Se trezeste noaptea
Raspunsuri - Pagina 3
ninocikap spune:
[b]Ce program de somn aveti la 2 ani?[/b]
---------------------------------------------------------------------
Autor: carmen_ardelean
Subiect: Ce program de somn aveti la 2 ani?
Trimis la: 12/01/2006 23:31:11
M-ar interesa ce program de somn aveti la 2 ani..cel de zi si cel de noapte, inclusiv orele de culcare, intervalul etc...
Raspunsuri:
Autor: Mirupati
Raspuns la: 13/01/2006 01:12:21
Eu am baietei gemeni de 2 ani si 5 luni. Seara se culca pe la 2130-2200 si dorm pina pe la 0730-0800 si se mai culca pe la prinz, in jur de 1300-1400 si dorm vreo 2 ore in medie. In rest, sint super-activi, manej total prin casa, ceva de speriat !
Autor: carmen77
Raspuns la: 13/01/2006 01:40:07
Matei (2 ani si 3 luni) se culca seara cam la ora 22, doarme pana dimineata la ora 8.30-9, apoi la ora 2.30 se face nani de pranz, cam 2.30-3 ore. Si el e super-activ in rest, dar cu somnul nu ma pot plange, ca nu prea am avut probleme cu el, a dormit de mic toata noaptea.
Autor: adameasca
Raspuns la: 13/01/2006 07:38:46
Luk doarme de la 22:00 pana la 8:30 - 09:00. Si peste zi de la 13:30 la 15:00, maxim 16:00.
Autor: danat
Raspuns la: 13/01/2006 08:20:44
Cam acelasi program are si baietelul meu Radu de 2 ani si aproape 4 luni. Seara il bagam in patut la 21:30 si adoarme pe la 22:00 in functie de cat e de obosit (si mai tarziu uneori daca mai are de tinut vreun "discurs" de-al lui ) si se trezeste dimineata pe la 7:30-8:00 (deci total cam 10 ore de somn nocturn). Ziua il culca pe la 13:00-13:30 si doarme 2-3 ore. In total pe o zi el are cam 12-13 ore de somnic. Eu ma bucur ca e asa pentru ca stiu ca somnul bun inceput de la orele potrivite (respectiv inainte de 23:00) odihneste creierasul, echilibreaza organismul si creste imunitatea.
Pupici la toti bebeii scumpi!
Autor: enn
Raspuns la: 13/01/2006 09:08:45
Baiatul meu (īmplineste 2 ani īn feb) se culca la 20:00 si doarme pīna pe la 6:30. La cresa doarme de dupa-masa de pe la ora 13:00 pina pe la ora 15:00, depinde cit e de obosit. Seara vine de obicei din proprie initiativa cu pijamaua, cere sa fie culcat si adoarme imediat. La cresa educatoarele le mai fac citeodata masaj copiilor inainte de culcare, daca acestia sīnt prea agitati.
Somn usor!
Autor: mirela alina
Raspuns la: 13/01/2006 09:08:48
Matei are 2 ani si 4 luni si adoarme seara pe la 22.30(de vreo' saptamana se intampla asta, in general la ora 22.00 era adormit), iar ziua adoarme la pranz pe la 13.30 - 14.00 si nu daoarme mai mult de 1.30 -2 ore.In rest alergatura cat cuprinde.
Autor: aurelia1278
Raspuns la: 13/01/2006 11:23:37
Adoarme seara la 21 - 21:30, se scoala dimineata la 7:30 - 8:00.
Se culca la pranz la 12:50 - 13:10 si doarme 2-3 ore.
Raspuns la: 13/01/2006 11:54:16
Multumesc de raspunsuri...intrebasem deoarece inante de revelion ne-am culcat numai la 17 dupa-amiaza...din cauza de zi de nastere a unei prietene si la rev am stat pana la 1.30..si am mai fi stat. Ne-am cadorisit si cu un rosu in gat de la chef si...ne culacm numai pe la 22.30, desi la 21, 21.30 eram in pat. Nu ma pot plange, insa, doarme dimineata pana la 10, 10.30, chiar 11, dar.....ne-am dat peste cap programul de mancare. De culcat la amiaza...ca voi, pe la 14, 14.30 si dormim 2,30-4 ore...deci chiar bine! Si...adormim singur in camera noastra, chiar daca am mai avea chef de joaca, fara comentarii....lapte, pupici si....lumina stinsa!
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
ninocikap spune:
Somnul dupa ora 12 noaptea ?
Autor: Babisa
Subiect: Somnul dupa ora 12 noaptea ?
Trimis la: 10/01/2006 17:56:52
Fetita mea de un an si 2 luni ,seara doarme 12 ore neintrerupte din momentul in care o pun la somn.Am ocazia de a lucra dimineata acasa,intre orele 8-13:00.Nu am cum sa dau fetita in grija bunicilor si nici bona nu m-ar ajuta.Nu pot lucra daca ea este treaz ,pt ca nu sta singura ,ci in permanenta trebuie sa stau cu ea .Dec singura solutie ar fi sa o culc la ora unu noaptea ,ca sa se scoale la 13:00 ziua.Afecteaza asta cu ceva cresterea ei?este adevarat ca globulele rosii se formeaza la somnul dintre orele 22:00-02:00 noaptea?Chiar influenteaza luna cu ceva somnul copilului?
Multumesc mult
Raspunsuri:
Autor: lidiadanaila
Raspuns la: 10/01/2006 18:30:27
Nu stiu cu ce afecteaza si daca da , insa mi se pare destul de tirziu totusi sa se culce la 1 noaptea - sper ca am inteles bine . Dragos al meu de cind ii el nu s-a culcat mai devreme de 22 de fapt 23-23.30 este ora lui de somn pina la 10 dimineata . Mi-a spus la un moment dat un dr ca trebuie sa doarma la 21.30 un copil...ce ??...si cind i-am spus ca Dragos de cind ii el a adormit tirziu.....a inteles ca asa are programul deja format si nu-l mai pot schimba acum la 1,7 luni....dar totusi unu noaptea parca-i prea tirziu , nu ?
Autor: Natasa
Raspuns la: 10/01/2006 20:51:55
Daca o culci la 1 noaptea nu se va scula la prinz! Are si somnul de noapte rostul lui, mai ales la copii. Poti sa incerci, desi nu merita sa faci experimente pe copil, sa vezi ca daca se culca mai tirziu nu va dormi pina la prinz. va fi mai agitata si mai siciita, dar tu faci cum crezi.
Autor: Roxana80art
Raspuns la: 13/01/2006 13:36:25
Draga Babisa vreau sa-ti spun ca esti o fericita ca-ti doarme copilul atat de mult!! Dar totusi nu ti se pare ca ora 1 nu este o ora cam mult prea tarzie de culcat un copil asa mic?? Sa-ti spun, daca nu te plictisesc prea mult,ca eu si sotul meu nu am mai stiut ce inseamna o noapte de somn bun decat acum la 1 an si 4 luni jum.. Pana la varsta asta fetita noastra a fost extrem de agitata noaptea.Ghinionul nostru,ce sa-i faci!? Nu vreau sa-ti fac eu critica,Doamne fereste(te rog sa ma scuzi!)dar eu zic ca daca acum o inveti asa, mai tarziu asa se va culca si o sa te cam chinui sa o dezveti de programul asta.O sa te rogi de ea sa se culce mai devreme.A, si inca ceva, la pranz mai doarme, daca se scoala la ora 13:00?? Multa sanatate si !
Autor: coraly
Raspuns la: 13/01/2006 14:28:51
Mi se pare o idee cel putin ciudata, ca sa nu zic mai mult....
Copilul are deja format ritmul lui biologic de somn si veghe, mi se pare aberant sa vrei sa i-l schimbi, mai ales ca doarme asa de bine! Ar trebui sa te bucuri. Si daca i l-ai muta mai tarziu, nu-ti face iluzii ca va dormi la fel, i-ai da peste cap programul de somn, se va trezi mult mai repede si va fi obosita. Parerea mea sincera: este o crima sa te gandesti la asa ceva.
De ce nu lucrezi tu noaptea? Sau macar pana la o anumita ora? Daca tot stai acasa...
Autor: gangurici_licurici
Raspuns la: 13/01/2006 20:09:01
Eu zic ca nu e o idee prea buna. Cred ca programul de somn si-l stabileste fiecare in functie de bioritm. Eu de exemplu functionez mult mai bine noaptea decat ziua, ma pot concentra mai bine, sunt mai eficienta, etc. Deoarece serviciul meu e totusi de dimineata (nu devreme, de la 9, deci decent) pana pe la 12 sunt zombie, cu tot cu cafeaua bauta de cum ajung (ca altfel e mai rau). Altii functioneaza insa mai bine dimineata devreme, si pica la 10 seara (cand eu "infloresc"). Nu e un program pe care m-am fortat sa mi-l fac, pur si simplu asa am fost dintotdeauna.
Si inca ceva: Matei al meu se trezeste cam la aceeasi ora, indiferent de cand il culc. Ba chiar am observat ca, cu cat il culc mai tarziu, cu atat se trezeste mai devreme. Paradoxal, dar asa e, nu inteleg de ce.
Eu as zice sa gasesti alte variante, te inteleg ca nu poti lucra cat fetita e treaza, poate o bona care sa o scoata la plimbare dimineata, sa se ocupe de ea.
Numai bine.
Raspuns la: 13/01/2006 21:01:45
Si eu tot noaptea fnctionez mai bine.Bebelina mea cu cat o culc mai tarziu ,cu atat se trezeste mai tarziu,am avut de mai multe ori ocazia sa imi demonstrez asta.
Cred ca am sa o culc la 22:30 si am sa muncesc mai putin dimineata ,daca reusesc sa fac fata in mai putine ore...asta e.
Merci inca o data
Poze
ninocikap spune:
acum ora de somn se suprapune peste ora de masa
Autor: kiss
Subiect: acum ora de somn se suprapune peste ora de masa
Trimis la: 13/01/2006 16:05:08
de vreo 2 sapt, puiu meu de 1,3 ani, a renuntat la unul dintre cele 2 somnuri din timpul zilei. daca inainte avea un orar de masa bun, acum se culca la prinz in jur de ora 13.30, pina pe la 16-16.15....deci, automat a impins masa de prinz la ora aia! nu e fff tirziu pt a lua principala masa la ora 16.30? nu stiu ce sa ma fac! nu pot nici sa-i dau prinzul la 11, pt ca e prea devreme, si pe urma iesim afara. daca vreau sa-i dau gustare la 10, refuza, pt el bea lapte pe la 8-9, si nu-i e inca foame. se mai confrunta cineva cu probl. asta?
sanatate voua si bebicilor vostri
Raspunsuri:
Raspuns la: 13/01/2006 16:20:24
si noi am patit la fel la varsta voastra.In privinta laptelui, zic sa nu renunti, eventual sa il imbogatesti cu ceva cereale, da-i un frunct in loc de gustare si...direct masa de pranz inainte de culcare.
Sau, am mai experimentat si altceva: lapte la trezire, gustare consistenta la 12( ou, paine cu unt, carnita fiarta, gratar), chiar fruct si...masa de amiaza la 4.
Sau: gustare slaba dimineata( un croissant mic cu fructe), supa sau ciorba la 13 si felul doi la trezire.
