rau ca nu am timp sa citesc toate raspunsurile la subiect, dar vreau sa imi spun si eu parerea.
eu am gemeni si pe la o luna si jumatate, din cauza colicilor, baiatul vroia doarm in brate si plimbat prin casa. eram dispera si obosita de atata plimbat. in clipa cand a adormit pe picioare am fost cea mai fericita. dar el a fost mai smecher si s-a obisnuit asa si prin urmare asa adoarme si acum la 1 an si doua luni (doar ziua acum).
de o saptamana ii las seara in patuturi,iar ei se mai foiesc mai vorbesc dar culmea ca adorm mai repede decat i-as fi leganat pe picioare. in primele seri a plans Matei putin, l-am asezat pe pernuta s-a mai rasucit putin si a adormit. acum nici nu se mai ridica din patut sta linistit pe pernuta si adorme.
mi se parea imposibil sa adoarma singurei dar m-am simtit minunat cand am vazut ca se poate.
acum urmeaza sa aplicam planul si ziua.
succes si ai nervi de otel.

Autor: mamica007
Raspuns la: 02/02/2006 10:28:36
Si baietelul meu de 8 luni jumate adoarme in brate leganat si plimbat prin camera. Am incercat sa-l las in patutul lui dar nu o sa mai incerc pana cand nu mai rezist sa-l tin in brate. El plange foarte tare, se roseste tot, lacrimile ajung in urechi si cel mai grav e ca dupa 2 min. de plans raguseste (va dati seama ce tare urla). De 2 ori a ragusit de la plans: prima data cand am vrut sa-i scot mucii cu pompita si a doua oara cand l-am lasat in patut. Am fost cu el si la medic sa-i vada gatu dar nu e bolnav, pur si simplu de la plans. A doua zi ii trece dar nu vreau sa ma risc sa faca ceva complicatii

Autor: miricris
Raspuns la: 02/02/2006 15:35:55
Ma gandesc si eu la Aura Stanciu, cu 2 gemeni, ca e greu sa te ocupi de bibilitul amandurora, sau la alte mamici care au doi copii cu varste diferite, si normal ca trebuie sa incerci sa imparti timpul.
Eu sunt o mamica de bb de 1 luna jumatate si aceeasi problema mi-am facut de la inceput. Cum reusesc sa-l fac sa adoarma si sa ramana adormit ca eu sa mai respir, sa ma mai obisnuiesc cu statutul de mamica, sa mai citesc Mama si copilul, etc...Daca as fi fos mai curajoasa poate incercam si eu adormitul in patutde la inceput, dar fiind la primul copil eram super fericita ca adormea la san in pat cu mine si sotul si apoi ma ridicam de langa el la diverse treburi, noroc ca avem pat de 1,90 latime si spatiu e destul... Nici pt ragait nu-mi venea sa-l trezesc desi la inceput in primele saptamani nici nu prea ragaia. Dar apoi, incetul cu incetul mi-a facut placere sa-l pun si in patutul lui si ma topesc de fericire vazandu-l dormind si acolo la fel de bine. Ideea e sa-l incalzesc locul putin inainte de a-l pune in pat si de a sta putin langa el respirinad ca si cum as dormi si eu ca sa-i fac pofta, adica sa simt ca totul e ok. Deci acum noaptea daca sunt obosita si vreau sa dorm il culc cu mine,il ridic si il pun pe umar sa ragaie si am constat ca adoarme cu placere si vertical, iar daca sunt fresh ma ridic din pat,il legan putin si il pun in patut si ma intorc in pat langa sot ca doar si de momentele astea trebuie sa ne bucuram. Solutia dragilor si dragelor e la mijloc. Problema e unde e mijlocul pentru fiecare?!

Raspuns la: 02/02/2006 17:36:18
Alexia are 3 luni.
Cind era mic mic Vladut adormea repede dupa ce minca. Seara cred ca avea colici pentru ca plingea intre orele de masa, si nu s-a linistit pina nu am descoperit suzeta. Dar seara, dupa ultima masa de lapte, adormea singur in patutul lui.

Pe la 5 luni mama mea l-a invatat sa adoarma plimbat. Mi-a luat 1 saptamina sa il dezvat, il tineam in brate si el plingea ca nu il plimbam, dar pina la urma imi adormea in brate. De atunci seara il adorm in brate, nu leganat. Ziua cind e obosit adoarme singur.

