Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (37)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

draga anca, da=mi adresa ta de email . eu am cartea in format pdf. , dar in engleza, daca vrei ti=o trimit cu placere.

quote:
Originally posted by radu.anca

Fetelor, nu mai stiu cine a scris despre o carte de Elizabeth Pantley, The no cry sleep solutions. Unde o gasesc completa pe net, ca nu am putut citi decat cateva fragmente de la inceput? Va rog sa imi dati o adresa, pe pagina ei scria ca e si in romaneste, ar fi suuuper.

ANCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Neatza, am venit sa preaiu de la canadience.

Mey, am scris de 2 ori mesaj.. da nu-s ce facu ca zbura..

Jos comunistii! Jos tradatorii! BASESCU presedinte.

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

Ajuta-i pe bb nedoriti sa traiasca. Cu o simpla semnatura le poti salva viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Hai ca pozele erau pe privat .
Deci: destinatia initiala a lantului
adaptare pt jucarii.
merg sa citesc

Raluca lui David Calin (28.11.2006)
luna a cincea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Dandusa, Dandusaaaa??? Ce ne faci mama draga. Tocmai ce se mai linistira spiritele cu pezevenghiul de program/neprogram.

Cu bataia, da stiu teoria cu abuz, micul copil neajutorat si monstrul de adult, blablabla. Dar am vazut si ce ingrozitor de rasfatati si nesuferiti pot deveni unii copii scapati din mana. Iar cand si cresc si ajung spre adolescenta, valeu..

Da, ar fi minunat ca totul sa se rezolve numai cu vorba buna si numai cu explicatii pe intelesul lor, fara tipete si fara atingeri. Numai ca, cateodata nu se poate.

Donia a zis-o fff bine. Limite, limite, limite. Eu vin cu reguli, reguli, reguli. Pt ca un copil sa creasca bine si sa ajunga un om adevarat si nu un monstrulet neadaptat trebuie in primul rand iubit enorm de mult. Si dragostea asta trebuie aratata. Mereu si cu orice ocazie. Copilul trebuie sa fie sigur de aceasta dragoste, sa simta ca mama & tata il iubesc 100%, ca intotdeauna va gasi alinare la ei.

Apoi trebuie strunit. Trebuie ca incet, incet, sa invete ca nu poate face orice, ca nu i se cuvine orice. Ca sunt si alti oameni de care tb sa tina seama. Initial fiecare bb are impresia ca este unic, ca este cel mai cel, ca este buricul pamantului. Si e ff bine ca-i asa. Dar, incet, incet trebuie sa devina constient ca nu-i chiar asa, ca traim impreuna cu totii intr-o societate. A carei reguli trebuie sa invatam sa le respectam.

Psihologii explica f bine cum acele limite pe care copilul invata sa le respecte il ajuta in devenirea lui ca om. Copiiilor nu numai ca le sunt necesare aceste limite, dar acestea ii fac sa se simta mai bine. Si mai fericiti. Sa se simta in siguranta, stiind ca parintii le impun aceste limite si, mai ales, ca ca vegheaza la respectarea lor. Se pare ca copiii carora nu le-au fost impuse aceste celebre limite sunt mai nefericiti si se simt mai putin in siguranta.

Iar cu bataia... cateodata cei mici sunt diabolici si te provoaca la nesfarsit, sa vada cat inghiti/suporti tu ca adult. Sa vada cat pot intinde coarda pana reactionezi.. daca reactionezi.. Unii parinti cedeaza nervos si aplica atunci forme de bataie.

Eu si cu tatal lor nu suntem adeptii teoriei "numai prieteni", ci suntem -in primul rand- mama si tata. De care tb sa stie si de frica. Si da, cateodata, o palma la fund sau un tras de motz.. sunt necesare. Ca si un ridicat sanatos de ton. Numai parerea noastra. Si nu, niciodata nu ne-a parut rau apoi.

