As dori un sfat

As dori un sfat | Autor: ADINA73

Link direct la acest mesaj

Buna!
Fiind prima data pe un forum nu prea stiu cum se utilizeaza si de aceea s-ar putea sa incep cu stangul ... dar ma redresez eu pe parcurs.
Ma numesc Adina si am 34 de ani. Am aflat acum o saptamana ca sunt gravida in 10 saptamani si ca surpriza (socul) sa fie si mai mare se pare ca initial au fost gemeni, dar unul dintre embrioni s-a oprit in evolutie, asa ca a mai ramas unul. Problema mea este ca trebuie sa i-au o decizie in cel mai scurt timp (2-3 zile) daca pastrez sarcina sau fac avort. De ce? Pentru ca nestiind ca sunt gravida acum 2 luni am inceput un tratament cu medicamentul numit REDUCTIL (contraindicat dar nu verificat pe perioada sarcinii). Primul medic ginecolog la care am fost si am depistat sarcina mi-a spus ca nu stie ce sa-mi spuna - daca sa fac avort sau sa merg inainte, sansele ar fii 50 - 50 % sa nasc un copil normal sau nu). Oricum se pare ca decizia imi apartine, iar eu - una nu sunt in stare sa ma hotarasc atata timp cat as vrea acest copil, dar nu cu orice pret.
Ce ma sfatuiti sa fac? V-as multumi pt raspunsuri obictive!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danavasile spune:

pfiu ..grea decizie
de ce nu te informezi exact la un doctor generalist care sunt consecintele? faptul ca celalalt embrion s-a oprit din evolutie poate fi din cauza acestui tratament?
nu sunt de acord cu avortul, dar in acelasi timp nu as suporta sa traisc cu stresul asta ( sa ma intreb zilnic daca are sanse, daca se naste, daca va fi sanatos etc)
sper sa stii ca alegi ce e mai bine pentru tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danavasile spune:

aaaaaaaaaaa scuzeee Adina
Bine ai venit pe
sper sa te simti bine aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

cred ca cel mai bine ar fi sa mai vezi vreo 2 medici sa vezi ce iti spun si ei.
e usor sa zici sa faci avort, dar pe de alta parte sunt si alte elemente: cat de repede ai voie sa ramai ulterior insarcinata, daca ramai repede, etc.
asa ca mai bine vorbeste cu cineva care stie mai bine ce zice. decat un copilas cu probleme toata viata, care sa se chinuie...
sa ne spui si noua ce decizie ai luat. imi pare rau ca esti in situatia asta si iti doresc intelepciunea sa faci ce e mai bine.

chris + alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

cel mai obiectiv sfat pe care ti-l pot da este sa consulti inca un dr sau mai bine zis un dr ginecolog si unul endocrinolog..in rest..nu pot sa-ti urez decat mult succes, este o decizie foarte greu de luat si din pacate numai tu o poti lua, impreuna cu partenerul..poate ar fi bine sa-i scrii si dr-ului de pe DC
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

dar la 10 saptamani, cat ai tu, nu se pot face analize mai amanuntzite? ca sa iti dai seama daca bebe e ok sau nu...

ce sa zic, si eu sunt contra avortului, il accept doar in ideea ca este recomandat de medic.

mie dr meu mi-a zis la un moment dat - eram ingrijorata ca luasem paracetamol si picaturi de nas: draga, tu faci cum crezi, dar sa stii ca natura are felul ei de a regla problemele astea... la varste foarte mici ale embrionului, acesta in general este eliminat daca apar probleme...

cat despre cel de-al doilea embrion, din cate am cititi si eu, se intampla destul de des ca unul din embrioni sa 'moara' - nu se stiu prea bine cauzele...

iti doresc putere sa te hotarasti ce ai de facut !
sa auzim de bine!

_
Lumina Sfintei Invieri sa patrunda in sufletul si in inimile voastre, bucurandu-va de minunea Invierii Domnului nostru Isus Hristos!
Clipe de neuitat alaturi de cei dragi si multe realizari!

ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADINA73 spune:

Va multumesc pt promptitudinea cu care mi-ati raspuns si pt caldura cu care m-ati primit in randul vostru "dragi mamici"! Sper sa ma familiarizez destul de repede cu folosirea acestui site.
Totusi insist: oare e sau a fost vreo mamica in situatia mea?
Luni sunt programata la sotul doamnei doctor la care am fost acum cateva zile (oare ati auzit de sotii GHERASIE - amandoi medici ginecologi f buni - la Spitalul CFR2, MED NEW LIFE, ANAIS ? ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

quote:
Originally posted by ADINA73

Va multumesc pt promptitudinea cu care mi-ati raspuns si pt caldura cu care m-ati primit in randul vostru "dragi mamici"! Sper sa ma familiarizez destul de repede cu folosirea acestui site.
Totusi insist: oare e sau a fost vreo mamica in situatia mea?
Luni sunt programata la sotul doamnei doctor la care am fost acum cateva zile (oare ati auzit de sotii GHERASIE - amandoi medici ginecologi f buni - la Spitalul CFR2, MED NEW LIFE, ANAIS ? ).

Bine ai venit Adina! si eu sunt noua pe forum si incerc sa ma familiarizez cu folisirea sitului.
E asa de delicata situtia ta, imi pare rau ca nu pot sa iti dau un sfat de care ai atita nevoie. Sunt sigura ca vor veni mamici care au trecut prin asa ceva sa iti raspuna.
E bine ca mai mergi si la alti doctori... e asa de greu sa traiesti cu frica in tine atitea luni daca ti se spune 50-50% deci decizia sa iti apartina in totalitate.

