Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (37)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

Katrinel - bine ai venit in discutie - nu am probleme cu laptele - ci doar faza ca nu doarme noaptea intreaga - in rest sunt multumita - creste bine - saptamana trecuta a luat 200 g - eu zic ca e ok.

Papam si diversificat - desi suntem la inceput.
Adevarata problema e ca nu-mi accepta fructele - am incercat mere si pere - compot, coapte, crude. NIMIC.
Insa de la borcan papa cu placere.
O mai las o vreme. pupici

Miro si Karina Ioana (3 noiembrie 2006) I,II,III,IV,V,VI, - Botezul Karinei - filmuletze Karina www.dropshots.com/new.php?userid=121067&cdate=20061201&cimg=0" target="_blank">1,www.dropshots.com/Mirona1" target="_blank">2
am o nepotica talentata si o burtica in amintire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinazot spune:

In primul rand KTRINEL doresc din suflet sa ititraiasca scumpetea,sa fie sanatoasa asa ca si acum intotdeauna...frumoase pozele,ai o familie ffff faina!!!
Fetelor,chiar m-am delectat citindu-va,interesante info despre somn,eu ...deocamdata nu am probleme cu alessia,doarme de la 9-10 pana dimineata la 6,7 sau chiar 8 cand se scoala lihnita de foame.Ea de un timp si-a mai scos singurica masa de la 23,asa ca acum avem doar 4 mese pe zi,si e ok.
va pu pe toate si va doresc o noapte buna!!!

Adina si Alessia Maria(30.10.2006)
Alessia luna 4
Alessia luna 5
Alessia luna 6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna30 spune:

dianocica, multumim pt. floricica...:)

Marinelaf, multumim pt. incurajare.:) Am uitat sa mentionez azi : se pare ca faza cu pārātul a tinut si la noi (macar de data asta). Ieri a mancat binisor, iar azi a mancat chiar f. bine...si s-a redus si durata meselor.

Am de facut un mic comentariu : niciodata nu am tinut copilul la sān timp de o ora (recordul a fost de 35 de minute). Daca adormea in timpul meselor, il stimulam masandu-i talpitele sau manutele; iar daca nici metoda asta nu mai dadea rezultate si copilul dormea linistit in continuare, ii luam sanul si il (copilul ) asezam in patut. De fapt, asta se intampla rar - sa aiba nevoie de stimulare; el sugea in ritm sustinut 15-20 de minute si abia spre sfarsitul mesei lenevea. Cu toate ca stiam ca e satul dupa cele 15-20 de min., nu ma induram sa-i iau sanul asa...pur si simplu, de asta incercam sa-i atrag atentia din nou asupra sanului. Cand am zis ca-si termina lapticul chiar si dupa o ora (in 2-3 reprize), la biberon ma refeream.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

mirona, faptul ca nu doarme toata noaptea, poate si poate nu fi legat de mancare...mie mamicile canadiene mi-au povestit cum unii copii nu au dormit mai mult de 4 ore legate pana la un an....ba altii pana mai tarziu..daca ai sa intrebi specific despre somn, cred ca multa lume o sa iti spuna ca nu le dorm copii noaptea non=stop...intreaba mamici cu copii mai mari, sa vezi...eu m=am linistit in privinta asta...ma multumesc cu ce am si basta...daca toate celelalte merg bine, no problem.nu e comod pt noi , dar daca e bine pt ei...
nu stiu ce sa te sfatuiesc cu fructele, a mea mananca si hartie daca ii dau ...eu zic ca tot perseverenta e cheia.

Adina, te pup! ce norocoasa esti cu somnul Alessiei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu.anca spune:

Vad ca se discuta despre program. Parerea mea e ca pana ce copilul nu isi face un program de somn, nu se poate face nici program de mancare. In primul rand pentru ca mananca noaptea, ceea ce nu ii poti refuza, si in al doilea pentru ca ziua doarme in mod neregulat.
Aici am citit o carte, o metoda pentru a invata copiii sa doarma, adica sa adoarma singuri, iar daca se trezesc noaptea sa adoarma inapoi singuri, fara a reclama prezenta parintilor, biberon, leganat, etc. Dar aceasta metoda se poate aplica abia de la 6 luni, cand teoretic noaptea copilul nu mai are nevoie de mancare. Se pleaca de la premisa ca acesta mananca la 8, 12, 16 si 20, deci 4 mese pe zi. Unii spun ca de la 6 kile, copilul are suficiente resurse energetice pentru a rezista o noapte (sau macar 8-10 ore) fara a necesita alimentare.Dar Dani avea 6 kile la 3 luni, si mie imi era mila sa il las noaptea sa planga, asa ca nu am verificat informatia
Copilul personal mananca in principiu la 3 ore in timpul zilei, si noaptea de cate ori se trezeste. Ziua mancam lapte-lapte-fructe+lapte-lapte-cereale+lapte, deci 5 mese. Iar noaptea oricum nu rezista la san mai mult de 5 minute, o data sau de 2 ori, deci nu cred ca suge prea mult. Mai tarziu, incercam si un program mai strict.
Cam asta e! Ne mai asteapta inca multe nopti nedormite...
Anca si Dani(05.12.2006)

