Mamici de martie-aprilie 2007 (36)
Raspunsuri - Pagina 4
stefaniya spune:
Felicitari kiss,Dana-p si sa va traiasca puiutii si o viata cat mai lunga!
Ce pot spune despre Carl e ca nu ma chinuie prea mult in sensul de a plange dar la fiecare 2 ore mananca si noapeta pana il adorm iar nu-mi mai ramane de somn mai nimik;dorm dimineata cand sotul meu sta cu bebe dar ma apuca gandurile si tot asa.
Imi aduc aminte cand mamicile inaintea mea dadeau sfatul sa ne odihnim ca va veni o perioada grea ce dreptate aveau,acum ce mai vreau sa dorm macar 5ore continuu
Cu colicii nu sunt mari probleme,incerc sa-i scot aerul dupa fiecare masa cam cate 10minute si restul face el parturi.
Icter a avut dar asa cum a zis si Cristina,l-am tinut la geam la lumina zilei si elimina prin scaun.Asistenta a zis saptamana trecuta ca ar mai fi putin galben dar sincera sa fiu eu de la inceput nu l-am vazut galben.Acum o saptamana avea deja 3700g,crescuse 1cm,cred ca e bine la o saptamana sa ia deja plus greutate.
Eu una vreau sa zic sa pe m,ine m-a ajutat foarte mult forumul asta dupa ce am nascut,aveam deja multe informatii si nu m-am panicat foarte tare de ex. la buric pt ca stiam ca mai devreme sau mai tarziu cade,ca sangereaza un pic....
Sper ca dupa ce se termina odiseea sa se faca un nou subiect unde sa continuam!
Felicitari pentru urmatoarele mamici,nastere usoara si sa va refaceti repede!
Stefaniapt Carl
http://pg.photos.yahoo.com/ph/niceeyero/my_photos
sherbi spune:
GHIBUADINA- tot esti pe forum... cum ai procedat cu vaccinul de 2 luni? l-ai comandat tu de undeva anume, sau l-ai rugat pe medicul peditru sa ti-l comande? banuiesc ca au totusi un regim special. si cum l-ai ales, ca am inteles ca sunt mai multe, nemtesti, frantuzesti? eu stiu doar ca nu dau reactii adverse, febra, varsaturi, si de aceea as opta pt. unul pe comanda, decat de la stat.
acum, ca tu spui ca de la cele straine nici nu face boala, m-ai convins ca e cea mai buna alegere.
daca poti sa ma ajuti cu un raspuns, iti multumesc din suflet.
violeta patrichi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/vioserban_79/album
Misha_tp spune:
Jaana, eu m-am dus la control la ginecolog la 5 sapatamani de la nastere si inca mai aveam lohii. Cam 6 saptamani au tinut, tot asa, mai pe final fff putin si din ce in ce mai decolorate. Eu nu mai stricsm tampoanele, pentru ca nici nu prea aveau ce sa absoarba. Foloseam tampoane de vata pe care le schimbam dupa fiecare vizita la baie.
In ce priveste reluarea vietii sexuale, cu toate ca am nascut prin cezariana, mi-a spus ca nu mai devreme de 2 luni. Iar urmatorul control la gineco sa-l fac doar daca as avea probleme, altfel nu ar fi motive sa vin la un interval anume de timp. I-am spus ca-mi mai doresc un copil si cat mai repede. Cica un an nici sa nu ma gandesc. De abia dupa un an mai vorbim. Oricum, laudabila initiativa, dupa parerea ei. Probabil sunt putine mamici care nici bine n-au scapat de sarcina si durerile nasterii si deja se gandesc la alti copii.
Pe 22 apr copilul face doua luni. Am fost azi la dr sa-i facem bilantul: avem 58 cm de la 51 (54.5 la o luna) si 5800g de la 3400g (4700g la o luna). Marti ii facem vaccinul. Am intrebat dr ce parere are despre cel cumparat. Mi-a spus ca cel gratuit e ff bun, ca generatii intregi l-au facut si nu a avut probleme si ca cel cumparat ar fi un moft. Mai mult, din cauza unui accident patit de colega de tura, nici daca m-as duce cu cel cumparat nu mi l-ar face, pentru ca nu are experienta in ce priveste alte marci. Nu stie ce reactii ar da si mai bine nu se baga. Colega ei a facut un vaccin cumparat la copilul unei cunostinte, dupa care un alt vaccin impotriva altor boli si se pare ca le-a combinat prost, pentru ca acel copil a dat in pareza. Un caz izolat si nefericit. Nu inseamna ca cel din comert nu e bun, dar mai bine merg pe mana pediatrei care are ceva experienta, are vreo 50 de ani.
roxygeo spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri!..ideea e ca ne-a oferit cineva varianta de a face botezul pe 20 mai, la palatul mogosoaia, la un pret foarte bun, iar bebelina va avea atunci 37 de zile.
