The best of aug-sept-oct 2004 (124)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Salutare din an in Paste... si cu scuze... "La multi ani Danina!"

Herra, ai vazut ca e de bine? hai ca va pup!
Elyanne, toate gandurile bune pentru o familie superba, sa fiti sanatosi si cuminti cu totii! Am vazut flacaii, hehe tare ma gandesc ce liniste o sa fie la voi in casa peste 1-2 ani hihi.... ca nici acum nu cred ca iti dau ragaz Elena e o printesa tare dulce, cu carlionti de ingeras, chiar ca seamana cu Nanusha Ralucai la capusor, doar ca parca are parul mai mare
Raluca sper sa vina si o perioada linistita pentru voi cat de curand pupici pentru vecina mea cea cretulina, sa stii ca si eu ma gandeam ce spirit de observatie au piticii astia, noi chiar incercam cateodata sa o pacalim sau sa nu-i spunem niste chestii si dupa un timp ni le serveste asa pe tava... hehe cateodata ne pufneste si rasul.
Patrice, mult succes si distractie placuta Ilincai la mare!

Noi am intrat in friguri cu inscrierea la gradi, unde vrem noi sa mergem nu se fac decat de pe 1 iunie oficial inscrieri, tre sa actionam cat mai repede insa ca ma baga in sperieti toti ca nu mai am unde sa-mi dau copilul daca mai stau..

Hai ca va las ca sunt la serviciu... Pufy parca zicea ca pleaca la tara cu puiutii..... ma intorc la treaba ca=s la serv...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia spune:

Andora la ce gradinita vrei s-o dai ca si eu am fost ieri la gradinita nr. 41 si m-am lovit de o directoare rece ca gheata si respingatoare, care mi-a spus la fel ca dupa 1 iunie Nici nu a vrut sa ia cererea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Va pup si eu fetelor!

N-am mai scris, dar v-am mai citit.

Eliana, am vazut pozele voastre si vreau sa iti spun ca sunteti o familie deosebita! Vazand poza cu "noi 3" ma gandeam ca de fapt voi sunteti 5 de acum...

Am intrat cu o intrebare. Pentru cele ale caror copii au scapat total de pampers. Sa va explic situatia: fiu-meu din aprilie nu mai foloseste pampers, adica spune cand vrea pipi, nu la olita ci la wc, fara reductor, caci zice ca-l musca (fundu' mare, zic eu). Deci prestam saltat pe wc, tinut cu mana de margini... dat jos, etc... Toate bune si frumoase, dar cand vine vorba de kk imi cere pampers. Am incercat sa discustam, el da da si tot cere... daca nu-i pun, nu face in cei "ca ai lui tati" dar se tine si pe wc tot nu vrea...
Ii mai pun inca pampers noaptea ca face pipi si nu sunt in stare sa ma scol noaptea sa-l duc la wc (foarte rar zice ca vrea pipi noaptea si mergem la wc). La siesta e tot fara, ca de vreo luna nu mai face deloc la somnul de dupa-masa (cand se culca).

Voi cum faceti?! stiu ca ma stresez prea din timp, dar e pacat sa mergem la wc doar pt pipi, nu? Plus ca mai salvam si pampersii... de banii aia ii iau mai bine ceva... intelegeti voi.

Multumesc de raspunsuri.

Va pup!

Mami-Mitza si Miron Radu (06 oct. 2004)

Copilasii sept-oct 2004 (1)
Copilasii sept-oct 2004 (2)

Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Salut si de la noi!!

Lorena, noi am scapat de pampers de tot, nici nu stiu exact cum...pur si simplu si dintr-o data na mai vrut sa-i pun pampers seara la culcare ca-l deranjeaza... si o vreme il puneam prin somn de frica sa nu faca in patutz, dupa care am renuntat... de ce? daca stia ca are pampers facea in el fara jena...in schimb daca se stia fara se cerea il auzeam prin somn cum vorbea singur :am pamper? nu am pampers.... mamiii fac pishu , de atunci am avut doua incidente cand a facut in patutz noaptea, noroc ca avem saltea impermeabila, special facuta sa nu se ude.
Despre metoda voastra de a mai face kk inca in pampers...eu as rezolva-o mai drastic sa zic asa..nu i-as mai pune pampersul si i-as explica eventual ca kk mare nu incape in pampersul mic , ceva de genul asta zicea Stefan cu olita si kk, ca nu-i incape in olita, noi facem pishu la olita si kk la wc...
In schimb la camin cred ca are probleme cu kk asta...avand wc obijnuite, nu se urca singur pe ele, in olita refuza sa faca kk ca nu-i incape...asa ca de regula tine kk pana acasa.
Cam asa este la noi.
Ai incercat sa-l lasi sa faca in chilotei?daca nu vrea la wc? Eu una as incerca, senzatia nu e placuta de loc si probabil in cateva zile se va obijnui.