Mergi la inceput

Mirona, cum imi permit...ce anume? Tu stii in ce situatii se folosesc ghilimelele??? Si chiar daca n-as fi folosit ghilimele, cred ca pot avea o opinie (personala) despre absolut orice doresc, nu? Daca o sa citesti cu atentie mesajul in care ti-am raspuns, o sa realizezi ca n-am dorit deloc sa fiu ostila. Da`, ma rog, daca asa ai interpretat tu lucrurile...
Nu, nu mi-ai gresit cu nimic; dar asta nu inseamna ca nu pot sa-mi exprim parerile, acordul sau dezacordul vizavi de diverse situatii, etc. Nu-ti fa griji in privinta "monologarii" (monologurilor)....sunt "forumiste" care trateaza problemele mult mai transant decat o fac eu...si n-a ramas nici una fara parteneri de discutie.:) Iar daca s-ar ajunge si la asta, voi monologa in jurnalul personal sau vad eu unde, in nici un caz n-as ramane aici....sa ne plictisim reciproc.

Aveam o gramada de lucruri de adus in discutie, da` le-am uitat...stiu eu din ce cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandra_25 spune:

Ca si in fiecare seara asta e ora mea de scris pe forum....cum noi am reusit sa-i facem un program lui Mark sau mai bine zis si-a facut el singur....adoarme pe la ora 23....nu se mai trezeste sa pape noaptea decat dimineata la 7 cand pleaca Marius la servici....si in timpul zilei mancam din 2 in 2 ore....!
Ktrinel...ma bucur tare mult ca ne-ai scris....in primul rand vreau sa-i urez Ana Julia....sa creasca mare si sa fie la fel de frumoasa....si mi-au placut la nebunie pozele si felul in care ne-ai descris preocuparile Juliei......si te asteptam mai des!
Donia.......si multumesc de sfaturi....si mi-a placut tare mult mesajul....
Marani...si eu ii dau lui Mark fier , 6 picaturi zilnic..
Si restul maine ca imi e tare somn......Noapte Buna!

alexandra de Mark Andrei 23.11.2006
poze cu Mark
www.youngnutrition.net/member/tickers/61354/ticker1.png[/img]" target="_blank">varsta Mark
www.bebo.com/Widget.jsp?WidgetId=3662428255&MemberId=3524611238" target="_blank">slideshow Mark
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Un site cu cei mai frumosi fulguleti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

quote:
Originally posted by radu.anca

Aici am citit o carte, o metoda pentru a invata copiii sa doarma, adica sa adoarma singuri, iar daca se trezesc noaptea sa adoarma inapoi singuri, fara a reclama prezenta parintilor, biberon, leganat, etc. Dar aceasta metoda se poate aplica abia de la 6 luni, cand teoretic noaptea copilul nu mai are nevoie de mancare. Se pleaca de la premisa ca acesta mananca la 8, 12, 16 si 20, deci 4 mese pe zi. Unii spun ca de la 6 kile, copilul are suficiente resurse energetice pentru a rezista o noapte (sau macar 8-10 ore) fara a necesita alimentare.Dar Dani avea 6 kile la 3 luni, si mie imi era mila sa il las noaptea sa planga, asa ca nu am verificat informatia
Copilul personal mananca in principiu la 3 ore in timpul zilei, si noaptea de cate ori se trezeste.
Cam asta e! Ne mai asteapta inca multe nopti nedormite...
Anca si Dani(05.12.2006)

Ai citit Duermete Nińo- el método Estivill? ma gandeam s-o traduc pe parti pt fete, dar la mine nu da rezultate...
Miro , ...era o pruna d'aia mare..ca ringlotele... in fine, cred ca esti unica care a vazut filmuletul ...se mai intampla

Disputa zilei : intrebati mamele care cunosc... al meu pui n-a dormit niciodata mai mult de 3 ore impreuna...
Asiza uni-mi umblii???? hai sa te tzuc...imi lipsesti..
Donia... respectoaiele mele...mi-am dat jos palaria in fata raspunsului dumneavoastra la disputa zilei..

Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu

Mergi la inceput

Mi-am amintit ce vroiam sa va intreb...
De 4 zile am inceput sa-i dau copilului supa...doar zeama, inca nu am adaugat legumele pasate. Am ingrosat-o putin cu cereale (Orez de la Milupa). Azi (ieri) a mancat 80 ml supa..plus 140 ml lapte.
Intrebare : Pot incepe sa-i adaug si legumele sau sa mai astept? Daca da, cum sa procedez? Ingros supa treptat si ii dau atat cat vrea sa pape bebe....sau incep cu o lingurita-doua de supa crema, ca si cand ar fi aliment nou?

Merg si eu la nani, ca iar dorm doar 3-4 ore....
Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu.anca spune:

Dbunny, ai ghicit, am citit-o si multa lume mi-a zis ca functioneaza pe bune. Nu iti zic ce m-am chinuit, ca am gasit-o numai in catalana....ei, asta e. La tine adica ce nu a functionat? ai incercat, respectand tot ce scrie acolo? pt ca am vazut ca pune mare accent pe respectarea intocmai a metodei, fara concesii. Pediatra chiar mi-a zis ca stie mame care au aplicat metoda cu succes, si ea mi-a recomandat sa o incep mai tarziu, pe la 6 luni, cum zice si Estivill.
Donia, super, extra, mega, bio postare, ai dreptate de o suta de ori, ca Olguta(stii tu care ).

ANCA

Mergi la inceput