Eu zic asa: sa te asiguri ca nu ii este foame, eventual sa ii dai sa manince cind incepe sa plinga - poate ii este foame. Sau sete.
Si daca plinge numai pentru ca nu o plimbi, suporti citeva zile si dupa aia trece, si ai scapat si tu si ea de probleme. Mult succes!

Raspuns la: 02/02/2006 18:09:23
Sirimie la mine dupa ce papa dureaza 2 ore pina adoarme...indiferent zi./noapte ...de plins nu o las sa plinga ca tipa pina raguseste...asa ca am sa mai astept..dupa cum ziceau si alte mamici pina pe la 6 luni....sigur se va rezolva cu timpul...

Autor: BiuMil
Raspuns la: 02/02/2006 23:04:54
uite un link cu aarticole despre somn: http://www.babycenter.com/baby/babysleep/index#teachsleepBkmk

sigur ai sa reusesti, si noi am trecut prin faza asta, dar combinand diverse metode, mai putin cea cu lasatul sa planga cu care nu sunt de acord, cred ca suntem pe drumul cel bun.
Autor: Lia2000
Raspuns la: 03/02/2006 01:12:22
Am vrut sa raspund aseara, dar am fost mult prea furioasa pe Marius pt. ceea ce a scris. Am zis ca noaptea e un sfetnic bun si am asteptat pana azi.
In primul rand, am fost nemultumita de limbajul folosit, in special ca este MODERATOR si ar trebui sa fie exemplu. Eu nu permit nimanui sa spuna ca fata mea face OAC.
In al doilea rand, nu stiu daca esti parinte sau nu, dar in 99% din cazuri o mama este mult mai atasata de copil decat tatal. Poate din acest motiv parte feminina este majoritara pe acest site. Cand iti vezi copilul ca plange, nu poti sta indiferent(a).
In al treilea rand, durerile (de dinti) apar in special noaptea. Ca si adult, te duci si-ti umpli burta cu algocalmin sau alte alea, dar ca un bb mic, ce altceva poti face decat sa stige AJUTOR?

Nu sunt un fan al leganarii copilului sau al rasfatarii lui, dimpotriva. Am avut noroc de o fata buna, care a dormit singura, toata noaptea de la 1 luna. Cand venea ora de nani, o pupam ,o puneam in patut cu jucarele si gata. De cava timp insa, o supara ceva, probabil dintii, ca nu vrea sa mai adoarma singura. Si se si trezeste de cateva ori peste noapte, cu tipete. Ar fi culmea, ca acum, cand are mai mare nevoie de mine, singura persoana (plus tati)care o poate intelege si satisface nevoile, sa o las sa se chinuie si sa-si dea duhul plangand in hohote dupa ajutor, ca "vreau sa am noptile linistite" si sa nu fiu "sclavul copilului".
Iar cand este bb mic poate sa aibe multe alte probleme: crampe, gaze, colici, reflux, fara sa mai vorbim de cela banale: sete, foame, prea obosit, ud. La 3 luni inca nu stie de santaj.

Si ca incheiere: un copil nu plange niciodata fara motiv. Parintii sunt prea nepriceputi ca sa-l inteleaga.
Daca sa cresti un copil era numai cu lapte si miere, populatia pamantului ar fi fost de 10 ori mai numeroasa.