Noi suntem bine, am reluat caminul de saptamana asta, de la Paste incoace am avut 3 reprize de muci/viroza/tuse...etc, la final o amigdalita cu puroi, eu sper ca asta a fost finalul in primavara asta...a stat mai mult pe la bunici decta pe la camin.
Eu nu l-am dus niciodata bolnavior acolo, in schimb sunt multi alti parinti care nu procedeaza ca si mine si uite asa ne intoarcem de unde am plecat....

Ana, mamica lui Stefan de 2 ani si....

construim!
ne jucam de-a cresa
ne jucam de-a pompierii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anielas spune:

Buna dragelor!

Eliana-v-am vazut pozele..sunteti minunati..sa cresteti mari si voinici

Lorena-si noi avem exact aceeasi problema ca si voi..de fapt de vre-un an Ina se tot chinuie cu o constipatie urata..ea face kk cam la 2-3 zile..si NUMAI in pamp..am incercat la inceputul sapt sa renunt la pamp si noaptea (ziua nu mai punem deloc) si a fost o experientza tare nasoala...i-am spus de seara ca nu are..si era tare incantata...s-a abtinut sa nu dea nici partzuletze..si spre dimineatza a luat-o o durere insuportabila..de a plans vreo 3 ore..si intr-un final i-am pus pamp..a facut in el si s-a linistit..
Acum..de ieri..am inceput iar pregatirea...de sapt viitoare vreau sa incercam iar sa renuntzam...i-am spus ca mai am doar vrea 3 pampi..si nu mai avem bani pt altii...si oricum de pampii astia au nevoie copilashii mici care nu stiu sa poarte chilotzei...o sa-i repet placa pana luni si luni trecem la fapte...sa vedem..poate se rezolva cu problema cu kk asta nesuferit.

Andora-cred ca toti pun aceeasi placa la gradi..am fost si noi la gradi 274 si la fel..dupa 1 iunie tb sa mai mergem
Pupici dulci

Ania & Inutza (23 oct 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59135" target="_blank">Inutza-sufletzelul nostru minunat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

salutare
nu am mai trecut demult pe-aici, desi va citeam.
La multi ani, Danina si Ana!!. Scuze de intarziere.

Si Amelia a inceput cresa de pe 16 aprilie. Din luna asta a fost cred ca doua saptamani ca nu am scapat nici noi de viroza, tuse, amigdalita, etc.Desi i-am dat si ii dau sirop de imunitate, dupa prima saptamana a avut amigdalita si acuma e din nou acasa, cu tuse si conjunctivita.
Cel mai tare m-a enervat asistenta de la grupa ei, care mi-a zis sa nu o mai tin acasa, cand e bolnava ca se dezobisnuieste de cresa si face iar scandal si probleme!! Sa o duc asa bolnava cu tratamentul dupa ea, ca ii dau ele tratamentul!!! Spuneti-mi si mie: asta e sfat de dat unui parinte? In loc sa impiedice asa ceva, ele mai si spun...
Offf. Pana cand e greu, plange, intreaba toata ziua de mine...Sper ca pana la toamna sa se obisnuiasca.
Si noi vrem sa o inscriem la gradinita. Credeti ca pe 1 iunie tr sa mergem din noapte sa prindem rand? ca asa au facut niste mamici anul trecut.. cica de la 10 seara au facut cu randul cu tati...
Despre pampers: Amelia nu mai poarta, dar face numai la oala, nu vrea pe WC. La noi acasa! ca in vizita, e musai sa probeze WC-ul gazdei.
Sincer, nu tin minte care a fost momentul in care am scapat definitiv de el, dar acuma nici nu accepta. In prima zi cand a dormit la cresa( la pranz), fara sa ma intrebe, asistentele de acolo i-au pus pampers, si ea a plans. Mi-a spus si acasa ca ea nu vrea pampers.
Eliana, am vazut pozele de la botez, foarte frumoase! Iar carliontii Elenei sunt superbi!
Andora, am inteles ca la gradi ti-l primeste si inainte de 3 ani, daca accepta cei de acolo de la gradi. Deci nu e o regula batuta in cuie.
Pupici la toti

Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

quote:
Originally posted by LiliaToma
Despre pampers: Amelia nu mai poarta, dar face numai la oala, nu vrea pe WC. La noi acasa! ca in vizita, e musai sa probeze WC-ul gazdei.

Vladu' meu a "probat // sfintit" chiar si un lighean! el face la oala de obicei (si nu o aveam in bagaj!), desi am si reductor.
pe WC nu-i place ca nu are stabilitate, ii e frica sa nu cada cu totul...

parerea mea e ca nu trebuie fortati, mai ales cu kk, pt ca se pot constipa pe fond psihic.