Fii bucurosa: ai deja copil mare!
Raspuns la: 13/01/2006 16:52:49
Am patit si noi la fel, pe la 1 an si 2 luni.
Inainte de asta avea o gustare la 11 si masa de pranz la 14.
Acum ii dau gustarea la 10:30 (fruct si putina branzica de vaci + suc de fructe, deci nu prea consistenta), iese afara la plimbare, masa de pranz la 12:30 si la 13 se culca pana la 16.
Tu ai putea incerca sa-i dai gustarea la 11, apoi plimbarica, pranzul la 13.
Autor: elyanne
Raspuns la: 13/01/2006 16:52:55
Pitica mea are programul asta de pe la 11 luni.... 4 mese pe zi... Prima dim. la 7-9 (depinde cand are chef sa se trezeasca) si bea un biberon cu lapte. Apoi la 11-12 a doua masa cand ii dau supa sau paine cu unt si cascaval + iaurt sau ou cu mamaliga, unt, branza... Apoi masa a III-a pe la 16-17 cand ii dau felul doi si ultima masa la 21-22 cand mananca ori paine cu unt si cascaval (daca n-a mancat la a doua masa masa) ori gris cu lapte, supa... Intre mese ii mai dau suc de fructe, fructe si sa mai rontaie la biscuiti, dar nu prea multi ca sa nu-si strice foamnea.
A mea de ex. nu prea bea lapte... doar biberonu de dim. in schimb papa destul iaurt 200-400 g /zi.
Eu nu-i dau 2 feluri la o masa pt. ca refuza ce-i dau ca al doilea fel... ii dau mai mult din aceiasi mancare si daca nu se satura ii mai dau un iaurt.
Autor: sirimie
Raspuns la: 13/01/2006 16:54:27
Eu cred ca nu e tirziu sa ii dai sa manince la 16:30, dar poti incerca sa ii dai inainte de somn, la 13 - daca nu ii dai nimic sau doar suc de fructe sau putin piure de fructe la 10.
Poze
ninocikap spune:
somnul la un an
philip va implini un an saptamana viitoare si a inceput sa doarma din ce in ce mai putin. ziua, il pun la nani o data pe la 10-10.30 si daca il las sa doarma mai mult de o ora (azi l-am lasat), nu mai adoarme dupa-amiaza. acum am incercat sa-l culc la 15 iar, dar dupa 25 de minute el nu dormea, asa ca l-am scos din patut. de obicei, il trezesc din somnul de dimineata dupa fix o ora si mai adoarme si dupa-amiaza. azi mi s-a parut obosit asa ca l-am lasat sa doarma si a dormit o ora si un sfert. nici nu-l pot tine treaz acum pana diseara la 8 cand il culc de obicei. sa incerc sa-l mai asez o data pe la 16?
parinti care v-ati confruntat cu aceasta problema, astept raspuns
Raspunsuri:
Autor: Teodora D.
Raspuns la: 16/07/2005 23:52:23
eu as zice sa nu-l mai trezesti din somn, lasa-l sa doarma cat vrea organismul lui. la un an s-au produs si la noi modificari in programul de somn, si-a suprimat singur somnul de dimineata, iar dupa-masa, tot pe la ora 15, il puneam in patut, era obosit, dar nu adormea imediat, uneori dura si o ora, in care era destul de cumintel, la el in patut.
de vreo saptamana iar si-a modificat orarul, doarme din nou dimineata, dupa-masa deloc, iar la ora 19 adoarme o ora, dupa care mai sta treaz vreo doua ceasuri. deduc de aici ca orarul de somn nu e batut in cuie, cand credeam ca am intrat intr-o rutina el si-a schimbat-o, probabil e intr-o perioada de crestere si cred ca cel mai bine e sa ii respect nevoile.
de aceea as zice ca e bine sa-l mai pui pe philip in patut si la ora 16, ar fi o mare problema daca seara nu ar adormi la 8 fix, ci putin mai tarziu? se spune ca trebuie sa le cream micutilor o rutina cu somnul, dar eu cred ca daca rutina se transforma in inflexibilitate nu e prea bine.
acum imi dau seama ca la tine e aproape ora 16,sa ne spui cum ai rezolvat problema.
Autor: philip
Raspuns la: 17/07/2005 00:47:39
l-am pus din nou la 4 si a adormit. sa vedem cat doarme...sper sa fie asta solutia...
mai astept si alte cazuri
multumesc
-------------------------------------------------------------------
Autor: Fiquelle
Raspuns la: 17/07/2005 09:05:52
Sofi are 11 luni. Si ea adoarme din ce in ce mai greu la somnul de dimineata, de la 11. Se freaca la ochisori, cum ca ii e somn, dar nu adoarme, se fataie pe toate partile, se agita vreo 2 ore si eu imi pierd rabdarea...asa ca renunt. O las sa se oboseasca, si cand ii e somn, adoarme ea. Nu m-am stresat niciodata cu programe sau ore fixe. Totusi dupa un an cred ca isi va regla ea singura un program al ei.
Autor: rox_dumitrescu
Raspuns la: 17/07/2005 13:52:14
Matei are 1 an si 1 luna. Se trezeste dimineata la 7-8; uneori adoarme la 11, insa la noi nani inseamna leganat si cantecele. Nu adoarme singur, iar daca il pun singur in patut se ridica si incearca sa escaladeze drept pt care mi-e frica sa-l pun acolo. Eu tatonez terenul (sau bona), il iau un pic in brate, il legan usor, ii cant, daca nu adoarme in brate il pun pe o perna si tot asa il legan usor. Daca nu am nici un rezultat intr-un sfert de ora (daca adoarme - somn de 2 ore pana la 13) , il mai tin treaz pana la masa de pranz; dupa care cade ca eroul- intr-un minut face nani (vreo 2 ore).Daca a dormit dimineata mai doarme in jur de ora 16-17 vreo ora. Deci are 1 sau 2 reprize de somn. Seara se culca la 21-22 si adoarme cam in 10 minute.
Autor: anella
Raspuns la: 17/07/2005 20:09:18
Teodor are un an si aproape trei saptamani.De cand s-a nascut l-am hranit si l-am adormit dupa necesitatile lui.Niciodata nu l-am trezit eu,intotdeauna il las sa doarma cat doreste.
De o perioada(cateva saptamani)programul lui de somn s-a schimbat.Dintotdeauna(cu mici exceptii)la ora 21 deja doarme si se trezeste in jur de 6:30,7, sau maxim 8 dimineata.Urmatorul somn(dura cam doua ore) era la ora 9(cam dupa doua ore de la trezire)si mai dormea o data in jur de orele 13-14(timp de cel putin doua ore).
Acum somnul lui tinde sa se reduca doar la o perioada.Somnul de dimineata e in jur de 11:30,dureaza in jur de doua ore sau chiar mai mult(daca e vreme mohorata doarme mai mult)si ni se intampla din ce in ce mai des sa nu doarma dupa amiaza in schimb sa se culce mai devreme seara.
Cred ca somnul de la 11:30 va deveni somnul de pranz,se va deplasa spre ora 13-14 si va ramane singurul somn ,ceea ce mi se pare normal.
Eu cred ca necesitatile de odihna difera de la o fiinta la alta(eu de ex sunt multumita cu minim 5 ore de somn in timp ce altii daca dorm doar cinci ore sunt terminati toata ziua).
Si inca ceva,eu nu-l culc pe Teodor cand cred eu ci cand observ ca se freaca la ochisori si casca.Deci daca puiul tau are nevoie de mai putin somn cred ca asa e el.Va pupam.
Autor: Kokolina
Raspuns la: 18/07/2005 16:45:46
anella, ai dreptate
dupa un an, copiii au tendinta sa isi uneasca somnicurile
parerea mea este sa incerci sa nu il mai culci dimineata, la o ora sau doua dupa ce se trezeste
sa il lasi pana pe la 12, cand oricum este rupt de oboseala si va adormii mai usor
dupa un timp, vei vedea ca va dormii mai mult (2-3 ore)spre pranz
baietelul meu la 1 an dormea de 2 ori pe zi cate o ora(la 11 si la 17)
pana cand mi-am luat inima in dinti si nu l-am mai culcat la 11, ci la 12.30
initial nu a dormit decat o ora (ca asa era invatat)dar dupa o saptamana deja era programul format(un singur somn la pranz de la 12.30 la 15 si seara de la 21.30 pana dimineata la 8)
REZULTATUL ESTE CA ADOARME MAI USOR, NU MAI VREA LEGANAT FIIND F. OBOSIT SI DOARME MAI MULT TIMP, LEGAT.....
Raspuns la: 18/07/2005 17:10:46
Fetita mea la 1 an dormea asa: 9-11, 14-16, 21-7.
De pe la 1 an si 2 luni a trecut la: 13-16, 21-7:30.
Orele sunt aproximative, bineinteles si mai exista si "accidente", adica zile in care doarme foarte putin la amiaza sau adoarme foarte greu seara (in jur de 22), sau se trezeste mult mai devreme/tarziu dimineata.
Autor: anemona
Raspuns la: 18/07/2005 17:17:04
Age of Child-------Daytime Sleep----------Nighttime Sleep-------Total hrs sleep/age
1 week ---------------9 hours--------------------8 hours------------------17 hours
1 month---------------8 hours--------------------8 hours-----------------16 hours
3 months------------- 6 hours--------------------9 hours-----------------15 hours
6 months-------------4 hours--------------------10 hours----------------14 hours
9 months------------- 3 hours--------------------11 hours----------------14 hours
12 months------------3 hours--------------------11 hours----------------14 hours
18 months -----------2 hours--------------------11 hours ---------------13 hours
2 years----------------2 hours--------------------11 hours----------------13 hours
3 years ---------------1 hour--------------------- 11 hours----------------12 hours
4 years ----------------none ----------------------11 hours----------------11 hours
5 years-----------------none --------------------- 11 hours----------------11 hours
10 years ---------------none --------------------- 9 hours ---------------- 9 hours
As the child gets older, sleep patterns become more stable with night-to-night consistency.
Teenagers tend to sleep an average of 7.5 to 8 hours per night until social activities begin to interfere.
Scuze ca l-am scris direct in engleza, sper sa nu se supere moderatorii, ca stiti cum e cu timpul cand suntem mamici...
--------------------------------------------------------------------
Raspuns la: 18/07/2005 19:35:32
asta cu nr de ore o stiam si eu, nu asta era problema mea. el oricum nu doarme 3 ore ziua si nici 11 noaptea (doar ca sta in pat hehehe). multam oricum
azi a facut mofturi cand l-am pus dimineata la nani si uite ca doarme de o ora
asta as vrea sa fac, sa-i scot somnul de dimineata si sa-l las doar cu unul. problema e ca ar fi mult prea obosit ca sa-si ia pranzul inainte de nani, si nici flamand n-as vrea sa-l culc.
sugestii???
Raspuns la: 18/07/2005 19:56:09
Philip,nu te supara te rog dar chiar nu inteleg de ce vrei sa intervii in necesitatile de somn ale copilului.De ce nu lasi pur si simplu lucrurile sa mearga de la sine?Oricum in cele din urma va avea un singur somn ziua sau chiar nici unul.Va pupam.