Atentie! Nu se poate vorbi de bataie si de tipat la un copil mai mic de 2-3 ani. Nu numai ca nu pricepe nimic si nu rezolvi nimic, dar se poate si speria ingrozitor. Iar "bataia".. poate lua si forme exteme, curea, palme peste cap, lucruri urate rau. Ca sa nu mai vorbim de urlatul non-stop la copil.. la care recurg unii parinti epuizati si terminati.

Jos comunistii! Jos tradatorii! BASESCU presedinte.

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

Ajuta-i pe bb nedoriti sa traiasca. Cu o simpla semnatura le poti salva viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Aka, inot pentru copii sunt 2 in Bucuresti: Activ Center si Micii Campioni. La ambele se merge la bazin de la 6 luni, la una din ele (cea a Getei Sultana), vine Geta acasa inca din a 4-a zi de viata. Si acum se va mai deschide un centru in zona Stadionului National. Nu stiu inca exact unde, dar proprietarii au "furat" cateva insturctoare de-ale Getei.

Laura, ei ii dau suculetul repede-repede. Adica pun copilu' ins caunul de masa, ii dau o jucarie si ma apuc de facut suc. Apoi, direct la "ghiozdanel", ca marul oxideaza . Ca sa-l poti pastra mai mult se pune zeama de lamaie, dar pentru bebe eu cred ca e cam devreme.

Ia uite...vedem azi periuta de Marani?

Tema zilei: un mare NU violentei! Sigur nu il voi bate gen curele, bat sau mai stiu eu ce...dar am impresia ca un mic dracusor imi sopteste ca voi mai scapa cate o palma la fund din cand in cand....mai ales daca o fi incapatanat ca mine

Flavia-Ioana, ma plec in fata ta! Trebuie sa fie tare greu sa te ocupi de gemeni, iar printesele sunt tare frumoase! Cred si eu ca nu ai timp de forum, aproape ca nu am eu, cu unul....dar mai treci din cand in cand si mai da-ne vesti despre micute.

Ohohoho, a venit Somleac! Ia uite ce grasunel e Matia! Aoleu, problema asta cu tetina am avut-o si eu. Pana acum i-am dat cu lingurita, dar era putin suc....de vreo 2 zile tot incerc la tetine.Ieri a mers una in forma de cruce de la Canpol Babies. Aceeasi forma, dar de la Angel, se infunda . Nu am incercat cu canuta - apropo, cine are canuta, stiu bebeii sa traga din ea? Poate iau si eu una de la Nuby la targ, ca sunt oarecum mai ieftine decat cele de la Avent.

Fetelor, VA ROG nu mai scrieti cu fonturi mici....ca eu cred ca in curand fac o vizita la oftalmolog....probabil de la prea mult forum si stat cu ochii in calculator.

Offff, iar m-a lasat fara cuvinte Ruxandra! Draga mea, sper sa te pot citi cat mai mult timp de acum inainte, imi plac de mor convingerile tale!

Raluca lui David Calin (28.11.2006)
luna a cincea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

ruxandra, imi vine sa te pup..

eu cred ca depinde de copil.. am zis mereu ca se pot gasi solutii si fara sa folosesti bataitza..dar la cum isi manifesta Octavian "personalitatea" inca de la varsta asta, am toate sansele sa nu ma fac inteleasa cu vorba buna mereu...iar il parasc pe forum..poate se face baiat cuminte !...

sincer, nu sunt de acord cu bataia, eu am luat de la mama nspe mii de batai..si cu ouale aruncate in cap, si cu cureaua ( auch) si cu palmele..si tot o sfidam din ochi ..pe cand tata nu stiu daca mi-a dat 2 palme toata viata dar ce ii mai stiam de frica si rusine...deci fiind pedagog stia exact cum sa isi impuna autoritatea...

asa ca voi face tot posibilul sa gasesc metode de a ma intelege cu copilul fara tras de motz sau palma la fund..care vor ramane solutia extrema si pe care nu o elimin din calcul