Eu la inceputul sarcinii am fost cam ingrijorata ca bb ar putea avea o boala genetica f grava (caz intimplat fam mea)..
Medicii de aici mi-au zis : faci amnio daca vrei sa fii sigura ca bb nu are boala resp (restul testelor/analizelor iesisera ok) si daca iese pozitiv decizia pt intrerupere sarcina iti apartine.
Am hotarit ca nu fac nici un amnio, deja auzisem bataile inimii si nu mai indrazeneam sa ma gindesc la asa ceva. Mi-am zis trebuie sa am credinta ca va fi bine si sa ma bucur in continuate de sarcina.. Si a fost bine.

Dar cazul nu e nici pe departe asemnanator cu al tau, deci fetelor care ati trecut prin asa ceva veniti cu sfaturi/pareri pt Adina.

Ma rog pt tine sa ai un bb sanatos si o sarcina lipsita de orice fel de griji!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Adina, e foarte delicata situatia in care te afli si cred ca numai tu, impreuna cu sotul, eventual cu familia apropiata puteti lua decizia cea mai buna pentru voi. De fapt, cred ca tu stii deja care iti e decizia:
"as vrea acest copil, dar nu cu orice pret".

Noi ne-am confruntat cu o situatie oarecum asemanatoare in ianuarie 2007, cred ca aveam in jur de 10 saptamani atunci. Mi s-au inflamat ganglionii limfatici in zona axilei stangi, respectiv inghinal stanga. Medicul de familie a spus imediat "avort", orice-ar fi, spunea el, e o infectie virala care poate avea efecte devastatoare asupra sarcinii. Am consultat un infectionist, am facut o multime de investigatii - rezultatele au venit abia dupa 2 saptamani, timp in care am avut vreme sa trecem in revista toate scenariile posibile, de la cele horror, la cele idilice.

In perioada asta am discutat mult cu sotul meu si am decis amandoi ca vom pastra sarcina, indiferent ce se va intampla. Pierduseram cu un an inainte o sarcina si eu depasisem foarte greu lovitura asta. Plus faptul ca am Rh negativ si nu fusesem prevenita sa-mi fac vaccinul in cel mult 72 de ore. Asa incat pentru noi n-a fost greu sa luam o hotarare. Familia mea ne-a sprijinit in hotararea pe care o luaseram, desi cred ca niciodata nu esti suficient de pregatit pentru ce inseamna un copil cu probleme. Dar era puiul nostru si am decis sa-l iubim oricum ar fi.

Dupa 2 saptamani au venit rezultatele analizelor, toate in regula sau neconcludente. Recomandarea infectionistului a fost sa nu intrerupem sarcina, deoarece nu avea suficiente date pentru a pune un diagnostic clar.

Acum, bebelina are 25 de saptamani, am facut cateva ecografii si totul pare sa fie in regula. De fiecare data cand misca simt ca am luat decizia corecta. Urmeaza sa vedem cum stau lucrurile dupa ce se naste, dar cu ajutorul lui Dumnezeu totul va fi bine.

Oricum, numai cei in cauza pot sa decida. Cred ca sprijinul sotului si al familiei e esential. Mult noroc! Consulta mai multi medici, fa amnio, nu te pripi! Sa ne povestesti cum evolueaza situatia.

Lia S25 Miruna Demetra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

quote:
Initial creeata de ADINA73
(contraindicat dar nu verificat pe perioada sarcinii)

"Sarcina si alaptarea
Desi studiile de reproducere efectuate la animale nu au evidentiat potential teratogen, siguranta administrarii de Reductil la femeile insarcinate nu a fost stabilita. Ca urmare, administrarea Reductil este contraindicata in timpul sarcinii.
Nu se stie daca sibutramina se excreta in laptele matern. Aministrarea de Reductil este contraindicata in timpul alaptarii."

Ce inteleg eu, care am luat si iau reductil:
-la animale unde s-au facut studii NU a avut efect teratogen
-la femeie nu a fost stabilita siguranta, dar nu a fost stabilit nici riscul
-este contraindicat in sarcina, dar nu se recomanda intreruperea ei
=> rezulta ca e un risc, la fel ca la orice alt medicament luat in primul trimestru, nu s-a demontrat nici ca da nici ca nu da efect teratogen.
EU nu as face avort. Tu ai 34 de ani, dupa un avort va fi nevoie sa treaca o perioada de timp, pana sa o iei de la capat.
E bine sa vorbesti cu un medic in care sa ai incredere sa se informeze despre efectul sibutraminei in sarcina, mai exact despre riscul asupra fatului in primul trimestru. Tot ce am gasit pe net este ca... nu exista inca date clinice suficiente pe perioada de sarcina si alaptare. Iar in sarcina sunt mai multe teste care ar evidentia o sarcina cu probleme.
Roaga-te si pune-ti increderea in Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Adina, imi dau seama ca esti intr-o situatie dificila. Si eu cred ca e bine sa consulti mai multi doctori inainte de a lua decizia corecta.

Pe vremea mamelor noastre, erau multe femei care luau medicamente(care acum sunt contraindicate)in primul trimestru de sarcina,si nasteau copii perfect sanatosi.

Mandarinutza 20+

Mergi la inceput