Raspuns la: 18/07/2005 19:58:07
nu as vrea sa intervin, dar mi se pare ca se chinuie mult pt al doilea somnic. sta cate jumatate de ora in patut pana reuseste sa adoarma...chiar asa "rea" par?
Raspuns la: 18/07/2005 20:14:17
Eu nu am incercat sa-i schimb programul de somn lui Dragos [ are 13 luni] , vad ca singur trece la somn doar o data pe zi dupa ce papa la prinz, insa la mine alta-i problema: el nu s-a culcat niciodata mai devreme de 22.30. Inca mai are zile cind doarme si de 2 ori, dar primul somn este pe la 12-13.30 , apoi al 2 lea pe la 18-19 , si atunci sa te tii...ca se culca la 24, chiar si 1 noaptea, si bineinteles ca el se trezeste dimineata la 10, sau cel mai devreme la 9. Noi suntem campioni la facut baita la 23 noaptea. Astazi , s-a trezit la 10.30 , a dormit la 15-17 , si cit il plimb afara si ne jucam , mai devreme de 23 nu adoarme !!...nu incerc sa-i schimb programul , mai cu seama ca ne convine cind suntem liberi sa ne trezim la 10, ca de culcat si noi tot pe la 24 ne culcam!!
Autor: axia
Raspuns la: 19/07/2005 08:07:22
Eu una, n-am mai auzit in viata mea sa trezesti copilul din somn, fiindca ai hotarat tu - sau cine te-a invatat - ca tre' sa doarma fix 1 ora. Daca ai sa-l lasi sa doarma cand vrea el, de cate ori vrea el pe zi, ai sa rezolvi si cu somnul de noapte.
Fi-miu cand doarme ziua, doarme mai bine si noaptea.
A, si inca ceva, la 8 e prea devreme. Culca-l pe la 9.30 si ai sa vezi schimbarea.
Autor: spic de grau
Raspuns la: 19/07/2005 10:04:59
Bebelusii sunt ca si oamenii - unii mai somnorosi, si unii mai putin somnorosi.
David daca se scoala la 7, i se face somnic pe la 10 (are mama grija sa il scoata afara si sa-l alerge pe la 8.30 dimineata, cam o ora). Deci doarme o ora dimineata, iar dupa amiaza mai trage un somnic de vreo ora-doua.
Seara e in pat la 22h.
Autor: ali2
Raspuns la: 19/07/2005 10:24:20
Cred ca trebuie sa urmaresti copilul, in primul rand. Sunt foarte diferiti, unuia ii trebuie mai mult somn, altuia mai putin. Tudor al meu ,exact de cand a implinit un anisor, pur si simplu nu a mai vrut sa doarma dupa-amiaza.Stateam si cate o ora sa il adorm si degeaba.Iar daca , printr-o minune, adormea, nu se mai culca pana pe la 24,iar noua parintilor, ni se lipeau ochii de somn langa el.Pe langa asta, mai adormea si foarte greu.Asa ca am schimbat tactica:un somnic la pranz, cand adoarme in 5 min, si culcarea la 21:30 si adoarme intr-un minut.
Si ca sa-ti dau un exemplu de copii diferiti, gemenii vecinei mele, care sunt cu 6 luni mai mari ca bebe al meu, dorm si acum de doua ori si se culca si la o ora acceptabila!
Eu m-am resemnat, decat sa ma chinui adormindu-l,(si nici lui nu-i place), mai bine ne jucam si ne distram, iar cand ii e somnic vine Mos Ene cat ai zice peste.
Raspuns la: 19/07/2005 10:28:10
Philip, incearca sa-i dai somnicul de dimineata un pic mai devreme, treptat. Depinde si la cat se scoala prima data dimineata si la cat mananca. A mea fata adormea la 2 ore dupa micul dejun. Daca ai ajunge cu somnul de dimineata de la 9 la 10:30, ii va fi suficient ca sa pape bine la pranz si apoi sa se culce iar la 14-15.
Si noi am avut (si mai avem uneori) probleme de oboseala/agitatie la pranz cand a renuntat la somnul de dimineata, am dat si masa de pranz cu aproximativ o ora mai devreme. Si ne mai adaptam din mers, daca o vedem somnoroasa ii dam si mai devreme de mancare.
Nici eu nu sunt adepta a sculatului copilului din somn, dar o las sa doarma numai daca este un somn "sanatos": adica linistit, fara suzeta, fara muzica de relaxare. La urma urmei, poate e mai important sa-i "ajutam" sa-si formeze un program de somn/joaca/masa care sa convina tuturor, astfel incat sa nu mai aiba perioade de agitatie, nervi de oboseala, refuzul mancarii si greutate in a adormi tocmai din cauza agitatiei.
Raspuns la: 19/07/2005 16:39:51
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by axia
Eu una, n-am mai auzit in viata mea sa trezesti copilul din somn, fiindca ai hotarat tu - sau cine te-a invatat - ca tre' sa doarma fix 1 ora. Daca ai sa-l lasi sa doarma cand vrea el, de cate ori vrea el pe zi, ai sa rezolvi si cu somnul de noapte.
Fi-miu cand doarme ziua, doarme mai bine si noaptea.
A, si inca ceva, la 8 e prea devreme. Culca-l pe la 9.30 si ai sa vezi schimbarea.
--------------------------------------------------------------------------------
na, ca acuma ma simt ca la scoala, cand ma certa un profesor. tu poate n-ai auzit, dar aici asa recomanda anumiti specialisti. nu-l sculam eu dupa o ora dupa capul meu. eu v-am cerut doar sfatul, nu asteptam reprosuri. parca as chinui copilul sau mai stiu eu ce.
va multumesc oricum
Autor: cius22
Raspuns la: 19/07/2005 17:35:58
Victor are 13 luni si cel mai rau reactioneaza la lipsa somnului...rezista fara papica,dar cand ii este somn,isi ia puiul de perna in brate,si...dus este! cateodata se intampla si de 3 ori pe zi(reprize scurte de cate o ora,iar una dintre reprize de 2 ore)...noi l-am lasat exact dupa nevoile lui,mai ales ca noaptea doarme legat de la 21 la 8 dimineata; eu cred ca fiecare copil are propriul lui ritm,si isi regleaza singur somnul;am mai observat ca in perioadele in care il necajesc dintisorii,doarme mai mult.Eu zic sa nu te stresezi,daca copilul mananca bine,creste,se joaca,e vesel...totul e ok...poate e un copil mai activ si are mai putina nevoie de somn;cand nu vrea sa doarma,du-l putin la aer,la plimbare...sa vezi ce bine doarme dupa aceea.
Autor: axia
Raspuns la: 19/07/2005 19:46:33
Sorry, nu te-am certat. Imi pare rau daca asta ai inteles. Dar, da, mi se pare barbar sa trezesti copilul din somn. N-ai decat sa dai cu rosii, asta e parerea mea si nu m-ar convinge nici un specialist sa fac asta.
Iti doresc succes cu educatia lui - sincer, nu fac mishto (vad ca ma banuiesti)
Raspuns la: 19/07/2005 20:14:31
Philip,nu pari rea,nici vorba de asa ceva,doar cam prea grijulie.Lasa-l pe bebica sa faca nani cand pofteste.Poate nu mai vrea sa doarma dupa amiaza.Nici Teodor nu doarme tot timpul de doua ori pe zi.Va pupam.
Autor: ioana2004
Raspuns la: 14/01/2006 15:36:16
salutareva citedc toate parerile dar abia acum am reusit sa intru si sa comentez si eu cite ceva........fata mea de1 an si 2 luni jumate nu adoarme decit leganata pe picioare ! cum
cum sa fac sa o dezvat de lucrul asta...???????
Raspuns la: 14/01/2006 18:06:27
Sunt foarte curioasa cine sunt 'specialistii' astia care recomanda sa trezesti copiii din somn ... e chiar aiurea, copilul stie singur cat si cand trebuie sa doarma, lasa-l sa-si faca singur program, si apoi vei putea aranja si mesele.
La varsta asta e posibil sa renunte la un somn, asa ca ce ai putea sa faci ar fi sa muti somnul de dimineata mai tarziu (nu ai specificat la ce ora se trezeste dimineata - oricum, pot trece 3 ore cel putin pana la primul nap), sa-l lasi sa doarma cat vrea el, si apoi,daca nu rezista pana la 8 seara, il culci la 7, 7,30, iar cu timpul, ii muti usor si napul tot mai tarziu, si in consecinta si ora de culcare la 8. Fa mutarea treptat, cu cate 10 min tot la 2-3 zile, si lasa-l fara al doilea nap in zilele cand el nu il vrea, sau culca-l inca o data atunci cand vrea. Noi am mers cam o luna cu zile in care dormea mai multe nap-uri si zile cu mai putine, in functie de oboseala. Pana la urma a renuntat el singur la un somn. Si acum, cand este mai obosit, il culc mai devreme, atat la nap, cat si seara, in functie de ora la care s-a trezit si cat de bine a dormit inainte. Nimic nu e batut in cuie! (si noi avem 1 an)
Autor: aime
Raspuns la: 14/01/2006 19:46:39
Cred ca povestea cu somnurile puilor se regleaza cu timpul. Cam pana pe la 11 luni si Vladut se trezea la 8-8.30 si avea un somn pe la 11-11.30 cel tarziu, care tinea pana pe la 13.00. Uneori isi facea acest somn, "de frumusete" ziceam noi si afara in carutz. Apoi se mai juca, papa si pe la 15.00 isi facea siesta pana pe la 17.00. Intotdeauna se trezea singur si la somnic, parca se cerea, adormea fara probleme, fara leganat, cantat si alte smecherii. Cred ca e...obisnuinta.
De pe la ~11 luni, copilu' a inceput sa se trezeasca mai tarziu, pe la 9.30-maxim 10.00 si usor usor a renuntat la somnicu de la 11.00. acum, dupa masa de pranz, care intotdeauna e la 13.30-14.00...stie ca urmeaza somnicu'....isi ia sucul si suzi....si mergem la culcare. doarme pana la 17.00-17.30. seara il culcam la 22.00, dupa baita.
Ce nu putem noi depasi (si poate ma sfatuieste cineva) este trezirile de peste noapte. se trezeste la 2 ptr o portie de laptic, apoi pe la 5-6 iar. Daca nu-i dai efectiv plange si se trezeste. am incercat si numai cu suzi...nu merge....daca iasi bea lapticu' e ok, isi vede de somn...Stiu ca nu e o tragedie...dar cum de alti copii dorm "intins" toata noaptea? vrem si noi
Autor: aurastanciu
Raspuns la: 14/01/2006 21:25:36
copii mei se trezesc pe la 8-8.30, mai rar la 9 si vor somn pe la 10-10.30 cam o ora si jumatate, dupa care dorm iar pe la 15 inca vreo ora si jumatate aproape doua. la zece cel tarziu dam stingerea.
am incercat cu un singur somn pe zi si este prea tarziu sa doarma la 13, treziti de la 8-8.30 si apoi pana seara la 22 este iar prea mult de la ora 15-15.30 cand s-ar trezi.