Autor: uia
Raspuns la: 03/02/2006 09:07:11
Am reusit sa citesc, cred, toate raspunsurile si am poate o solutie pentru Roxana. Este ceea ce eu am facut pe parcursul primelor 6 luni. Pentru ca B varsa dupa masa, seara si peste noapte cand trebuia sa manance si apoi sa adoarma, eram nevoita sa il tin in brate vertical pana regurgita si apoi inca o vreme ca nu cumva sa verse. La inceput il plimbam apoi am inceput sa ma asez in fotoliu si sa ma legan acolo pana adormea. Il puneam in patut (incalzit cu o perna electrica) cand era deja bine adormit si il propteam pe o parte sau il asezam pe burtica. Apoi incet, incet de la o zi la alta am incetat sa il mai legan. Dupa ce s-a obisnuit sa adoarma neleganat ma asezam cu el langa mine in patul nostru tinandu-l pe bratul meu ca atunci cand il alaptezi la orizontala. Incet dupa cateva zile am reusit sa imi scot mana de sub el si sa il tin doar aproape, sa imi poata simti rasuflarea si caldura. Adormea acum langa mine sau pe mine si din acest moment am reusit sa il adorm si la el in patut stand aplecata asupra lui cu mana pe langa el dandu-i senzatia ca este langa mine in pat. Deci in mai multi pasi marunti si in multe zile la rand am reusit sa il adorm doar stand langa patutul lui pana adoarme. Dupa 7 luni pentru ca inca ma trezea de cateva ori pe noapte am incercat sa il las sa planga dar dupa urlete de disperare ce se terminau cu varsaturi am renuntat definitiv la aceasta metoda. M-am resemnat si am inceput sa il ajut cu ceva siropele, din plante, pentru somn care il mai linisteau si au redus considerabil numarul trezirilor. Acum la 1 an si 3 luni are nopti in care doarme tun, nopti in care baraie, dar nu ma duc la el si adoarme mai departe si nopti in care plange, se trezeste, nu mai poate adormi si il iau cu noi in pat. Uneori il duc inapoi in patut dupa ce a adormit bine. Rabdare multa si putere, cat despre siropele pot sa iti spun mai mult daca crezi ca te intereseaza.

Autor: Lucia_B
Raspuns la: 03/02/2006 14:57:33
Vreu si eu sa ma impartas cu experienta adormirii bb-lui.

Chiar din primele zile Laura adormea la san, indiferent de timpul zilei. Mai tirziu ziua adormea doar leganata in bouncer, insa acest truc nu a tinut mult. Imi doream mult, si chiar si acum as vrea sa adoarma la mine in brate, sa o mamgai si s-o alint, dar nu se lasa. Pot sa o plimb prin casa pina nu obosesc ca oricum nu adoarme, sta cu ochii cat cepele.
Cam de 2 saptamani am apelat la Suzi (suzeta)- seara si leganat pe piciore in timpul zilei.
Am incercat si eu sa o las sa plinga, dar mai mult de 2-3 min nu am rezistat. Cred ca e cea mai mare greseala sa lasi bb sa plinga, atunci cind are nevoie de tine.
Sunt in totalmente deacord cu Mihaela_agh si vrabiuta, dar fiecare procedeaza cum crede ca e mai corect.

Autor: BiuMil
Raspuns la: 03/02/2006 16:54:29
Lia2000sunt de acord cu tine..am scris si un mesaj revoltat aseara dar l-am sters si an scris altceva...

Cum am spus si in mesajul de ieri, am avut si noi probleme cu adormitul. bb de la inceput adormea in brate, si eu eram foarte fericita si linistita ca se intampla asa. Dupa ceva timp devenise din ce in ce mai greu sa il adorm, adica de unde inainte il leganam 10 minute, ajunsesem si la o ora...plus ca plimbatul il tinea treaz (cu ochii cat cepele cum spunea cineva) asa ca m-am hotarat sa fac ceva. ah, nu v-am spus ca atunci cand am luat hotaratrea avea 8100 gr si era mult prea greu ca sa il mai plimb cu orele.

eu am procedat asa: initial am notat cateva zile orele de masa si orele de somn. dupa 3-4 zile am studiat notitele si mi-am dat seama ca ora optima pt adormire este la o ora jumate dupa ce mancase.
astfel incat, atunci cand vedeam ca ii e somnic, il puneam in patuz si ii dadeam pe suzi, ii puneam muzica si neaparat stateam cu mana pe el, il mangaiam....nici acum nu adoarme singur , dar nici in brate sau leganat nu mai vrea.

sfatul meu ar fi ca indiferent de metoda aleasa, sa nu renunti dupa doua zile...incearca macar o saptamana doua inainte sa aplici alt plan...

si chiar daca acest plans santajist ar exista, eu cred ca un parinte cu rabdare si tact gaseste pana la urma metode de a-si linisti puiutzul.

Raspuns la: 03/02/2006 19:04:00
quote:
Originally posted by Lia2000
In primul rand, am fost nemultumita de limbajul folosit, in special ca este MODERATOR si ar trebui sa fie exemplu. Eu nu permit nimanui sa spuna ca fata mea face OAC.