..exista si alte pedepse: privarea de placerea jocului pe calculator sau alte jocuri, pedeapsa sa stea in camera lui nu stiu cate ore, sa scrie pe o bucata de hartie "Promit sa nu mai fac cutare lucru" de 100 de ori...pedepse pe care sa le simta, astfel incat sa nu mai repete greselile !

intr-adevar copiii nu isi cunosc limitele si ele trebuie intelese intr-un fel sau altul, dar daca bataitza din cand in cand este singurul lucru care il va face sa priceapa..atunci, asa sa fie !

zic si eu...teoretic..

desiree si bebe Octavian

pozici puiul meu;

varsta Octavian;
slideshow fulguletz;
Ploaie de stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaCat spune:

Buna dimineata!
La multe lunisoare bb-ilor care astazi serbeaza niste lunisoare
Mihai Laurentiu de Lavinia_P
Patrick de FlorentinaG
Donia
Am vazut cele doua papusi la dans chiar Stan si Bran lede o mie de ori pe obrajori.
Ruxandra_sb ai dreptate un copil trebuie ca sa creasca bine trebuie iubit.
Nici eu nu sunt de acord cu bataia cred ca se poate face treaba si cu vorba buna, iar daca copilul nu intelege pot exista si alte metode, iar daca noi nu avem rabdare trebuie sa invatam sa o avem, iar daca uneori suntem atat de scoase din pepeni incat ne vine sa-i dam una la fund, iesim la aer ne racorim si dupa aia mai incercam.
Laura imi pare rau ca nu te pot ajuta cun un raspuns despre suc dar noi nu am inceput diversificarea.
Dandusa vazut pozici pupici multi Crinutei pe ochisorii mari si frumosi.Frumoasa palariuta.De unde ai luat-o.
Poze Nicole

Nicole Oana Cat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns auras_v spune:

bamboleta , si bubu are un stil haios de deplasare : daca sta pe spate atita se impinge ca inainteaza in fata , daca sta pe burta se tiraste inapoi ...in patul mare nu o mai las decit daca e cineva cu ea ca tare mi-e ca o iau de pe jos ...intr-una din serile trecute noi mincam in sufragerie iar ea facea un scandal monstru ca nu vroia nici unde asa ca am luat o patura ,am puso peste covor , apoi am pus un cearceaf si am lasat-o acolo cu citeva jucarii...ce fericire pe ea iar noi am reusit sa mincam impreuna ...
flavia ai doua papusi superbe , sa te bucuri de ele...cred ca e destul de greu ,eu am doua dar una e mare si tot am momente cind nu stiu in cite sa ma impart...mie mi se par gemene identice , asa e ? pt daria si alexia ca tare-s frumoase..
laura nu ti-am raspuns complet data trecuta ...curat marul si morcovul pt suc , apoi pregatesc piureul de fructe ( pasez banana cu furculita si rad marul pe razatoarea de sticla) , fac sucul si trecem la servit masa , sucul il bea la urma asa ca pot trece si 15-20 de min pina il bea

nu sint de acord cu bataia , copilul tb sa invete sa-si respecte si sa-si asculte parintii , nu e nu si da e da ...asta nu inseama ca tb sa fie un robotel care indeplineste ordine...pur si simplu daca ii spun ca nu-i cumpar azi ceva nu tb sa se tavaleasca pe jos si sunt multe astfel de exemple ...mult mai constructiv e dialogul , daca ai cu cine sau pedepsele ...pina pe la 2-3 ani nu prea ai cu cine discuta si iti tb multa rabdare sa tot repeti aceleasi lucruri ...la kiki e f simplu : daca calca strimb fara desene ,film , reviste , calculator , ...acum citeva saptamini s-a dus la scoala cu o tema incompleta pt ca nu fusese atenta la explicatiile doamnei ...o saptamina nu a deschis tv sau pc si i-am zis ca daca repeta greseala adio petrecere si cadouri de ziua ei , ziua ei va fi o zi obisnuita si cu asta am lovit-o in punctul sensibil ... rareori ii mai scap o palma la fund , cind pur si simplu ma scoate din pepeni ...pedeapsa pt ea e si simplul fapt ca o cert atita se jeleste si atit promite ca nu mai face ...si la ea inca mai tine amenintarea cu coltul ...a stat la colt de vreo trei ori si numai pt lucruri grave si tare ii mai e frica de el desi e ditamai caprita ...cind ii zic de colt mai ca ma apuca risul dar pe ea nu ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