Autor: LORELAI ANCA MORARIU
Raspuns la: 14/01/2006 21:33:06
Iti recomand o carte buna care te poate ajuta sa-i reglezi somnul bb "The no-cry sleep solution" de Elizabeth Pantley. daca nu o gasesti īn librarie poti s-o comanzi pe amazon si o primesti īn aprox 3 zile. In general un bb la 12 luni īnca mai are nevoie de somnul de dimineata. Gabi a mea avea urmatorul program: 6am scularea, 9-10am nap de dimineata, 12-2pm (uneori 3pm)nap de dupa-masa si 7pm culcarea. Un lucru este important: RUTINA - respectarea, pe cāt este posibil a acelorasi ore de somn si MASA īn fiecare zii. Se spune ca orele de masa fixe regleaza cel mai bine somnul. Acum, la 18 luni Gabi se scoala la 6:30am, are nap de dupa-amiaza īntre 1pm-3pm si se culca seara la 8:30pm. Bineīnteles ca īntotdeauna exista mici variatii cuprinse īntre 15min si 30min... :-) Multa bafta!
program somn
Autor: adjadyn
Subiect: program somn
Trimis la: 20/02/2006 16:21:38
pg.photos.yahoo.com/ph/zapomena/album?.dir=5b15
Raspunsuri:
Raspuns la: 20/02/2006 21:44:37
La 1 an Gabisor (n. 9 iulie 2004) avea urmatorul program:
5:30-6am - trezit, sculat, olita
6:15-6:30am - mic dejun cereale cu lapte Milupa
7-8:30am - ne jucam īn casa cu mami si tati (care printre 2 partide de cu-cu-bau se pregateste sa plece la servici)
8:30am-9:30/10am - ne jucam īn parc afara si la 9:30am bb īsi ia gustarica - iaurt sau kefir
10am-max11:30am - nap de dimineata
12 - lunch/amiaz
12-2pm - ne jucam īn casa
2:30pm-max4pm nap de dupa-masa
4:15-4:30pm - gustare de dupa-masa - fruct
4:30-6pm - ne jucam īn parc
6:15-6:30pm - cina
6:30-6:45pm - baita
7:00pm - nani-nani - somn-usor
Cu timpul programul ei s-a schimbat: nap-ul de dimineata a disparut iar cel de dupa-masa a devenit un picut mai lung si s-a stabilizat oarecum īntre orele 1:00/1:30pm-3:00/3:30pm. Seara se culca acum pe la 8:30-max9pm iar dimineata se trezeste aprox īntre 6:30-7:30am.
Mentionez ca atunci cānd Gabisor a īmplinit 1 an era vara - asa ca ne-am putut permite sa stam mult timp afara īn parc. Acum iarna reusim sa ne facem program de parc īntre 11:00am-12:00am.
Toate orele care sunt notate mai sus sunt cu o aproximatie de 15min - max 30min. Intotdeauna am īncercat sa respect un program cāt mai riguros - dar nu rigid - adaptat la nevoile bb-lusului.
Autor: julya
Raspuns la: 20/02/2006 22:32:13
sa inteleg ca te referi la programul de somnic,nu?
cand avea un anisor, Adrian facea nani toata noaptea de la 8 seara la 8 dimineata, apoi in timpul zilei mai dormea intre 11-14 si, uneori, se mai culca pe la 16 pentru jumatate de ora sau chiar o ora.
numai bine!
Autor: bubu05
Raspuns la: 20/02/2006 22:36:44
Vlad are un an si o luna si are urmatorul program:
Seara adoarme la 21, max 22, se trezeste la 6, bea lapticul si se culca la loc, iar trezirea este la 8, max 9.
In cursul zilei doarme de la 12:30 -13 pana la 15.
Foarte rar mai doarme de la 18:30- 19:30(cam o data pe saptamana, cred).
Autor: adjadyn
Raspuns la: 20/02/2006 22:39:59
scuze, ma refeream , da, la programul de somn...
Raspuns la: 21/02/2006 00:04:29
mai doarme de la 11-13
si 17-19
seara culcarea pe la 21:30
Dar nu doarme asa in fiecare zi, sint zile cind doarme numai 30 de minute la 11 sau la 17.
Autor: Babee
Raspuns la: 21/02/2006 00:12:38
De la 1 an trezirea la 7 maxim 8, la 12 jumatate maxim nani nani cam doua ore si la cel tarziu 9 seara in pat si nani pana dimineata.Noi avem programul acesta de 1 an si 3 luni.
Autor: Kittycat
Raspuns la: 21/02/2006 18:42:40
Dormea noaptea 11-12 ore, iar dupa-amiaza in jur de 2 ore.
Autor: amironeanu
Raspuns la: 21/02/2006 18:57:59
La un an Stefi avea acelasi program de somn ca si acum de la 21-21:30 pana la 8-9 (cu citeva treziri, inca) si dupa masa de pranz se la 13-13:30 la 15-16 (in jur de 2 ore, plus minus 1/2 de ora).
Pupici,
Autor: miag
Raspuns la: 21/02/2006 21:41:04
Roli are, la 1 an si 3 luni, urmatorul program:
-8.00 se trezeste si papa
apoi se joaca pana la 11, cand papa din nou
-pe la 12 somnic pana la 14 sau 14.30
-apoi iar se joaca si merge la nani pe la 21.30 sau 22.
bineinteles mai si papa peste zi. In total avem 3 mese principale si 2 gustari
Autor: mariussimiuc
Raspuns la: 21/02/2006 21:53:00
La 1 an si 3 luni,n-as putea spune ca Robert este un model in ale somnului,dar incet incet incepe sa-si revina in ceea ce priveste somnul de noapte.Dimineata se trezeste la 8-8.30,iar la 12-12.30 mergem la somnicul de pranz,pana pe la 14-14.30.Seara ne culcam la 21-21.30 si ne mai si trezim peste noapte,asa cum spuneam,dar vad ca in ultimul timp din ce in ce mai rar.
Poze
ninocikap spune:
Sta treaz noaptea (BB 11 luni)!!!
Autor: lbelciug
Subiect: Sta treaz noaptea (BB 11 luni)!!!
Trimis la: 16/01/2006 13:30:42
Fetele, baiatul meu de vreo 2 saptamani a inceput sa nu mai doarma noaptea, chiar daca ziua doarme numai 2-3 ore. Seara se culca pe la 10-11 pm si pe la 2-3 noaptea se trezeste si nu mai doarme vreo 3 ore! Nu plange, ci efectiv se poarta ca ziua, desi in camera e intuneric! Mai exact: se misca in pat, vorbeste, da cu capul in plasa de la pat si daca nu-l bag in seama, incepe sa tipe. Si eu si sotul il leganam, ii cantam, incercam sa-l linistim si sa-l culcam insa FARA succes!
Care ar putea fi cauza? Va rog, cine a trecut prin experiente similare sa-mi dea si mie reteta ca sa iesim din impas... Va dati seama ca noi parintii suntem chiaunia doua zi la munca.
Raspunsuri:
Autor: roxanaz
Raspuns la: 16/01/2006 13:43:28
poate nu e destul de obosit? incearca sa il nu lasi sa doarma mai tarziu de 4 dupa-amiaza de exemplu. si obositi-l bine prin joaca inainte de culcare...de obicei de rezultate!
Raspuns la: 16/01/2006 13:54:09
Merci RoxanaZ, insa nu cred ca asta ar fi motivul (lipsa de oboseala). Se joaca ziua cu bona si seara cu noi si/sau socrii (nici la TV nu ne uitam ca sa ii dedicam lui toata atentia).
Intr-adevar ieri s-a trezit mai tarziu decat de obicei (18:30), dar asta pt ca nu dormise decat o ora in restul zilei. Daca ziua nu doarme decat intr-o singura transa (la pranz) si pana seara la 8-9 nu-l mai culc, atunci somnul de noapte e f agitat, deci nu asta e reteta asta. Nu inteleg de ce se trezeste acum, mai ales ca inainte ziua avea exact acelasi program de somn (doarme in 2 transe cca 2-3 ore).
Raspuns la: 16/01/2006 14:05:47
Si al nostru copil de vreo 2-3 sapt se trezeste noaptea (dupa 2-3 ore de somn profund), ocazional, ce-i drept, doar ca el adoarme imediat ce-i luat in patul nostru sau uneori dupa un bibe de laptic.
Noi am descoperit ca i-a iesit o maseluta.
Inainte nu se trezea decat f rar, dormea doar cu pauzele de laptic.
Sau s-or fi plictisind? Sau e trecerea de la o etapa a somnului la alta si raman in starea de veghe?
Raspuns la: 16/01/2006 14:10:46
Daca era de la dinti/canini n-ar fi trebuit sa planga sau sa fie nervos? El este vesel...zi si noapte.
Autor: ixxi
Raspuns la: 16/01/2006 14:23:04
Liviana si noi am avut o perioada cand se trezea cu chef de joaca, dar eu nu vb deloc cu ea, o luam la noi in pat si o tineam in brate sau se aseja cu capul pe pieptul meu, dar nici o vorba nici o lumina. daca apuca sotul sa vb cu ea se termina.....somnul chitaiata cel putin o ora.
aaa si inca ceva ii dadeam doar apa si de cele mai multe ori se linistea.
dar asugura/te ca/i suficient de obosit seara, eventual o baie buna.....si trezit dimineata devreme....
avem niste prieteni care s/au chinuit 1 an asa....
Poze
ninocikap spune:
Ce este mai important,somnul sau orele de masa?
Autor: alondra25.2006
Subiect: Ce este mai important,somnul sau orele de masa?
Trimis la: 15/01/2006 08:36:38
De la un timp ma confrunt cu o problema,poate nu ar trebui sa fac caz din atata lucru...sau poate ca da.Bebelusa mea de 2 luni jumate,nu doarme suficient,ma chinui sa o adorm,o legan cu perna pe picioare si dupa o ora de leganat adoarme in sfarsit pentru cateva ore ziua.Nu-i este suficient,pt.ca la la ora 15 adoarme,la 18,30 se trezeste,ii dau sa pape laptic,iar la 19,30 baita.Ma chinui apoi sa o adorm,asta pe la ora 22 dupa ce iarasi papa.Adoarme in sfarsit pana la ora 4 dimineata.Problema mea este ca de la masa de la ora 22 trec 6 ore in care ea nu ingera nimic.Oare nu-si strica stomacelul din aceasta cauza?Sa o trezesc noaptea sa manance?Ce este mai important,somnul sau orele de masa?
Raspunsuri:
Autor: AndraB
Raspuns la: 15/01/2006 11:58:51
Care este intervalul optim intre mese?Voi ce stiti?
Eu stiu de la dr mea ca sunt max 5 ore ziua si 7 noaptea .
Ce credeti?
Raspuns la: 15/01/2006 12:02:14
De obicei, multi bebelusi nu se trezesc noaptea pt. a manca, nu e nici o problema daca nu mananca 6, 8, 10 ore(ma refer numai noaptea). Daca el simte nevoia se trezeste singur, eu nu l-am trezit niciodata noaptea sa-i dau lapte. Cat despre leganatul pe picioare...daca o inveti asa, pai o sa scapi cam greu! Eu aveam 2 ani si ma plimbam cu perna in brate noaptea si ii trezeam pe parintii si bunicii mei pe rand ca sa ma legene!