Ei, uite ca sa-l consolez pe Marius eu ii "permit" sa afirme ca al meu nu mai face e drept OAC-OAC (asta facea cand era bebe mic) ci BAZAIE, URLA sau MIORLAIE. Mai si plange, e drept.

Si acum eu ca un parinte total NEPRICEPUT ce sunt: e adevarat copiii nu plang fara motiv, ci din varii motive.
Printre care si rasfatul la greu.

Fraier sa fie sa nu realizeze ca-i mai bine la tati/mami in brate, basca leganat/miscat, decat singur cuc in pat.

Iar faza cu mama mai atasata de copil decat tatal, imi pare rau, dar sotul meu s-a simtit tare jignit. Chiar a bazait.

Serios vorbind, eu tocmai asta apreciez la tatii adevarati (adica aceia care chiar se implica in crestere&educarea unui copil si nu sunt numai de decor): ca au un alt punct de vedere decat mamele. Nu mai prost, nu mai bun, ci ALTUL.

Plus ca nestand chiar 24 ore in nasul copilului, sunt ceva mai detasati si implicit mai relaxati.

Cred ca o abordare RELAXATA poate face minuni pentru toata familia.
Mai ales pentru copii.

Autor: Witchie
Raspuns la: 03/02/2006 19:56:03
Hop si eu...

doamnelor, nu va suparati ca un barbat si-a dat cu parerea si mai ales nu va mai incrancenati asa de tare...
Marius are copii. Marius are simtul umorului. Marius isi iubeste copiii si a folosit o metoda pe care v-a impartasit-o.
Eu sunt de acord cu el. Inainte sa fiti mame, sunteti oameni, apoi sunteti femei. Un om care nu doarme destul are mintea tulbure si reactii lente. Inteleg ca bb da afara mancarica. Un scutecel facut sul si pus la spate va preveni sufocarea. Orice mama invata pana la urma sa diferentieze nuantele plansului copilului. Da, cand ii dau dintii e inuman sa il lasi sa planga si sa tipe. Sau cand il doare burtica ori are febra ori are un disconfort real.
Multe mame devin sclavele copiilor lor. Multe fac din martiriul asta ceva demn de lauda. Dar nu uitati, doamnelor, ca prima voastra datorie nu e sa razgaiati pruncul ci sa fiti sanatoase si puternice pentru a-i alina durerile si a-i sprijini pasii. Oboseala, lipsa de somn, stress-ul nu va afecteaza doar pe voi ci si pe bebelusii vostri.
Si apoi, e adevarat ca e o loterie, dar cu putina incapatanare si cu putin strans din dinti pe o perioada scurta, bebe va intelege ca daca dupa masa e pus in patut, mangaiat pe frunte si acoperit cu paturica, inseamna ca trebuie sa doarma.
Irina a inteles. Uneori mai maraie. De fiecare data ma asigur ca nu ii e foame, nu e uda, nu ii e sete, nu e nimic care sa ii cauzeze vreo durere sau vreun disconfort. M-am uitat la ceas si nu am lasat-o niciodata sa urle mai mult de 20 de minute. Plange cu lacrimi maaari care ii raman atarnate de gene. Striga din toate puterile, se inroseste la fata si e foarte suparata. Dar dupa 5-10 minute de obicei adoarme.
Roxana, copiilor le plac rutinele. Aeriseste-i camera inainte de culcare! Culc-o mereu cam la aceleasi ore. Cu cat sunt mai obositi cu atat adorm mai greu bebelusii. Fa aceleasi gesturi de fiecare data, respecta succesiunea: papa, scos aerul, pusa in saculetul de dormit, scoase jucariile multe din patut, lasata o singura jucarie cu care doarme, eventual mangaiata pe frunte. Si apoi zi-i cu glas tare fara sa tipi: "alexia tu acum ai sa dormi putin. Mami e dincolo, nu esti singurica. Dormi putin si cand te trezesti ne jucam/mergem afara/papam." Apoi acoper-o cu paturica, zi-i "mami te iubeste, sa dormi frumos" si iesi din camera. Fara sa privesti inapoi. Fara sa te simti vinovata. Nu intra in camera ei pret de 20 de minute: asculta muzica, mergi la bucatarie si inchide toate usile. Las-o sa planga. Daca dupa 20 de minute inca urla, inseamna ca o doare ceva sau ca pur si simplu nu doreste sa doarma.
Cand se va trezi, tu vei fi avut o pauza in care sa te aduni (bine ar fi sa dormi si tu cand doarme ea) si veti fi amandoua mai binedispuse, tu vei avea mai multa rabdare. Nu inseamna ca o iubesti mai putin daca nu o tii lipita de tine 24h/24.