quote:
Originally posted by dandusa
MIRONA,
ai reusit aseara cu programul?cum este?...auzi,da' Kara ,plinge tare,tare sau asa si asa...?deci te poti intelege cu ea cit de cit?,sau cind plinge este jale?...,ma gindeam ca daca rezisti cit de cit atunci cind plinge noaptea...,inseamna ca nu prea plinge,nu?Nu stiu daca m-ai inteles...,am beut o visina...si sint pe aratura...,hic

Dandusica - vazut pozele - sunt superbe - si in parc - si cu palarioara - dar alea in vana - m-am topit toata - de cand vreau si eu sa-i fac asa ceva bebelinei - si tot o amanam. Ai acolo - cred ca penultima si o paza ideala pt albumul cu BB-ii suparati.
Apropos - tu ai vazut ca ti-am pus in aplicare dolianta? Si ca am facut cateva albume comune? Ia treci mumusel si pune poze in ele - sau ai facut-o deja? Recunosc ca nu am mai avut timp sa ma mai uit la pozele de acolo. tema de casa pt deseara, promit.

cu problema ridicata de tine:
consider ca pot numara pe degete de cate ori a plans Kara de cand am nascut-o si SINCER - sper sa nici nu fie nevoie, sa nu aiba de ce plange. As vrea ca, copilul meu sa nu stie ce-i ala plans - dar din pacate nu o sa se poata asa ceva. Cand se loveste - se uita in stanga si-n dreapta sa vada daca a fost sau nu cu intentie - si nici atunci nu plange. Am lovit-o eu odata din greseala/neatentie cu telefonul mobil - atunci am auzit-o in adevaratul ei plans - oricum am fost shocate amandoua. In rest - eu le numesc frichineli.
Deci noaptea incepe cu fatzaieli - pe care monitorul le detecteaza imediat - implicit ma trezeste si pe mine.
In fiecare noapte se trezeste la 2.30 - asta e ceasul meu elvetian - nu am ce-i face. Incepem cu doamna SUZI - o accepta si peste 10 minute ma cheama iar - cu un mic aaaa - apoi tot asa o tinem pana rezista mami, mai un aaa, mai un ooo, mai un zbieret mic. Deci eu zic ca ea nu plange - doar ma cheama.

Ca sa raspund si la tema zilei: un NU mare violentei - consider ca atunci cand parintii nu mai au nici o farama de putere in ai explica ce-i bine si ce-i rau copilului, cand au epuizat orice sursa de energie - recurg la bataie. Sper sa nu fie si cazul meu / al nostru.
Oricum - vorba Ruxandrei - la cate o palmutza peste pampers si un tras de mot - cred ca nu ma voi da in laturi - oricum - ma repet - sper ca va fi cazul ffff rar.

P.S. - pentru cele care au intrebat de votul pentru Kara - am inscris-o la concurs-ul pampers - desi nu cu ganduri de castig - ci doar din madria de mama - de a-mi vedea si eu acolo copila. celor ce mi-au votat-o. (nu merge acum site-ul ca sa pun link-ul).

revin ca ma solicita

Miro si Karina Ioana (3 noiembrie 2006) I,II,III,IV,V,VI, - Botezul Karinei - filmuletze Karina www.dropshots.com/new.php?userid=121067&cdate=20061201&cimg=0" target="_blank">1,www.dropshots.com/Mirona1" target="_blank">2
am o nepotica talentata si o burtica in amintire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