Roxanici - bebelina nu mai avusese scaun de marti dimineata, scremete, urlete, refuzul sinului, al biberonului, somnic nu prea...dr a "rezolvat" cu un termometru bagat in glicerina, pe care apoi i la introdus in anus si la rotit, si il mai scotea si il mai baga si tot asa pina a inceput sa iasa...io oricum era sa lesin la vederea operatiunii...da a fost de mare efect
apropo dr a zis ca ...bebeii trebuie sa aibe scaun in fiecare zi, ideal ar fi chiar de mai multe ori pe zi
Pupici
PS: io votez pentru albinute si bondarei...fara martie-aprilie, ca doar avem bebei si in februarie..si poate vom avea si in mai
Sori1980 spune:
Fetelor, intru in sfarsit sa va anunt ca am nascut miercuri 11 aprilie, la 22:13 o fetita, Alexia Sara, de 2,990 kg, 44cm, Apgar 9, prin cezariana. Scuza-ma Lilidana, as fi vrut sa te anunt, dar totul a fost f. intens si n-am mai apucat sa iau legatura cu mai nimeni de cand am nascut. Mama s-a ocupat cu telefoanele si emailurile catre prieteni si familie si atat.
Trebuia sa am cezariana joi dimineata pe 12 aprilie, insa bebita nu a avut rabdare. Mi s-a rupt apa cu o trosnitura puternica miercuri pe 11, la ora 5 dupa amiaza si imediat au inceput contractiile din 5 in 5 min., dupa aia din 3 in 3, si pana m-au bagat in sala de operatie, aveam din minut in minut. A fost f. nasol. Cum s-a rupt apa ne-am dus la spital, si dr. de garda ne-a spus ca din pacate, mai are doua cezariene inainte mea si tre sa asteptam. Si am asteptat in travaliu f. intens 5 ore. Trebuia sa imi faca epidurala, dar anestezistul de garda nu a vrut, pt ca am probleme cu spatele si n-a vrut sa riste. Asa ca mi-a facut generala, ceea ce e f. rar aici, si cand m-am trezit din anestezie, nu imi administrasera nimic pt durere. 40 de minute am asteptat sa imi monteze o pompa cu morfina (asa se da aici dupa operatii)pt. ca asistentele nu stiau cum, se intrebau una pe alta... toate operatiile cezariana se fac cu epidurala si atunci pacientul iese amortit din operatie. In fine a trecut tot, si a meritat pt ca avem o minune mica, dulce si cuminte. Se scoala la 2-3 ore si incepe sa caute cu gurita papa, ii dam, cum o pun la supt, face caca si zambeste, si in rest doarme. Plange rar, doarme bine, si noi ne topim dupa ea.
Si uite asa, nu a mai putut intra sotul cu mine in sala de operatie, pt ca la anestezie generala nu se da voie. Dar el a asteptat langa usa si cum au scos fetita din burtica, au curatat-o au infasat-o si i-au adus-o lui, pana m-au cusut pe mine.
Un lucru grozav totusi este faptul ca am avut camera noastra dupa operatie, si sotul a avut patul lui, si am stat cu totii, mami, tati si bebe impreuna in cele 3 zile la spital. A fost grozav pt. ca eu nu ma prea puteam misca si asistentele l-au invatat pe sot cum sa o schimbe, sa o spele, ne-au invatat sa alaptam. Chiar au fost 2 asistente f. dragute, care m-au incurajat in continuu cu alaptatul, si pe sot cum sa ma ajute, cu comprese calde, masaj, etc., uite ca acum dupa o saptamana alaptez fara probleme si nici nu mai doare.
Ieri am iesit prima data afara, pt ca a fost tare frumos si cald, dar despre asta va scriu alta data.
Va pup,
Sori mamica fericita de bebe Alexia Sara
Misha_tp spune:
Care e diferenta intre chimen si chimion? Si eu beau ceai de chimen si cautasem pe internet cele doua denumiri, dar gaseam aceeasi planta.