Eu il luam pe Vlad cu mine in pat si il mangaiam usor pe frunte si adormea, in cazul in care nu adoarmea singurel si nu am avut niciodata probleme cu leganatul, adoarme singur in fiecare seara.
Raspuns la: 15/01/2006 12:03:42
Andra, eu i-am dat la 2 ore jumatate-3 ore sa suga, iar de cand am inceput diversificarea, la 4 ore. Si respectam orarul si acum!
Autor: Diana Mirela
Raspuns la: 15/01/2006 12:06:21
Iulia mea si-a facut program de somn noaptea de la o luna. A inceput sa doarma cate 8 ore, fara pauza, dintr-o data. Am incercat sa ii dau sa manance, dar nu a vrut cu nici un chip sa ia sanul.
Am lasat-o in pace, iar pediatra mi-a zis la fel. Acum la fel doarme, dar cate 10-11 ore.
Asa ca, daca ea vrea sa doarma, las-o, mai ales ca spui ca nu doarme ziua. Daca mananca bine, ia in greutate, este activa, nu are febra sau alte semne de boala, inseamna ca acesta este programul ei si ii ajunge lapticul de seara, iar tu te vei putea odihni. Sunt multe mamici care spun ca puii lor, chiar mai mari, se scoala des noaptea si sunt foarte obosite...
De la ora 4 pana la 15 cand zici ca o adormi, ce program are? Ziua este activa? Cand o scoti cu caruciorul la plimbare doarme?
Autor: codruta_grg
Raspuns la: 15/01/2006 12:07:34
Ei se trezesc daca le este foame. Dar daca trec 4-5 ore si nu papa nimic ar fi bine sa ii dai papa (dara daca dorm noaptea nu trebuie treziti)
Raspuns la: 15/01/2006 12:17:04
Originally posted by AndraB
Chiar asa!
Care este intervalul optim intre mese?Voi ce stiti?
Eu stiu de la dr mea ca sunt max 5 ore ziua si 7 noaptea .
Ce credeti?
Bine ai venit si tu!
Programul de masa si somn al bebelusilor variaza de la unul la altul.
De aceea se merge pe ideea alaptatului la cerere, pt. ca bebe isi face singur program. Dar mai des de 2 ore nu trebuie sa manance, pt. ca nu e timp sa se digere lapticul de la masa anterioara, ii dai lapte proaspat peste unul partial digerat si asa vin durerile de burtica.
Iulia a supt la cerere vreo 3-4 saptamani (2 ore jumate'-3), apoi a inceput sa ceara la 4 ore, program pe care il are si acum. A crescut bine, s-a nascut cu 3700 g, am inceput diversificarea de 2 saptamani, iar acum are 8100 g.
Bineinteles ca depinde si de greutatea bebelui: un bebe nascut cu o greutate mai mica mananca mai putin si va suge probabil mai des (dar nu mai devreme de 2 ore!).
Raspuns la: 15/01/2006 14:30:14
Importante sunt ambele si somnul si papa...dar asa cum au zis si fetele, atata vreme cat nu-ti cere noaptea...e ok, trezitul bebeului ca sa pape ii creaza stres. Vred ca toate mamicile au trecut prin asta si eu m-am panicat in prima noapte cand bebe nu s-a trezit sa pape si-am si sarit pe telefon...pediatra m-a calmat.
Autor: roxana1974
Raspuns la: 15/01/2006 14:46:30
interval optim: 3 ore inainte de diversificare si 4 la diversificare. Nu treziti copiii noaptea nici la supt nici la schimbat daca dorm!!!
Bafta!
Autor: daniella4
Raspuns la: 15/01/2006 16:13:01
Astia mici sunt foarte intelepti. Puiul meu pana la 3 luni considera ca el trebuie sa manance din 3 in 3 ore, indiferent de zi sau noapte, asa ca-si solicita dreptul cu o precizie de ceasornic. Eroare maxima in acea perioada...maxim +/5 minute!!
Apoi a mai rarit-o cu mesele de noapte.
Si la fel si cu somnicul, stiu ei cum sa-si rezolve problema!
Autor: godzila
Raspuns la: 15/01/2006 19:02:38
Si Iulia mea tot asa are orarul de somn. Ziua vrea din 2 in 2 h si noaptea cere la 6 ore. Nu am trezit-o niciodata dar ma gandesc daca asta nu i-a cauzat cresterea lenta in greutate. Pediatru meu a zis sa nu o trezesc cu nici un chip.
Raspuns la: 16/01/2006 10:49:33
Eu zic sa n-o trezesti, las-o sa doarma, la varsta asta e normal sa doarma tot mai mult noaptea!
Numai bine.
Raspuns la: 16/01/2006 14:10:59
Daca nu se trezeste noaptea sa pape inseamna ca ii ajunge lapticul de seara.Si in acest caz ar trebui sa fii fericita ca nu te trezesti noaptea!
Raspuns la: 16/01/2006 14:26:51
Cand am venit cu bebe acasa de la maternitate, pediatra mi-a spus ca bebelusul trebuie lasat sa doarma, nu se trezeste din somn sub nici o forma. Exceptie: pentru baita, se scoala bebe la 2 ore dupa ce a papat. Si asta pentru ca sa nu fie prea aproape de ultima masa, sa vomite, dar nici prea aproape de masa urmatoare, caz in care i s-ar face foame si ar plange in loc sa se bucure de baitza.
Raspuns la: 16/01/2006 16:08:16
La 2 luni nu are program fix de masa, trebuie sa ii dai sa manince cind plinge de foame. Vladut abia dupa 3 luni si ceva nu se mai trezea noaptea.
Mi se pare ciudat ce spui, ca te chinui sa o adormi. Eu nu ma chinuiam deloc sa il adorm pe Vladut, daca el vroia dormea daca nu vroia nu dormea si statea linistit. Numai seara plingea, cred ca avea colici.. Plinge cind o legeni sa adoarma? Atunci poate nu s-a saturat si ii este foame..
Trebuie sa ii dai sa manince cind cere, si isi va face singur un program de masa regulat. Daca trec 6 ore cind nu maninca, nu se intimpla nimic rau.
Autor: ema.nu.ela
Raspuns la: 16/01/2006 16:46:39
problema la tine nu e ca doarme bebe prea putin ziua si prea mult noaptea. problema e ca adoarme f greu.
asa facea si fetita mea pana la 2 luni si un pic. adoarmea tare-tare greu leganata cate juma de ora- o ora. iar cand n-o mai leganam se trezea...ma dispera. insa avea o perioada cand dormea dusa vreo 6-7 ore. din pacate era de la 6pm pana pe la 1am. noaptea eram terminata.
tarziu la 2 luni jumate am descoperit de la ce era. pt ca nu lua nici in greutate mai deloc, pediatra mi-a zis ca laptele meu nu e calitativ bun asa ca am trecut pe lapte praf. cand a baut primul biberon s-a linistit brusc si a adormit bustean fara nici o leganare. de-atunci nu mai am probleme cu adormitul. adoarme singura. doar cand o mai dor gingiile de la dinti o mai legam cate un pic sau ii dau suzi.
cat despre program, mie imi spusese pediatra ca la 3 luni cam din 3 in 3 ore ziua si la 5 ore noaptea. la 4 luni ziua din 3 1/2 h si noaptea la 5 ore. la 5 luni ar trebui ziua la 4 h si noaptea deloc daca mananca bine. daca nu e posibil sa mai ceara si noaptea o masa.
oricum la varsta asta plange cand ii e foame asa ca nu e prea mare problema cu programul. insa a mea nu plangea de foame dupa ce sugea...ci doar maraia si nu putea sa doarma.
deci, eu zic sa vezi si cum ia in greutate ca poate fi un indicator f pretios. eu am ajuns la concluzia ca daca eu bebe adoarme greu si e agitat are sigur o problema.
Raspuns la: 16/01/2006 18:40:34
Dar de ce te chinui sa o adormi ??...eu stiu ca lui Dragos cind ii era somn adormea...si acum la fel la 1,7 luni , cind ii este somn isi ia suzi se urca in patut si doarme...si daca adoarme la 12 noaptea si are chef de joaca , ce ??...il las sa doarma cit si cind vrea ...bineinteles ca si somnul si papa sunt importante mai ales la virsta bebelinei tale. Daca a luat bine in greutate , nu te stresa si nu insista nici cu papa nici cu somnul , in carte scrie ca putini bebelusi mai au la 2-3 luni 7 mese , ca majoritatea au 6 sau chiar 5. Incearca sa nu o mai legeni ca o sa te chinuiesti mai tirziu !! Am fost dura ??...sper ca nu .
Autor: anemona
Raspuns la: 16/01/2006 22:05:53
Nu trezi copilul, stie el cat sa doarma si cand sa manance. La varsta asta se alimenteaza la cerere. In primul rand ca e bine sa doarma atat cat simte nevoia. Apoi daca isi scoate singura o masa, nu insista sa i-o dai, altfel mai incolo te vei lupta sa o faci sa doarma noaptea si ea se va trezi. E bine sa doarma, sa nu-ti para rau !
Autor: Lia2000
Raspuns la: 17/01/2006 07:26:05
Incearca sa nu o mai adormi leganata, poate ca nu-i place nici ei. De obicei bbii adorm instantaneu la plimbare (in zone linistite), le face bine sa stea chiar 2-3 ore afara si sa doarma , numai sa nu fie prea frig, ploaie sau ceata (chit ca eu am scos-o pe a mea fata si in conditiile astea). Vino in casa doar cand se trezeste fata. La varsta asta de obicei dorm 2 ore, 2 ore veghe (ziua).
Sau incerca su suzy, ii linisteste.
Dar, oerice ar fi, nu scula copilul sa manance. Va fi si nervos si s-ar putea sa refuze si i-ai si intrerupt somnul.
Raspuns la: 17/01/2006 09:11:04
A, si legat de adormit: si eu m-am chinuit cu Matei- in casa il plimbam si cate o ora in brate, pana m-am prins ca cel mai bine e sa-l las sa adoarma la san. Afara in schimb adormea de cum dadea de aer rece. Poate ca nu ii prindeam eu ora de somn, nu stiu... dar daca il lasam sa adoarma cand vrea el, nu adormea deloc! Plangea, se agita... Oricum Matei e un copil foarte activ, asa ca si asta cu somnul, depinde de la copil la copil, asa ca nu te speria ca e ceva in neregula, tine si de obisnuinta, si de firea copilului. Oricum, asa cum am mai spus Matei doarme foarte bine de cand adoarme singur.
Numai bine.
Raspuns la: 17/01/2006 13:39:29
Va multumesc pt.sugestii.Din fericire bebita mea e sanatoasa am dus-o la spital la un pediatru f. bun si mi-a dat verdictul:colicii sunt de vina.Pe langa Sab. mi-a spus sa-i dau Espumisan sa elimine gazele.A fost mai linistita.Daca nu o legan pe picioare plange de se inroseste la fata.In brate nu merge nici cum.Este un bebe agitat din fire,si poate um pic rasfatata.Sper sa se linisteasca.
Raspuns la: 18/01/2006 10:44:36
Vladut s-a linistit (nu a mai plins de la colici) cind a descoperit suzeta, avea in jur de 2 luni.