Autor: Dascalu
Raspuns la: 04/02/2006 15:56:37
Puteti sa-mi dati si mie un raspuns?Am uncopil de 2ani si nudoarme noaptea,se trezeste de 5-6 ori pe noapte si cere in continuu ceai sau brusc ii sare somnul si are chef de joaca.Culmea este ca ziua nu doarme decat o ora cel mult o ora si jumatate.Ce sfat imi puteti da?Care ar putea fi cauza?

Autor: adjadyn
Raspuns la: 04/02/2006 16:01:29
deci sa va spun si eu cu sta problema in cazul meu,
Ma ma a unei fetite de 1 an si 1 luna, care adoarme plangand, se trezeste plangand...Chiar cand am nascut-o pe Alice stateam la socrii si fiindca domana soacra mea care i-mi baga in cap tot felul, cum ca "un copil nu are voie sa planga", " ca nu e s anatos sa planga" "ca s epoate imbolnavi daca plange", ca si ca...in primele 6 luni , cum s e trezea, cum brusc la patutul ei !!!o alaptam , asa ca inceta sa planga alaptand-o ...tot asa si a dormea...pana a cuma 2 luni cand am incetat cu alaptatul.ziua la fel...se apuca din oaresce sa planga, nu mai s tiam cum sa fac, ce sa mai fac...de toate se plictisea .Acuma ziua sa mai calmat, e foarte energica si peste tot umbla de altfel si eu dupa ea, ..nu e genul de copil care ar sta in patut, sau tarc jucandu-se....dinpotriva , dimineata cand se trezeste daca nu o s cot imediat din patut (asta ar insemna 2-3 minute)incepe sa planga cu toate puterile.( ne place sa ne jucam cu cabluri, telecomenzi..sa ne cataram pe toate c hestiile,sa culegem scame de pe jos,..evident sa probam si ce gust au:)sa deschidem sertarele toate din casa,sa imprastiem ciorapii lui tati prin casa...la papusi sau alte jucarii nici nu se uita)seara s unt franta de oboseala cand trebuie sa o a dorm fiindca nu adoarme singura...doar tinand-o in brate, si de fiecare data plangand(ii cant, ii vorbesc, am incercat o sumediene de posibilitati...dar fara efect...ea plange si plange si plange...Am inecrcat s-o las sa planga ..mi-a fost mila, alteori adormea in sughituri d eplans,alteori treceau si 15 minute si parca se accentua plansul, nu se mai oprea!!alte ori o puneam pe o perina si o leganam, fiindca deja are cateva kg bune si mi-e cam greu so tin in brate, dar nu are intotdeauna efect,avem leagan electric, dar cum o pun pe ala incepe din nou povestea...ce sa spun...la fata mea plansul nu este o solutie...am lasat -o sa planga de mai multe ori fara ca eu sa ma duc imediat la ea, dar fara efect....sa o las sa planga o jumate de ora...tot nu e bine...mai sunt si alte solutii??

Autor: adjadyn
Raspuns la: 05/02/2006 14:49:44
si a mea tot asa s etrezea de cateva ori pe noapte...ziua este foarte f oarte enrgica, iar ziua apropae ca nu s e odihneste.daca nu i-as face intuneric in camera a r dormi o jumate d e ora pe zi

Autor: Gavrilia
Raspuns la: 05/02/2006 22:11:00
Pana la 3 luni baietelul meu nu adormea decat in pozitie verticala si plimbat prin casa in timp ce ii cantam. de la 3 luni s-a cerut singur pe pernuta leganat pe picioare (sincer mi-a parut enorm de rau, simteam ca nu ma mai iubeste, ca nu mai vrea sa adoarma la mine in brate...cusca] ).Acum sa si vreau sa il ami adorm in brate si numai pot :(. Eu zic sa mai ai un pic de rabdare si cu timpul, cand se va mari si nu va mai sta confortabil in brate atunci va vrea sa adoarma in alt mod(cel putin asa s-a intamplat la mine).

Poze

Mergi la inceput