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Salut mamici,

Lorena, si noi mai suntem cu pampers noaptea si cand suntem pe drumuri si nici nu ma stresez prea tare ca sunt sigura ca vom scapa noi de tot pana mergem la scoala.Am citit nu de mult timp un articol despre dezvatatul de pampers si se spunea acolo ca e muuuult mai greu de a dezobisnui un copil in prezent de pampers (scutece de unica folosinta, moi, bune absorbante si care lasa pielea copilului uscata si nu o irita) decat in trecut de scutecele de panza (alea il deranjau pe copil imediat din toate punctele de vedere). De ce va scriu despre articolul asta??? Ei bine, ca sa vedeti ca e normal sa nu fie asa usor sa va dezvatati puii de pampers, nu sa va stresati degeaba ca ar fi ceva in neregula cu copilasii. Si nu, nicidecum nu trebuie fortati in acest sens, ei trebuie sa vrea sa colaboreze, sa constientizeze ce fac si de ce.
Eliana, ai niste copilasi superbi! Sa-ti traiasca si sa-ti dea Cel de Sus putere si rabdare sa-i poti creste frumos!
Pufy, pe unde esti??????????Te-ai dus doar in vacanta la tara sau te-ai mutat acum definitiv?
Naty si Danina, si noi ne inscriem in clubul vorbaretelor, dar noi asa, mai mult pe olandeza, insa incepem sa vorbim si din ce in ce mai mult in romana (oricum intelegem deja totul). Si Alma da replici de te doare capul, protesteaza, corecteaza (gen "pai nu asa se zice, bunicule, ci asa....", asta cand bunicul mai se scapa si vorbareste mai "copilareste";ea vrea sa vorbeasca doar ca oamenii mari), nu ii tace guritza in general.Se vede ca gandeste ce spune si face foarte bine analogii intre situatii diferite. Pe cat e de neastamparata Alma, pe atat e de sensibila. Nu am voie sa ma supar, sa ma doara ceva ca imediat se ingrijoreaza si ea si ma imbratiseaza, ma pupa si spune "mama nu fi suparata, trebuie sa razi mereu" (asta e traducerea din olandeza a ce spune ea).
Noi suntem bine in general, atata ca la servici sunt super ocupata si acum e sotul cu piciorul in ghips (si-a fracturat cateva metatarsiene si e in concediu medical), deci trebuie sa ma ocup deocamdata singura de tot ce tine de noi, de casa...Slava Domnului ca o sa scap peste cateva saptamani cand scapa si el de ghips ca imi ajung cel putin cate 8 ore/zi la servici+ alte cateva ore cu treburile casnice, cumparaturi si activitatile cu Alma (si are grija mademoiselle sa ma fugareasca prin parc pe la leagan si tobogane, mamma mia, tot untul il scoate; la fel pe la fermulitza cu animale pt copii din cartier unde e musai sa ajungem cel putin de 2 ori/sapt).
Macar ieri am ajuns sa votez, m-am dus special la Haga cu alte 2 mamicutze dragi de pe DC si apoi ne-am facut si de cap putin ca am aterizat la mare (doar 10min de ambasada cu tramvaiul) sa ne bem cafelutza si sa ne destindem putin.
Va pupacesc pe toate si fug sa pun putin la punct gradina ca nu stiu de apuc in tp saptamanii si deocamdata imi dorm odoarele (a se citi sotul si mademoiselle).

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyp spune:

Of Danyce, sanatate la sotiorul cu piciorul in ghips. Si al meu e suferind, e cu mana in ghips, chiar imi zicea zilele trecute ca eu am 3 copii dintre care el e cel mai mare si cel mai ascultator.

Multa sanatate la toti puiutii bolnaviori.
Si Nicolutzu meu e mucioasa si tuseste, dar nu a facut febra. Eu nu o duc la cresa decat daca face febra sau ii dau antibiotice, adik daca e nasol. Si s-a intamplat si la noi. La cresa la noi nu se primesc copii cu tratamente(antibiotice), in rest toti sunt muciosi(este o stare generala, cat tine timpul rece daca imi sta cateva zile cu nasul curat e mare minune).
In rest suntem bine, foarte incapatanate si tare lenese la mancare, ii este lene si sa mestece si chiar sa inghita. E un adevarat chin sa ii dau sa manance.
Am facut analizele sapt. trecuta si avem anemie(luam Fe de 3 ori pe zi) si rahitism. Se pare ca nu retinem Ca in organism(in oase) asa ca noi o sa continuam cu Vigantolul si vara asta. Nu inteleg de ce nu ni se dau vitamine. Nik nu a luat niciodata vitamine si tot timpul uit sa intreb pt. ca la control d-soara e tare nazbatioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

LA MULTI ANI sarbatoritelor pe care le-am ratat zilele trecute si celor care isi serbeaza azi ziua numelui!

Va multumesc pentru sfaturile cu pampersii. Chiar nu ma mai stresez, caci am altele pe cap!

In we am facut un test de sarcina... si e pozitiv!!!

Va pup!

Mami-Mitza si Miron Radu (06 oct. 2004)

Copilasii sept-oct 2004 (1)
Copilasii sept-oct 2004 (2)

Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani

Mergi la inceput