Poze
ninocikap spune:
copilul meu adoarme singur dar numai cu paturica l
Autor: piersicuta2005
Subiect: copilul meu adoarme singur dar numai cu paturica l
Trimis la: 19/01/2006 06:08:02
Al meu adoarme tare bine singurdar numai cu paturica lui[pupurica lui]si-o trage pe nas si adoarme tare bine
Raspunsuri:
Autor: elyanne
Raspuns la: 19/01/2006 14:38:58
a mea doarme numai cu perna ei... Sigura, la ea in patut, dar sa nu-i lipseasca perna... si-o pune pe ochi si isi baga nasu' in ea...
Raspuns la: 19/01/2006 18:03:04
al meu are o carpita fara care nu adoarme.
Autor: ange
Raspuns la: 19/01/2006 20:57:21
Robertzelul meu are 2 lucruri fara de care nu doarme nici fortzat
un catelus de plus care daca-i administrez inca o spalare iese toata vata din el si "faimoasa" carpa(paturica) care are n gauri si atze scoase.
Le poarta dupa el peste tot.De ceva vreme l-am convins sa le puna intr-un saculet pt. ca era jale mare.Pe "didi" intr-o mana(catelusul de plus care are si nume) il tinea de o ureche si carpa ("dodo-ul")in cealalta mana care mai mult atarna pe jos.
Este tare dragutz.face treaba asta de 2 ani jumate
Raspuns la: 19/01/2006 20:58:20
Si Vlad tot cu paturica adoarme, de fapt este o pilota mai subtire, cu ursuleti si e innebunit dupa ea. Cand se joaca pe covor, se ridica la patut si arata cu degetul si pana nu i-o dau nu scap, apoi se baga cu nasul in ea, o musca, se tavaleste pe jos cu ea, o iubeste...si asa face si cand il pun la somn!
Autor: kim222
Raspuns la: 19/01/2006 23:25:56
Oana....exact asa face si Luca..are 17 luni...si iubeste paturica...dar nu are una anume...paturica sa fie..la fel se duce la pautut si arata cu degetul ..apoi urmeaza ce ai povestit si tu :))) Am incercat cu diverse jucarii din plus...nu merge! Numai ca in ultimul timp ...a inceput s-o ceara si ziua....el care o iubea numai la nani.... Asa ca am hotarit ca ziua...sa ascundem toate paturicile
Autor: alexa00
Raspuns la: 20/01/2006 07:55:35
Paul nu adoarme fara baticul de la buni.Nici de mancat nu mananca fara el.
Poze
ninocikap spune:
Bb 7 luni nu doarme noaptea!!
Autor: fundita
Subiect: Bb 7 luni nu doarme noaptea!!
Trimis la: 16/01/2006 12:56:29
Bb al meu are 7 luni si nopatea se trezeste aproape la doua ore plangand si urla si jumatate de ora daca nu il iau in brate.
E sanatos am facut analize, suge des la san noaptea iar ziua mananca foarte putin. I s-a inchis si fontanela de o saptamana. Daca aveti asa ceva acasa, ce a-ti facut? E vreo problema daca s-a inchis fontanela? Dinti nu i-au iesit si nici nu or sa iasa intr-o luna. Va rog ceva sfaturi, ca nu mai rezist eu fara somn, asa este dintotdeauna, dar am crezut ca o sa se linisteasca. Multumiri!
Raspunsuri:
Autor: madabv
Raspuns la: 16/01/2006 14:42:01
Draga fundita! Fetita unei priete s-a nascut cu fontanela foarte mica, din care cauza nu a luat nici Vigantol, iar pe la 7-8 luni( nu mai stiu exact)i s-a inchis. Doctorita ei i-a recomandat sa duca fetita la tomograf pentru a vedea daca mai este suficient loc pentru dezvoltarea creierului. Prietena mea s-a dus si tomografia a aratat ca totul era in regula.Atat stiu eu despre fontanela mica. In rest daca nu mananca si plange mult s-ar putea sa fie din cauza dintilor, chiar daca nu ii ies in curand.
Autor: Eliza5
Raspuns la: 16/01/2006 15:11:41
Ai inceput cumva serviciul? Te intreb pentru ca asa am patit eu cu Alex cand am inceput serviciul, iar pediatra mi-a spus ca lui ii este dor de mine ziua si compenseaza noaptea trezinsu-se din ora in ora si solicitandu-mi atentia.
Cat despre fontanela, a noastra s-a inchis complet la 6 luni si nu a fost nici o problema, acum este dezvoltat perfect pentru varsta lui (1 an si 2 luni).
Autor: fundita
Raspuns la: 16/01/2006 19:42:27
Nu merg la servici stau acasa doar eu cu el. Aveti habar sa existe vreun sirop pentru pofta de mancare sau pentru calmare?
pupici
Raspuns la: 16/01/2006 20:18:04
Eu il puneam noaptea la san langa mine, si adormea sugand (si eu impreuna cu el). Daca nu adormeam il mutam la el in patut, daca adormeam ramanea cu noi in pat.
E adevarat insa ca in cazul nostru asta s-a intamplat pana pe la 6 luni, cand l-am obisnuiot sa adoarma singur si l-am mutat la el in camera. In vreo 2 saptamani nu s-a mai trezit noaptea deloc.
Autor: PAULISH
Raspuns la: 16/01/2006 22:21:27
cred ca e nevoie de un supliment de laptic seara la culcare cu ceva cereale.in cearca gama similac sau nan,cereale de la metro.daca de dinti nu este vb atunci numai despre fomica poate fii vb.sfatul nostru ar fii sa renuntati la luatul in brate.incercati sa alimentati bebelusul in patut.noi facem asta de la 7 saptamani,sotia neavand piept.
Autor: mygirl
Raspuns la: 17/01/2006 08:27:02
Si eu am ptit asa cu Alexandra, inca de pe la 5 luni. A inceput sa se trezeasca des, cam la 2 ore si dc nu o luam in brate sa o pun la san iesea mare scandal..eram zombi de somn. Am pus totul peseama dintilor, dar pana acum nici urma de asaceva. De cateva nopti s-a mai potolit, am inceput sa-i dau la masa de seara cereale cu iaurt sau cu fructe si i-am mai intaziat ora de culcare de la 20.30 la 21.30 chiar 22, si vad ca nu se mai trezeste decat pe la 4, mananca si adoarme la loc pana la 7, cand o iau cu mine in pat, ii dau sa manance si adoarme din nou...pana acum, de ex. rasfat, nu alta.
Raspuns la: 19/01/2006 13:30:03
Foarte bun subiectul Fundita!Nu vreau sa te descurajez,dar vreau sa-ti spun ca a mea fetita nu a dormit deloc bine pana acum vre-o luna de zile(fetita mea are acum aproape 1 an si 5 luni).Si ei i-au iesit dintii tarziu(la 11 luni si 9 zile),tot mereu,de pe la 6 luni,am spus ca din cauza asta nu doarme,dar nu asta era,asa facea ea - probabil obiceiul nostreu prost de a o lua in brate noaptea la cel mai mic scancet.Vreau sa-ti spun ca de cand am invatat-o sa adoarma singurica in patutul ei(si ziua si noaptea)de atunci imi doarme bine si sunt si eu mai odihnita(parca nu-mi vine sa cred).Iar treaba cu fontanela,eu zic sa nu-ti faci griji,pt. ca am mai auzit astfel de cazuri,iar copiii s-au dezvoltat perfect normal.
Eu iti spun ca trebuie sa mai ai inca muuuuuuuuulta rabdare si multa tactica!
Raspuns la: 19/01/2006 14:55:18
Vladut adoarme seara in brate (neleganat, numai ca in brate), pe urma il mut in patut. Noaptea ma mai trezeste, plinge, cind plinge il iau in brate si adorm cu el in brate. (eu am inceput serviciul), citeodata nici nu imi aduc aminte cind l-am luat in brate. De multe ori dimineata doarme in patul mare .. Dar sint si nopti in care doarme in patul lui.
Autor: kiss
Raspuns la: 19/01/2006 16:05:19
asa cum au zis fetele, cred ca masa de seara nu mai e destul de consistenta: adauga cereale in lapte, muls de la tine sau lapte praf. despre siropuri, pot sa-ti zic ca exista preparate vitaminice, pt pofta de mincare: NATURAMIX, 100% natural, fiole, 1/2 fiola/zi; SANASOL.
De asemenea, siropuri calmante: SEDIBIMBI (italian), CALMABABY.du-te si intreaba la farmacie si citeste acolo prospectele.
pupici si bebici sanatosi
Poze
ninocikap spune:
la ce ora culcati seara bb?
Autor: adinell
Subiect: la ce ora culcati seara bb?
Trimis la: 07/01/2006 13:41:38
Eu il culc pe Andrei(trei luni jumate), dupa opt jumatate seara, dar de doua zile am inceput sa il culc pe la noua jumatate deoarece am obs. ca se trezeste prea des noaptea... Acuma vreau sa vad daca aceasta schimbare in programul lui va da rezultate pozitive...
Voi la ce ora culcati bb?
Raspunsuri:
Autor: crinuta
Raspuns la: 07/01/2006 13:53:22
Autor: asi
Raspuns la: 07/01/2006 14:46:47
Raspuns la: 07/01/2006 14:50:15
Raspuns la: 07/01/2006 15:05:50
Nu cred ca culcandu-l mai tarziu va dormi mai bine. Din contra. Va fi si mai obosit! Trebuia sa-l culci mai repede, si nu dintr-o data, ci sa muti treptat ora cu cate 10-15 min.
Autor: flowers_25a
Raspuns la: 07/01/2006 15:05:57
noi obisnuim sa ne culcam pe la ora 10,daca nu duc munca de lamurire pana pe la vreo 10.30
Autor: Ina82
Raspuns la: 07/01/2006 15:21:59
7:30....doarme dus toata noaptea si are si un nap de dupa-amiaza de 2 ore.
Autor: DanielaAB
Raspuns la: 07/01/2006 15:52:24
Fetita(4 luni) mea adoarme dupa ora 23 si se trezeste dimineata la ora 8.
Autor: DanielaLaura
Raspuns la: 07/01/2006 16:15:22
La trei luni fetita mea adormea pe la ora 22 pana aproape de ora 4 dimineata cand se trezea ca sa pape un pic de laptic.
Acum la 6 luni adoarme dupa ora 23 si se trezeste in jurul orei 8 dimineata.
Autor: cattalina
Raspuns la: 07/01/2006 16:58:49
incepamd cu ora 21....uneori ne mai prinde si ora 23...dar mai rar....
Autor: herra
Raspuns la: 07/01/2006 17:00:36
si Vlad adoarme tot pe la 22,30 - 23; se trezeste cam pe la 8,30.
dar doarme ziua de la 11 la 13 si de la 17 la 19.
am incercat sa nu-l mai culc la 17 (caz in care ar adormi pe la 21), dar nu ma pot intelege cu el, n-ar mai manca la cina de oboseala, nu i-ar tihni nici baia...
oricum el isi face programul de somn, nu cred ca l-as putea forta cu ceva; nu pot decat sa ma adaptez...
de exemplu, sambata dimineata "lenevim" amandoi pana la 9,30!
Autor: delia_alx
Raspuns la: 07/01/2006 17:17:33
Fetita mea la 3 luni jumatate cat are acum bebe-ul tau dormea 6 ore din momentul in care se culca seara pe la 21 se trezea sa pape si se culca la loc cam 1-2ore.