'neata! a dormit toata noaptea, ceea ce e bine.. acu' a luat-o iar usurel cu uraltu'...ceea ce..nu e bine.. off.. da donia, bagam nurofen la 6-7 ore, otocalm (picaturi de urechi) tot asa, si seara ketof, de calmare si..somn:) am luat si calma baby de la erba vita, asta macar e natural..ii mai dau in timpul zilei.. una peste alta, eu zic ca suntem muuuuult mai bine.. are si ceva chef de joaca, bubite nu se mai exista, puta nu mai e inflamata.. suntem pe drumul cel bun.. acu', sper sa rezistam azi si maine numai in casa, si din week-end sa ne reluam activitatile :) dar fara geam deschis in masina :))
dar ce-mi vad ochii..mi se pare mie, sau dandusa s-a apucat de experimente pe grup :)))) cu bataita..e grele.. pe cat de usor mi-ar fi sa tin o lunga prelegere acum, pe atat de greu imi e sa imi imaginez ce va fi... exista nshpe mii de copii care au crescut cu vorba buna si n-au stiut nici macar ce-i aia palma peste fund.. eu n-am fost printre ei, nu din cauza de parinti nebuni, ci din cauza de material didactic :)) imi amintesc clar-clar situatii in care efectiv o ceream, de mai aveam putin si ma luam singura la palme, cum naibii sa reziste ai mei :))) acuma, in ceea ce priveste propria odrasla..noroc ca n-am facut-o singura :)) sper sa fi luat tot de la mihai :)) ce imi imaginez..sau mai bine zis, ce imi propun, si imi repet in teasta pana se aude ecou', este ca "vorba dulce mult aduce", si cand n-oi mai putea..schimb de tura.. sau de mame :)) kiddin'.. daca ajung sa nu mai rezist..il bag pe mihai la inaintare, iau o pauza pe bloc, fumez trei pachete de tigari, bag si-o visinata (..ca stiu eu pe cineva care are rezerve la debara :)) ), ma calmez, si-o luam de la capat... pe de alta parte, daca se ajunge la situatii din astea, care deja sunt de criza, undeva, cineva a gresit.. e greu de precizat daca e vina copilului, pt ca..ei asa invata ca gresesc, facand prostia.. depinde cum si in ce maniera li se explica ca acel lucru nu este bun... pe de alta parte, educatia copilui este un tot unitar, adica na, n-o poti imparti in "de la varsta asta pana la varsta asta facem program, si de la varsta asta pana la asta incepem sa invatam ce e bine si ce e rau..".. mai clar..copilul invata de acum, de ex, ca daca urla de nervi, mami poate vine o data sa vada ce si cum, dar a doua oara nu-l mai baga in seama, deci..poate mai bine nu urlam de nervi.. sau daca urlu ca ma doare, mami vine, constata, ma ia in brate, ma iubeste, si parca e mai bine, deci poate totusi cand ma doare ceva sau am o problema, e mai bine sa o anunt si pe mami... vedeti, exemplele mele se refera strict la cele simtite pe pielea mea, si la cele experimentate pana acum.... ca daca si-o baga deshtele in priza sau capu' in cuptor doar ca sa testeze daca vine mami...nush cum oi reactiona :))
am totusi vaga senzatia ca am alunecat usor de la subiect.... :) deci..bataia..e cu bataie lunga, ca sa zic asa... bataie in sensul ciomageala..cu siguranta nu, sub absolut nicio forma. si sper sa nu-mi primesc vreo salata de rosii, ca nici nu-mi plac prea mult, dar nu sunt nici pentru tras de mot, palma la fund, urlat, zis nu fara sa explic si motivul, tipat urlat sau alte metode de descarcare personala pe carca copilului.... dar astea le zic acum, la 4 luni si o saptamana, dumnezeu stie din ce clinica de nebuni oi posta peste vreo 4 ani :))))
pe de alta parte, revenind subtil si direct la propria persoana...sunt absolut convinsa ca exista copii care au talentul de a te aduce "pe culmile disperarii" ba chiar pana la punctul in care palma fuge singura, oricat s-ar zbate neuronu' pe uscat emitand semnale "nu da, nu da, nu da!!!"...:)

Deea, mami de Eric (15.12.2006)

Mergi la inceput