Se pare ca sunt multe betezuri pe 20 mai. Inclusiv noi :)
Bebele meu la 2 luni inca nu plange cu lacrimi. E vreo problema? Si cica are fimoza, o sa ajung cu el la chirurgie. A tras dr de cuculetul lui de am ramas muta. Acasa am vazut ca i s-a crapat pielicica in patru locuri :(
Si e cam marait acuma, a dormit in brate mai bine de jumatate de ora pana a ajuns la somnul profund, ca daca-l lasam mai repede in patut se trezea si incepea sa planga. Nu stiu daca din cauza cuculetului, ca nu e rosu si nici nu a facut scandal in timpul operatiunii. Insa a mai avut parte si de o injectie azi, cu D2, ca dr e de moda veche. Pana acuma ii dadusem vigantol 3 pic pe zi. Acuma D2 actioneaza pana la 4 luni, dupa care iar vigantol, ca nu se mai gaseste pe piata D2, l-au scos din productie. Oare o fi ceva daca am combinat vigantol si D2?
Misha_tp spune:
Eu propun ca la scutece sa apara si martie-aprilie 2007, ca sa putem fi usor de identificat si de catre alte mamici. Se vor mai alatura, cu siguranta, noi mamici cu bebici de martie-aprilie si mai tarziu. Ne vom inmulti cu timpul :) Si propunerea vine tocmai de la mine, o mamica de februarie :) Pentru mine nu e cu suparare.
paxela spune:
quote:
Originally posted by roxygeo
buna ziua la burtici si la proaspete mamici!
Fetelor am si io o intrebare...E devreme botezul la 5 saptamini?
va pup
http://community.webshots.com/user/roxygeo
din cate stiu eu , singura problema cu botezul inainte de 40 de zile este faptul ca tu nu vei putea participa, pt ca pana atunci , cand ti se face molifta nu ai voie sa intri in biserica
asta e ceea e stiu eu, sper sa nu vorbesc prostii, mie preotul mi-a zis sa vin la 40 de zile si sa nu fac mai mult de un pas pe usa bisericii
despre icter, fimea a avut prelungit si foarte pronuntat, i-am facut si analize, sa dovedit a fi din cauza "inhibitorilor din laptele matern" sfaturile pentru noi au fost multe lichide, mese cat mai dese , niciodata mai rar de 3 ore, mare grija sa manance suficient pentru ca icterul da somnolenta si se poate deshidrata daca nu papa la intervale mici, si urmarit scaunul, atata timp cat el este galben nu sunt probleme, problemele mari sunt cand scaunul este alb, atunci este nevoie de interventie
eu nu i-am dat tratament pentru asta
Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze, poze2006, Poze printesica
Lili_g spune:
Roxygeo, eu am intrebat preotul daca pot sa botez inainte de 40 de zile si a zis ca se poate doar ca mamica nu poate sa intre in biserica decat dupa 40 de zile cand ti se citeste rugaciunea.
Lili
lilidana spune:
Sori1980 ,ma bucur ca totul e ok cu voi,am verificat telefoanele de cateva ori pe zi si eram ingrijorata,dar bine ca sunteti acasa,amandoua sanatoase.Sa-ti traiasca Alexia Sara , sa fie sanatoasa si sa va aduca multe bucurii .
Deci nici bebelina ta n-a vrut sa se nasca la programare,ca si David,ce mai,avem copii cu personalitate!David e fix cu o luna mai mare,(11 martie),trebuie sa le facem cunostinta,o fi ceva cu data asta .
Ghibuadina si David are icter prelungit si duminica implineste 6 saptamani.Noi am fost ingrijorati si am fost la spital pentru teste.Acum stim sigur ca totul se datoreaza faptului ca e alaptat la san si nu din alte motive.La el se mai vede putin galben in albul ochilor,altfel eu nu mai observ pielea colorata.David s-a nascut la 37 saptamani,poate e si asta un motiv,nu a fost prematur,dar nici prea departe.
Fetelor care urmeaza sa nasteti va tin pumnii sa va fie usor si sa treaca totul cu bine .
Noi avem probleme cu regurgitatul,David cam greu vrea sa dea aerul afara,ne chinuim si cate o jumatate de ora dupa masa sa obtinem un ragait.Si daca nu reusim avem probleme cu laptele dat afara,cateodata am impresia ca nu i-a mai ramas nimic in stomac!
Mai am o dilema:oare procedez bine ca amestec laptele meu cu formula (maxim 30 ml la o masa)?Voi cum procedati?Le dati separat?
lilidana cu bebe David 11 martie 2007
http://community.webshots.com/user/lilidana