Raspuns la: 07/01/2006 17:44:55
Robert adoarme pe la 22-22.30 si de o bucata buna de timp nu se mai trezeste decat o data sau de 2 ori pentru o portioara de tzitzi.Apoi doarme pana la 8-9 dimineata.
Raspuns la: 07/01/2006 17:54:28
Noi avem un program "fix" de la o luna, pe care il respectam, bineinteles cu f. mici abateri: la 20:30 baita, apoi masaj, un pic de alint, laptic de la tzitzi si ...nani. La 21:30-22:00 doarme dusa, pana la 7-8 dimineata, fara nici o trezire in timpul noptii.
Autor: aurastanciu
Raspuns la: 07/01/2006 20:52:16
la trei luni cat are a bb tau ai mei se culcau pe la 21.30-22.00 si se trezeau pe la 3-4 pentru biberon. si acum tot la 21.30-22.00 se culca, dar nu mai trezesc noaptea pentru papita.
Autor: ginni
Raspuns la: 07/01/2006 21:22:16
Se culca la 22.30-23.00,se scoala pe la 5.30 sa pape laptic,apoi se mai scoala la 10 dimineata.
Autor: miag
Raspuns la: 07/01/2006 21:48:23
Roli are 1 an si o luna. dormim de la 21.00-21.30 pana la 8 dimineatza.
Autor: Lauraa
Raspuns la: 07/01/2006 22:17:23
Wow ce tarziu se duc bebii la nani :) . ca mine :)
A mea este la 20 - 20.30 in pat si doarme 12 ore.
Aici in Germania copiii sunt dusi la nani foarte repede, o prietena isi culca fetele pe la ora 18.Ea e cea mai devreme, restul lumii culca bebeii in general pe la 19.30 - 20.00 . Mie mi se pare ok, asa putem si noi sa ne vedem de ale noastre prin casa,mai stam impreuna linistiti.In plus acum iarna mi-ar parea rau sa o pun tarziu la nani, sa se trezeasca implicit tarziu si sa piarde din lumina zilei ca la 17 e deja intuneric.
Raspuns la: 07/01/2006 23:30:41
Vladut doarme de la 20:30-21:00, pana la 6-7 dimineata, bea lapticul, apoi mai doarme pana la 8:30-9:00.
Pe la trei luni adormea pe la 10 seara, ca mai dormea o tura dupa-masa, pe la 7.
Autor: gegea
Raspuns la: 07/01/2006 23:48:32
Daria adoarme in jur de 21, cand n-o las sa doarma reprize mai mari de 30 minute in timpul zilei. Daca ziua doarme mai mult de o ora, atunci se schimba si ora de culcare.
In total, noaptea doarme 12 ore, dar inca mai suntem la capitolul trezit noaptea in cautare de tzitzi...
Raspuns la: 08/01/2006 09:11:19
multumesc pt raspunsuri... mi-am facut si eu o idee!
Autor: vladhana
Raspuns la: 08/01/2006 10:20:07
Cand era bebe mic l-am culcat seara la ora 8 si aveam o mare probleama cand a venit vara si el tot la 8 vroia sa se culce dar inca era lumina afara,asa ca ne-am chinuit si intr-un final am reusit sa-i schimbam ora de somn la 9-9.30.
Autor: ancutzathree
Raspuns la: 08/01/2006 12:17:16
il culcam in jurul orei 21:00 si se trezeste dimineatza la 5-6,asta in cazurile fericite
Autor: gusta
Raspuns la: 08/01/2006 12:27:29
Eu pe Mara o culc la 21:00 si se trezeste la 6:00 pentru papi si mai doarme pana la 8:30 .Noapte se mai trezeste pentru suzi.
Si mie aici mi s-a spus ca o pun cam tarziu la culcare dar asa si-a format ea programul.
Autor: kover
Raspuns la: 08/01/2006 13:36:33
la inceput adormea pe la ora 20,dupa ce a mai crescut un pic si a venit vara si-a modificat programul,se culca pe la 21,30-22,00.si asa a ramas pina acum,cind are 1 an si 2 luni aproape.dimineata la 7-7,30 este sus si mai doarme de la 13,30 la 15,30-16(acum).ceea ce nu s-a schimbat este ca se trezeste si acum de 2-3 ori noaptea:ii trebuie tzitzi.sa cresteti mari si sanatosi.Carola
Autor: eve44
Raspuns la: 08/01/2006 14:57:42
Baietelul meu se culca seara la 8.30-9 si se trezeste dimineata la7.30-8.Am incercat sa-l culc si mai tirziu (este incintat de idee)si tot asa se trezeste dimineata.Daca doarme acasa la noi se trezeste de 2-3 ori noaptea ,nu vrea ceva anume ci doar asa ,iar daca doarme la bunica nu se trezeste pina dimineata.O fi chestie de obisnuinta?
Autor: lacrimioara
Raspuns la: 09/01/2006 12:57:02
Bria adoarme cu greu pe la 11.30-12.00 sau chiar mai tarziu uneori, se trezeste iar pe la 2.00-2.30 si iar la 4.00-5.00, ca sa manance si apoi doarme pana la 9.00-9.30. Nu stiu ce as putea sa fac sa adoarma mai devreme. Ii fac baia pe la opt seara, mananca si in loc sa doarma are chef de joaca. Pe la 11.00-11.30 bea ceai si apoi adoarme dupa vreo jumatate de ora. Nu alaptez, dar mananca bine, cereale si lapte si tot se trezeste. Cum i-ati facut pe copii vostri sa doarma asa de devreme?
Autor: uki
Raspuns la: 09/01/2006 18:59:55
a mea fetita(2 ani) se culca pe la 22,30-23, mai ales cand e si tati acasa... spre disperarea mea...
Autor: MihaT
Raspuns la: 09/01/2006 19:45:54
Eu o culc pe fetita mea de aproape un anisor in jur de ora 22.pentru ca dupa amiaza doarme de la 17-17jum la 19 Si doarme toata noapte pana dimineata la 8 cand isi bea lapticul si doarme in continoare pana la 10-10 jum.
Autor: vio_reurean
Raspuns la: 09/01/2006 20:19:17
Andrei are 2 luni si 3 saptsi doarme dla 11.30-100 la 7 dimineata. Asa reusim si noi sa avem o noapte linistita, cand mai creste vrem sa-l culcam mai devreme putin cate putin.
Raspuns la: 10/01/2006 06:49:29
vio, spune-mi te rog caci ma intereseaza mult, care ii este programul de somn de peste zi? As vrea si eu sa il adaptez pe al meu la un asemenea program...
Raspuns la: 10/01/2006 11:36:27
Eu o culc pe gaza mea pe la zece seara, dar s-a intamplat sa adoarma si mai repede dar si mai tarziu. La noi este in functie de somnul de la pranz.
Autor: simona_filipas
Raspuns la: 10/01/2006 18:15:21
Dragos ( 7 luni si jumatate ) se culca in fiecare seara la ora 8 ( cu mici exceptii)si se trezeste dimineata pe la 5,isi bea lapticul si se culca la loc pina pe la 8,30 - 9.
Autor: roxicucu
Raspuns la: 15/01/2006 01:11:27
Pe la trei luni il culcam pe bebe pe la ora 20-20.30. Frumoase vremuri, acum ne prinde uneori si ora 23.00 ca bebe este foarte constiincios, nu vrea sa se culce daca nu a terminat "treaba".
Autor: impreuna
Raspuns la: 15/01/2006 09:10:04
Pe Sara o culcam in jur de ora 9 seara si doarme aprox 11 ore (neintrerupte).
Cand e prea obosita o culcam si mai devreme, dar mai tarziu e jale, daca trece ora de somn. E foarte agitata si cu greu mai adoarme.
Autor: anduta78
Raspuns la: 15/01/2006 10:32:03
Noi ne culcam in jurul orei 8.30 - 9 dupa baie si papa
Autor: hanako2004
Raspuns la: 15/01/2006 13:41:35
fetita noastra (UN AN )are program de la 21 :30 si se mai trezeste peste noapte isi bea lapticul si pana dimineata la 7 cel tarziu 8:30isi face somnul
Raspuns la: 15/01/2006 15:08:40
http://www.babycenter.com/baby/babysleep/index
pt copilasii īntre 13-36 luni puteti consulta: http://www.babycenter.com/toddler/toddlersleep/index
alte cāteva articole care pot fii folositoare:
http://kidshealth.org/Search01.jsp
si
http://www.americanbaby.com/ab/search/summary.jhtml?_requestid=18895
de-asemenea am citit, mi-a placut si recomand: The No-Cry Sleep Solution: Gentle Ways to Help Your Baby Sleep Through the Night
Author: Elizabeth Pantley
Raspuns la: 17/01/2006 14:17:05
Cred ca sunt cea mai ghinionista mamica.Sa nu ma criticati ptr.acest comentariu.Bebelusa mea daca trece de ora 22,15 greu o mai adorm.Daca adoarme se trezeste pe la ora 1,apoi pe la 3,45,apoi pe la 6,45.Sunt franta de oboseala.Rar doarme pana la ora 4 dim.si atunci e o bucurie ptr.noi.Pa.
------------------------------------------------------------------
Autor: Bebe Beca
Raspuns la: 18/01/2006 10:57:32
Intre 10 si 11, depinde de ea. S-a intamplat sa doarma si la 9.30.
Autor: ali_o
Raspuns la: 18/01/2006 11:06:48
Noi o culcam pe IOANA pe la 21.30-22.00.Doarme pana pe la 7 dimineata cand taticul ii aduce biberonul cu lapte..si iarasi o repriza de somn..pana pe la 9-10.Deobicei o asezam in patut..ea se agita putin....se joaca cu papusele..isi cauta "un loc"..si adoarme.
Autor: Hanuska
Raspuns la: 21/01/2006 06:19:28
Pina la 6 luni am culcat-o pe Hanna pe la ora 20:30 -21:00 si se trezea pe la 5:00-6:00.
Acum avem 7 luni si am inceput sa o culc intre 21:00 si 22:00 trezirea ne-o da tot la 5:00 -6:00
Autor: anacezara
Raspuns la: 21/01/2006 08:13:25
Pe Paula (1 an si 1 luna)o pun in patut la 10 seara si intr-un final adoarme cam pe la ora 23 ( cateodata mai repede , altadata mai tarziu , depinde cat de obosita este de peste zi ) .
Poze
ninocikap spune:
Lumina sau intuneric
Autor: mamica007
Subiect: Lumina sau intuneric
Trimis la: 19/01/2006 08:21:26
Voi lasati lumina la copii noaptea(o veioza, ceva)? Am auzit ca daca ii obisnuiesti cu lumina numai asa doarme, dar eu stiu ca asa e sanatos sa dormi cu lumina difuza.
Raspunsuri:
Autor: aissa
Raspuns la: 19/01/2006 09:05:30
In camera nu, dar tin lumina aprinsa la baie si astfel am in dormitor suficienta lumina cat s apot nimeri suzeta sau apa cand le caut, sa o vad in ce pozitie este, sa o invelesc daca e cazul. As vrea sa o sting de tot dar deja m-am obisnuit asa.
Autor: mihaela agh
Raspuns la: 19/01/2006 09:14:01
Eu ii las o lumina de veghe - o veioza f slaba care se baga direct in priza, nu o veioza clasica. Are o lumina f slaba si difuza.Daria doarme singura in camera de la o luna si jumatate. Este in perioada in care o chinuie dintisorii si cu lumina de veghe nu mai incepe sa planga cand se trezeste noaptea. E fascinata de lumina si ma cheama sa-mi arate si mie. In plus, nu vad nimic grav in a se obisnui sa doarma cu lumina de veghe
Autor: belnicol
Raspuns la: 19/01/2006 09:41:07
Si eu i-am tinut lui Matei o lumina difuza in camera, dar in ultima vreme am renuntat, mai ales ca patutul lui e chiar linga al nostru si imi vine destula lumina din strada ca sa il vad. Dar as prefera, pe masura ce se mareste, sa nu se obisnuiasca cu lumina in camera.
Autor: mamica dulce
Raspuns la: 19/01/2006 10:10:06
primii doi ani am avut si eu o luminita noaptea-veioza din aia mica de bagat in priza de care spun fetele,dar am scos-o deja demult din uz.
Chiar in fata geamului este un felinar de strada si are o lumina suficient de puternica sa prind si muste daca e cazul
Nici eu nu suport sa dorm in bezna,am o senzatie foarte nasoala,de asta nu trag storurile noaptea-spre disperarea lui barbatu-meu care vrea intuneric complet.
Autor: cristina22
Raspuns la: 19/01/2006 10:15:00
Pana adoarme, tin becul apris in baie. Dupa aceea il sting, si omu' s-a invatat asa. Uneori se da jos singur din pat si vine pana la noi in camera pe intuneric.
Raspuns la: 19/01/2006 10:18:37
Si eu am folosit de cand am venit acasa de la maternitate o lampita de veghe,asta ca sa pot vedea pe unde calc si sa ma pot ocupa de el atunci cand era cazul.Pe el nu pare sa-l deranjeze nici intunericul,dar in cazul meu e clar ca asa m-am obisnuit si nu stiu daca am sa schimb asta f curand.
Autor: mamica007
Raspuns la: 19/01/2006 10:40:46
Si noi am folosit veioza pana acuma.Intr-o noapte a obosit saraca veioza si s-a stins singura. Asa mi-am dat seama ca se vede destul de bine numai cu lumina ce bate de afara si vad ca nu-l deranjeaza ca e mai intuneric decat de obicei.Dar mi-au zis cateva mamici sa nu-l culc cu lumina ca numai asa o sa doarma, ca o sa se trezeasca noaptea si o sa se sperie daca e intuneric si etc......
Autor: codruta_grg
Raspuns la: 19/01/2006 11:55:15
Noi avem o lampa de veghe, care se baga in priza si nu face lumina foarte mare. Azi noapte am uitat sa o pun si nu imi gaseam sanul sa i-l bag in gurita)...
Raspuns la: 19/01/2006 12:07:26
Eu aveam niste lampite care stateau in priza permanent si se aprindeau numai cand se intuneca. Imi foloseau tot asa, pentru a dibui cele necesare noaptea. Dar le-am scos din uz in momentul in care bebe a inceput sa doarma toata noaptea. Nu pare sa o deranjeze intunericul, chiar daca se mai trezeste uneori. Oricum, intunericul nu e o piedica pentru ea, chiar daca e treaza si umbla prin casa.
Autor: Hanuska
Raspuns la: 21/01/2006 06:15:25
Eu cred ca o lampa de veghe cu lumina difuza este ideala . Noi o folosim de la 2 luni.
Autor: susulina
Raspuns la: 21/01/2006 08:31:54
Stiu ca pe copii nu-i deranjaza intunericul.De ce sa o invat cu lumina daca nu e cazul?Am un nepot de 5 ani si nu doarme fara lumina.De fapt si mamei lui ii e urat pe intuneric.
Autor: ancutzathree
Raspuns la: 21/01/2006 08:50:38
eu ii las lui alex aprinsa lumina ca sa-l pot vedea cand vreau sa ma asigur ca e ok,avem o veioza cu lumina foarte slaba(15 w) ...asa ii place si lui,atunci cand se trezeste noaptea nu plange daca e lumina aprinsa...
Raspuns la: 21/01/2006 10:19:38
Si eu ii las o lumina de veghe pt ca doarme 12 ore neintrerupte seara si mi se face dor sa o vad sau sa vad daca este in regula.Plus ca in caz de urgenta(cutremure sau mai stiu eu ce) sa o pot vedea repede
Autor: delia_alx
Raspuns la: 21/01/2006 10:26:25
Intr-adevar copiilor nu le este teama de intuneric dar eu las lumina aprinsa pe hol si ii las usa intredeschisa ca sa nimeresc noaptea sa ma duc la ea sa-i dau suzeta daca se trezeste si plange, ea doarme singura in camera de la 4 luni.
Autor: elutaf
Raspuns la: 21/01/2006 10:29:20
copiii nu au frica de intuneric, si-o formeaza in timp insa daca ii obisnuim sa doarma cu lumina ... l-am obisnuit pe intuneric chiar de cand am venit acasa, chiar si sa suga ii dau pe intuneric, asa doarme in continuare fara sa se trezeasca
Autor: catutza
Raspuns la: 21/01/2006 11:40:50
Eu ii tin lumina de veghe in priza de pe hol,si e lumina si la ea in camera.Dar intr-o noapte m-am enervat ca nu vroia sa doarma si am stins-o...mai rau a inceput sa tipe! Asa ca tot cu ea aprinsa dormim.
Raspuns la: 21/01/2006 20:14:48
Papusha mea niciodata n-a dormit cu lumina in camera noaptea. Si eu tot pe intuneric o alaptez noaptea.
lumina de veghe sau intuneric noaptea pt bebelasi?
Autor: silvi_2005
Subiect: lumina de veghe sau intuneric noaptea pt bebelasi?
Trimis la: 12/04/2006 00:32:19
Hello tuturor, am un baietel de aproape de trei luni si de vreo doua saptamani l-am obisnuit sa doarma noaptea cu toate becurile stinse, fara lampa de veghe. Doarme in camera cu noi, si se zareste ceva lumina de afara, asa ca nu e intuneric bezna. Am citit in mai multe locuri ca acest somn pe intuneric, e mai odihnitor chiar si pentru bebelasi, deoarece creierul se odihneste mult mai bine. As vrea sa stiu cum procedeaza si alti parinti si ce parere au despre asta. Multumesc tuturor,
Raspunsuri:
Autor: cristina22
Raspuns la: 12/04/2006 09:08:34
Eu l-am invatat pe Andrei sa doarma fara lumina si cred ca e mai bine, nu-i este teama de intuneric. Acum vine pe intuneric in dormitorul nostru!
Autor: karmenutza
Raspuns la: 12/04/2006 09:17:52
Fetita mea care acum are 6 luni, doarme pe intuneric de cand am venit din maternitate. Cand se trezea noaptea sa pape, aprindeam veioza, ii dadeam papica si cand se culca la loc, stingeam lumina iar. Ei trebuie invatati de mici asa, in felul asta invatand si care e diferenta intre noapte si zi, ca noaptea trebuie sa doarma. Acuma ea nu se mai trezeste. Si cred ca mai tarziu nici nu le va fi frica de intuneric.
Autor: Luizax
Raspuns la: 12/04/2006 09:27:53
Intuneric. Pe mine ma deranjeaza sa dorm cu lumina aprinsa. Asha ca intuneric la bebei.
Autor: redi
Raspuns la: 12/04/2006 09:42:09
Buna ! Ei , sunt eu anapoda dar de trei ani baietelul meu doarme cu o mica luminita in fiecare noapte ! Si tot nu are frica de intuneric dar noaptea eu las becul ala aprins.
Intunericul absolut ma face pe mine sa flipez asa ca prefer lampa de veghe !
Raspuns la: 12/04/2006 10:53:57
Eu am pus inca de la venirea de la maternitate o lampita de veghe,mica-mica,atat cat sa vad pe unde calc si sa pot sa-l schimb sau sa-i dau sa pape.Si acum tot asa dormim.S-a intamplat de vreo cateva ori sa se arda becul si neavand bec disponibil sa dormim pe intuneric bezna,dar n-a manifestat nici o frica.Poate eu mai mult!
Autor: claudia_a
Raspuns la: 12/04/2006 11:00:46
Noi am invatat copilul asa cum era "regula" in casa ... adica intuneric! Nici prin cap nu mi-a trecut sa pun ceva luminitza de veghe! Nu are nici un fel de problema cu intunericul... si vine noaptea la noi in pat fara nici un stres, nici nu o simtim mereu... in cateva dimineti ne-am trezit ca ea doarme intre noi ... si noi nici nu stiam cand a venit!
Parerea mea e ca totul se invata!
Autor: laureta
Raspuns la: 12/04/2006 11:01:18
Eu am pus un beculetz mic mic cand am venit de la maternitate dar cand sa ars nu am mai pus nimic doar lumina de afara.
Oricum este veioaza si daca este ceva o aprind.
Autor: mamagiuliei
Raspuns la: 12/04/2006 11:02:10
Avem doar in tavan stelute fosforescente
Si Giulia circula pe bezna fara probleme
Autor: silvi_2005
Raspuns la: 12/04/2006 11:16:48
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. si noi am avut o veioza mica la inceput, apoi becul pe hol si usa aproape inchisa iar acum intuneric. Si eu am citit ca asa se obisnuiesc mai bine cu intunericul si nu le e frica, dar vroiam sa vad si ce fac alti parinti, sa nu mi-l tin numai eu pe bebe in bezna .
pupici tuturor,
Silvi si bebe Alain
Autor: Danelutza
Raspuns la: 12/04/2006 11:31:31
Intuneric, si trag jaluzelele ca sa nu se trezeasca la cinci dimineatza cind zareste lumina afara. Asha a dormit de cind am adus-o de la maternitate.
Autor: sanziana72
Raspuns la: 12/04/2006 11:59:08
Glanda pineala care regleaza somnul are nevoie de intuneric pentru a functiona cum trebuie si a avea un somn odihnitor.
Raspuns la: 12/04/2006 14:02:51
Eu i-am pus lumina de veghe numai in prima luna de viata, pe urma am renuntat. Doarme mai bine fara.
Autor: asi
Raspuns la: 12/04/2006 14:27:59
Si ziua doarme mai bine daca e mai intuneric in camera.
Autor: tinatache
Raspuns la: 12/04/2006 14:46:39
Raspuns la: 12/04/2006 17:12:47
Eu i-am pus lumina de veghe,pt ca ma duc peste noapte sa vad ce face,daca e invelita si de cele mai multe ori ,ma uit din usa,fara sa mai inaintez in camera ca sa nu ma auda...nu stiu cum naiba se intampla dar atunci cand vreau sa nu fac galagie incep sa imi trosneasca oasele si daca ma aude se trezeste.
Autor: Cristina_C
Raspuns la: 12/04/2006 17:23:03
Pana la 1 an am avut o veioza mica, apoi am renuntat la ea. Si noi avem stelute stralucitoare pe tavan. Ma bucur ca nu ii este frica de intuneric.
Poze